Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Er du vild med specialbiler? Hvis ja, så mød op til en fysisk auktion hos Campen Auktioner 19. november. Fotoet viser en af auktionsvarerne; en specialbygget Austin Cooper, årgang 1966. Pressefoto

Specialbil-nørdernes paradis ligger i Randers

Find dit speciale, slå på tromme for det, og så vil kunderne komme til dig.

Ja, gid det var så enkelt at stable en god business på benene.

Men rent faktisk lykkes det for nogle, og en af dem er auktionshuset Campen Auktioner i Randers, der ser ud til nu for alvor at have fået hul igennem til salget af specialbiler.

Det er anden gang i løbet af kort tid, at auktionshuset kan invitere til en auktion med alt fra særprægede biler til veteranbiler.

Det kan du læse om i nærværende nyhedsbrev, hvor du også får en teaser på et kommende arrangement om forbrugernes adfærd i krisetider, som Business Randers og Danske Bank står bag.

Ved arrangementet vil bankens chefanalytiker Louise Aggerstrøm Hansen dykke et spadestik dybere i de økonomiske tendenser og forbrugernes indkøb.

Forhåbentlig kan du lide at følge med i Randers' mangfoldige erhvervsliv, og har du ideer til erhvervshistorier, er du altid velkommen til at kontakte redaktionen på min mail triwi@jfmedier.dk

God læselyst

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Hvad med at byde på en Ford Anglia? Bilen blev første gang registreret tilbage i 1952. Pressefoto

Specialbiler hos Campen Auktioner er en kundemagnet

Der findes ikke den vare, som Campen Auktioner A/S ikke sælger på sine utallige auktioner, der både foregår online og fysisk.

Og auktionshuset har nu for alvor fået hul igennem til markedet for salg af særprægede køretøjer.

Det er således anden gang i løbet af blot få måneder, at der inviteres til en auktion over en bred vifte af særegne køretøjer.

 - Vi har kunder fra hele Danmark – men også kunder fra for eksempel Sverige, Tyskland og Holland, fortæller auktionshusets administrerende direktør Ane Gyldholm.

Lørdag 19. november klokken 13.00 inviterer Campen Auktioner A/S til en stor fysisk auktion over specialkøretøjer. Det er anden gang i løbet af blot få måneder, at det alsidige auktionshus holder en auktion over netop unikke biler.

KØBSGLÆDE: En sommerdag i august landede en helikopter i udkanten af Randers hos Campen Auktioner A/S.

Helikopteren transporterede fire specialbils-entusiaster, der havde set sig varme på auktionshusets spektakulære bilsamling.

- Vi har kunder fra hele Danmark – men også fra for eksempel Sverige, Tyskland og Holland, fortæller auktionshusets administrerende direktør Ane Gyldholm, der nu igen kan byde indenfor til en auktion over specialkøretøjer.

Lørdag 19. november klokken 13.00 inviterer Campen Auktioner A/S således til en stor fysisk auktion over netop biler, der er noget ganske særligt.

- Vores kunder er primært dedikerede samlere og folk, der køber et ”projekt” – et køretøj i mindre god stand – som de så restaurerer og sælger for et fint beløb, uddyber  hun.

Kort om Campen Auktioner A/S

  • Der findes ikke den vare, som Campen Auktioner A/S ikke sælger på sine utallige auktioner, der både foregår online og fysisk.
  • Der auktioneres alt fra specialkøretøjer og byggematerialer til antik og design.
  • Ejeren Finn Campen holdt sin første auktion i februar 2010, og en stor del af auktionshusets katalognumrene er fortsat fra dødsboer, konkurser og overskudslagre.
  • I oktober blev Lars Johansson virksomhedens bestyrelsesformand, og Ané Gyldholm er virksomhedens nye administrerende direktør.
  • Det var for et års tid siden, at Finn Campen headhuntede en professionel bestyrelse og topchef til at sikre drift og udvikling.
  • Finn Campen har besluttet, at en fond skal overtage ejerskabet af Campen Auktioner A/S, når han selv, om forhåbentlig mange år, ikke er her længere.

Auktionshuset Campen Auktioner med hovedsæde i Randers er et af Danmarks mest alsidige auktionshuse, og under hammeren kommer denne gang knap 100 unikke køretøjer.

Hvad med for eksempel en Formel 1 replika Show Car, en Ford Mustang eller en specialbygget Austin Cooper Mini 850 fra 1966?

- Sidstnævnte er noget af en sjældenhed – nok den eneste af sin art i verden, fortæller auktionarius og auktionshusets ejer Finn Campen og uddyber:

- Den lille, røde rappe Austin Cooper Mini 850 er den første lovlige, specialbyggede Austin Mini Cooper med baghjulstræk og en centermotor på 98 hk fra en tidligere tysk registreret Honda motorcykel.

Udover specialkøretøjer favner auktionskataloget alt fra veteranbiler og amerikanerbiler til MC’er, knallerter og cykler.

Tid & sted

  • Der er gratis adgang til den fysiske auktion på Myntevej 2 i Randers, der finder sted lørdag den 19. november klokken 13.00.
  • Tilmelding af specialkøretøjer modtages løbende, og kataloget opdateres herefter.
  • Det er muligt at forhåndsbyde på auktionen indtil torsdag 17. november klokken 20.00. Eftersyn finder sted torsdage kl. 9-19 i Randers samt på auktionsdagen fra kl. 11.00.
  • Det er også muligt at tilmelde dig som telefonbyder på 2271 5555 eller via mail@campenauktioner.dk senest fredag 18. november klokken 12.00.
Campen Auktioners auktionarius og ejer er Finn Campen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Hvordan køber forbrugerne ind, når krisen kradser? Det fortæller privatøkonom og chefanalytiker hos Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen, om ved et kommende arrangement. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Bliv klogere på forbrugeradfærd i krisetider

FORBRUGERADFÆRD: Den aktuelle cocktail af stigende renter, inflation og højere energipriser påvirker uundgåeligt forbrugernes adfærd, og det skal virksomhederne forstå at indrette sig efter.

Og emnet kan du blive klogere på ved at deltage i et arrangement 23. november, som Danske Bank og Business Randers står bag.

Her vil Danske Banks chefanalytiker og privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen opdatere dig på de mest aktuelle analyser omkring økonomien og danskernes forbrug i en tid, hvor krisen regerer.

Som en forsmag på foredraget er her tre af chefanalytikerens bud på, hvordan forbrugerne mest hensigtsmæssigt reagerer på krisen, og hvordan de forventes at ville indrette sig på det generelt stigende prisniveau.

De stærke ændrer adfærd

- Det værste, du kan gøre lige nu, er at lade som ingenting og leve og bruge de penge, som du plejer. Overvejer du ikke dit forbrug, kan du før eller siden opleve, at der ikke er penge på kontoen sidst på måneden.

- Især hvis man med en sårbar privatøkonomi ikke er opmærksom på de økonomiske udfordringer, kan det, som tingene er lige nu, gå rigtig galt, hvis man fortsætter med det hidtidige forbrug.

- Og dette kan der jo være masser af gode grunde til. Økonomi er jo ikke det første, man tænker på i et stresset arbejdsliv, ved en skilsmisse, ved en sygemelding eller noget helt fjerde.

Tilbudsjagt

- Det er tydeligt, at forbrugerne i langt højere grad læser tilbudsaviser og går efter de billigere alternativer i vores madvarer. Og det kan man heldigvis komme rigtig langt med i et presset budget.

Luksus og oplevelser – men i mindre doser

- Der er også plusser i det store samfundsøkonomiske regnestykke - for eksempel det solide arbejdsmarked.

- Og selv om vi som forbrugere er i fuld gang med at indrette os efter de vanskelige tider, vil mange fortsat i en vis udstrækning forsøde tilværelsen med luksus, rejser og oplevelser – men angiveligt i mindre og mere afmålte doser.

- Derfor vil kampen mellem de enkelte brands blive skærpet.

- Forbrugerne vil vælge mere selektivt, og derfor kan virksomheder med fordel blive ved med at markedsføre sig for at bevare den nuværende plads i eller øge andelen af markedet.

Præcis CO2-beregner hos Dansk Affaldsminimering, erfaren erhvervsmand for bordenden hos Randers Streetfood, og By Sølvtofte åbner dørene

Her kan du læse udvalgte nyheder fra og om det randrusianske erhvervsliv.

Præcis CO2-beregner hos Dansk Affaldsminimering

Nu kan Dansk Affaldsminimering i Langå udregne det præcise CO2-aftryk, oplyser Kim Dalsgaard. Foto: Lars Rasborg

Yes, så er vi klar med vores nye CO-2 beregner, skriver Dansk Affaldsminimering på sin LinkedIn-profil.

Virksomheden kan nu beregne den præcise emissionsfaktor for hvert kilo genanvendt plast, som den sælger.

- For fremtiden kan vi nøje beregne, hvad klimaaftrykket er for hvert batch, vi producerer, oplyser ejer og administrerende direktør Kim Dalsgaard, der uddyber:

- Og for vores kunder bliver det dermed nemmere at komme i mål med grønne regnskaber, reduktioner og bæredygtige indsatser, når de sammen med tilbuddet eller på fakturaen får opgivet CO2 beregningen på den aktuelle plast.

Erfaren erhvervsmand for bordenden hos Randers Street Food

Randers Street Food er et af Randers' farverige mødesteder, og nu har en erfaren erhvervsmand købt sig ind i stedet. Foto: Annelene Petersen

Randers Street Food får nu en særdeles erfaren erhvervsmand som medejer og formand for bestyrelsen.

Det er Knud Birk, der har købt halvdelen af Randers Street Food ApS via sit selskab Obir Aps. Sælgerne er restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der var medstiftere af Street Food.

Blandt meget andet har Knud Birk en fortid som ejer af G9 landskab og som direktør hos Connectia.

Sølvtofte har åbnet dørene

Onsdag åbnede Lotte Sølvtofte sin nye 3-etagers brillebutik By Sølvtofte. Det er en såkaldt livsstilsoptikerforretning med både briller, interiør og kunst. Foto: Annelene Petersen

Onsdag inviterede Lotte Sølvtofte til åbning af Danmarks største livsstilsoptikerbutik.

Butikkens navn, der er By Sølvtofte, fylder hele 700 kvadratmeter og ligger Nygade 1, hvilket er blot ganske få hundrede meter fra den tidligere butik på Østervold.

I butikken kan kunder opleve en cocktail af moderne kunst og en bred variation af interiør.

Om processen med at stable butiksuniverset på benene, fortæller Lotte Sølvtofte:

- Det bedste har været "kreativiteten", det vil sige at se noget blive skabt. Det mest besværlige har været min mangel på tålmodighed samt for lave højde (1,80) i forhold til lokalets højde. Og det sjoveste har været, at det har været en anledning til at tænke ud af boksen.

Vil du lære Lotte Sølvtofte nærmere at kende, kan du også læse om hende i et portræt, som Erhvervsliv Randers tidligere har bragt.