Greenpower-liste nummer 3: Her er 5 lysende grønne virksomheder
VERDENSMÅL: Når virksomheder har ambitiøse klimamål og udvikler nye grønne løsninger og produkter, inspirerer det alt fra erhvervsliv til forbrugere og politikere.
Og netop derfor lancerede redaktionen bag Erhvervsliv Randers sidste år en greenpower-liste med lokale virksomheder, der på troværdig vis har bidraget med grønne initiativer og produkter.
Listens udgave nummer et og udgave nummer to blev bragt i henholdsvis juni 2022 og august 2022, og nu er listens tredje udgave klar. Og denne gang skal lyde tak til Business Randers for at bidrage med mulige kandidater.
Her er Randers' fem nye greenpower-virksomheder med lysende grønne initiativer. Rækkefølgen er vilkårlig.
1. Phoenix Design Aid
Det danske design- og kommunikationsbureau Phoenix Design Aid A/S er med på tredje udgave af Erhvervsliv Randers' greeenpower-liste.
Og det er, fordi bureauet brillerer som en vedholdende, solid samarbejdspartner og leverandør for og til virksomheder med behov for et troværdigt klimaregnskab.
Samtidig er bureauets værdier og handlinger gennemsyret af ambitioner om at leve op til FN's Verdensmål.
Manden i spidsen for Phoenix Design Aid er Dennis Lundøe Nielsen, og bureauets kunder tæller internationale kunder som FN.
2. MV Plast
MV Plast ApS har over de seneste år udviklet et skarpt speciale i at sprøjtestøbe med genanvendt husholdningsplast og har derfor en fortjent plads på greenpower-liste nummer tre.
Sammen med Dansk Affaldsminimering ApS i Langå har virksomheden blandt meget andet fået en leverance på 17.000 affaldsspande til Randers Kommune.
Alle spande er lavet af genanvendt husholdningsplast og er dermed produceret af noget af det, der bliver smidt i spandene.
3. EHJ Energi og Miljø
EHJ Energi og Miljø A/S er en danskejet virksomhed med base i Randers, der producerer biomasse til en række danske energivirksomheder. Og nu er EHJ med på Erhvervsliv Randers' liste over virksomheder med greenpower.
EHJ står for Esben Hegelund Jørgensen, og det var ham, som i 2019 flyttede sin virksomhed til Randers fra de tre hidtidige adresser i Hadsten, Horsens og Aars.
Virksomheden laver primært biobrændsel af affaldstræ og lever blandt meget andet op til kravene i det såkaldte Sustainable Biomass Program (SBP), der er et certificeringssystem for en bæredygtig produktion af flis.
4. Fårup Betonindustri
Fårup Betonindustri A/S opnår en plads på den tredje udgave af greenpower-listen for at have udviklet Cardcret.
Det er en patenteret og miljøvenlig udsparingsløsning af pap, der minimerer CO2-aftrykket og affaldsmængden i industrien.
- Beton er et udskældt materiale i debatten om bæredygtighed. Men det er også verdens næstmest brugte materiale efter vand. Vi kan reducere forbruget, men vi kan ikke undvære det. Derfor skal der findes bæredygtige løsninger, som minimerer CO2-forbruget, siger Brian Knudsen, der netop har udskiftet CEO-jobbet med posterne som udviklingsdirektør og bestyrelsesformand.
5. Finderiet
Finderiet er en socialøkonomisk virksomhed og et 1200 kvadratmeter stort genbrugsvarehus, der siden opstarten i 2016 har tiltrukket kunder fra nær og fjern.
Stedet har på fornem vis redet med på den del af tidsånden, der handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Og så bidrager stedet samtidig til at gøre trinnet ind på arbejdsmarkedet lavere.
Finderiet samarbejder med uddannelsestilbuddet Strømmen og klæder unge med særlige behov på til at arbejde i detailhandlen.