Kritik af grønt lys til nedrivning, fra køkkenchef til direktør, Dermapharm knækker koden, og Brødrene Dahl ønsker at udvide
Vidste du, at du altid kan søge alle ugens regnskaber fra Randers-virksomheder frem på erhvervslivranders.dk
Kritik af grønt lys til nedrivning
Helge Torm er formand for Frednings- og Bevaringsudvalget i By og Land Danmark, og i et debatindlæg i Byrummonitor, der er et prisvindende digitalt nyhedsmedie om dansk byudvikling, langer han ud efter byrådet.
- Det er kedeligt at skulle sige det, men Randers Kommune er nu ved at være i selskab med mange andre kommuner i landet, som i de senere år har vist, at de ikke magter at varetage det lovfæstede ansvar for bevaringsværdige bygninger.
Formanden har kastet blikket på en aktuel sag, hvor et snævert byrådsflertal (18 stemmer for og 12 imod) har givet tilladelse til nedrivning af det bevaringsværdige forhus på Vestergrave 18, der er en historisk del af Randers Handskefabrik.
Formanden betegner det grundmurede hus i to etager fra 1823 for særdeles bevaringsværdigt og uddyber:
- Nogle vil måske til alt dette indvende: Herregud, det er da bare en enkelt bygning, det hele drejer sig om. Til det er at sige, at massenedrivningernes tid (læs: 1960’erne og 1970’erne) heldigvis er forbi, men derfor skal der ikke kæmpes mindre for bevaring nu, hvor nedrivning kun finder sted punktvis – byødelæggelsernes omfang bliver i sidste ende den samme.
Fra køkkenchef til direktør
Den nuværende køkkenchef hos Cold Hand Winery, Frederik Emil Havn, søger nye græsgange og rykker lørdag 25. marts rykker ind bag komfuret på Restaurant Nordic i Ringkøbing, skriver Horesta i sit seneste nyhedsbrev.
På Nordic tager han over efter den nuværende direktør og chefkok, Nicklas Nielsen.
Dermapharm knækker koden
Dermapharm har knækket koden til at få flere ledige i arbejde og opkvalificere dem, så de matcher virksomhedens behov.
På Linkedin henviser Dermapharm således til et succesfuldt samarbejde med Jobcenter Randers og Tradium om at uddanne ledige og efteruddanne eksisterende ansatte til industrioperatører.
- Det er win-win-win, som virksomhedems produktionschef, Jim Kjær, beskriver den vellykkede indsats.
Arbejdskraftprognosen for Randers Kommune peger i den forbindelse på, at der i 2023 er mange jobåbninger, men der samtidig er mangel på kvalificeret arbejdskraft på tværs af brancher.
Brødrene Dahl vil udvide
Brødrene Dahl er parat til at udvide og ønsker at bygge et nyt lager og en række nye logistikbygninger i Haslev, hvor virksomheden i forvejen har forskellige bygninger og et højlager i området.
Det oplyser Randers Kommune.
Lageret er planlagt til at have en højde på op til 30 meter, og kommunens erhvervs- og planudvalg har nu besluttet at sætte gang i processen med at få skabt det nødvendige plangrundlag for projektet.
Første skridt bliver en fire ugers fordebat.
- Det er en rigtig god nyhed, at Brødrene Dahl ønsker at investere i fremtiden og styrke sine aktiviteter i Randers Kommune. Netop i forhold til lager- og logistik har Randers en rigtig god beliggenhed, og det er projektet her med til at understrege, siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget.