Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

A+ Intercoiffure med Anne Hardahl i spidsen vandt prisen som Byens Bedste Frisør ved en festlig event torsdag aften. Foto: Trine Wiese

Tillykke til Byens Bedste

Har du taget en rundtur i Randers de seneste par måneder, har du givetvis lagt mærke til utallige små lyseblå klistermærker med ordene Byens Bedste' 23 Randers.

Randrusianerne har nemlig skullet beslutte, hvem der fortjener titlen som alt fra byens bedste frisør til ekspedient og håndværker.

48 finalister fordelt på 12 kategorier er blevet indstillet til priserne. Frem til 20. februar har det været muligt at stemme, og torsdag aften blev vinderne hyldet ved et awardshow med Jacob Riising som vært.

Randers Onsdag og Randers Amtsavis stod bag Byens Bedste, der for første gang fandt sted i Randers, og i dagens nyhedsbrev kan du se, hvem der vandt, ligesom du vanen tro får en rundtur med erhvervsnyt fra Randers. Så kan du snakke med!

God fornøjelse.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Jacob Riising var vært ved gårsdagens Byens Bedste-awardshow i Randers. Og han kender konceptet rigtig godt. Fotoet er fra dengang, han var vært ved Byens Bedste i Horsens. Foto: Mads Dalegaard

Se, hvem der er Byens Bedste

Hvem har de mest loyale kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere? Det fik vi et fingerpeg om ved torsdag aftens Byens Bedste-awardshow.

BYENS BEDSTE: Humøret var højt og opbakningen stor, da Randers Amtsavis og Randers Onsdag torsdag aften stod bag et awardshow, hvor en række af byens virksomheder konkurrerede om titlen som alt fra Byens Bedste Frisør til Byens Bedste spiseoplevelse og håndværker.

48 finalister fordelt på 12 kategorier var blevet indstillet, og frem til 20. februar havde loyale randrusianere kunnet stemme på dem, de mener, har fortjent en af priserne.

Her kan du se prismodtagerne:

 • Byens Bedste Specialbutik: En og en hel del i Houmeden.
 • Byens Bedste Frisør: A+ Intercoiffure.
 • Byens Bedste herre-shopping: CC Christensen.
 • Byens Bedste shopping for damer: Maak.
 • Byens Bedste familie- og kulturoplevelse: Randers Regnskov.
 • Byens Bedste spiseoplevelse: Østergade 1.
 • Byens Bedste træning:  RgF CrossGym.
 • Byens Bedste dagligvarebutik: Rema 100 Helsted.
 • Byens Bedste håndværker: John Drejer.
 • Byens Bedste Service: Nørrebro - Damer.
 • Byens Bedste ekspedient: Eva Kristensen fra Nørrebro - Damer.
 • Byens Bedste gå-i-byen sted: Old Irish Pub.


To pæne regnskaber, fjernvarme til nye landsbyer, Campen Auktioner fyrer topchef og A.P Møller Fonden støtter Nordre Fælled

Her kan du læse nyt om begivenheder, regnskaber og profiler i det randrusianske erhvervsliv.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

A1 Consult og Fårup Betonindustri med pæne regnskaber

Indehaver Ulrik Max Jørgensen fra A1 Consult og Brian Knudsen, der er medejer af og udviklingsdirektør i Fårup Betonindustri A/S. Fotocollage

Pæne regnskaber med minimale dyk i overskuddet er, hvad to af byens virksomheder - A1 Consult A/S og Fårup Betonindustri A/S - har præsteret.

A1 Consult kan i regnskabet for 2022 fortælle om et overskud, der er dalet minimalt fra 3,8 millioner til 3,6 millioner kroner før skat. Og Fårup Betonindustri A/S i  den friske årsrapport for 2021/22 kan meddele, at regnskabet er skrumpet fra 3,4 millioner til 2,8 millioner kroner før skat.

Her kan du dykke mere ned i disse to og andre regnskaber fra lokale virksomheder.

Fjernvarme til nye landsbyer

Stevnstrup er en af de nye landsbyer i Randers, der snart får glæde af fjernvarme. Foto: Annelene Petersen

2200 boligejere og 100 erhvervsejendomme kan i de kommende år lukke fjernvarmen ind og sende naturgassen på pension.

Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune har netop godkendt fjernvarmeprojekter i tre af kommunens landsbyer.

I Stevnstrup omfatter fjernvarmeprojektet i alt 825 boliger samt 10 erhvervsbygninger.

I Spentrup kan der på sigt leveres fjernvarme til op mod 927 boliger og 59 erhvervsbygninger i Spentrup og Jennum.

Og i Øster Bjerregrav og Over Fussing vil fjernvarmen kunne etableres i op mod 450 boliger og 39 erhvervslejemål.

Østervold har brug for midtbyplanen

Regnvandsbassinet på Østervold er en perle, men det ændrer ikke ved, at der er mange tomme lokaler i den centrale gade. Foto: Annelene Petersen

Østervold tørster efter, at der snart kommer liv og kraft i den strategiske midtbyplan, som Randers Kommune satte ord på i 2019.

Lige nu lider Østervold - byens måske mest centrale strøggade - nemlig af, at flere butikslejemål står gabende tomme, skriver Randers Amtsavis og nævner, at det ser værst ud på vestsiden af Østervold, hvor der fra regnvandsbassinet i den nedre del til Slotsgade er syv store og små lejemål, der står med en tom facade.

Ifølge kommunens plan skal Østervold opgraderes i 2024-25, og der vil blandt andet blive arbejdet på at øge trygheden for fodgængere ved at gøre det langt nemmere at krydse den biltrafik, der i dag har erobret området.

Campen Auktioner fyrer topchef

Finn Campen ejer Campen Auktioner, og han efterlyser nu en ny topchef til auktionshuset. Foto: Lone Hammer Sørensen

Campen Auktioner har besluttet at skifte ud på direktørposten og vinker nu farvel til Ane Gyldholm Jensen, der tiltrådte som topchef i november 2021.

Det var som reaktion på et utilfredsstillende regnskabsresultat med et minus på 5.395.446 kroner før skat, at indehaveren Finn Campen for lidt over et år siden etablerede en ny bestyrelse og ansatte en ny topchef.

Men nu rækker Ane Gyldholm Jensens kompetencer ikke længere til CEO-posten, lyder vurderingen.

Auktionshuset søger en topchef med stærkere digitale kompetencer, og indtil videre er virksomhedskonsulent Kim Tange blevet konstitueret direktør i virksomheden.

A.P. Møller Fonden støtter Nordre Fælled med millionbeløb

En ny badesøen forventes placeret i den sydlige del af Nordre Fælled. Illustration: Bysekretariatet/Naturstyrelsen/Randers Kommune

Nordre Fælled i Randers vil om et par år kunne byde sig til som rekreativt område med en stor badesø og tilhørende faciliteter.

A.P. Møller Fonden støtter omdannelsen af det tidligere militærareal med 37 millioner kroner for at bidrage til et nyt folkeligt, rekreativt og populært samlingssted for randrusianerne og byens gæster, oplyser borgmester Torben Hansen.

- Nordre Fælled er en naturperle i Randers, og etableringen af en badesø vil løfte området til nye højder, siger borgmesteren.

Byens Wolt-bude får snart konkurrence af cykelbude fra Just Eat. Arkivfoto: Henning Bagger

Randers i medierne

Vi ved, du har travlt, så her får du et lynhurtigt blik på nogle af de nyheder fra og om byens erhvervsliv, der i ugens løb har fået medieomtale.
 • Dysten om at levere takeaway og mad til danskerne intensiveres, og det Holland-baserede Just Eat vil snart øge sin tilstedeværelse i fire nye, danske byer og en af dem er Randers, skriver Fødevarewatch. Just Eat er en af de største konkurrenter til det finskejede Wolt.
 • Bornholms Regionskommune vil give Zurface A/S tilladelse til at bryde granit i Paradisbakkerne i Ibsker på Bornholm, skriver Bornholm.nu. Det drejer sig om et område på 22.000 kvadratmeter, og der har været brudt Paradisbakkegranit siden 1912, oplyser kommunen.
 • 10 af de 100 største virksomheder i Randers har en kvindelig direktør, viser en undersøgelse, som Randers Amtsavis har lavet på basis af data fra Erhvervsstyrelsen. Ifølge Gine Maltha Kampmann, direktør i tænketanken Equalis, tyder undersøgelsen på, at Randers ligger i den lave ende i forhold til resten af landet.
 • I vinterferien kulminerede tre dages cirkus- og gøglerworkshop for 71 børn fra Sjølund-Hejls Skole med en cirkusforestilling i Sjølund Multiarena. Workshoppen var blevet til med en donation på 25.000 kroner fra Sparekassen Kronjylland, skriver Kolding-netavis.
 • Brian Arnholm Alexis er ny administrerende direktør i Inno Pipe Nordics A/S, skriver en række JFM-medier. Brian Arnholm Alexis tager over efter Peter Møller Lassen, der har været administrerende direktør i virksomheden siden 13. juni 2022. Det fremgår, at Inno Pipe Nordics A/S har 10 medarbejdere.