Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Skriver Collection er en interiørvirksomhed, der blev startet af Jane Skriver i 2007. Foto: Jakob Lerche

Jane Skriver har danske designikoners blå stempel

- Jeg har besluttet mig til at blive mere synlig lokalt, siger Jane Skriver, da jeg møder hende i Skriver Collections lækre butik- og showroom, der i et års tid har haft adresse i Middelgade 3 i Randers' midtby.

Og netop ønsket om større synlighed kan redaktionen hos Erhvervsliv Randers hjælpe hende med at opnå. Som byens digitale erhvervsmedie er vi nemlig sat i verden for at fortælle om lokale virksomheder, så de rager endnu mere klart, positivt og troværdigt op.

I nærværende nyhedsbrev giver vi således ordet til Jane Skriver, så vi kan lære hendes business, designs og ambitioner bedre at kende.

Vidste du for eksempel, at interiørvirksomheden startede op i en kælder i Neder Hornbæk i 2007, og at samarbejdspartnerne i dag tæller anerkendte designerbrands som Mogens Koch og Nanna Ditzel?

Glæd dig til læsningen, og har du ideer til historier, så tøv ikke med at kontakte Erhvervsliv Randerstriwi@jfmedier.dk. Og du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og følge os på Linkedin.

Tak fordi du læser med.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
For et års tid siden åbnede Jane Skriver, der ejer Skriver Collection ApS, en ny butik og showroom i Middelgade i Randers' midtby. Pressefoto

Jane Skriver har en stjerne hos danske designkoryfæer

Det var helt tilbage i 2007, at Jane Skriver startede Skriver Collection ApS op i en kælder på privatadressen i Neder Hornbæk, og lige fra den spæde opstart satsede Jane Skriver på at få kunder fra den øverste hylde af de danske design- og interiør-butikker.

Den første produktkategori var designede kvalitetsmåtter, og siden er alt fra puder til plaider kommet til. Og de fleste af de nuværende kunder har hun haft i årevis, fortæller hun blandt meget andet i interviewet.

Den første kunder var Timm Møbler, og siden fik hun butikker som Magasin, Brødrene Sørensen, Illums Bolighus og Salling ind i folden.

Men naturligvis har der også været bump på vejen i interiørvirksomheden.

Et af bumpene var, da Jane Skriver i januar faldt og brækkede sin albue to steder. Her fandt hun ud af, hvor sårbar man kan være som selvstændig. Men hun fik samtidig en anledning til at fjerne sig mere fra driften og få endnu bedre styr på alt fra website til kostpriser.

- Vi har nu fået et supergodt værktøj, og jeg har fået øjnene op for, at der er noget, vi har tjent for lidt på. Og så har vi fået sparet et led i produktionen af puderne, fortæller hun.

Kom med ind i Jane Skrivers verden. Hun ejer og driver interiørvirksomheden Skriver Collection ApS, der blandt andet samarbejder med dygtige designerbrands som Mogens Koch og Nanna Ditzel. I historien svarer hun på 10 "hurtige" spørgsmål om alt fra bump på vejen til fremtidsplaner.

DESIGN: Verdenskendte designere som Mogens Koch (1898-1992) og Nanna Ditzel (1923-2005) har skabt en lang række udødelige designklassikere, der fortsat produceres i Danmark.

Og en af de to stærke brands samarbejdspartnere er Jane Skriver; kvinden bag Skriver Collection med adresse i Randers’ midtby.

- Jeg er rigtig stolt af, at vores designs fortsat gør sig gældende i så mange anerkendte designbutikker og møbelhuse, og at vi er i en liga, hvor dygtige designerbrands som Mogens Koch og Nanna Ditzel ønsker at samarbejde med os, siger Jane Skriver, der etablerede interiørvirksomheden tilbage i 2007.

Skriver, Koch og Ditzel

  • Mogens Koch (1898-1992) har tegnet en lang række mønstre, som danner grundlag for Skriver Collections kollektion af måtter. Der er tale om et stringent design, hvor hver enkelt del tjener et formål, og hvor vægten er lagt på et enkelt formsprog uden overflødig udsmykning. Og så er måtterne lavet af genbrugsnylon og har PVC-fri gummibagside.
  • Skriver Collection har desuden netop lanceret plaider af Nanna Ditzel (1923-2005). Det sker næsten 65 år efter, at den verdensberømte dansker skabte sine designs.

Hvordan startede hun op? Hvilke bump har hun oplevet på vejen? Sådan lyder blot et par af de spørgsmål, Jane Skriver svarer på, når Erhvervsliv Randers-redaktionen stiller hende 10 ”hurtige” spørgsmål.

1. Hvilken uddannelse har du?

- Jeg var teknisk assistent og blev optaget på The Arts Institute at Bournemouth i England.

- Det var en illustratoruddannelse, og det var først på sidste semester, at Mac‘en for alvor gjorde sit indtog. Det var meget med håndtegning af 3D-illustrationer, og jeg lærte rigtig meget om former, farver og vinkler. Jeg fik skærpet min farveforståelse, hvilket jeg har stor gavn af i dag med mine tekstiler.

- Det var en treårig uddannelse efterfulgt af et år på Higher National Degree.

Så mødte jeg min mand, flyttede hjem til Danmark og startede i produktudviklingen hos Lego.

- Efterfølgende var jeg på et reklamebureau og i en virksomhed med speciale i måtter og tæpper. Og så var det, at jeg selv startede op med Skriver Collection.

2. Hvordan startede du op?

- Jeg begyndte at designe måtter ud fra den tanke, at mange bruger tusindvis af kroner på en ny entré, og at der dengang kun var billige måtter på markedet. Jeg ville tilbyde et lækkert, designet alternativ.

- Og jeg startede med at designe hjemmefra. Det var i 2007 midt i Finanskrisen, og det var svært at sælge varer ind til butikkerne, men jeg havde jo ikke prøvet andet, så jeg bed mig fast.

- Det varede imidlertid et stykke tid, før jeg kunne leve af det. Der skulle jo både investeres i kollektioner og betales for at være med på messer. Så i næsten to år arbejde jeg sideløbende om natten med at udarbejde grafisk materiale for AS3.

- Siden flyttede vi virksomheden til vores nuværende hus i Assentoft, og nu er jeg så flyttet ind i Randers’ midtby, hvor jeg kombinerer butik og showroom og har et pakkeri og lager i kælderen.

3. Hvad sælger I og hvor?

- Alt fra eksklusive tæpper og designmåtter til kvalitetspuder og plaider af baby-alpaca og mohair, sengetæpper, badeforhæng samt en Outdoor-serie.

- Vi sælger i de mest populære og anerkendte designbutikker og møbelhuse som Magasin, Illums Bolighus, Salling, Timm Møbler, Brødrene Sørensen, og naturligvis har vi også vores eget webunivers.

4. Har du haft de samme kunder i mange år?

- Ja, jeg har haft mange af mine kunder i rigtig mange år.

- Lige fra begyndelsen besluttede jeg at satse på den øverste hylde, og så fik jeg Timm Møbler som min første kunde. Det åbnede andre døre.

- Det hjalp mig også, at jeg havde et flot website med en professionel B2B-webshop, hvilket kun få havde dengang. Det hjalp at kunne henvise til den, når jeg havde kontakt med forhandlere over hele Danmark.

- Jeg har altid selv kørt rundt og solgt. Det styrker kunderelationen og giver mulighed for at være helt skarp på, hvad kunderne ønsker og deres behov.

- De langvarige kunderelationer er guld værd, og det er primært i Danmark, men jeg har da også lidt salg i Tyskland, Frankrig, Sverige og Norge.

5. Kan du fremhæve en lovende ordre?

- Vi har netop besluttet igen at fokusere mere på designede logomåtter til kontrakt/erhverv og private. Og vi har lige fået en ordre fra et lydfirma, der har bestilt 30 måtter i størrelserne 2x3 meter.

6. Har du nogensinde overvejet at skalere forretningen?

- Ja, mange gange.

- Vores regnskabstal ser pæne ud, men som det er lige nu, skal jeg både stå for salg, produktudvikling – og det administrative.

- Jeg har nok været lidt økonomisk forsigtig, og det har været både en fordel og ulempe.

- Vi er dog så småt ved at sende flere processer og funktioner ud af huset, og tanken er, at det skal vi fortsætte med, for så kan jeg bruge mere tid på produktudvikling – og pleje af kunderelationerne.

- Jeg er kreativ, jeg savner nok at kunne fokusere lidt mere på det kreative.

7. Hvad har været et bump på vejen?

- Det var hårdt under corona, men jeg holdt mine omsætningstal, så vi kom ok igennem det. Men i januar faldt jeg så og brækkede min albue to steder, og da fandt jeg ud af, hvor sårbar man er som selvstændig.

- Jeg har altid kunnet lave ALT. Men lige pludselig kunne jeg hverken besøge forhandlerne, køre bil eller have en hånd ned i produktionen.

- Heldigvis har jeg en dygtig og loyal medarbejder (kontorassistent) Nethe Krogh, der har været min højre hånd og støtte i syv år. Og sammen fik vi noget godt ud af den ufrivillige pause. For vi fik kigget på alt det, vi mange gange er nødt til at springe over, fordi tiden er så presset.

- En praktikant hjalp os med at optimere websitet, vi fik kigget alle varegrupper igennem, og så fik vi analyseret på kostpriserne: Hvad koster for eksempel en pude – alt fra fyld til tekstiler, og hvad er min fortjeneste?

- Vi har nu fået et supergodt værktøj, og jeg har fået øjnene op for, at der er noget, vi har tjent for lidt på. Og så har vi fået sparet et led i produktionen af puderne. I dag tager vores systue i Nordjylland sig af det hele. Nu lægger jeg bare en ordre ind, og så tager andre den videre derfra.

8. Er det stadig sjovt at eje Skriver Collection?

- For det meste er det sjovt, og min tid går utrolig hurtigt. Det er aldrig sådan, at jeg tænker, at det her er godt nok en lang dag.

- En god arbejdsdag er, hvor jeg får tid til enten at dykke ned i designs, får en god snak med kunderne eller bruger tid på at style mit showroom.

- Jeg nyder at bruge min tid på at forfine vores minimalistiske, klassisk designs, og jeg brænder ganske enkelt for tidløst og bæredygtigt interiør.

- Og så giver det en god følelse, at vi i årevis har taget et aktivt valg om at passe bedre på vores planet, og derfor genbruger vi for eksempel nylon i vores måtter.

- Akkurat ligesom vi er stolte af vores gode, vildt dygtige samarbejdspartnere, der får os til hele tiden at stræbe efter den allerbedste kvalitet.

9. Hvad tænker du om fremtiden?

- Krigen i Ukraine, inflation og stigende elpriser rammer da også mine forhandlere.

- Nogle gange ringer de og siger ”Jeg er helt i chok, jeg har lige fået en helt vild gasregning”, og dette kommer da nok også til at påvirke mig, men indtil videre har jeg nu fået ok med ordre.

- Jeg har en god, langvarig relation med kunder, der fortsat gerne skal have lidt nyheder ind på hylderne.

- Så vi må bare blive ved med at udvikle vores designs og kollektioner.

10. Har du overvejet af sælge din virksomhed?

- Jeg har været lidt i dialog med interesserede, og det kunne måske være attraktivt, hvis det betød, at jeg så kunne bruge mere tid på salg og produktudvikling.

- Jeg ser en tæt sammenhæng mellem salg og produktion. Når jeg er ude ved kunderne, kan jeg bedre mærke deres behov. Hvad er det rigtige til netop dem? Hvad passer til netop deres butik?

- Og indsparkene fra kunderne giver så endnu flere ideer til de designs, vi skaber.

Danish Crown skarpsliber sin administration, Udbyhøj huser Årets Ildsjæl og Årets Initiativ, og John Drejer investerer i to konkurrenter

Her kan du læse udvalgte nyheder om begivenheder, regnskaber og profiler i Randers' erhvervsliv.

Danish Crown skarpsliber sin administration

Danish Crown effektiviserer og forenkler nu sin administration, oplyser slagterikoncernens topchef Jais Valeur. Foto: Søren Gylling

Danish Crown, der har sit administrative hovedsæde i Randers, effektiviserer og forenkler nu sin salgs- og marketingorganisation.

I den forbindelse fratræder kategoridirektør Charlotte Wandorf sit job, hvilket sker blot et år efter, hun blev præsenteret som en del af det ledelsesteam, der skulle sætte retningen for Danish Crown-strategien Feeding the Future.

Forventningen til den nye organisation er ifølge Danish Crown-topchef Jais Valeur, at den vil danne grobund for en langt mere kommerciel tilgang til markedet.

- Det bliver nu helt tydeligt for alle, hvor vigtigt det er at få hele vores værdikæde bundet sammen, så vi kan nå vores overordnede strategimål om at øge værdien af andelsejernes råvarer, siger han i en pressemeddelelse og uddyber:

- Kort sagt er det ændringer, som er helt essentielle for at vinde markedsandele i et ekstremt konkurrencepræget marked, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at se de første resultater inden for få måneder.

Udbyhøj huser Årets Ildsjæl og Årets Initiativ

Is & Pandekager i Udbyhøj ved Helle og Per Jensen blev kåret som Årets Initiativ 2022 ved årets landdistriktskonference i Spentrup Hallen 8. oktober. Pressefoto

Æren og henholdsvis 10.000 kroner og 25.000 kroner var på højkant, da Randers Kommunes landdistriktsudvalg kårede Årets Ildsjæl og Årets Initiativ 2022 ved en landdistriktskonference i Spentrup Hallen 8. oktober.

Og Udbyhøj løb med begge priser.

Ægteparret Per Jensen og Helle Jensen fik prisen for Årets Initiativ for deres succes med Is & Pandekager i den tidligere købmandsbutik i færgebyen i Udbyhøj.

Prisen som Årets Ildsjæl gik foreningen bag havnen i Udbyhøj, personificeret ved Kim Møller.

John Drejer investerer i to konkurrenter

John Drejer A/S får flere muskler. Det sker blandt andet via investeringer i to konkurrenter. Foto: Annelene Petersen

John Drejer A/S har netop investeret i to konkurrerende virksomheder, skriver Randers Amtsavis.

Elektrikerfirmaet har opkøbt Jysk Hvidevare Teknik i Hinnerup og en del af Himmerlands Låse og Sikring i Hobro.

Førstnævnte er specialiseret i  reparationer og vedligehold af alt inden for hårde hvidevarer. Mens sidstnævnte er specialiseret i blandt andet låsesikring, adgangskontrol og tv-overvågning.

Målet er at få skabt synergi mellem den eksisterende og de to nye virksomheder, fortæller Jeppe Drejer, direktør for John Drejer A/S.

- Hele el-branchen bliver bare mere og mere kompliceret og avanceret. Meget af det er wifi og smarthouse-installationer, som skal styre kundernes hårde hvidevarer, og der er vi simpelthen nødt til at holde os opdaterede, for ellers kan vi ikke følge med. Det er ikke længere nok bare at skifte en motor, der skal meget mere til, siger Jeppe Drejer til avisen.