Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Spiller du i et heavymetal band? Er du linedanser? Eller har en fortid som smykkesælger på Zanzibar? Så husk at fortælle om det. Bortset fra at du er knaldhamrende fagligt dygtig, hvad er det så, der gør, at vi skal huske netop dig? Foto: Thilo Schuelgen

Hvad får netop DIG til at rage positivt op?

Vi husker mennesker, der overrasker.

Vi lytter til mennesker med kant og personlighed.

Vi holder af mennesker, der tør vise, hvad der får dem til at rage op.

Og dette gælder også, når der er tale om samarbejdspartnere og de virksomhedsejere, vi vælger at handle med.

Naturligvis skal fagligheden og dit tilbud være skarpt. Du skal være troværdig, og så skal du og din virksomhed også have mod til at vise noget kant og personlighed.

Tør du mene noget, og har du en profil eller karrierebaggrund, der er særegen, så kom med det.

Fortæl, fortæl, fortæl.

I hvert fald hvis du er enig i, at man kan fodre svin med både virksomheder og faggrupper, der ligner hinanden til forveksling.

Nogle gange skal du lige have lidt hjælp til at fremkalde din og virksomhedens bedste historie, og derfor var det også rigtig fint, da Kvist & Jensen forleden rakte ud og inviterede Erhvervsliv Randers på besøg.

I historien fortæller administrerende direktør, partner og statsautoriseret revisor Thomas Hedegaard blandt meget andet om ledelse, karriere og udviklingen i revisorbranchen.

 God fornøjelse med læsningen!

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Thomas Hedegaard. Pressefoto

Revisor-direktør: Jeg har stor gavn af, at jeg ikke altid har siddet bag et skrivebord

KARRIERE: Før Thomas Hedegaard blev revisorelev og siden statsautoriseret revisor og administrerende direktør hos Kvist & Jensen, arbejdede han med at passe køer hos en landmand og som maskinfører i entreprenørbranchen.

- Min lidt anderledes baggrund giver mig en god forståelse og respekt for kunderne, fortæller revisor-direktøren, der står i spidsen for Danmarks 12. største revisionsselskab og her svarer på 10 ”hurtige” spørgsmål om alt fra sin karrierevej til de store kulturforandringer i revisionsbranchen.

Da han blev ansat, var der for eksempel en fast aftensmadsordning, og en sådan findes ikke længere.

- Der er ikke nogen til at spise maden – og det er rigtig fint. Man skal både arbejde og også være noget for sin familie, når man kommer hjem. Det er gået af mode med arbejdsuger på 60 til 70 timer, fortæller han blandt meget andet.

Kvist & Jensen, der blev stiftet i 1977, har cirka 160 ansatte fordelt på seks kontorer i Aalborg, Aarhus, Grenaa, Hadsten, Hadsund og hovedkontoret i Randers. Revisionsselskabet har netop præsenteret tre nye partnere; Joan Pedersen, Michael Madsen og Jes Vestergaard. Pressefoto

1. Hvad var dine første joberfaringer?

- Jeg startede med at passe køer, da jeg var 13 år, og så begyndte jeg hos en entreprenør, hvor jeg kørte gravemaskiner og rendegravere.

- Det var ved siden af, at jeg gik på handelsskole. Herefter rejste jeg til Australien, hvor jeg blev maskinfører på en farm med planteavl.

- Og så rejste jeg hjem til Danmark og begyndte at køre entreprenørmaskiner og læse HD om aftenen.

2. Hvordan kom du ind i revisionsbranchen?

- Jeg blev anbefalet revisorbranchen, som jeg umiddelbart fandt lidt kedelig. Det tiltalte mig ikke så meget at sidde stille bag et skrivebord.

- Men så skrev jeg alligevel en ansøgning til Kvist & Jensen, og jeg startede som revisorelev i 2001.

- Først sagde jeg faktisk nej. Jeg var nemlig ved at grave nogle gastætte siloer på Djursland, og hvor jeg kommer fra, render man ikke fra pladsen. Sådan noget ser dårligt ud.

- Men Bjarne Nygaard, som jeg var til samtale hos, sagde, at det var helt ok, og at jeg bare skulle komme, når jeg var færdig med de siloer.

- Og det gjorde jeg. Og så måtte jeg investere i nogle pæne sko og bukser.

3. Hvordan oplevede du starten som revisorelev?

- Det var svært at sidde stille i starten, og det var nok godt for mig, at jeg kunne køre lidt for en maskinstation og en entreprenør ved siden af i de første år.

- Men så fik jeg mere og mere ansvar, og så blev det for alvor spændende.

- Min tvivl forduftede, og det her skulle forfølges.

- Jeg blev statsautoriseret revisor i 2011, partner i 2012 og direktør i 2016, og det job har jeg været i lige siden.

4. Er din lidt anderledes karrierebaggrund en fordel?

- Ja, helt klart. Jeg oplever at have stor gavn af, at jeg ikke altid har siddet bag et skrivebord. Jeg har været ude at skovle, muge ud ved dyrene og kørt med en gravemaskine til langt ud på natten. Jeg ved, hvad det kræver i den enkelte virksomhed, før man kan sende en faktura.

- Forståelse og respekt er ikke sådan noget, man kan læse sig til. Det hjælper derimod at have været i forskellige virksomheder.

- Den dag i dag har min kundeportefølje noget at gøre med industri, landbrug og entreprenørbranchen. Den bærer præg af, at netop de brancher har min store interesse – og så kan jeg jo også altid køre gravemaskinen, hvis kunden skulle spørge mig.

5. I har netop fået tre nye partnere, hvilke profiler er det?

- Vi er heldige, at vi har mange forskellige partnerprofiler. Nogle har som jeg været og kender Kvist & Jensen helt ind i DNA’et. Men de nye partnere kommer fra andre firmaer som Deloitte, Beierholm og EY, og de kan bidrage med indsigt i andre modeller, viden og måder at gøre tingene på. Vores spredning i partnerkredsen gør os uhyre stærke i hverdagen.

6. Hvad er jeres bedste kort i rekrutteringskampen?

- Vi er Danmarks 12. største revisionsvirksomhed med cirka 160 ansatte fordelt på seks afdelinger rundt om i landet, og hos os er der stor indflydelse og medbestemmelse i egen dagligdag og udvikling.

- Hos de største revisionsfirmaer kan man hurtigt føle sig som en meget lille fisk i et meget stort akvarium. Hos os er vi derimod langt tættere på beslutningerne, og så har vi mange partnertimer på vores kunder. Det vil sige, at partnerne bruger direkte timer på selv de mindste kunder.

7. Hvordan prioriterer I ”blødere” ledelsesværdier?

- Den typiske ledelsesmodel i revisorbranchen er partnermodellen, der giver meget stærke faglige miljøer, præget af individer, der har læst i rigtig mange år og er meget dygtige indenfor deres fag.

- Men hos os er ”mennesket” omdrejningspunktet for vores kerneværdier, hvilket er lidt utraditionelt i et revisionsfirma fra 1977.

- Mennesket er vores absolut største og vigtigste aktiv. Uden de rigtige mennesker er vi ingenting. Og alt vores kunder køber, efterspørger og er glade for, udspringer af mennesket bag.

- Når det så er sagt, er det ikke alle vores partnere, der behøver at skulle lede. Også vores partnere bruger vi til, hvad de er bedst til. Nogle af dem har et medført talent for at sætte sig ind i menneskers behov, mens andre i højere grad er fagspecialister, og det er akkurat, som det skal være.

8.Hvordan har revisorbranchen udviklet sig de seneste år?

- Branchen har løbende måttet tilpasse sig medarbejdernes krav og ønsker.

- Da jeg blev ansat, havde vi for eksempel en fast aftensmadsordning, og en sådan findes ikke længere, da der ikke er nogen til at spise maden – og det er rigtig fint.

- Man skal både arbejde og også være noget for sin familie, når man kommer hjem. Det er gået af mode med arbejdsuger på 60 til 70 timer.

9. Hvordan lader du op?

- Jeg har et landbrug nord for Randers med dådyr i en indhegning og markbrug, og når jeg sidder på min traktor eller gravemaskine, så opnår jeg en følelse af frihed og får en tid væk fra dagligdagens overvejelser. Så kobler jeg af.

- Nogle vil kalde det arbejde at grave dræn og passe marken, men for mig er det at få luft. Og så har jeg nemmere ved at sidde stille bagefter.

10.Hvad udfordrer jeres branche mest lige nu?

- Antallet af såkaldte compliance-regler, der skal efterleves, er steget eksplosivt.

Revisorbranchen har de seneste år investeret massivt i systemer og procedurer, der skal forebygge og bekæmpe for eksempel hvidvask. Dette tynger vores branchen, og hvis så bare det virkede efter hensigten. Men det gør mange af processerne ikke.

Medarbejderne oplever det som frustrerende, at mange af de nye regler, vi så omhyggeligt efterlever, ikke på effektiv vis bidrager til at mindske økonomisk kriminalitet og hvidvask.

Jeg kunne ønsker mig, at reglerne fik et praksis eftersyn, og at vi i revisionsbranchen i højere grad blev taget med på råd.

Hvem er blevet kåret som Årets Fighter i Min Købmand-kæden? Det er naturligvis Brian Mossalski fra Min Købmand Øster Bjerregrav. Foto: Annelene Petersen

1,7 milliarder til Danish Crown-andelshavere, comeback i Storbritannien, Tradium åbner efteruddannelsescenter, og Årets Fighter er købmand

Her kan du læse udvalgte nyheder om virksomheder og profiler i Randers og omegn.

1, 7 milliarder til Danish Crown-andelshavere

Trods turbulente tider har Danish Crown præsteret et årsregnskab med fremgang. Pressefoto

Danish Crowns omsætning går 10 procent frem og runder for første gang i koncernens historie 64 milliarder kroner, fortæller koncernen i en pressemeddelelse

Fremgangen er først og fremmest hentet gennem prisstigninger på oksekød og forædlede produkter, så trods et udfordrende marked for grisekød globalt kommer koncernen ud af regnskabsåret med en god driftsindtjening på niveau med sidste år.

Omsætningen stiger 10 procent fra 58,3 mia. kroner til 64,2 mia. kroner. Og årets resultat lander på 2,18 mia. kroner mod 2,26 mia. kroner i regnskabsåret 2020/21.

Hovedparten af Danish Crowns overskud udbetales til ejerne - de danske landmænd - som restbetaling for deres leverancer af grise og kreaturer.

Bestyrelsen foreslår en restbetaling på niveau med sidste år, så der i alt sendes 1,7 mia. kroner ud til andelsejerne.

Comeback i Storbritannien

Danish Crown vil igen tage livtag med markedet i Storbritannien. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Og så kan Danish Crown også fortælle, at slagterikoncernen tre år efter salget af Tulip i Storbritannien gør comeback i Storbritannien.

Det sker gennem investering i en ny fabrik, hvor der skal slices og pakkes dansk bacon til de engelske kunder og forbrugere.

Den nye fabrik er allerede ved at blive opført i Rochdale nord for Manchester. Den bliver på over 30.000 kvadratmeter og etableres med topmoderne udstyr, så de over 900 tons bacon, der hver uge skal slices og pakkes på fabrikken, kan håndteres af omkring 300 ansatte.

Tradium åbner efteruddannelsescenter for autobranchen

El- og hybridteknologi i autobranchen bliver et af omdrejningspunkterne i Tradiums nye efteruddannelsescenter. Her er det den populære Tesla Model Y. Foto: Christian Schacht

Erhvervsskolen Tradium har indviet et nyt efteruddannelsescenter, der giver muligheder for at efteruddanne mekanikere inden for el- og hybridteknologi.

Centret skal danne rammer omkring kurser målrettet fremtidens autobranche.

- Vi lærere har været en stor del af processen med at udforme centret i forhold til, hvad vi skal bruge af udstyr og lignende. Det er meget rart at være et sted, hvor den inddragelse finder sted, siger Erwin Faijaars, underviser på Tradiums autoafdeling, i en pressemeddelelse.

Årets fighter er købmand

Min Købmand i Øster Bjerregrav ved Brian Mossalski Nielsen har taget et utal af initiativer. Blandt andet har han solgt slikkepinde for at få hjælp til at betale elregningen. Foto: Annelene Petersen

Brian Mossalski fra Min Købmand i Øster Bjerregrav er  kåret som Årets Fighter i Min Købmand-kæden.

Det skete ved Dagrofas købmandskonference i Kolding, hvor op mod 500 købmænd og medarbejdere fra Dagrofa og kæderne Spar, Min Købmand og Letkøb var samlet.

I begrundelsen lød det: Efter en turbulent opstart af butikken i Øster Bjerregrav, hvor man kort tid efter åbningen, måtte lede efter ny købmand, kom Brian til. Brian kommer med 120 i timen, og har 1000watt i øjnene. Han tænker hele tiden ud af boksen, er opsøgende på, hvad der rører sig, for at øge omsætningen. Han deler flittigt ud af sine succeser, og er yderst behjælpelig over for andre kollegaer.

Med andre ord; Øster Bjerregrav har fået sig en købmand, der ikke giver op for noget, en Pitbull i forklædning – en købmand der tror på fremtiden.

Erhvervspsykolog Cecilie Barløse giver fem konkrete råd til at undgå stress. Foto: Mathias Banke

Vores anbefalinger 💡

Erhvervsliv-familien består af i alt fem nyhedsbrevs-medier, og vi har her samlet en lille buket med noget af det bedste indhold på tværs af udgivelserne gennem de seneste uger. Fordi viden er noget, vi deler.

En bestyrelse, der er både velfungerende og fremsynet, er guld værd - ikke mindst i krisetider. Erhvervsliv Aarhus deler her fire pointer fra et seminar hos Aros Board om, hvordan bestyrelsen kan skabe værdi i virksomheden.

Det er de færreste konsulenter, der går den vej, fordi de elsker salgsarbejde, markedsføring og administration. Derfor har Mikael Lykkegaard Have stiftet virksomheden BusinessBuddy. Det fortæller han til Erhvervsliv Trekanten.

Stress er enhver virksomheds fjende og en gæst, ingen ønsker indenfor murene. Erhvervspsykolog Cecilie Barløse giver fem konkrete råd til at undgå stress til Erhvervsliv Odense.

Erhvervsliv Esbjerg står bag en podcast, hvor tre lokale erhvervsprofiler hver gang stiller skarpt på et aktuelt emne. Annette Lykke Nielsen, stifter af Kids-world, Jørn Jepsen, partner hos Deloitte, og Michael Madsen, udviklingsdirektør i Blika, diskuterede senest, hvordan man bedst navigerer gennem kriser.