Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Personliggjorte fodboldkort er blevet et salgshit, og manden bag MyFutCard ApS er serie-iværksætteren Kasper Carlsen fra Randers. Han portrætteres i dagens nyhedsbrev. Pressefoto

Iværksætterprofil står bag populære fodboldkort

Nogle iværksættere evner i årevis at bide sig fast og bore sig ned i et eksakt speciale. Mens andre har popcorn-hjerner og trives bedst med at sætte den ene virksomhedsidé efter den anden i søen.

Til sidstnævnte kategori hører 26-årige Kasper Carlsen, der har været iværksætter, siden han var 13 år.

I dag driver han fem virksomheder fra sin base i Randers.

Blandt meget andet står han bag tøjvirksomheden Calisweats ApS og MyFutCard ApS, der producerer populære personliggjorte fodboldkort og samarbejder med blandt andre Randers FC og DBU.

- Jeg vil gerne fortælle andre unge iværksættere, at de bare skal forsøge igen, hvis de ikke rammer plet første gang, de starter en virksomhed. Jeg er selv et rigtig godt eksempel på, at man bare skal knokle videre, så skal det nok komme på et tidspunkt, siger Kasper Carlsen i det portræt, vi bringer i nærværende nyhedsbrev.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Personliggjorte fodboldkort har potentiale til at blive et af årets julegavehits. Firmaet bag er MyFutCard ApS med Kasper Carlsen fra Randers i spidsen. Pressefoto

MyFutCard-iværksætter: Jeg keder mig helt vildt uden 10 bolde i luften – og har lært at bremse mig selv, så jeg ikke brænder ud

Kasper Carlsen kan indtil videre skrive 15 forskellige webshops på sit cv, mens han i dag driver fem virksomheder.

Serie-iværksætteren har svært ved at sidde stille ret længe ad gangen, og det skyldes en ADHD-diagnose, han er vokset op med.

Kasper Carlsen har været helt nede at vende med en depression, fordi han ikke formåede at sige stop i tide, men han er også bevidst om, at ADHD'en er en superkraft, der giver fordele i en hverdag med flere virksomheder i fokus.

Her får han blandt andet hjælp af sin kæreste og det nære netværk, som kender ham.

- Har jeg 100.000 bolde i luften, kan det fortsat nogle gange vælte for mig. Men jeg har lært en række gode strategier, så det går langt bedre – for min kæreste strukturerer min dag – og mine forretnings-partnere er gode til at hive fat i mig, hvis jeg har et urealistisk syn på, hvad jeg kan nå, fortæller Kasper Carlsen.

PORTRÆT: Iværksætter Kasper Carlsen begynder hurtigt at kede sig. Så vil han ud og videre og kaste sig over næste iværksætterprojekt.

For ham er det lig med stilstand blot at drive en enkelt virksomhed.

Hellere end gerne har han mange bolde i luften og hopper gladeligt fra den ene virksomhedsidé til den næste.

- Jeg vil gerne fortælle andre unge iværksættere, at de bare skal forsøge igen, hvis de ikke rammer plet første gang, de starter en virksomhed.

Kasper Carlsens fem virksomheder

  • Woodside ApS - et bureau, der laver hjemmesider og håndterer annoncering for andre virksomheder.
  • Calisweats ApS – en tøjvirksomhed med 10 ansatte.
  • MyFutCard ApS – der laver personliggjorte fodboldkort og samarbejder med superligaklubber som Randers FC og DBU/Herrelandsholdet.
  • CASA - der tilbyder alt fra vinduespolering og fliserens til tømreropgaver (i samarbejde med sin storebror).
  • MyEsportsCard – der laver personlige gamerkort i samarbejde med blandt andet Astralis.

- Jeg er selv et rigtig godt eksempel på, at man bare skal knokle videre, så skal det nok gå, fortæller Kasper Carlsen, der for tiden bruger de fleste af sine kræfter på sin tøjvirksomhed Calisweats ApS og MyFutCard ApS, der producerer populære personliggjorte fodboldkort og samarbejder med blandt andre Randers FC og DBU.

Og så er der naturligvis også hjemmefronten, der kræver sit. Sådan må det være med en ny baby på blot to måneder.

ADHD kan være en super power

Kasper Carlsen er åben om, at han er vokset op med en ADHD-diagnose, og han nævner det som en af forklaringerne på sit foretagsomme iværksætter-DNA.

Og hvad er det nu, ADHD er for en størrelse? Ja, det er en udviklingsforstyrrelse, der i forskellige grader kan give vanskeligheder med koncentration og impulsivitet, men også stor handlekraft og idérigdom =  en iværksætters super-power.

Ikke overraskende viste en undersøgelse for år tilbage, at hver tredje iværksætter i Silicon Valley har ADHD-symptomer.

- Noget af det, der karakteriserer ADHD, er handlekraft og idérigdom. Derfor burde vi anerkende de symptomer som styrker og indrette skolerne, så børn og unge, der har ekstra meget energi, kan trives, sagde psykiater Per Hove Thomsen, da han fortalte om netop denne undersøgelse fra Silicon Valley i en artikel i Zetland.

Kort om ADHD

  • ADHD er en udviklingsforstyrrelse, hvor symptomerne kan være koncentrationsvanskeligheder, hyperaktivitet og impulsivitet.
  • ADHD kaldes også for hyperkinetiske forstyrrelser. Ved typen ADD (Attention Deficit Disorder) har man de nævnte vanskeligheder med koncentration og impulsivitet, men ikke hyperaktivitet.
  • Der er forskellige grader af ADHD, og forstyrrelsen kan i større eller mindre grad give udfordringer med at løse problemer, planlægge og skaffe sig overblik.
  • Men der er i stigende grad kommet fokus på, at ADHD, i optimale rammer, også kan være en styrke for eksempel i forhold til kreativitet og initiativrighed.
ADHDcenter, Sundhed.dk m.fl

Kasper Carlsen kender så udmærket både fordele og ulemper ved sin ADHD.

Fordelene er, at han trives utrolig godt i et travlt arbejdsmiljø, og at han kan have flere jern i ilden end de fleste andre. Herudover lader han sig ikke gå på af midlertidig modgang. Disse egenskaber er i Kaspers favør, når det kommer til at skabe succesfulde webshops.

Mens ulempen er, at han kan have svært ved at stoppe op, og før har han haft perioder, hvor han er brændt ud.

- Jeg har oplevet at have så meget tryk på, at jeg er endt med at brænde sammen med depression. Så har jeg ligget i sengen i ugevis, og det har været dyre lærepenge, fortæller han.

Men nu er Kasper Carlsen heldigvis ovenpå igen:

- Jeg er blevet langt bedre til at passe på mig selv, og jeg har familie, venner og forretningspartnere, der hjælper mig med at få struktur på min hverdag og husker mig på at trække i bremsen, før det går alt, alt for stærkt. Især min kæreste er rigtig god til at støtte mig, når jeg har brug for lige at skrue lidt ned for tempoet.

Iværksætter som 13-årig

Men mennesker er naturligvis meget mere end en diagnose, og for helt at forstå, hvorfra spiren til Kasper Carlsens iværksætteri kommer, så lad os tage et kig tilbage til dengang, han som 13-årig sad med sin pc på sit teenageværelse og forsøgte at få liv i en spæd iværksætteridé.

Også dengang var energien stor. Det var svært at sidde stille i klasselokalet. Langt hellere ville han kaste sig ud i de muligheder, der på daværende tidspunkt begyndte at tage fart på internettet.

- Jeg havde kun 500 kroner fra mine konfirmationspenge at gøre godt med, så jeg måtte gøre det hele selv. Hvis jeg skulle have et website, måtte jeg lære at lave det selv. Og det gjorde jeg så. Og jeg købte nogle ure og armbånd hjem fra Kina og solgte dem fra min egen Facebook-profil.

Allerede første aften var varepartiet solgt.

- Og så begyndte det at trille derfra, mindes han.

Herefter bestilte han tøj fra Kina og Polen, solgte det, og det gik også rigtig fint.

- Jeg kom i en periode op på at sælge for i omegnen af 50.000 kroner om måneden, og i forhold til min unge alder var det jo en rigtig fin løn, fortæller Kasper Carlsen.

Handelsskolen druknede i iværksætteri

Især hans far var i starten lidt skeptisk overfor sønnens iværksætteri.

- Men nu er min far også blevet ret stolt af, hvad jeg har gjort og gør, fortæller iværksætteren.

Familien skubbede imidlertid på for, at Kasper Carlsen skulle have sig en ungdomsuddannelse efter folkeskolen. Det var jo ikke evnerne, han manglede.

- Jeg begyndte på handelsskolen på HHX, men det tog mig fire i stedet for de sædvanlige tre år. Der var så meget jeg ville indenfor iværksætteri, at jeg fik alt for meget fravær og havde svært ved at fokusere på skolen.

Efter handelsskolen startede Kasper Carlsen endnu en virksomhed. Den skulle sælge legetøj:

- Men det gik slet ikke så godt, som jeg havde håbet på. Og så var jeg sælger i en periode. Først solgte jeg elcykler og oplærte blandt andet andre sælgere, og jeg blev bekræftet i, at jeg er rigtig god til at sælge. Men min rastløse energi fik fat i mig igen, og jeg fik igen trangen til at være selvstændig.

Herefter begyndte Kasper Carlsen og en kammerat at sælge høretelefoner, og i løbet af ganske få måneder solgte de for en halv million kroner om måneden.

Men så ville Kasper Carlsen igen et andet sted hen.

- Her viser min ADHD sig igen. Det med at ville ud over stepperne og hele tiden at ønske at komme videre, ligger ganske dybt i mig, fortæller han.

Samarbejder med DBU og Astralis

Og så er fortællingen fremme ved nutiden, hvor han driver fem virksomheder med webshops.

Mest tid bruger han på tøjvirksomheden Calisweats ApS og MyFutCard ApS, der producerer populære personliggjorte fodboldkort og samarbejder med blandt andre Randers FC og DBU.

Men der er også plads til blandt andet MyEsportsCard, der laver personlige gamerkort i samarbejde med blandt andet Astralis.

- Jeg er rigtig stolt af væksten i Calisweats, hvor vi er gået fra en omsætning på 11.000 kroner om måneden i april til nu at nærme os en million månedligt. Og i MyFutCard har jeg kæmpet og fået dygtige partnere ombord, som har hjulpet med, at vi nu samarbejder med næsten hele Superligaen – ligesom herrelandsholdet er en samarbejdspartner.

MyFutCards første aftale var med Randers FC, hvor Kasper Carlsen havde en god kontakt, og så voksede det derfra.

- Nu arbejder vi på at ekspandere globalt, men det er ikke så nemt. Mange af de udenlandske fodboldklubber skal have ufattelige summer for, at vi kan bruge deres logo i forbindelse med vores personliggjorte fodboldkort.

Virksomheder startes med spredehagl

I årenes løb har Kasper Carlsen igangsat og drevet i omegnen af 15 forskellige webshops. Nogle har været en fiasko. Andre har han haft succes med.

- Jeg trives bedst, når jeg kan pendle gennem forskellige opgaver – i stedet for blot at skulle fokusere på en eneste ting, slår han fast og konstaterer:

- Jeg er en blæksprutte, der kan lidt af det hele – jeg er en rigtig god sælger, og så elsker jeg travlheden. Går jeg død i det ene, kan jeg hoppe over i det andet.

Hvor er de mest lovende vækst-projekter lige nu?

- MyFutCard ser rigtig godt ud, og vi har netop haft en fin Black Friday. Og så er der som tidligere nævnt tøjfirmaet Calisweats, hvor vi nu har 10 ansatte, der sælger i både Tyskland, Holland og Sverige. Fodboldkortene forventes at sælge for knap en million kroner alene i december, og det samme gælder for tøjvirksomheden.

Sverige er Calisweats seneste marked.

- Og det går rigtig fint i Sverige, selvom vores opstart var lidt halvhjertet. På vores sociale medier mimede vi og lod en svensker tale hen over det. Men det viste sig at virke godt, og vi kommer økonomisk langt ved godt jysk købmandskab: Køb billigt og sælg gode produkter til gode priser, det er et fint princip, siger Kasper Carlsen, der planlægger at fortsætte ufortrødent med sit mangfoldige iværksætterliv:

- Har jeg 100.000 bolde i luften, kan det fortsat nogle gange vælte for mig. Men jeg har lært en række gode strategier, så det går langt bedre – for min kæreste strukturerer min dag – og mine forretningspartnere er gode til at hive fat i mig, hvis jeg har et urealistisk syn på, hvad jeg kan nå.

Kasper Carlsen giver et eksempel på sin tidsoptimisme:

- Jeg troede på et tidspunkt, at jeg kunne nå at snakke med 10 til 20 fodboldklubber i løbet af en enkelt dag. Men det er jo ikke realistisk. Alene transporttiden til København tager lang tid, så her fik jeg besked på at sadle om. Jeg vil så meget så hurtigt, at jeg fortsat lige skal mindes om, at jeg må være lidt mindre optimistisk om, hvad jeg kan nå.

Lokal revisor i fusion, sparekasse støtter fællesskaber, og nye partnere i ingeniørfirma

Her kan du følge med i nyheder om profiler, regnskaber og begivenheder i det randrusianske erhvervsliv.

Dansk Revision bliver en del af Redmark

Direktør for Redmark, Morten Ryberg (th),  og  Jesper Thorup, der er direktør i Dansk Revisions Randers-afdeling, Pressefoto

Dansk Revisions afdelinger i Randers, Hadsten og Hadsund er netop fusioneret med Redmark, der har kontorer i Aalborg, Aarhus og København.

Håbet med sammenlægningen er, at den vil styrke synligheden og bidrage til at udvikle fagspecialer og tiltrække nye medarbejdere, skriver Dansk Revision på sin LinkedIn-profil.

- To stærke virksomheder bliver nu til en markant spiller på revisions- og rådgivningsmarkeder - til gavn for medarbejdere og kunder, lyder kommentaren fra Henrik Glanz, partner hos Redmark.

Og Jesper Thorup, der er direktør i Dansk Revisions Randers-afdeling, ser ligeledes positivt på aftalen.

– Vi er rigtig glade og stolte over det nye partnerskab med Redmark. Alle vores dygtige medarbejdere og partnere bliver fremover en del af Redmark, og det glæder mig utrolig meget, at der fortsat er brug for alles kompetencer og menneskelige egenskaber, siger Jesper Thorup.

Sparekassen Kronjylland donerer 300.000 kroner til fællesskaber

10 inkluderende fællesskaber får nu glæde en en Garant-donation fra Sparekassen Kronjylland. Pressefoto

Sparekassen Kronjylland har netop doneret 300.000 kroner til 10 fællesskaber, der alle bidrager til at inkludere og rumme mennesker.

Det er Sparekassens garanter, der indstiller en række formål til en donation fra den såkaldte Garant-million.

En af prismodtagerne er foreningen Bevægelsesglæde i Aarhus, der tilbyder danske og musikhold for børn, unge og voksne med udviklingshandicap og generelle indlæringsvanskeligheder.

En anden prismodtager er Den Blå Paraply i Randers, der hver dag tilbyder et varmt frokostmåltid til mennesker med misbrug, psykisk sygdom og ensomhed inde på livet.

A1 Consult A/S får flere nye partnere

Havne-specialisten A1 Consult A/S med ingeniør Ulrik Max Jørgensen i spidsen er nu blevet en partnerdrevet virksomhed. Pressefoto

Den rådgivende ingeniør A1 Consult A/S, der er specialiseret i havnenære byggerier, har netop lanceret en strategi, hvor et centralt element er en styrket partnerdrevet ledelse.

Hidtil har ingeniør Ulrik Max Jørgensen siddet alene for bordenden, men fremover skal en gruppe af partnere bistå med at løfte væksten.

To af partnerne er allerede præsenteret. Det drejer sig om virksomhedens hidtidige økonomichef  Henrik Therkildsen og Rune Christensen, der er tiltrådt som senior chefkonsulent og partner. Sidstnævnte har mere end 10 års erfaring fra Rambøll og underviser desuden på Aarhus Universitet.

Vores anbefalinger til dig 💡

Fra alle os til alle jer. Vi har taget hul på december, så her kommer ugens anbefalinger fra redaktionen til historier, som Erhvervsliv-familien har udgivet i vores seneste nyhedsbreve.

Janne Hallum er tidligere direktør og har årelang erfaring inden for HR og ledelse. Alligevel skulle der mere end 400 forgæves ansøgninger og 50 samtaler til, før hun landede et nyt job hos DLA Piper via et Linkedin-opråb. Hun peger selv på, at hendes alder sandsynligvis spiller ind, og her giver hun gode råd til virksomheder om at rekruttere modne medarbejdere.

Amazon er endnu ikke i Danmark - ikke direkte i hvert fald - men den enorme salgs-platform er alligevel svær at komme udenom. Det fortæller Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic, som har et indgående kendskab til, hvordan du skaber forretning online.

Compliance-reglerne flyder efterhånden rigtig meget, når virksomheder taler med banken eller revisoren. Ifølge administrerende direktør Thomas Hedegaard fra revisionsselskabet Kvist & Jensen bidrager de nuværende regler dog ikke i tilstrækkelig grad til at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask.

For unge med en anden etnisk baggrund end dansk kan de være svært at få foden inden for på arbejdsmarkedet. En af dem, der har oplevet det, er Mahmoud Zamzam, som i en ny bog giver gode råd både ligestillede og alle andre. Det handler blandt andet om at give slip på offerrollen og om at taknemmelig, have et positivt mindset og følge sine drømme.

Den grønne omstilling kræver handling og om at få alle med - både internt og eksternt. Det arbejder produktionsvirksomheden Meneta med, og derfor er virksomheden gået i gang med at fylde den grønne idébank op ved at sætte udviklingen i system på medarbejderniveau.