Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Et snævert flertal i Randers' byråd har sagt ja til, at den gamle handskefabrik i Vestergade rives ned. Foto: Lars Rasborg.

Er det synd og skam at rive den gamle handskefabrik ned?

Det er kedeligt at skulle sige det, men Randers Kommune er nu ved at være i selskab med mange andre kommuner i landet, som i de senere år har vist, at de ikke magter at varetage det lovfæstede ansvar for bevaringsværdige bygninger.

Sådan skriver Helge Torm, der er formand for Frednings- og Bevaringsudvalget i By og Land Danmark i et debatindlæg. Han har nemlig opdaget, at et snævert byrådsflertal har sagt ja til, at et af byens bevaringsværdige huse skal rives ned.

Det fortæller jeg om i dagens nyhedsbrev, hvor du også kan læse om blandt andet Brødrene Dahls ønsker om at bygge nyt.

Og så bringer jeg klummen Det vi hvisker og snakker om, der handler om det værdifulde i at blive og kæmpe - eller rykke videre og hold kaje!

God fornøjelse med læsningen

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
- Det er en rigtig god nyhed, at Brødrene Dahl ønsker at bygge et 30 meter højt lager i Haslev, mener, siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget i Randers Kommune. Foto: Annelene Petersen

Kritik af grønt lys til nedrivning, fra køkkenchef til direktør, Dermapharm knækker koden, og Brødrene Dahl ønsker at udvide

Her får du et hurtigt overblik over nyheder i og fra byens erhvervsliv.

Vidste du, at du altid kan søge alle ugens regnskaber fra Randers-virksomheder frem på erhvervslivranders.dk

Kritik af grønt lys til nedrivning

Randers bliver nu kritiseret for at give grønt lys til nedrivningen af Vestergrave 18, der tidligere husede Randers Handskefabrik og betegnes som særdeles bevaringsværdig. Foto: Jakob Lerche

Helge Torm er formand for Frednings- og Bevaringsudvalget i By og Land Danmark, og i et debatindlæg i Byrummonitor, der er et prisvindende digitalt nyhedsmedie om dansk byudvikling, langer han ud efter byrådet.

- Det er kedeligt at skulle sige det, men Randers Kommune er nu ved at være i selskab med mange andre kommuner i landet, som i de senere år har vist, at de ikke magter at varetage det lovfæstede ansvar for bevaringsværdige bygninger.

Formanden har kastet blikket på en aktuel sag, hvor et snævert byrådsflertal (18 stemmer for og 12 imod) har givet tilladelse til nedrivning af det bevaringsværdige forhus på Vestergrave 18, der er en historisk del af Randers Handskefabrik.

Formanden betegner det grundmurede hus i to etager fra 1823 for særdeles bevaringsværdigt og uddyber:

- Nogle vil måske til alt dette indvende: Herregud, det er da bare en enkelt bygning, det hele drejer sig om. Til det er at sige, at massenedrivningernes tid (læs: 1960’erne og 1970’erne) heldigvis er forbi, men derfor skal der ikke kæmpes mindre for bevaring nu, hvor nedrivning kun finder sted punktvis – byødelæggelsernes omfang bliver i sidste ende den samme.

Fra køkkenchef til direktør

Cold Hand Winery skal have ny køkkenchef. Foto: Johnny Pedersen

Den nuværende køkkenchef hos Cold Hand Winery, Frederik Emil Havn, søger nye græsgange og rykker lørdag 25. marts rykker ind bag komfuret på Restaurant Nordic i Ringkøbing, skriver Horesta i sit seneste nyhedsbrev.

På Nordic tager han over efter den nuværende direktør og chefkok, Nicklas Nielsen.

Dermapharm knækker koden

Dermapharm har succes med at skaffe sig flere industrioperatører. Foto: Annelene Petersen

Dermapharm har knækket koden til at få flere ledige i arbejde og opkvalificere dem, så de matcher virksomhedens behov.

Linkedin henviser Dermapharm således til et succesfuldt samarbejde  med Jobcenter Randers og Tradium om at uddanne ledige og efteruddanne eksisterende ansatte til industrioperatører.

- Det er win-win-win, som virksomhedems produktionschef, Jim Kjær, beskriver den vellykkede indsats.

Arbejdskraftprognosen for Randers Kommune peger i den forbindelse på, at der i 2023 er mange jobåbninger, men der samtidig er mangel på kvalificeret arbejdskraft på tværs af  brancher.

Brødrene Dahl vil udvide

Brødrene Dahl ønsker at bygget nyt i Randers Kommune. Arkivfoto: Lars Rasborg

Brødrene Dahl er parat til at udvide og ønsker at bygge et nyt lager og en række nye logistikbygninger i Haslev, hvor virksomheden i forvejen har forskellige bygninger og et højlager i området.

Det oplyser Randers Kommune.

Lageret er planlagt til at have en højde på op til 30 meter, og kommunens erhvervs- og planudvalg har nu besluttet at sætte gang i processen med at få skabt det nødvendige plangrundlag for projektet.

Første skridt bliver en fire ugers fordebat.

- Det er en rigtig god nyhed, at Brødrene Dahl ønsker at investere i fremtiden og styrke sine aktiviteter i Randers Kommune. Netop i forhold til lager- og logistik har Randers en rigtig god beliggenhed, og det er projektet her med til at understrege, siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget.

Mette Bræmer-Jensen har efter otte år valgt at sige ja tak til nye udfordringer og forlader jobbet som citychef med udgangen af april. - Randers har potentiale, lyder det i hendes farvel til Randers' midtby. Pressefoto

Det vi hvisker og snakker om

Har du haft en lang karriere ved du, at du for din egen skyld ALDRIG som i ALDRIG skal smække med døren, når du siger op i en virksomhed.

Lige meget om chefen har været en klaphat, skal du sørge for at komme godt ud af døren, for Danmark er et lille land, og du risikerer at møde din nuværende chef i en kommende stilling.

Og du kan altid få brug for en god anbefaling senere i dit arbejdsliv.

Men det er ikke bare af hensyn til dig selv, at du skal "holde mund", når du rykker videre. Det er også af hensyn til dem, du forlader.

Randers' citychef Mette Bræmer Jensen, der efter otte år i jobbet nu skal være chef for Aarhus Airports Passagerservice, er et forbilledligt eksempel på, hvordan du siger pænt farvel.

- Randers er jo min by og har fortsat et kæmpe potentiale, siger hun i forbindelse med sit jobskifte.

Som i alle andre stillinger har der naturligvis også været frustrationer i hendes. Men dem vælger hun på sympatisk vis at tie stille med i sit farvel.

Omvendt bliver jeg meget træt, når en virksomhedsejer, der lukker sin butik, giver "en sviner" på vej ud af døren.

- Randers er old-fashioned... Jeg synes simpelthen, at det er en skodby, det synes jeg godt nok, lød det for eksempel fra Anne-Mette Pedersen, da hun forleden fortalte, at hendes butik Kop & Kande på Østervold nu må lukke og slukke.

Ingen tvivler på, at du som butiksejer i midtbyen har haft rigtig mange gode grunde til at være frustreret over alt fra gammeldags parkeringsautomater til dårligt planlagte vejarbejder, der har skadet handlen, fordi  de har ligget i butikkernes bedste omsætningsperioder.

Og når du fortsat ER i byen, skal du være så velkommen til at råbe op. Skyd hellere end gerne med skarpt og engagér dig for eksempel i at udvikle kommunens nye erhvervspolitik.

Men HAR du allerede sagt farvel til Randers, har du mistet retten til at brokke dig. Dermed gør du nemlig situationen endnu vanskeligere for dem, der fortsat driver forretning i byen. Det har de ganske enkelt ikke fortjent.

Bliv og kæmp - eller ryk videre og hold kaje! Det er god stil.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du vores bedste anbefalinger på tværs af Erhvervsliv-medierne fra den seneste tid.

Bestseller har investeret cirka 150 millioner kroner i teknologi i Taulov, hvor 79 robotter suser rundt, så modekoncernens forretninger får det rigtige tøj på hylderne. Flere robotter kan komme med tiden, fortæller operations manager Daniel Slot Ravnholt Stougaard, som skal sikre, at logistikken bliver 'best in class'.

Både ambitionerne og kemien skal være rigtig, når en virksomhed etablerer en professionel bestyrelse. Det kan de tale med om hos William Skilte, hvor ejerne Mette Brock og Jeppe Arbjerg hurtigt fandt ud af, hvor vigtigt det er, at bestyrelsen forstår virksomhedens kultur.

TikTok har stået højt på dagsordenen de seneste uger, efter Center for Cybersikkerhed anbefalede virksomheder at fjerne app'en fra tjenstlige enheder. Dansk Erhverv var blandt de første til at følge rådet, men ifølge Kristian Storgaard, IT-advokat hos Kromann Reumart, er der ingen grund til panik.

Med hjælp fra en af SMV-støtteordninger, der netop er åbent igen, har Dansk Scanning etableret en afdeling i Indien. Det har været en ubetinget succes, fortæller direktør Henning Kjærgaard: - Lige siden vi tog valget om at åbne en søsterafdeling i Indien, har det virkelig pyntet på vores årsregnskab.

Trivselsmålinger sker i mange virksomheder en-to gange om året, men sådan er det ikke hos Abtion. Her bliver medarbejderne spurgt til trivslen via surveys et par gange om ugen.  - Som leder er en af de største fordele, at systemet sørger for, du ikke overser noget, siger direktør Bo Kønskov.