Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

MV Plast er en af de nye virksomheder på Erhvervsliv Randers' greenpower-liste. Foto: Annelene Petersen

Hvem er de nye virksomheder på greenpower-listen?

Der er rigtig gode grunde til at åbne munden, hvis du har gjort en indsats for at tage livtag med diverse miljø- og klimaudfordringer.

Hos Erhvervsliv Randers bringer vi med jævne mellemrum en greenpower-liste, hvor vi fremhæver virksomheder med klimavenlige og bæredygtige initiativer, og i dette nyhedsbrev er det tredje udgave af listen, der ser dagens lys.

Hvilke andre virksomheder har været med på listen? Det kan du se i den første udgave og i udgave nummer to.

Men når det gælder at fortælle om virksomhedens miljøvenlige tiltag, så her et lille pip. De første sager med greenwashing er begyndt at poppe op, så husk nu at kommunikere troværdigt, transparent og med forbehold.

God fornøjelse med læsningen!

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
MV Plast er en af de lokale virksomheder med lysende grønne initiativer, der ifølge redaktionen bag Erhvervsliv Randers har fortjent en af de fem pladser på den nye og tredje udgave af greenpower-listen. Foto: Annelene Petersen

Greenpower-liste nummer 3: Her er 5 lysende grønne virksomheder

VERDENSMÅL: Når virksomheder har ambitiøse klimamål og udvikler nye grønne løsninger og produkter, inspirerer det alt fra erhvervsliv til forbrugere og politikere.

Og netop derfor lancerede redaktionen bag Erhvervsliv Randers sidste år en greenpower-liste med lokale virksomheder, der på troværdig vis har bidraget med grønne initiativer og produkter.

Listens udgave nummer et og udgave nummer to blev bragt i henholdsvis juni 2022 og august 2022, og nu er listens tredje udgave klar. Og denne gang skal lyde tak til Business Randers for at bidrage med mulige kandidater.

Her er Randers' fem nye greenpower-virksomheder med lysende grønne initiativer. Rækkefølgen er vilkårlig.

1. Phoenix Design Aid

Dennis Lundøe Nielsen er direktør i og stifter af Phoenix Design Aid. Foto: Annelene Petersen

Det danske design- og kommunikationsbureau Phoenix Design Aid A/S er med på tredje udgave af Erhvervsliv Randers' greeenpower-liste.

Og det er, fordi bureauet brillerer som en vedholdende, solid samarbejdspartner og leverandør for og til virksomheder med behov for et troværdigt klimaregnskab.

Samtidig er bureauets værdier og handlinger gennemsyret af ambitioner om at leve op til FN's Verdensmål.

Manden i spidsen for Phoenix Design Aid er Dennis Lundøe Nielsen, og bureauets kunder tæller internationale kunder som FN.

2. MV Plast

MV Plast blev startet af brødrene Mogens og Michael Velling(fotoet) i 1998. Foto: Annelene Petersen

MV Plast ApS  har over de seneste år udviklet et skarpt speciale i at sprøjtestøbe med genanvendt husholdningsplast og har derfor en fortjent plads på greenpower-liste nummer tre.

Sammen med Dansk Affaldsminimering ApS i Langå har virksomheden blandt meget andet fået en leverance på 17.000 affaldsspande til Randers Kommune.

Alle spande er lavet af genanvendt husholdningsplast og er dermed produceret af noget af det, der bliver smidt i spandene.

3. EHJ Energi og Miljø

EHJ Energi og Miljø blev kåret som Årets Vækstvirksomhed ved Randers Business Awards og har samtidig en overbevisende grøn profil. Foto: Annelene Petersen

EHJ Energi og Miljø A/S er en danskejet virksomhed med base i Randers, der producerer biomasse til en række danske energivirksomheder. Og nu er EHJ med på Erhvervsliv Randers' liste over virksomheder med greenpower.

EHJ står for Esben Hegelund Jørgensen, og det var ham, som i 2019 flyttede sin virksomhed til Randers fra de tre hidtidige adresser i Hadsten, Horsens og Aars.

Virksomheden laver primært biobrændsel af affaldstræ og lever blandt meget andet op til kravene i ​det såkaldte Sustainable Biomass Program (SBP), der er et certificeringssystem for en bæredygtig produktion af flis.

4. Fårup Betonindustri

Brian Knudsen, indehaver af Fårup Betonindustri, har taget patent på en opfindelse, hvor han bruger genbrugspap i stedet for træ i sine støbeforme. Foto: Annelene Petersen

Fårup Betonindustri A/S opnår en plads på den tredje udgave af greenpower-listen for at have udviklet Cardcret.

Det er en patenteret og miljøvenlig udsparingsløsning af pap, der minimerer CO2-aftrykket og affaldsmængden i industrien.

- Beton er et udskældt materiale i debatten om bæredygtighed. Men det er også verdens næstmest brugte materiale efter vand. Vi kan reducere forbruget, men vi kan ikke undvære det. Derfor skal der findes bæredygtige løsninger, som minimerer CO2-forbruget, siger Brian Knudsen, der netop har udskiftet CEO-jobbet med posterne som udviklingsdirektør og bestyrelsesformand.

5. Finderiet

Mitten Ferrar er daglig leder hos Finderiet. Pressefoto

Finderiet er en socialøkonomisk virksomhed og et 1200 kvadratmeter stort genbrugsvarehus, der siden opstarten i 2016 har tiltrukket kunder fra nær og fjern.

Stedet har på fornem vis redet med på den del af tidsånden, der handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Og så bidrager stedet samtidig til at gøre trinnet ind på arbejdsmarkedet lavere.

Finderiet samarbejder med uddannelsestilbuddet Strømmen og klæder unge med særlige behov på til at arbejde i detailhandlen.

Bruno Jakobsen Design har netop fået "gratis" troværdig, og anerkendende omtale  i magasinet Bolius, der udgives af Realdania. Foto: Trine Wiese

Positiv omtale der batter - I Randers kan vi også være med

SYNLIGHED: En trofast kunde eller samarbejdspartner, der fortæller begejstret om dine produkter.

Et anerkendt magasin, der bringer en solid fortælling om din karriere og faglighed.

Eller en skarp og troværdig journalist, der bruger tid og kræfter på at få virksomhedens fortælling ud over rampen.

Alt sammen kan det bidrage til dit ry som en seriøs, dygtig leder og/eller til virksomhedens profil som værende troværdig og værd at handle med.

Og i Randers har vi også eksempler på virksomheder og erhvervsprofiler, der er dygtige til at opnå positiv og troværdig omtale - uden at belaste marketingbudgettet for voldsomt.

Her er tre eksempler til din inspiration.

Realdania-magasin sætter spot på Bruno Jakobsen

Bruno Jakobsen, indehaver af Bruno Jakobsen Design, bor med sin familie i Randers i et arkitekttegnet længehus i cedertræ. Foto: Bruno Jakobsen

Inde i en skov syd for Randers har Bruno Jakobsen og hans familie skabt deres drømmehjem - et længehus på ikke færre end 37 meter. Sådan skriver Realdania-magasinet Bolius i udgaven, der netop er kommet på gaden.

Bruno Jakobsen, der er indehaver af  Bruno Jakobsen Design, har selv tegnet og planlagt huset i Tebbestrup Bakker.

Ud over det allestedsnærværende kig ind til skoven er husets længde det, der måske imponerer mest, skriver det anerkendte magasin og uddyber:

De lange linjer skaber sammen med materialevalget en perfekt harmoni. Træet på husets yderside går igen indendørs, hvor alle køkken- og badeværelseselementer samt klædeskabe er af douglasgran og snedkereret af snedker Nikolaj Jørgensen. I orangeriet er der også træ i form af et kraftigt bord-bænke-sæt.

Forfatter deler sin begejstring for Randers Handsker

Rina Hansen, kvinden i spidsen for Randers Handsker, har mange trofaste kunder. En af dem er bestsellerforfatteren Leonora Christina Skov. Foto: Annelene Petersen

En trofast, kendt og anerkendt kunde er guld værd. Og en sådan har Randers Handsker i bestseller-forfatteren Leonora Christina Skov.

Da hendes bog "Den der lever stille" blev kåret til de sidste 20 års bedste danske bog, sendte Randers Handsker et par elegante Amelia-handsker og en Winter Swan-taske til hende, hvilket fik forfatteren til at fortælle om gaven på sin instagram profil.

- Jeg er på udebane her, for jeg tragter ikke efter at være influencer, lever udmærket af at skrive mine bøger, laver ikke betalte partnerskaber, for min mening kan ikke købes for penge, skrev hun og tilføjede så:

- Men Rhanders/Randers (det h er altså mærkeligt) har været mit foretrukne handskemærke hele mit voksne liv, jeg ejer p.t. syv par og har egentlig bare lyst til at dele min begejstring med jer.

Fortællinger om Randers Gears' innovation

Randers Gears-topchef Lau Akstrup Jensen. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

Da Randers Gears A/S deltog i en række innovationsprojekter, som produktionsklyngen MADE står bag, sagde de efterfølgende ja til at fortælle om det.

Dermed høstede virksomheden ikke bare en innovationsgevinst, men fik også sat spot på virksomhedens bestræbelser på at stemple ind i en mere bæredygtig fremtid.

Randers Gears fik kickstartet innovationen, skrev MADE i sit nyhedsbrev, og "Nu speeder vi endnu mere op for innovationen" fortalte topchef Lau Akstrup Jensen efterfølgende til Erhvervsliv Randers .