Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lige så varieret det randrusianske erhvervsliv er, lige så mangfoldige er de erhvervshistorier, Erhvervsliv Randers har bragt i sit første hele leveår. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Året der gik 2022

Nytåret er lige om hjørnet, og det er altid godt at dvæle lidt ved det gamle for at blive klogere på, hvad der skal gentages i det nye år, og hvad der skal forblive fortid.

Sådan er det også som journalist på et digitalt medie som Erhvervsliv Randers, der som andre innovative journalistiske projekter udvikles og bygges, mens det lever, læses og opleves.

Historierne er vores medies prøveballoner og giver en pejling af, hvad der falder i læsernes smag. Nogle historier har været spot on. Andre har været mere ligegyldige.

Men det der først og fremmest slår mig, er mangfoldigheden i de fortællinger, vi har bragt. Lige så varieret byens erhvervsliv er, lige så forskelligartede er vores historier.

Og i årets sidste nyhedsbrev kan du læse eller genlæse fem af de mange fortællinger, som læserne i særlig grad har holdt af.

Godt nytår med håb om et lykkeligt og givende 2023 for os alle.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Danish Coffee er en af virksomhederne på Erhvervsliv Randers' greeenpower-liste. Her er Lars Bendix i Danish Coffees 1600 kvadratmeter store lokale i Sporbyen, hvor besøgende kan se alle kaffe-processerne og købe den delikate kaffe. Foto: Annelene Petersen

5 historier, der ragede positivt op i 2022

RANDERS-DNA: Året 2022 er ved at rinde ud, og her er fem eksempler på nogle af de mange erhvervshistorier, der i årets løb har bidraget til, at Erhvervsliv Randers er ved at træde i karakter som et solidt digitalt medie.

Også i 2023 vil vi være et vigtigt medie for hele det randrusianske erhvervsliv på tværs af brancher.

Og også fremover vil du kunne følge med i byens virksomheders gøren og laden, når du læser vores nyhedsbreve, følger os på Linkedin eller på egen hånd scanner vores website for de historier, der appellerer mest til netop dig.

Alle kender da Randers Handsker?

Rina Hansen fra Randers Handsker har åbnet et nyt butiksunivers i Randers' midtby og har hjemtaget produktionen af handsker og har skabt nyt liv i 2000 kvadratmeter på Grenaavej 26. Foto: Annelene Petersen

Nej, det gør de faktisk ikke i dybden.

I hvert fald fik vores historie om den ikoniske randrusianske handskefabrik, der har ambitioner om at blive Danmarks svar på Gucci, rigtig mange læsere, kommentarer og delinger på LinkedIn.

Læs eller genlæs fortællingen om Rina Hansens kamp for at vækste et ambitiøst kvalitetsbrand.

Vores greenpower-liste

Kim Dalsgaard, der ejer og driver Dansk Affaldsminimering i Langå, er med på Erhvervsliv Randers' greenpower-liste. Foto: Lars Rasborg

Med jævne mellemrum bringer vi vores greenpower-liste med inspirerende "grønne" initiativer, og dette vil vi forsætte med i 2023.

Dyk ned i vores greenpower-liste nummer 1.

Se, hvem der nævnes i vores greenpower-liste nummer 2.

Og har du ideer til, hvem der skal med på listens nummer tre i 2023, så kontakt journalist Trine Wiese på triwi@jfmedier.dk eller mobil: 21192886

Frisør får kreativiteten til at blomstre

Frisør Anne Hardahl fra salonen A+ Intercoiffure. Foto: Trine Wiese

Redaktionen besøgte i foråret frisør Anne Hardahl, der i 16 år har ejet A+ Intercoiffure i Randers' midtby.

Den historie, der kom ud af interviewet, handlede om, hvordan fleksible arbejdstider, mandagslukket og kreative fællesskaber og udfordringer er noget af det, der bidrager til at fastholde både medarbejdere og elever - og som også skaber arbejdsglæde hos Anne selv.

Per Hastrup fra alle vinkler

Per Hastrup er Prodan-topchef og blandt meget andet bestyrelsesformand i Randers FC. Foto: Annelene Petersen

- Jeg gider ikke snobberi og middelmådighed.

Sådan lød et af citaterne i portrættet af Per Hastrup, som vi bragte i september.

Og i sin egenskab af formand for Dansk Industri Randers-Norddjurs gav han desuden en række anbefalinger til, hvordan vores kommune kan blive mere populær hos lokale virksomhedsejere.

Lær innovation af de bedste

Randers Teater er lige nu i gang med en kæmpestor ombygning, og teaterdirektør Peter Westphael har tidligere delt sine bedste innovationsfif med læserne af Erhvervsliv Randers. Foto: Annelene Petersen

2022 blev i kølvandet på corona-nedlukningerne startet op med en farverig buket af innovationsfif.

Både Henrik Herold fra Randers Regnskov, Peter Westphael fra Randers Teater og Henrik Knudsen fra Memphis Mansion delte gavmildt ud af gode råd om, hvordan en leder kan udvikle og eksekvere på en idé.