Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Saxe Group, der producerer og sælger maskiner til producenter af fødevare- og medicinemballager, flyttede ind i en nyopført fabrik på Metervej i Randers for et års tid siden. Foto: Annelene Petersen

Mød Ulrik - en af Randers' nye stærke erhvervsprofiler

Lær Saxe Group A/S nærmere at kende i dagens nyhedsbrev, hvor indehaveren Ulrik Gert Nielsen svarer på ni "hurtige" spørgsmål om alt fra virksomhedens styrker til nuværende udfordringer.

Da han for år tilbage overtog virksomheden fra sin svigerfar, var den et mindre handelsagentur med en håndfuld ansatte. Siden er der etableret en produktion, og nu har virksomheden i omegnen af 100 ansatte i både Sverige, Norge og Danmark.

For et år siden flyttede Saxe Group, der producerer og sælger maskiner til producenter af fødevare- og medicinemballager, ind i en nyopført fabrik på Metervej i Randers, og nu arbejder direktøren fokuseret på at få sat endnu mere turbo på produktionsdelen.

- Vi er en lille, flad organisation og er ikke verdensmester i at vækste – det skal vi blive endnu bedre til, fortæller Ulrik Gert Nielsen blandt meget andet om.

God fornøjelse med læsningen

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Saxe Group, der producerer og sælger maskiner til producenter af fødevare- og medicinemballager, har et års jubilæum som beboer på Metervej i Sønder Borup. Foto: Annelene Petersen

Saxe Group A/S-ejer: - Vores lave hierarki gør os rigtig stærke

- Vi tiltrækker de profiler, der ønsker et godt socialt arbejdsmiljø med en dialog i øjenhøjde og en stor grad af fleksibilitet. Her er vi rigtig stærke, siger Ulrik Gert Nielsen. Han ejer Saxe Group, der for et år siden startede en produktion i en nybygget fabrik på Metervej i Sønder Borup.

VÆKST: - Vi kan sættes os her, siger Ulrik Gert Nielsen, der ejer Saxe Group, mens han peger på et bord i virksomhedens minimalistiske medarbejderkantine på første sal.

En ældre medarbejder iført kedeldragt, fuldskæg og en bunke ”tusser” dukker op.

- Er det nu, vi har en aftale, spørger han, og Ulrik Gert Nielsen peger på journalisten fra Erhvervsliv Randers og konstaterer:

- Jeg skal først lige være færdig med det her.

Medarbejderen smiler og lister bort. Nu kan interviewet begynde.

- Vi har et lavt hierarki her i virksomheden. Jeg kender folk, og de kender mig. Vi har en meget ”nede på jorden”-ledelsesstil, og det kan vores ansatte godt lide, slår indehaveren af Saxe Group fast.

Snart har virksomheden et års jubilæum på adressen på Metervej i Sønder Borup i Randers.

Kort om Saxe Group

  • Blev grundlagt i 1967 som ren handelsvirksomhed indenfor maskiner til industrien.
  • Siden 2012 har virksomheden ved opkøb af Polyfa System og Kas-Tech udvidet med egen produktion af produktions- og automationsanlæg til først og fremmest emballagevirksomheder inden for fødevare- og medicinalbranchen.
  • Har i omegnen af 100 medarbejdere i fire selskaber i Danmark, Norge og Sverige.
  • Hovedkontor med salgs- og serviceafdeling er placeret i Værløse.
  • Sidste år blev store dele af produktionsfaciliteterne samlet i Randers. Indtil da havde produktionen været fordelt på adresser i henholdsvis Laurbjerg og Hvidovre. Sidstnævnte huser fortsat en del af produktionen.
  • Omsætter årligt for i omegnen af 150 millioner kroner.

Virksomheden, der producerer og sælger produktions- og automationsanlæg til først og fremmest emballagevirksomheder inden for fødevare- og medicinalbranchen, flyttede ind i en nybygget fabrik på Metervej i februar sidste år.

Siden har væksten i virksomheden været markant, oplyser Ulrik Gert Nielsen, der her svarer på ni ”hurtige” spørgsmål om ledelse, ambitioner og udfordringer.

1. Hvorfor flyttede I jeres produktion til Randers for et års tid siden?

- Vi overtog et automationsselskab i 2012 i Laurbjerg, men der var ikke nok plads, og vi ville bygge nyt. Jeg kender Randers, så det var naturligt at kigge hertil.

- Adressen på Metervej er fantastisk til en produktion. Infrastrukturen er rigtig god, og det er nemmere at få ansatte her end på Sjælland, hvor vi har vores administration i Værløse og en produktion i Hvidovre.

- Og så tæller det da også, at jeg kender Randers rigtig godt. Jeg er opvokset i Auning og har gået på Paderup Gymnasium. Jeg boede kort tid i Randers, da jeg gik i gymnasiet.

2. Hvordan kom du ind i plastbranchen?

- Jeg flyttede til Sjælland i starten af 90’erne i forbindelse med militærtjeneste. Jeg blev herefter maskiningeniør fra DTU og startede i Saxe umiddelbart efter endt uddannelse.

- Saxe var en familievirksomhed, og min svigerfar var ejeren. Han blev imidlertid alvorligt syg, og den oprindelige plan var, at jeg skulle være i virksomheden i tre måneder, men jeg er her stadigvæk.

- Da jeg startede, var vi en lille agentur-handelsvirksomhed med fem til seks mand, og vi har været på en lang rejse siden.

- I dag har vi 100 medarbejdere og også en anseelig produktion og salg af produktionsudstyr.

- Jeg var heldig at være på rette tid og sted, da jeg overtog Saxe. Det ville have været rigtig sjovt, hvis min svigerfar havde nået at opleve væksten og udviklingen.

3. Hvad får jer til at rage positivt op?

- Vi producerer produktions- og automationsanlæg til plastindustrien, og vi leverer blandt meget andet anlæg til produktioner i Kina, USA, Serbien og Slovakiet.

- Vi er gode til at have og udvikle loyale relationer med vores kunder, der blandt andre tæller Toppac, Berry Superfos og en større international medicinalvirksomhed.

- Det, vi bygger til medicinalindustrien, er der rigtig mange andre, der gerne vil bygge. Men herhjemme er vi indtil videre ganske alene på den bane.

- Vi er begunstiget af, at væksten er kæmpestor i for eksempel medicinalbranchen, mens der som bekendt lige nu er vækstpause i andre segmenter. Vi har dermed været heldige, at netop de største af vores kunder vækster voldsomt.

4. Hvad er opskriften på jeres mange langvarige kunderelationer?

- Et eksempel: Jeg solgte mit første anlæg til enzymbehandling i medicinalbranchen i 1998. Det startede med lidt, og nu sælger vi meget.

- Jeg er god til ikke at miste kunder, når jeg først har dem. Det tager tid at opbygge et tillidsforhold, og vi har altid inviteret de største af vores kunder til at være med til at udvikle vores organisation, produktionsudstyr og bagvedliggende services.

- Og så har kunderne over tid erfaret, at vores kvalitet altid er den samme høje. Blandt andet er vi, som de eneste i vores branche ISO-certificeret til at foretage kalibreringer.

5. Hvad er jeres største udfordring lige nu?

- Vi er en forholdsvis ny produktionsvirksomhed, jeg er ikke produktionsmand, og produktionen skal geares, og organisationsstrukturen skal udvikles.

- Vi skal med andre ord kunne håndtere væksten. Vi er en lille, flad organisation og er ikke verdensmester i at vækste – det skal vi blive endnu bedre til.

- Vores øverste ledelse består af CEO Mikkel Enevoldsen og mig som indehaver, og på produktionsdelen er vi på vej til at rekruttere en række mellemledere.

- Lige i dag er vi for eksempel ved at rekruttere en mentor, der kan spotte flere af de rigtige profiler til produktionen og være en god sparringspartner for vores talenter.

6. Hvilke bløde ledelsesværdier vil du fremhæve hos jer?

- Jeg ser helt klart, at vores største styrke er den flade organisation. Vi tiltrækker de profiler, der ønsker et godt socialt arbejdsmiljø med en dialog i øjenhøjde og en stor grad af fleksibilitet. Her er vi rigtig stærke.

- Når du har en flad organisation, er der imidlertid store forventninger om, at du er meget synlig som leder, og det kan jeg godt lide at være. Jeg har aldrig min dør lukket til mit kontor. Men vi har jo haft en markant vækst, og det er naturligvis ikke som førhen, hvor jeg kendte navnene på alle.

- Og så er der sådan noget som bæredygtighed og diverse klimahensyn. Det er et must hos de største af vores kunder. Her bliver vi også dygtigere hele tiden – og det er noget især yngre medarbejdere prioriterer.

7. Er dit lederjob sjovt?

- Ja, det er supersjovt, selvom de seneste 1,5 år har været meget udfordrende. Der er rigtig meget, vi ikke har haft indflydelse på, men vi kommer alligevel ud med et fornuftigt resultat i 2022.

- Resultaterne i alle fire selskaber er positive, mens Sverige er fantastisk. Det gode er at have flere ben at stå på, og det er naturligvis tilfredsstillende, når vi lykkes med det, vi sætter i værk.

- Som leder vil jeg helst sælge og være ude ved kunderne, men med væksten i produktionsdelen er jeg lige nu nødt til at bruge mange ledelseskræfter i produktionen. Men når organisationen med nye mellemledere er helt på plads, kan jeg igen bruge flere kræfter på salget. Det ser jeg frem til.

8. Planlægger I at udvide mere på Metervej?

- Da vi flyttede ind i Randers, var vi bange for, at hallen ville komme til at stå gabende tom. Men det har langt fra været tilfældet.

- Med byggeriet femdoblede vi pladsen fra vores tidligere 600 til 3000 kvm. Vi har nok plads et års tid endnu, men der kan blive tale om at udvide.

- Vi har plads til at lægge 1000 kvm mere på, men som tidligere nævnt skal organisationen først være mere på plads. Vi skal kunne følge med, og der skal naturligvis være en ordreportefølje, der berettiger til endnu en udvidelse.

- Helt sikkert er det dog, at produktionen bliver i Randers. Medarbejderne er en kæmpe resurse. I Randers er det let at skabe et team. Der er et udpræget ønske om at være en del af et fællesskab, og man bakker op om hinanden. Og så er der ikke meget mandags – og fredagssygdom i Randers.

9. Hvordan kan Randers hjælpe din virksomhed?

- Det vigtigste er, at vi har adgang til resurser og medarbejdere. Vi har for eksempel brug for både automatikteknikere og programmører, og vi kan også tilbyde at videreuddanne for eksempel automekanikere.

- Vores kommunikation på website med mere er meget teknologisk, og det er vi da også anerkendt for hos kunderne. Men når vi søger ansatte, må vi bestræbe os på at kommunikere lidt blødere, så interesserede profiler ikke tøver og er bange for, at de ikke er dygtige nok.

- Vi vil rigtig gerne fortælle, at vi sagtens kan videreuddanne og klæde for eksempel en service- og kalibreringstekniker på. Det vigtigste er, at medarbejderen har interesse for området og virksomheden.

Under corona-pandemien havde Carelink meget travlt med at levere podere til det danske sundhedsvæsen, og nu fusionerer virksomheden med Marselisborg fra Aarhus. Foto: Palle Søby

Fusion skaber ny dansk velfærdskoncern, Kan Randers samle mere ind end Esbjerg? og gratis dansk-undervisning hos Danish Crown

Her kan du følge med i nyheder fra og om erhvervslivet i Randers.

Fusion skaber ny dansk velfærdskoncern

Brian Rosenberg er manden i spidsen for fusionsvirksomheden Carelink Gruppen, der betegner sig selv som Danmarks største velfærdskoncern. Foto: Morten Degn

Carelink Gruppen er navnet på en ny dansk velfærdskoncern, der er resultatet af en fusion mellem Carelink med hovedkontor på Alsvej i Randers og Aarhus-virksomheden Marselisborg.

Den nye velfærdskoncern bliver landets største, og planen er, at den fremover skal løfte flere og tungere opgaver, end de to virksomheder har kunnet hver for sig, fremgår det af en pressemeddelelse.

I kølvandet på fusionen oprettes desuden en almennyttig fond, der skal sikre fremtidig innovation på velfærdsområdet, oplyser Brian Rosenberg, CEO i Carelink Gruppen, der også nævner, at Carelink Gruppen er skabt ud fra en tanke og et formål om at understøtte og udvikle det danske velfærdssystem.

- Det er vores overbevisning, at det offentlige og private gør hinanden bedre, når vi arbejder sammen og supplerer hinanden, siger Brian Rosenberg.

Samlet har Carelink Gruppen over 300 fastansatte medarbejdere og et netværk med mere end 21.000 sundhedsfaglige ansatte på tværs af den offentlige sektor. Med fusionen forventes en omsætning på over halvanden milliard kroner.

Carelink blev grundlagt tilbage i 2007 som et vikarbureau indenfor sundhedssektoren, og Marselisborg leverer blandt andet jobrådgivning, konsulent- og IT-ydelser til kommunerne.

Kan Randers samle mere ind end Esbjerg?

Lidt sund konkurrence byerne imellem kan være motiverende, og når Randers lørdag 4. februar er vært for årets Danmarks Indsamling, er det uofficielle mål at løbe forbi Esbjerg, der havde værtsrollen i 2022.

Esbjerg indsamlede i 2022 hele 101.087.510 kroner, og allerede nu knokler randrusianerne for at indsamle et endnu større beløb til glæde for de 12 humanitære organisationer, der hvert år går sammen med Danmarks Radio for at samle penge ind til mennesker i nogle af verdens fattigste lande.

Indsamlingsshowet finder sted på Værket i Randers, vises live på DR1, og allerede nu er lokale kræfter i fuld gang med at planlægge spændende og indbringende initiativer.

Her kan du se nogle af  den mangfoldige aktiviteter.

Skal et af dem fremhæves, kunne det være de i omegnen af 8000 elever fra byens folkeskoler, der i uge 3 gik hele 50.570 kilometer, hvilket udløste en donation på mere end 1 million kroner til indsamlingen fra Novo Nordisk Fonden.

Gratis danskundervisning hos Danish Crown

Danish Crown ansatte gratis dansk- og ordblindeundervisning. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I slagterikoncernen Danish Crown tager et stigende antal medarbejdere imod et tilbud om gratis dansk- og ordblindeundervisning i arbejdstiden, fortæller en pressemeddelelse.

På skolebænken får medarbejderne løn af slagteriet, og indtil nu har 41 af Danish Crowns medarbejdere fået ordblindeundervisning, mens 87 har gennemført danskundervisning.

- Undervisningen har gjort, at jeg har fået mod på at åbne min computer, læse mails og svare på dem på egen hånd. Det har jeg altid fået hjælp til tidligere. Det er virkelig guld værd at få sådan et tilbud på sin arbejdsplads, siger Susanni Egebech fra slagteriets  pakkeri.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her deler vi nogle af den seneste tids bedste historier på tværs af Erhvervsliv-medierne:

Restaurationsbranchen er ikke kendt for at score højt på medarbejdergoder og trivsel. Her er i stedet skæve arbejdstider og en til tider skarp tone i køkkenet. Det rimer ikke på rekruttering, og derfor er Plates i Esbjerg nu gået i den modsatte retning og har ansat en trivselsminister til at toppe forholdene for personalet.

Mange virksomheder mærker lige nu en nedgang i ordrebøgerne, og det koster arbejdspladser, men hos Sørensen Læder i Lystrup ved Aarhus forsøger de at holde på personalet, til vinden atter vender. Derfor er alle ansatte - ledere som medarbejdere - kollektivt gået en arbejdsdag ned om måneden.

Metaverset er et andet emne, der fylder hos virksomhederne - eller i hvert fald begynder at fylde mere. Mads Troelsgaard fra software-virksomheden SynergyXR, der netop har fået foden inden for i AI Innovation House i Vejle, giver her fire bud på, hvad der venter i 2023.

E-handelsvirksomheden Hesehus ændrer ikke på den overordnede strategi om at øge omsætningen med 25 procent i 2023, selv om tiden er præget af usikkerhed. På ét punkt sætter direktør Lars Hedal dog tempoet en smule ned, og det handler om virksomhedens ekspansion i Norge.

Bæredygtighed og økologi vinder frem på flere tallerkner, og sådan har det længe været på Regionshospitalet i Randers, der er kendt som frontløber på netop det felt. Cheføkonoma Mona Carøe giver her opskriften på succesen, som udtrykker sig i 96 procent tilfredshed blandt patienterne.