Annonce
Carol Sannes udvikler og sælger sansestimulerende tyngdebamser. Hun kalder dem floofers. Ordet har engelsk oprindelse og betyder enten kæledyr, eller noget der er ultrablødt – eller ”bedste ven”. I oktober sidste år blev investor Christian Krogh medejer af virksomheden. Pressefoto
IVÆRKSÆTTERI

Carol fik kickstartet sin virksomhed i Hestens Hule

500 solgte sansestimulerende tyngdebamser. En donation bestående af tre bamser til kræftramte børn på Aarhus Universitetshospital. To medarbejdere i fleksjob. En investor og et showroom. Sådan lyder nogle af de skridt fremad, som Floofers ApS har taget, siden virksomheden med Carol Sannes i spidsen vandt Hestens Hule i maj sidste år.

IVÆRKSÆTTERI: Så langt så godt, tænkte Carol Sannes, da hun 5.maj 2021 netop var vendt hjem efter at have fortalt om sin iværksættervirksomhed Floofers ApS til investorerne i Hestens Hule, der er Erhverv Randers’ spin off på DR-konceptet Løvens Hule.

- Jeg døjer med angst, så det var en stor overvindelse at skulle pitché over for dommerpanelet, selvom det var under corona, og der ikke måtte være publikum, fortæller hun.

Bare det at Carol Sannes var kommet igennem og havde leveret oplægget, var en sejr for hende. Men hun nåede kun at være hjemme i et par timer, før telefonen begyndte at bimle.

- Så kan du godt vende snuden herop igen, lød det i mobilen fra Tanja Skjødt-Jakobsen fra Erhverv Randers. For Carol Sannes havde ikke bare vundet over sin egen angst, hun havde også vundet hovedpræmien i Hestens Hule anno 2021 for den mest overbevisende forretningsidé.

Kort om Hestens Hule

 • For at få chancen for at komme med i Hestens Hule som iværksætter, skal du sende en ansøgning til Erhverv Randers, der indeholder en præsentationsvideo af en varighed på to minutter. Send den til: tsj@erhvervranders.dk senest fredag 25. marts 2022.
 • Erhverv Randers screener ansøgerne og finder de bedste kandidater ud fra følgende kriterier:
  - Er din forretningsplan realistisk?
  - Har du et realistisk budget?
  - Har din idé investeringspotentiale?
 • Hvis du klarer dig igennem screeningsprocessen, vil Erhverv Randers hjælpe dig med alt fra budget og forretningsplan til præsentationsteknik.
 • Hovedpræmien er 25.000 kroner, der er sponsoreret af Vestjysk Bank samt fire måneder i et iværksættermiljø med mere.


Vinderen af Hesten Hule blev dermed kvinden bag Floofers, der designer, udvikler og sælger sansestimulerende tyngdebamser til lindring for børn, unge og voksne med alt fra søvnbesvær til psykisk-motorisk uro.

Produktet er på plads, forretningsplanen er på plads, og virksomheden er let skalérbar
, lød dommerpanelets begrundelse for at kåre Floofers som vinder af Hestens Hule og dermed modtager af en pengepræmie på 25.000 kroner fra Vestjysk Bank.

Herudover fik Carol Sannes gratis rådgivningstimer hos en bred vifte af lokale virksomheder.

Lån i huset

Kort forinden besøget i Hestens Hule havde Carol Sannes, der blandt andet er uddannet akademiøkonom i turisme, overtalt sin mand til at låne i huset og starte en produktion af de tyngdebamser, der havde vist sig at være så god en hjælp for sønnen Elias, der i en ung alder var blevet diagnosticeret med ADHD og angst.

- Jeg ser ikke mig selv som en klassisk frembrusende iværksættertype, men med tyngdebamserne, som jeg kalder floofers, havde jeg skabt noget, som rigtig mange familier har stor glæde af. Andre end min egen søn Elias skulle have glæde af det her, fortæller hun og forklarer:

- Min erfaring var, at rolige, levende marsvin kan virke beroligende. Og i flere år avlede jeg marsvin til terapeutisk brug. Men efterspørgslen blev for stor, og så begyndte jeg at udvikle bamserne som et alternativ til de levende dyr.

Anno 2022 er sønnen Elias flyttet hjemmefra og på vej i lære som elektriker.

- Elias er nu kommet godt på vej, men da han var barn og yngre, var det til tider svært, og som forældre til et barn med et skjult handicap, kender jeg alt til at være ked af det, frustreret og fortvivlet, fortæller Carol Sannes og fortsætter:

- Du kan føle dig ganske magtesløs og desperat i din søgen efter at give dit barn ro og tryghed. Og den oprindelige floofer, jeg syede, fik Elias til at falde til ro og i søvn samt at blive i søvnen. Blev Elias lagt til ro med en prototype af floofer i favnen, faldt han hurtigere i søvn, og hvorfor skulle andre ikke have samme mulighed?

Kickstart med et vrinsk

En ny omgang Hestens Hule ser snart dagens lys, og Carol Sannes anbefaler andre iværksættere at give konceptet et skud.

- Hestens Hule var en gevaldig kickstart til min virksomhed, der i løbet af det seneste år har fået endnu mere vind i sejlene.

- Jeg er allerede kommet langt, og jeg bliver fortsat rigtig glad, når jeg ser, hvordan mine floofers hjælper både børn, unge, voksne og ældre, siger hun og remser nogle af det seneste års landvindingerne op:

 • I oktober 2021 blev investor Christian Krogh fra Hestens Hule-dommerpanelet medejer af virksomheden.
 • Der er etableret et nyt showroom/lager/kontor på Messingvej, hvor besøgende kan afprøve alle floofers og få en vejledende samtale.
 • 500 tyngdebamser er solgt, blot fem er returneret.
 • Tre tyngdebamser er blevet accepteret som en donation til Aarhus Universitets Hospitals kræft- og neurologisk afdeling for Børn og Unge, og sygehuset har lagt endnu en ordre ind på flere floofers.
 • Tyngdebamserne er blevet CE-godkendte jævnfør Legetøjsdirektivet - nu også til de helt små i familien.
 • Virksomheden er en af udstillerne ved den anerkendte SIKON Konferencen 2022, som Landsforeningen Autisme står bag.
 • To medarbejdere er netop ansat i fleksjob, og en salgskonsulent er tilknyttet virksomheden.
 • En markedsføringsøkonom-praktikant starter 1. august

- Jeg er virkelig stolt af at kunne gøre en positiv forskel for mennesker, der er i en svær periode i deres liv, slår Carol Sannes, ejeren af Floofers, fast.

Floofers er tyngdebamser eller sansepuder med  beroligende egenskaber som Deep Touch Pressure, varme/kuldeterapi, aromaterapi og taktil sansestimulation. Bamserne hjælper børn og voksne med søvnbesvær, angst, psykisk/motorisk uro og/eller kognitive problemer. Læs mere her . Modelfoto

1. Hvordan fik du modet til at springe ud som iværksætter

- Min bedste veninde døde af kræft for tre år siden, og det var nogenlunde samtidig med, at min søn Elias flyttede hjemmefra.

- Jeg var nede i et opslugende hul og tænkte: ”Skal der ske noget nyt, skal det være nu”.

- Jeg tog en uddannelse som mastercoach, men det viste sig, at jeg lidt for hurtigt blev suget ind i klienternes virkelighed og blev voldsomt udfordret på de følelser, jeg selv lige havde været igennem. Så passede det mig bedre med Floofers.

- Da Elias kom hjem fra skole som barn og ikke kunne finde ro, var det et marsvin, der gjorde en positiv forskel med tyngde, varme og sansning.

- Jeg tænkte, at noget andet måtte fungere lige så godt – og det blev så de sansestimulerende tyngdebamser.

- Jeg fik syet 20 prototyper af bamserne, der er produceret af de bedste materialer og indeholder økologiske kirsebærsten. De var klar dagen før, Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

- Men bamserne fik så god feedback, at jeg spurgte min mand, om vi ikke skulle starte op alligevel og låne i huset. Og det gjorde vi så.

2. Hvem er din største inspirationskilde og bedste hjælper

- Min søn Elias har altid været min største inspirationskilde.

- Heldigvis er han stolt af, hvad jeg har sat i værk.

- Og min partner, investor Christian Krogh, er en fantastisk hjælp. Han bliver ved med at skubbe til mig, så jeg fortsat kommer ud over rampen.

- Vi startede op med at fokusere på familier med børn, som har kognitive udfordringer, autisme, angst med videre. Men målgruppen har allerede udvidet sig.

- Blandt andet har vi fået en række henvendelser fra specialinstitutioner, bosteder, specialklasser og plejecentre.

3. Hvad giver dig energi på en lidt tung dag?

- Jeg får rigtig meget energi af de historier, som kunderne deler.

- Et enkelt eksempel: En kunde købte en tyngdebamse-kanin til sin demente bedstefar, der nærmest ikke havde kunnet sove i et halvt år. Nu var han begyndt at sove igennem om natten. Det betyder, at han nu løfter hovedet og er med i samtalen, når familien er på besøg på plejehjemmet.

- Den fortælling rørte mig bogstavelig talt til tårer.

- De mange historier giver mig energi til at se endnu flere målgrupper, ligesom vi satser på også at udvide til blandt andet Sverige og Norge.

Få overblik her
9 HURTIGE

9 hurtige til Annemarie Winther: Prøveballoner viser os, hvor vi skal satse

NYHEDSBREV

Spot trenden: Vild med keramik og hjemmestrik

OVERBLIK

Det skal du også vide om Randers' virksomheder

NYHEDSBREV

Mandagslukket og kreative udfordringer er et hit hos medarbejderne - og hos chefen

KARRIERE

Frisør Anne Hardahl: Sådan får jeg kreativiteten til at blomstre

KARRIERELIV

Fem konkrete punkter: Annes vej til at skabe gnist og arbejdsglæde

OVERBLIK

Det er også værd at vide om Randers' erhvervsliv

Esvagt køber methanol-løsning hos Nordhavn Power Solutions A/S

OVERBLIK

Det er også værd at vide om Randers-virksomheder

- 'Bedst i Test' - igen, igen, igen, skriver Peter Bogh Lindgaard, fabriksdirektør hos DermaPharm A/S på sin Linkedin-profil.

Indsigt

5 scener fra årsmødet hos Erhverv Randers

NETVÆRKERI: Aldrig er der kastet så mange tilbud om arrangementer i hovedet på lokale erhvervsfolk, som det sker her i maj.

NYHEDSBREV

Nu kan du tale med om Randers' erhvervsliv

INDSIGT

Ambition: Rhanders skal være Danmarks svar på Gucci

BRANDING

Få inspiration af Randers Handskers brandingunivers

NYHEDSBREV

Sådan brander Rina Hansen Randers Handsker

OVERBLIK

Det skal du også vide om Randers' virksomheder

OVERBLIK

Det er også værd at vide om virksomheder i Randers

DET GODE HÅNDVÆRK

20-års jubilæum: Er der noget mere tilfredsstillende end at tække et tag?

JUBILÆUM

3 Randers-virksomheder, der også kan fejre jubilæer