Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Flodlejet bliver et markant vartegn for den kommende bydel Flodbyen Randers. Illustration: Randers Kommune/ Realdania

Realdania spytter 35 millioner i  Flodlejet

Jeg har netop holdt et par dage fri for at flytte fra eje-hus til leje-rækkehus, og så scanner jeg vanen tro de seneste dages nyheder fra det randrusianske erhvervsliv og ser, at positive nyheder står i kø.

Og dem vil jeg da fortælle om i nærværende nyhedsbrev. For er der noget, vi har brug for i denne krisetid, er det at holde modet oppe hos os selv og hinanden.

Mest plads bruger jeg på at fortælle om Bach & Pedersen Fragt, der nu anerkendes af CABI for evnen til at fastholde seniorer. Læs og lær af et af vores dygtige, lokale transportfirmaer. CABI er en selvejende organisation, der støttes økonomisk af Beskæftigelsesministeriet.

Så er Vulkan A/S flyttet ind i sit nye domicil ved E45 i Sønder Borup - med et pænt regnskab i flyttekufferten.

Og så har Realdania sagt ja til at bruge millioner af kroner på at medfinansiere Flodlejet, der tegner til at blive et ambitiøst vartegn i den kommende bydel Flodbyen Randers.

Men lad mig lige først afslutte denne intro med et pip om min private flytning. For flytteri kan være en opslidende omgang, men det bliver alt andet lige nemmere, når seje flyttemænd fra Randers Flytte-service ved J.Ødums eft. hjælper til.

God fornøjelse med læsningen!

Bliv abonnent på Erhvervsliv Randers

  • Hvis du ikke allerede er abonnent på Erhvervsliv Randers, vil vi gerne have dig med på holdet.
  • Skriv til salg@erhvervslivranders.dk, så finder vi en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Eller køb din egen direkte adgang her.
Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Der skal kæmpes for at tiltrække og fastholde chauffører i den danske transportbranche, og en god seniorpolitik er en ingrediens i opskriften. Her er det adm. direktør og medejer Torben Bach fra Bach & Pedersen Fragt med konkollegaen Jakob Kristensen, der ejer PK Transport. Arkivfoto: Lars Rasborg

Godt at være senior hos Bach & Pedersen Fragt A/S

Bach & Pedersen Fragt fra Randers rager positivt op, når det gælder at skabe gode arbejdsforhold for seniorer. I en ny case fremhæver og fortæller videnshuset CABI om transportfirmaets forbilledlige seniorarbejde.

SENIORER: - Jeg har altid elsket, at du kører selv, arbejder selv og selv skal finde ud af tingene. Jeg hører kun noget, når jeg selv ringer.

Sådan fortalte lastbilchauffør Henrik Boel Nielsen, da han tilbage i 2020 blev interviewet til e-bogen Den Glade Chauffør - frihed, fart og fælge, der var en kvalitativ fortælling om, hvad der er kernen i at være en glad og tilfreds chauffør.

Baggrunden for bogen var og er, at transportbranchen skriger på arbejdskraft, og at der alle steder skal kæmpes for at rekruttere og fastholde chauffører.

Og at netop Henrik Boel Nielsen, der har arbejdet som chauffør i 32 år, var en af bogens cases, var intet tilfælde. Lastbilchaufføren arbejder nemlig hos Bach & Pedersen Fragt A/S, der rager positivt op som CSR-virksomhed, og når det gælder at fastholde seniorer.

Dette har blandt andre CABI nu fået øjnene op for, og i en ny case på den selvejende videninstitutions website bliver det randrusianske transportfirma fremhævet for evnen og viljen til at fastholde seniorerne blandt sine i omegnen af 150 ansatte.

CABI, der er finansieret af Beskæftigelsesministeriet, er sat i verden for at udvikle og dele viden om, hvordan der skabes et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Kernen i at fastholde seniorer

Ifølge CABI kan Bach & Pedersen Fragts succesrige seniorindsats skæres ind til følgende punkter (forkortet af redaktionen):

1. Finder værdi i erfaring

Ledelsen ser:
- at det er værdifuldt at fastholde seniorerne.
- at den viden og erfaring, de erfarne medarbejdere har, både gavner de øvrige medarbejdere og virksomheden selv.
- og at det også styrker dynamikken på arbejdspladsen, at hele aldersspektret er repræsenteret i staben.

2. Fastholder via seniorordning

Transportvirksomheden har en seniorordning og holder blandt meget andet løbende seniorsamtaler.

Ledelsen er desuden åben overfor, at arbejdslivet kan indrettes efter seniormedarbejdernes ønsker og behov - alt fra timeantal til omplacering.

3. Uddannelse og opkvalificering

Virksomheden fokuser vedholdende på at uddanne og opkvalificere medarbejderne, og det gælder også seniorer.

50 procent af de ufaglærte medarbejdere er for eksempel opkvalificeret. Der er både ungdoms- og voksenlærlinge, og chauffører og lager- og logistikmedarbejdere uddannes løbende.

Den bedste vognmand

Og så tilbage til lastbilchauffør Henrik Boel Nielsen, der i Den Glade Chauffør - frihed, fart og fælge sætter ord på noget af det, der efter hans mening er afgørende for et godt arbejdsmiljø - både når du er ny og erfaren i chauffør-branchen.

- Den bedste vognmand eller speditør har selv prøvet at arbejde som chauffør. Sådan en virkelighedsfjern type, der kommer lige fra skolebænken, kan være svær at have med at gøre, siger Henrik Boel Nielsen og uddyber:

- Vognmanden skal have en fornemmelse for køretøjet. Han skal forstå, hvad der kan lade sig gøre – og ikke dur – når man kører en stor lastbil. Ja, måske er ruten kun fem centimeter på kortet, men i virkeligheden er den bøvlet med utallige småveje og smalle broer. Sådan noget skal han have øje for.

Flodlejet bliver blandt meget andet et vigtigt skridt i retningen af et nyt flodbad ved Gudenåens udløb. Illustration: Randers Kommune/ Realdania

Realdania om Flodlejet: Et ambitiøst eksempel på naturbaseret højvandsbeskyttelse i et centralt byområde

KLIMA: Fremover vil byer rundt omkring i verden nærstudere Randers, når de søger inspiration til at sikre sig mod oversvømmelser og samtidig finde løsninger på at skabe vand- og naturoplevelser i byen.

Sådan lyder den fremtid, der anes, når Randers Kommune og Realdania nu går sammen om at realisere Flodlejet, der bliver et vartegn i den kommende bydel Flodbyen Randers.

Flodlejets samlede budget er 70 millioner kroner, og Randers Kommune og Realdania bidrager med henholdsvis 35 mio. kr. hver.

Hvordan vil Flodlejet se ud?

Det vil være en kommende grøn plads på Bolværksgrunden mellem Havnegade, Randers Bro, havnebassinet og Randers Streetfood-bygningen.

Der vil være grønne planter inspireret af Gudenåen og Randers Fjord, og området vil give nem adgang til et flodbad og let adgang til vandet med alt fra SUP paddles til kajak.

En del af Flodlejet vil blive hævet cirka 1,5 meter for at sikre mod fremtidige oversvømmelser.

Hvad er ideen med Flodlejet?

Randers Midtby skal i fremtiden beskyttes mod stormflod og oversvømmelse. Det vil ske via Klimabåndet, der er en grøn, sammenhængende højvandssikring.

Sikringen forbinder Justesens Plæne i vest med Klimabroen i øst og tilsvarende på sydsiden af Randers Fjord.

Det er som en del af denne grønne løsning, at byrummet Flodlejet etableres.

Hvad er ambitionen med Flodlejet?

Randers' borgmester Torben Hansen:

- Ud over at være med til at sikre Randers mod oversvømmelser, kommer Flodlejet til at sætte nye standarder for byens møde med vandet og naturen. Vi vil endelig kunne bringe byen ned til det vand, som vi har været afskåret fra i årtier, men samtidig på en måde, hvor vi beskytter os mod oversvømmelser. Det er en win-win, som vi glæder os til at samarbejde med Realdania om.

Projektchef i Realdania, Mikkel Suell Henriques:

- Flodlejet er et ambitiøst eksempel på naturbaseret højvandsbeskyttelse i et centralt byområde. Flodlejet kan vise, hvordan en by kan reducere risikoen for oversvømmelser - samtidig med, at forbindelsen til vand og natur styrkes.

Vulkan Dæk med Henrik Nielsen i spidsen er flyttet ind i sit nye domicil i Sønder Borup. JFM Grafik/Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Vulkan Dæk A/S er nu flyttet til Sønder Borup, B&B Hotels er på vej til Randers, og hvem er Byens Bedste?

Her kan du læse om begivenheder, profiler og regnskaber i og omkring Randers' erhvervsliv.

Vulkan Dæk A/S er nu flyttet til Sønder Borup

Henrik Nielsen er anden generation i og indehaver af Vulkan Dæk A/S i Randers. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Efter de første dæk har set dagens lys i den nye produktion, bliver frokostpausen taget godt imod, skrev Vulkan Dæk A/S forleden på LinkedIn.

- Vi har haft en rigtig god og veloverstået flytning, hvor der selvfølgelig mangler de sidste justeringer - og dem får vi snart styr på, lyder det fra Vulkan, der er familieejet og en af Europas mest moderne producenter af slidbanedæk.

Det nye domicil er placeret i et spritnyt industribyggeri i Sønder Borup ved E45. Produktion, administration og lager er nu samlet på i alt 7.000 nybyggede kvadratmeter, og den årlige kapacitet fordobles til over 55.000 regummierede dæk.

Og Vulkan Dæk har et fint regnskab med i flyttekufferten, viser regnskabet for 2021/22, som netop er registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Overskuddet er dalet fra 4,4 til 4,1 millioner kroner før skat. Bruttofortjenesten er steget fra 12,8 til 14,9 millioner kroner, og egenkapitalen er faldet minimalt fra 10 millioner til 9,9 millioner kroner .

Er du nysgerrig efter at lære Vulkan nærmere at kende, så læs den historie, som Erhvervsliv Randers tidligere har bragt om dækspecialisten.

B&B Hotels er på vej til Randers

B&B Hotels er i fuld gang med at bygge et nyt hotel midt i Vejle, hvor billedet her er fra. Snart kan hotelkæden også være på vej til Randers. Foto: Mette Mørk

De næste seks til syv år har den tyske hotelkæde B&B Hotels planer om at åbne tre-fire nye hoteller om året i Danmark, og Randers er en af de byer, der er kig på, skriver Randers Amtsavis.

Hotelkæden er allerede godt i gang med at bygge et nyt hotel i Vejle, der bliver B&B Hotels allerførste i Danmark - og det første i Norden.

Administrerende direktør for Central- og Nordeuropa i B&B Hotels, Max C. Luscher, bekræfter over for Amtsavisen, at også Randers har udsigt til at få et af kædens hoteller til byen.

- Vi er i gang med at lede efter egnede lokationer, og Randers er helt sikkert en af de byer, hvor vi gerne vil åbne hotel, siger Max C. Luscher til avisen.

Og andre hoteller har trods de seneste års corona-turbulens haft gode tider i Randers. Her kan du få inspiration i Motel X-businesscasen. 

Hvem er Byens Bedste?

Skal Anne Hardahl fra A+ Intercoiffure nomineres som Byens Bedste Frisør? Det kan du være med til at beslutte. Foto: Trine Wiese

Randers Amtsavis og Randers Onsdag afholder for første gang Byens Bedste i Randers, hvor butikker, restauranter, erhvervs- og kulturliv vil få mulighed for at blive kåret til Byens Bedste i Randers i 12 kategorier.

Vinderne vil blive hyldet ved et stort awardshow i Ridehuset, der finder sted på Værket torsdag 23. februar.

Indstillingsperioden slutter 30. december klokken 12, og herefter vil en jury beslutte, hvem der skal nomineres.

Her kan du læs mere om Byens Bedste.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du ugens anbefalinger fra Erhvervsliv-universet. Alle links er låst op, så du som abonnent på et af vores nyhedsbreve, kan læse med.

Softwarevirksomheden Abtion var firstmover, da de for mere end fire år siden lagde arbejdsugen om og gav medarbejderne fri om fredagen. Nu er arbejdsugen blot på fire dage, og arbejdstiden er nedsat til 30 timer, men omsætningen er steget markant.

- Medarbejderne er glade for det, og tallene viser, at det går den rigtige vej, siger Bo Kønskov, partner i Abtion og leder af kontoret i Odense.

Martin Heinze og Lasse Nielsen har spillet sammen i mange år. Først som fodboldspillere i Esbjerg fB og siden har de to esbjergensere skabt interiør-virksomheden Rackbuddy. Det har de gjort så godt, at de i begyndelsen af året blev kåret som Årets Nye Erhvervsnavn i Esbjerg, og i 2021 blev nomineret til Årets Ejerleder i Sydjylland af PwC.

Her giver den ene halvdel af makkerparret, Martin Heinze, tre gode råd til andre ledere.

Henrik Berg står bag undertøjs-brandet Basic+Ally, men det er han ikke længere ene om. Iværksætteren fra Kolding har nemlig valgt at dele ejerskabet af virksomheden ud til flere forretningspartnere. Idéen fik Henrik Berg, da han havde brug for hjælp til markedsføringen.

- Du vil det lidt mere, og det er også nemmere at skabe en teamånd, når du ved, at andre har hånden på kogepladen, siger Henrik Berg

Innovationskraften kan være en besværlig muskel at træne i en virksomheder, men det har Randers Gears vundet en løsning på. Tandhjulsfabrikken deltager i flere innovationsprojekter under produktionsklyngen MADE, og det er med et godt udbytte ifølge administrerende direktør, Lau Akstrup Jensen.

- Det betyder meget at få adgang til viden, som vi ikke har. 1+1 giver mere end 2, forklarer direktøren her.

Aros Forsikring med base i Aarhus er danmaksmester i kundeservice i forsikringsbranchen. Men andre bør kopiere idéerne, mener CEO Morten Dissing, fordi de ressourcer, som god personlig service koster, hurtigt er tjent hjem i loyalitet og høj tilfredshed hos kunderne.

Her deler han sine fem bedste tip til at få flere tilfredse kunder.