Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Container Living med Brian Gade i spidsen har netop vundet prisen ”Årets Innovation”, der uddeles af EjendomDanmark. Nu venter han på at få en byggetilladelse, så han kan gå i gang ned at opføre sine container-boliger i Randers. Pressefoto

Berliner-rå containerboliger på vej til Sporbyen

Mød Brian Gade fra Container Living, der vil bygge Berliner-rå containerboliger i Sporbyen i Randers.

Mursten og beton er skiftet ud med containere, og Container Living har netop vundet prisen ”Årets Innovation”, der uddeles af EjendomDanmark.

Lige nu venter virksomheden på at få en byggetilladelse, så den kan gå i gang med at bygge 106 attraktive lejligheder på henholdsvis 30 kvadratmeter og 60 kvadratmeter på det område, der tidligere husede den 150 år gamle Scandia togfabrik.

Første udgave af container-byggerierne blev opført i Kanalbyen i Fredericia. Siden er der opført 30 boliger i Roskilde, og derudover er der opstillet en ”klynge” til erhverv ved Spinderihallerne i Vejle, hvor Container Living også selv har til huse.

Og hvem ønsker så at bo i container-boligerne?

- Da vi åbnede i Roskilde, tænkte jeg, at det var til unge mennesker. Men efter 25 år i ejendomsbranchen har jeg aldrig set noget så "blandet", siger Brian Gade i et interview med vores søstermedie Erhvervsliv Trekanten, som vi har valgt at bringe.

I interviewet uddyber han:

- Der er studerende, og flere der nærmer sig 80 år. Så der er stor spredning, men grundlæggende er det folk, der har taget stilling til, hvad de bor i. De vil noget andet. De vil bo i noget andet arkitektur.

God fornøjelse med læsningen!

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
- Vi vil faktisk gerne skubbe til dagsordenen inden for byggeri, og der har vi valgt containere som den grundlæggende arkitektur. Først og fremmest synes jeg, at det ser fedt ud. Containere har et meget tydeligt DNA, og derudover kommer fordelen ved, at vi kan bygge i moduler, siger Brian Gade. Foto: Henrik Kruse

Container-koncept klar til at rulle sig ud: Vi gør tingene anderledes

Mursten og beton er skiftet ud med containere, og nu har Container Living netop vundet prisen ”Årets Innovation”, der uddeles af EjendomDanmark.

BYGGERI: Når beboerne låser sig ind, skal de have telefonen op af lommen, og navneskiltet på postkassen bliver automatisk opdateret. Det er nogle af de små detaljer, der viser, at Container Living går nye veje, når de over de kommende fem år håber at bygge 5000 boliger med udgangspunkt i containere.

Første udgave af byggeriet blev opført i Kanalbyen i Fredericia, og siden er der kommet 30 boliger til i Roskilde, og derudover er der opstillet en ”klynge” til erhverv ved Spinderihallerne i Vejle, hvor Container Living også selv har til huse. Men det er kun de første spæde skridt, og nu er fokus på at bygge boliger på 30 eller 60 kvadratmeter.

Jeg er nået dertil, at jeg sjældent siger noget om målgrupper. Da vi åbnede i Roskilde, der tænkte jeg, at det var til unge mennesker. Men efter 25 år i ejendomsbranchen har jeg aldrig set noget så "blandet".

Brian Gade, direktør i Container Living

- Forretningen er udsprunget af, at vi vil gøre tingene anderledes. I byggebranchen kan vi godt lide at sige, at alt er planlagt, og der er et stramt roadmap. Det er der ikke. Sådan er det bare. Det må jeg godt sige. Jeg har selv været en del af det. Men i det her koncept har vi styr på det meste, siger Brian Gade.

Kæmpe spænd i aldersgrupper

Over de næste år skal byggerierne op i tempo. Byggetilladelsen, der skal bane vej for 106 boliger i Randers, er på vej, og derudover er lokalplanen for 136 boliger i Slagelse i støbeskeen.

- Vi vil faktisk gerne skubbe til dagsordenen inden for byggeri, og der har vi valgt containere som den grundlæggende arkitektur. Først og fremmest synes jeg, at det ser fedt ud.  Containere har et meget tydeligt DNA, og derudover kommer fordelen ved, at vi kan bygge i moduler, siger Brian Gade.

Fakta

  • Container Living er stiftet i 2015 af Brian Gade og Bo Høivang, der begge har mange års erfaring i bygge- og ejendomsbranchen. I dag ejer blandt andet Thylander Gruppen en del af Container Living. Virksomheden beskæftiger i dag 10 medarbejdere, der sidder i deres eget containerbyggeri ved Spinderihallerne i Vejle.
  • Container Living har som ambition at skabe ”unikke arkitektoniske boliger i containermoduler der skiller sig ud i bybilledet”, og som samtidig favner hverdagens ”mangfoldighed og fremmer bæredygtighed og vi har fokus på at understøtte fællesskabet”.

Prisen "Årets Innovation" blev begrundet med, at man har skabt en visionær virksomhed, der har udvidet forståelsen af ejendomsbranchen via container-formatets funktionalitet og flytbarhed. Sidste punkt handler om, at ”boligen” i teorien kan flyttes væk og genbruges, og i forhold til funktionalitet så har containerne viste sig at skabe nogle andre fællesskaber end i traditionelt byggeri.

- Her handler det om at sætte kunden i centrum. I dag bygger du tit noget, som man mener er fint, og så kommer der lejere eller købere. Men du interesserer dig meget lidt for kunden. Du gætter på, hvad de vil have. Men heldigvis er der en bevægelse i gang, siger Brian Gade. Foto: Henrik Kruse

- Jeg er nået dertil, at jeg sjældent siger noget om målgrupper. Da vi åbnede i Roskilde, der tænkte jeg, at det var til unge mennesker. Men efter 25 år i ejendomsbranchen har jeg aldrig set noget så "blandet", siger Brian Gade.

- Der er studerende, og flere der nærmer sig 80 år. Så der er stor spredning, men grundlæggende er det folk, der har taget stilling til, hvad de bor i. De vil noget andet. De vil bo i noget andet arkitektur. Og i al beskedenhed synes jeg, at vi lykkedes med at gøre noget andet, og det bliver lidt nemmere at sige efter, at vi har fået den her pris fra EjendomDanmark. Det er virkelig en pris, vi gerne ville vinde, siger Brian Gade.

Nye fællesskaber

En del af det "nye" der opstår i containerne udspringer af, at Container Living anvender en app, hvor man blandt andet kan kommunikere med de øvrige beboere.

- Du kan arrangere ting og række ud for at få hjælp via appen. Du kan læse vejledninger. Jeg er overrasket over, hvor meget folk engagerer sig i ejendommen i Roskilde. Det er interessant. Der er også noget økonomi i det for os, fordi folk passer på tingene og tager ansvar for stedet. Jeg er oprigtig overrasket over, hvor godt det fungerer, siger Brian Gade.

- Her handler det om at sætte kunden i centrum. I dag bygger du tit noget, som man mener er fint, og så kommer der lejere eller købere. Men du interesserer dig meget lidt for kunden. Du gætter på, hvad de vil have. Men heldigvis er der en bevægelse i gang, siger Brian Gade.

Prisen Årets Innovation gik til Container Living i Vejle for deres måde at nytænke boliger. Foto: Henrik Kruse

- Risikoen for overraskelser er væk

Container Living har investeret massivt i konceptet med boliger i containere, og nu skal man ud at høste gevinsterne. - Vi har et meget stramt koncept og byggesystem, der gør, at vi kan bygge 5.000 boliger så hurtigt, siger direktør Brian Gade.

BYGGERI: Der er tænkt på selv de mindste detaljer i den digitale "manual" og byggekoncept, som er rygraden i Container Living.

Hver gang de bygger, er det de samme containere og mål, og det er grundlaget for, at Container Living de næste fem år vil bygge op mod 5000 boliger i Skandinavien.

- Den helt store udfordring har været at lave platformen. Der har vi investeret et tocifret millionbeløb, men det har været nødvendigt for, at vi kan tjene penge. Men nu har vi et meget standardiseret system, og det er en kæmpe fordel. Særligt lige nu, hvor der er store udsving i priser, og det er alvorligt, når det er store projekter, siger Brian Gade.

Med manualen i hånden kan Container Living helt præcist vurdere, hvor mange materialer de skal bruge. Det gælder alt fra skruer til paneler. Manualen tager sågar højde for blomsterkummer.

- Vi har ikke kørt den lige veje. Vi har også lavet flere skæverter. Den første ejendom i Kanalbyen i Fredericia er lavet af genbrugscontainere og i et reolsystem. Det var ikke en god idé. Nu bruger vi nye containere, og vi bærer byggeriet "indvendigt" i containerne. Vi bliver hele tiden klogere, og så kan vi opdatere platformen, og det er ned til de mindste detaljer, siger Brian Gade.

Som at bygge med Lego

Fordelen ved modulproduktionen er, at der bliver lavet færre fejl på fabrikken, og samtidig har Container Living som bygherre et meget præcist billede af, hvordan økonomien ser ud.

- Vi ved, at vi skal bruge 900 skruer af en bestemt slags. Vi ved præcis, hvad vi skal have. Det er en kæmpe fordel, siger Brian Gade, og fremhæver, at risikoen for overraskelser fylder en del i den traditionelle byggebranche.

- Det er interessant, at man næsten starter forfra hver gang, at man bygger noget nyt. Det er meget lidt, at man gentager i byggerier. Det betyder også, at 12-14 procent af opførelsesomkostninger går til rådgivere, ingeniører og arkitekter. Det kan vi reducere væsentligt. Vi har alle byggeklodserne i forvejen, og vi bliver konstant dygtigere i byggeprocessen. Det kun er spørgsmål om, hvordan du kombinerer Legoklodserne, siger Brian Gade.

Det meste erhvervsjord, der de kommende år sælges i Randers, skal have nem adgang til E45. Det fremgår af en ny strategi, som Randers' byråd har vedtaget. Fotoet er af det forholdsvis nybyggede Sekura Cabins A/S i Sønder Borup ved E45. JFM Grafik/Foto Annelene Petersen

Netop her skal være byggeboom i Randers, Guld til Cold Hand Winery, og William Skilte dekorerer endnu fire butikker

Her kan du følge med i nyt om begivenheder, regnskaber og personprofiler i Randers' erhvervsliv.

Her skal være byggeboom i Randers

Her er den smukke, gamle jernbanebro i Langå, og står det til  Randers' byråd vil byen fremover også byde på flere nybyggede boliger. Foto: Benjamin Alexander Helbo

Randers Kommune går efter årligt at udbyde cirka 50 nye byggegrunde og sikre, at der hele tiden mindst er 30 hektar salgsklar erhvervsjord med nem adgang til E45.

Det fremgår af den nye såkaldte jordforsyningsstrategi, som byrådet vedtog på byrådsmødet 14. november 2022.

  • Planen er, at boliger udenfor Randers by fortrinsvis placeres ved Munkdrup, Drastrup, Langå, Stevnstrup, Øster Bjerregrav, Dronningborg, Spentrup, Haslund, Harridslev og Helsted.
  • De vigtigste boliger i Randers by bygges i Flodbyen Randers, i midtbyen, Kasernen og Sporbyen Scandia.
  • Mens de prioriterede arealer for erhvervsudvikling alle vil have nem adgang til E45.

Strategien lægger op til, at kommunen skal være proaktivt og strategisk i sine jordopkøb og udbud af byggegrunde i de udvalgte områder.

Guld til Cold Hand Winery

Utallige priser og anerkendelser er tildelt Cold Hand Winery, og nu har vineriet fået endnu en fornem pris. Foto: Johnny Pedersen

Cold Hand Winery i Læsten kan nu bryste sig af endnu en fornem pris.

Vineriets nye Sparkling Ice Apple/Cherry har netop vundet guld ved Nordic International Awards, der blev afholdt i Bergen i Norge i weekenden.

- Så fedt med opbakning og anerkendelse til en ny vin, skriver vineriet på sin Facebook-side.

Og er du nysgerrig efter at smage de gode vine, så kan du bruge en af dine december-lørdage på at besøge stedets hyggelige julemarked, de finder sted 3., 10. og 17. december.

William Skilte dekorerer endnu fire butikker

Har I brug for et flot, dekorativt skilt? Så er det William Skilte, I skal have fat i. Og nu har virksomheden dekoreret facaderne hos fire nye midtby-butikker. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Rækken af butiksfacader, som William Skilte har dekoreret, bliver længere og længere.

Og senest har fire nye butikker i midtbyen fået en hjælpende hånd med en indbydende skiltning. Det er by Sølvtofte, Delien Østervold, Lærkehovedet og Helles Atelier.

- Vi er yderst taknemmelige for at få lov til at dekorere dem, skriver William Skilte på Facebook og supplerer med følgende opfordring:

- Tag et smut i byen, nyd butikkerne, køb julegaverne og støt op.