Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Billedet er fra Randers Streetfood sommeren 2021, og når byens streetfood snart bliver til spisestedet Bolværket er planen, at hyggen vil være den samme som altid, men at maden bliver langt bedre, serveret på tallerkener af porcelæn, og at priserne fortsat vil være i den lave ende. Foto: Annelene Petersen

Velkommen til Bolværket - et lokalt eksempel på forandringsledelse

Både med Randers-patriotiske og ledelsesnørdede briller bliver det særdeles spændende at følge, hvor godt det lykkes at omdanne Randers Streetfood til Bolværket.

Det nye spisested åbner 6. april på Randers' havn i hjertet af den kommende bydel Flodbyen, og i dagens nyhedsbrev kan du læse et interview med Bolværkets direktør og investor Heine Kjær, der deler tankerne bag dette lokale eksempel på forandringsledelse.

Heine Kjær fortæller blandt meget andet, hvordan Bolværkets ledelse arbejder med alt fra "at kigge indad" til at involvere medarbejderne i forandringerne.

Og i interviewet får du også svar på, hvordan det nye spisested på en og samme gang vil levere høj kulinarisk kvalitet og lave priser.

Du får også dit sædvanlige overblik på, hvad der ellers rører sig i byens erhvervsliv.

God fornøjelse med læsningen!

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Flodbyen Randers bliver på sigt en ny bydel til 7000-8000 mennesker, og Flodlejet bliver en central grøn oase. Det er i hjertet af netop Flodlejet, at det kommende spisested Bolværket bliver placeret. Grafisk illustration: Randers Kommune

Sådan bliver Randers Streetfood til Bolværket: - Vi har haft en god og megasvær træningsbane

For tiden arbejder et team med direktør og investor Heine Kjær i spidsen i døgndrift på at skabe Bolværket, der bliver et randrusiansk mekka for social dining og gourmet til hverdagspriser i et charmerende havnenært miljø.

Hvordan udvikler og lancerer du et nyt, stærkt spisested? Sådan lyder et centralt spørgsmål, som et team med direktør og investor Heine Kjær i spidsen har vendt og drejet, efter Randers Streetfood i sommeren 2022 kom ud med et slunkent regnskab trods mange trofaste gæster og besøgende.

Nu er nye investorer kommet på banen. Et nyt ledelsesteam har taget arbejdstøjet på. En turn around er sat i gang. Og 6. april åbner Bolværket, der er et lovende spisested i den rødstensbygning, der før husede Mokajen, som Randers Streetfood er blevet kaldt.

- Vi har taget alle vores erfaringer fra streetfood. Det, der har virket og ikke virket både eksternt og internt, og er startet på ny, fortæller Heine Kjær, der i interviewet med Erhvervsliv Randers deler tankerne bag dette lokale eksempel på forandringsledelse.

Hvad er jeres første step i at skabe nyt?

- Når der skal skabes holdbare forandringer på baggrund af noget, der har været før, er det vigtigt både at kigge på, hvad der har fungeret og omvendt ikke har fungeret.

- Og med streetfood har vi de sidste sæsoner været igennem tonsvis af kriser og haft en god og megasvær træningsbane. Det har vi lært rigtig meget af, og den lærdom har vi besluttet, at vi gerne vil eksekvere på i år.

- Som det første har vi kigget indad og set på både vores styrker og svagheder, og det første, der springer i øjnene, er, hvor fantastisk en venue (placering) vi har. Stedet har altid været en magnet for alle i byen, og folk er vilde med den gode havnenære stemning og de rustikke omgivelser. Ingen i Randers har en bedre placering end os.

- Men så har vi også haft en akilleshæl, og det er restaurantdelen. Her har vi måttet tænke helt nyt.

Hvorfor dur streetfood ikke i Randers?

- Kan Randers tilbyde et streetfood-koncept, der har høj nok kvalitet? Har vi størrelsen til det? Har vi den etniske mangfoldighed? Nej, streetfood fungerer ganske enkelt ikke i Randers, så maden har været vores svaghed.

- Så med andre ord er streetfood en ommer, og derfor hopper vi nu over i et nyt restaurantkoncept, der giver langt bedre mening og er meget mere Randers.

- Men der er da elementer og værdier, som vi kan bruge fremadrettet. Bolværket skal for eksempel fortsat have lave priser på maden. Kvaliteten skal bare være langt højere.

- Alt i alt betyder det, at vi nu genopbygger både køkkenet, indretningen, designet og organisationen, så konceptet kan spille maksimalt. Vi bygger stedet op igen, så det passer til os i Randers.

- Fremover vil gæsterne opleve et stort spisested med et varieret, lækkert menukort fremfor mange forskellige madboder.

- Vi har ansat en køkkenchef og tre kokke. Maden bliver ganske enkelt fantastisk. Vores køkkenchef Steffen lægger både den kulinariske linje og skruer selve logistikken i restauranten sammen.

Hvad bliver det for et spisested?

- Vi har erkendt, at vi er nødt til at lave 10 gange bedre mad. Hvis vi kan gøre det, kan vi forvente endnu flere gæster end hidtil. Og vores menukort byder på genkendelig mad med et tvist (der naturligvis serveres på tallerkener af porcelæn).

- Vi vil gerne være noget for så mange mennesker som overhovedet muligt. Så menukortet spænder vidt, og maden smager bare supergodt – og er samtidig til at betale. Vi ligger under cafeernes priser, og vi har været obs på ikke at flytte os for meget fra streetfood-priser.

- Udenfor vil der fortsat være langborde, men indenfor vil indretningen ændre sig. Med højere kvalitet skal stedet for eksempel også appellere til dem med ”jakkesæt og mappe”, og det kræver, at det også er muligt at sidde lidt mere i fred.

- Og alt fra menukort til skilte og website vil se anderledes ud. Vi har Steffen Kjær (ejer af Bureau Frydensberg) til at tegne stregerne i det nye design og den nye indretning. Han har haft en afgørende indflydelse på farvevalget og indretningen, der skal bakke op om det nye koncept og afspejle de maritime omgivelser.

Hvordan hænger gourmet og lave priser sammen?

- Skal maden være billigere, og kunderne have en betydelig bedre oplevelse, skal restauranten drives på en bedre og mere effektiv måde.

- Kvaliteten skal være grundlæggende høj, og maden skal ekspederes hurtigt. Det kan vi gøre, fordi vi bruger velafprøvede restaurationsmetoder.

- Kvaliteten bliver styret fra et enkelt sted, og samtidig installerer vi digitale bestillings- og betalingsløsninger. Som gæst henter du selv din mad, og du kan både bestille og betale via mobilen eller via fire standere midt i restauranten. Det bliver nemt, og du modtager en sms eller får et nummer, når din maden er klar.

Hvordan involverer I medarbejderne?

- Først og fremmest har vi både Matias som daglig leder og Steffen som vores nye kokkeuddannede køkkenchef. Begge er de rigtig gode til at få folk til at samarbejde og skabe en fantastisk stemning.

- Vi har jo både helt nyansatte og medarbejdere fra det tidligere Randers Streetfood. Begge grupper skal involveres, så de oplever ejerskab til alt det nye, vi sammen bygger op.

- Bolværket skal være bygget af Randers-DNA, og vi skal alle være stolte af det her, og det gælder både medarbejdere, gæster, samarbejdspartnere og ledelse.

- Vores sted er essentielt for Randers by, og ambitionen for os alle er at sætte en ny høj standard, både for Bolværket og for Randers.

Hvordan kan randrusianerne bakke jer op?

- Vores koncept er 80 procent færdigt, og vi er fortsat i gang med en lang række tilretninger. Sådan er det at skabe nyt.

- Og vi vil rigtig gerne have vores gæster med på rejsen. Så vi ønsker naturligvis, at folk komme herned og er åbne overfor det nye.

- Og så lægger vi op til både åbenhed og ærlighed. Sig, hvis tingene ikke spiller! Kan I lide det, og hvis ikke hvorfor? Vi vil gerne åbne op, og ser det her som en rejse, vi alle skal med på.

Hvad bliver jeres fremtidige rolle i Flodbyen?

- Vi er begejstrede for, hvordan det er nu, men har da også de længere briller på.

- Der kommer et havnebad lige udenfor, byen rykker mod vandet, og det her hus ligger på det mest ideelle spot i Randers mellem vandet og byen. Det møde synes alle borgere er fantastisk. Vi drages alle af stemningen.

- Men det her er ikke noget færdigt. Vi skal udvikle os sammen med Flodbyen, og vi starter med at skabe en kulinarisk oplevelse. Hvad vi så gør om to til tre år, det ved vi ikke endnu.

- Vi ved, at havnebadet kommer i 2025, men ingen ved, hvad der ellers popper op, og hvad vores præcise rolle bliver på sigt.

- Vi ønsker at udvikle os sammen med omgivelserne, og heldigvis har vi allerede en rigtig god og tillidsfuld dialog med Randers Kommune og AP Ejendomme, det vil sige parterne bag det arealudviklingsselskab, der er sat i verden for at udvikle Flodbyen.

Kan du lide læskende, lokal øl, så er der snart fødselsdag med tilbudsfest hos Randers Bryghus. Foto: Annelene Petersen

27 år med kvalitetsøl, Kloge Hænder med 52 virksomheder, Sportmaster lukker, solidt regnskab hos Pro Developments og maskinfabrik i konkurs

Her får du et hurtigt overblik over nyheder i og fra byens erhvervsliv.

Vidste du, at du kan dykke ned i aktuelle regnskaber fra Randers-virksomheder på erhvervslivranders.dk.

Et af dem er særdeles flot, og det har Hotel Randers netop præsteret.

I det seneste år er Randers-hotellets overskud vokset fra 1,2 millioner til 1,5 millioner kroner før skat.

Lokalt bryghus fejrer to fødselsdage

Auning-bryggeriet Syndikatet blev i 2021 en del af Randers Bryghus. Her er det brygmester Jonas Jacobsen og administrerende direktør Henriette Jensen. Arkivfoto: Annelene Petersen

I anledning af Randers Bryghus' 15 års og Syndikatets 12 års fødselsdag inviterer det randrusianske bryghus til tilbudsfest 25. marts mellem klokken 10 og 15.

Ølentusiaster vil kunne glæde sig over en dag med utallige smagsprøver og masser af gode tilbud. Adressen er Langelandsvej 4D.

Som teaser kan du læse eller genlæse Erhvervsliv Randers' fortælling om bryghusets turn around.

Kloge Hænder-messe blev godt besøgt

Årets Kloge Hænder Messe fandt sted hos Thortrans, og den var godt besøgt. Foto: Annelene Petersen

Hele 52 virksomheder deltog 17. marts i årets Kloge Hænder-messse, der i år fandt sted hos Thortrans.

Omkring 400 besøgende var mødt op for at spørge ind til alt fra job, karriere, uddannelse og lærepladser.

Det var syvende gang messen fandt sted i Randers, og partnerskabet bag er fortsat bredt og tæller Dansk Industri, UUR, Randers Amtsavis, 3F, Dansk Metal. Business Randers, Jobcenter Randers og Tradium.

Sportmaster lukker i Storcentret - og i Randers

Sportmaster i Randers Storcenter lukker. Foto: Annelene Petersen.

Den landsdækkende sportskæde, Sportmaster, lukker i løbet af 2023 hele 11 butikker, og en af dem er butikken i Randers Storcenter, oplyser mediet DetailWatch.

Lukningerne sker som led i en strategi, der blev iværksat i kølvandet på, at den britiske ejer, Frasers Group, opkøbte sportskæden sidste år.

Sidste år var det Sportmaster i Brødregade, der lukkede, og nu er kæden ikke længere repræsenteret i Randers.

Største overskud nogensinde hos Pro Developments

Lars Hjuler (tv.) og Brian Svart startede Pro Developments A/S i 2011. Arkivfoto: Johnny Pedersen.

Med et plus på 13,3 millioner kroner har det randrusianske ejendomsudviklingsselskab Pro Developments A/S netop offentliggjort sit største overskud nogensinde.

- Det er lykkedes os at udmønte en række projekter, som vi har arbejdet på, helt fra da vi startede virksomheden. Det hele flaskede sig i 2022, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Lars Hjuler til Randers Amtsavis.

Overskuddet skal ifølge Lars Hjuler både bruges til nye investeringer i ejendomme og til at polstre selskabets egenkapital, der efter regnskabsåret 2022 lyder på 18,8 millioner kroner.

Maskinfabrik ramt af konkurs - 40 ansatte sendt hjem

I denne uge blev der afsagt konkursdekret på Kurt Sørensens Maskinfabrik. Foto: Annelene Petersen

Kurt Sørensen Maskinfabrik A/S blev mandag taget under konkursbehandling, og de i omegnen af 40 medarbejdere er sendt hjem, men ikke afskediget.

Kurator i konkursboet, advokat Gert Nissen fra advokatfirmaet DLA Piper, bekræfter, at der er en positiv dialog med flere interesserede købere.