Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Wallpipe med Lisbeth Grove Mikkelsen er blevet begæret konkurs. Pressefoto

Lisbeth Grove Mikkelsen: Wallpipe er begæret konkurs

Jeg vil blot informere om, at Wallpipe formentligt bliver erklæret konkurs dags dato.

Sådan skrev Wallpipe-iværksætter Lisbeth Grove Mikkelsen til mig i fredags, og vi aftalte et interview i løbet af weekenden.

Nu er nøglerne overladt til virksomhedens kurator, og dermed må Randers vinke farvel til en af byens mest spændende iværksættervirksomheder.

Wallpipe har siden starten i 2018 sat en markant dagsorden, både når det gælder genanvendelse, bæredygtighed og indsatsen for at gøre trinnet ind til arbejdsmarkedet lavere for udsatte medarbejdere.

Virksomheden blev landskendt, da Lisbeth optrådte i DR-udsendelsen Løvens Hule og fik Christian Arnstedt med som investor.

Lovende så det længe ud, men de seneste års mange verdenskriser blev til sidst for stor en mundfuld for Wallpipe, der nu er fortid.

Men heldigvis beholder vi Lisbeth Grove Mikkelsen i Randers, for hun har meget at ranke ryggen over, og nu skal hun finde et job, der matcher hendes kompetencer og erfaringer.

I dagens nyhedsbrev fortæller erhvervsprofilen om den iværksætterrejse, der nu har ført til en konkurs.

God fornøjelse med læsningen

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Lisbeth Grove Mikkelsen står bag WallPipe, der i sin levetid har udviklet et utal af  innovative produkter. Blandt andet har virksomheden genanvendt gamle stadion-projektører om omdannet dem til lamper.  Foto: Lars Saugbjerg

Wallpipe-iværksætter om konkurs: - Det værste har været at skulle fortælle det til medarbejderne

Wallpipe ApS er begæret konkurs ved retten i Randers. Utallige gode ordrer blev udskudt og aflyst, da krigen brød ud i Ukraine, og det blev virksomhedens endeligt.

KONKURS: - Jeg har da meget at være stolt af. Det har været fem fede år, men nu skal jeg lige have lov til at være lidt bitter i en periode. Og så skal jeg ellers ud at have et arbejde, for jeg har søde børn, og der er regninger i familien, jeg skal betale. Men det er de vildeste kompetencer, jeg har fået, og jeg skal nok komme tilbage.

Sådan siger Wallpipe-iværksætter Lisbeth Grove Mikkelsen, der fredag 24. februar måtte gå den tunge gang til Retten i Randers, da virksomheden blev begæret konkurs.

Kort om Wallpipe ApS

  • Har siden starten i 2018 sat en markant dagsorden, både når det gælder genanvendelse, bæredygtighed og indsatsen for at gøre trinnet ind til arbejdsmarkedet lavere for udsatte medarbejdere.
  • I alt 14 ansatte har arbejdet på primært firmaadressen i et metal- og jern-, et tekstil/læder- og et træværksted.
  • Ejes af Lisbeth Grove Mikkelsen og fik et særdeles godt markedsføringsskub, da virksomhedens idé blev præsenteret i DR-programmet Løvens Hule, og Christian Arnstedt straks så et stort potentiale og investerede. Siden er han blevet købt ud.
  • Lisbeth Grove Mikkelsen har både inspireret unge med lyst til iværksætteri og virksomheder med mod på bæredygtige tiltag, og hun var blandt andet en af oplægsholderne på Det Nationale Klimatopmøde 2022, der fandt sted i Lemvig og stillede skarpt på blandt andet den cirkulære økonomi.
  •  Wallpipe er også med på Erhvervsliv Randers’ greenpower-liste.

Wallpipe, der genanvender og omdanner en lang række materialer til alt fra lamper til møbler, blev begæret konkurs af Det Faglige Hus, og det er med stor ærgrelse, at Lisbeth Grove Mikkelsen nu må overlade nøglerne til virksomheden til kuratoren, som dermed går i gang med at realisere boet med inventar og lager for at finde flest muligt penge til kreditorerne.

Ramt af flere kriser

- Jeg er da bitter, men jeg kan stå 100 procent indenfor, hvad der er sket, og den måde vi har ageret på. Men vi har været ramt af en lang række udefrakommende kriser, og den seneste endte med at slå os helt i jorden, fortæller Wallpipe-ejeren og uddyber:

- Vi har stort set kun eksisteret i krisetider. Vi nåede at være til i to-tre måneder, så kom corona. Det var hårdt, men vi kom ok ud af det. Så var der Verdensudstillingen i Dubai, hvor vi blev snydt for en halv million kroner, hvilket har været lidt af et kvælertag. Men vi kunne se lyset for enden af tunnelen. Vi begyndte at tænke, at nu er vi ved at være, hvor vi skal være. Og så kom krigen i Ukraine. Der kunne vi mærke, at nu forsvandt vores salgsgrundlag.

Det var slet ikke fedt at skulle sige til medarbejderne, at det her er den sidste uge, vi ses, for til den første kan jeg ikke betale løn. Det er hårdt.

Lisbeth Grove Mikkelsen

Lisbeth Grove Mikkelsen forklarer videre:

- Inden krigens udbrud havde vi en fuld ordrebog, vi havde fat i vores yndlingskunder og en af de helt store kunder i Norge. Vi begyndte at sige, at nu bliver det sjovt. Men så begyndte kunderne at ringe.

- Jeg var i København og blev så ringet op af en kunde, der siger: "Jeg ved, vi har lagt ordrer på X-antal kroner. Vi aflyser ikke , men vi må udskyde". Og den er så aldrig blevet til noget igen. Og akkurat det samme gjorde sig gældende med mange andre kunder. Ordrerne raslede væk. Sådan fortsatte det bare. Fordi vi er nye og små, valgte de at fokusere på at sælge ”deres rugbrød”, og hvad de plejede.

Vi har kæmpet med alt

Wallpipe-ejeren er kendt for ikke at give op, og i starten tænkte hun da også, at tingene ville rette sig igen. Men månederne gik, og det blev og er endnu ikke blevet bedre.

- Jeg har troet på det indtil det allersidste. Vi har kæmpet med alt det, vi har haft. Men på et tidspunkt var jeg slået helt i gulvet, og det værste var så, at det ikke kun var mig selv, men også mine medarbejdere, der blev ramt. Jeg har jo ikke kun bygget en virksomhed op, jeg har også bygget nogle mennesker op.

Lisbeth Grove Mikkelsen holder en pause og slår fast:

- Det var slet ikke fedt at skulle sige til medarbejderne, at det her er den sidste uge, vi ses, for til den første kan jeg ikke betale løn. Det er hårdt. Der gik et par dage, før jeg kunne få ordene ud af min mund, og det er jo fordi, det her betyder noget for én.

Hun har kautioneret for en mindre kassekredit, men hun er beskyttet af sit ApS, så den personlige økonomi får ikke de store lussinger. Alligevel er det krævende at komme op på hesten igen efter at have brugt hele fem år på at realisere en virksomhedsdrøm.

- Nu skal jeg sunde mig, selvom det ikke er noget, jeg er så god til. Og så må jeg se på, hvordan jeg fremover kan gøre en forskel.

En lærerig rejse

Man lærer rigtig meget om sig selv ved en konkurs, og Wallpipe-Lisbeth har om ikke andet fået slået fast med syvtommersøm, at hun ikke er typen, der stikker halen mellem benene, når der er udfordringer.

- Jeg har fundet ud af, at jeg er god til at være opsøgende, når der er problemer. For eksempel orienterede jeg banken før konkursen, og det betyder, at vi nu har en super dialog.

Det er uhyre vigtigt for Lisbeth Grove Mikkelsen, at hun kan se sig selv i øjnene efter konkursen.

- Jeg oplever, at vi ikke kunne have handlet meget anderledes. Det er udefrakommende faktorer, der har væltet os, slår hun fast.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du vores bedste anbefalinger på tværs af Erhvervsliv-medierne fra den seneste uge.

Hvordan finder du den næste direktør? Mange virksomhedsleder vil gå i gang med at spørge sig for i deres eget netværk, men det digitale bureau Change har valgt et traditionelt stillingsopslag. Den nuværende direktør og partner, Anders Kongeskov Randow, forklarer her hvorfor?

Da der var allermest travlt, og kunderne stod i kø, besluttede Palle Storinggaard - ejer af gourmet-restauranten Mundheld - at lukke ned for at gentænke forretningskonceptet. Det er en beslutning, som han i dag ikke har fortrudt.

Der skal gang i den grønne omstilling, og det gælder også indenfor søfarten, men ifølge Søren Rasmussen, CEO i Nordhavn Power Solutions kører udviklingen med bremseklodser. Han peger blandt andet på mangel på politisk vilje og lavt kendskab til nye brændstoffer.