Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Nü Denmark med Jannie Lymann (tv) i spidsen er nomineret til prisen som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards. Pressefoto

Mød kvinden bag iværksætter-succesen Nü Denmark A/S

Gode erhvervshistorier kan give indsigt og inspirere, og derfor er jeg da også særdeles tilfreds med, at netop Jannie Lymann; chefdesigner, administrerende direktør i og eneejer af Nü Denmark - mod sædvane - nu begynder at åbne op for at fortælle mere om sit modebrand, forretningsmodellen og sit iværksætteri.

NÜ Denmark er nomineret til prisen som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards 6. oktober, og 11. oktober er Jannie Lymann en af oplægsholderne ved arrangementet Business, brunch og bobler, som arrangeres af Lederne Kronjylland i samarbejde med Business Randers, Favrskov Erhverv, Erhverv Grenaa og Business Djursland.

Ved netop dette arrangement vil hun være i særdeles prominent selskab. En af de andre oplægsholdere er således tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der vil fortælle om Global Leadership.

God fornøjelse med at læse vores interview med Jannie Lymann, og har du ideer til historier, så tøv ikke med at kontakte mig på triwi@jfmedier.dk. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og følge os på Linkedin.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Jannie Lymann har succes som ejer af, chefdesigner hos og administrerende direktør i Nü Denmark A/S. Foto: Helle Landbo

Jannie Lymann: Sådan noget med kun at være til pynt, det gider jeg ikke

Jannie Lymann er kvinden i spidsen for Nü Denmark A/S, der blev nomineret til prisen som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards 2022.

I artiklen fra oktober sidste år fortæller hun om alt fra designinspiration til den nordiske kvinde som stilikon og om ikke at lade sig kue af den herskende krisestemning.

Interviewet bringer vi igen, da Jannie Lymann også sætter ord på en nyfortolkning af begrebet Randers Kvinder. Mens de lokale kvinder før blev anerkendt for udseendet, er det nu indholdet, der er i fokus.

- Sådan noget med kun at være til pynt, det gider jeg ikke, som Jannie Lymann formulerer det.

- De selvstændige, stilbevidste, moderne kvinder vi appellerer til, bliver der heldigvis flere og flere af, siger Jannie Lymann, ejeren af Nü Denmark, der her svarer på ni "hurtige"om sin business og ledelse.

LEDELSE: Først delte Jannie Lymann ledelsen af Nü Denmark, der førhen hed Nü by Staff, med sin daværende mand Lars.

Herefter fik virksomheden en administrerende direktør.

Men nu har hun valgt at være ene kvinde i spidsen for den succesrige, internationale modevirksomhed, der har 30 medarbejdere og hovedkvarter i Randers.

Jannie Lymann hører ikke til kategorien af virksomhedsejere, der soler sig i spotlyset og hellere end gerne praler af egne styrker og meriter.

- Jeg har nok altid ladet andre i ledelsen tale på virksomhedens vegne. Jeg har ikke haft det her behov for at stå i lyset, men nu har jeg jo valgt at være ene kvinde i ledelsen, og så er det op til mig at tegne os udadtil, siger Nü Denmark-ejeren, der holder en kunstpause, smiler og så tilføjer:

- Nogle gange skal man jo udfordre sig selv. Derfor er jeg da også begyndt at sige ja til at åbne mere op og fortælle om os.

Kort om Nü Denmark A/S

  • Jannie Lymann er virksomhedens chefdesigner, administrerende direktør og ejer. Hun ejer også selskaberne Philina Holding og Zoey.B
  • Virksomheden blev etableret tilbage i 1997 af Jannie Lymann, der er uddannet frisør, og hendes eksmand. Ideen var at sælge både lækkert og praktisk tøj til frisører. Tøjet blev imidlertid hurtigt eftertragtet af andre kvinder, og kollektionerne har i dag bred appel.
  • Det største eksportmarked anno 2022 er Tyskland.
  • Kollektionerne sælges globalt via 800 fysiske butikker, to testbutikker i henholdsvis Skagen og København samt Nü Denmarks egen webshop, der står for 25 procent af omsætningen.

Knastørre tal bidrager til at forklare, hvorfor NÜ Denmark er en af de nominerede til prisen som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards 6. oktober 2022:

I Nüs 2021-regnskab er årsresultatet på 7,67 millioner kroner, og det er en stigning på 274,69 procent fra forrige regnskab, hvor det lå på 2,04 millioner kroner. Egenkapitalen er i fortsat i millionklassen og opgjort til 19 millioner kroner.

- Det er jo gået rigtig fint for os. Vi klager ikke. Vores 30 medarbejdere herude er dygtige, det er helt sikkert. De har håndteret alt fra corona til stigende fragtregninger. Vi har forstået af omstille os, og vi står stærkt til at håndtere de forandringer, vi står midt i, og der er på vej, siger Jannie Lymann, der de seneste år både har sat turbo på den digitale omstilling, den grønne dagsorden og fortsat designer kollektioner, der understøtter stilbevidste, selvstændige kvinder i at leve aktive liv.

1. Hvordan startede Nü?

- Som alle gode iværksætterhistorier startede vi i det helt små og har siden vokset os stærkere og stærkere.

- Det var tilbage i 1997, jeg var uddannet frisør, blev gift med Lars, og vi syntes, der manglede nogle smarte og funktionelle designs til frisører.

- Vi skabte en kollektion, som vi kørte rundt og solgte. Men flere og flere fik øjnene op for vores designs, og så voksede det sig stort derfra.

- Vi har i alle årene både været ”gode købmænd” og har været tro mod vores univers med sofistikerede, rå og feminine designs med en stærk appel til stilbevidste, moderne kvinde.

2. Hvad er du selv rundet af?

- Jeg plejer at sige, at jeg har lige dele brusende salt havvand og rejselyst i mine årer. Jeg er en globetrotter med stærke rødder i den danske natur; især den vest- og nordjyske.

- Jeg er opvokset i hyggelige Hvide Sande, og nok derfor vil man altid kunne ane en tone af den danske natur og Vesterhavet i vores kollektioner – altså i kombination med det globale.

- Det er i den barske, smukke natur ved Vesterhavet, hvor kimen til min kreativitet er grundlagt. Og siden har jeg opsamlet endnu flere design-ideer på mine rejser rundt i verden – blandt andet i Dubai, hvor jeg boede med familien i en årrække.

- Og jeg er også rundet af et miljø, hvor der ALTID er blevet knoklet igennem, og så har jeg altid været mere til at handle end til at vente på, at noget sker.

- Sådan noget med kun at være til pynt, det gider jeg ikke. Også derfor er vores tøj altid komfortabelt og understøtter den moderne kvindes livsstil. Vores designs skal aldrig forhindre en kvinde i at leve et godt, aktivt liv.

3. Hvad er billedet af Nü Denmark anno 2022?

- Vi er et team med 30 medarbejdere, der arbejder fra vores hovedkvarter i Randers.

- Vi har et solidt årsresultat og en god økonomisk ballast, og dette er nødvendigt, så vi fortsat kan investere i at blive ved mere at udvikle os. Vi skal fortsat være agile og have økonomisk plads til at afprøve nye ideer.

- Og så er vi fortsat tro mod vores DNA, og vi hjælpes på vej af, at den danske kvinde er blevet et internationalt stilikon.

- Vores kollektioner forhandles i førende modebutikker overalt i Europa, Skandinavien, Canada, USA og Australien. Tyskland er der største eksportmarked.

- Vi har desuden en testbutik i Skagen og en i København, og 25 procent af vores kollektion sælges via vores egen webshop.

4. Hvordan er den Nü-kvinde, I designer til?

- Vores kollektioner er genkendelige – de har en særlig rå enkelthed, naturmaterialer og designs, der både kan styles provokerende, afslappet og glamourøst.

- Jeg tager meget udgangspunkt i mit eget liv og designer tøj, jeg selv kan bruge.

- En Nü-kvinde er i bevægelse – hun kan hoppe i et par sneakers og samtidig føle sig eksklusiv. Det ene øjeblik kan hun være gæst ved en elegant reception, det næste øjeblik er hun med veninderne på café, vandrer i naturen, skynder sig gennem en lufthavn eller smører madpakker til børnene.

- Hun ønsker at kunne bruge sine designs i mange forskellige situationer. Vores designs kan være både til business og fest; alt afhængigt af, hvordan du styler dem.

- Og så er hun optaget af rene, bæredygtige materialer.

5. Hvad er et par aktuelle fokusområder?

- Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at få solgt varerne.

- Det er slet ikke sjovt derude i detailhandlen lige nu, så de skal have nogle ekstra flotte billede at arbejde med, og de skal fodres med idéer til alverdens tiltag; som for eksempel kundeaftener. Først var der corona, så er der energikrisen. Der har været nok at tage hånd om.

- Og vi har naturligvis også fokus på hele tiden at udvikle vores e-commerce. Salget via vores egen webshop er markant stigende og udgør nu 25 procent af den samlede omsætning. Men vi har fortsat et solidt og godt B2B-salg, hvor Tyskland med sine mange skønne fysiske butikker er vores største eksportmarked. B2B udgør 75 procent af omsætningen.

- Da vi bevægede os ind i Tyskland, trængte de til noget andet end det meget konfektionerede og klassiske. De ønskede designs med kant, der var til at forstå. Det er en vigtig grund til, at vi er blevet så stærke i Tyskland.

6. Hvordan er den grønne dagsorden en del af jeres DNA?

- Vi sætter en ære i at inspirere og et af vores mangeårige, populære koncepter ”7 ways – 7 days” har i den grad fået vind i sejlene. Det er lidt et opgør med ”køb og smid væk”. Det handler om, at du ikke bare behøver at købe nyt, men kan bruge syv stykker tøj på forskellig vis.

- Vi er lidt naturbørn og kan ikke med ren polyester og arbejder meget i naturmaterialer.

- Og så skærer vi generelt ned på materialerne i kollektionerne – det er vi nødt til. Vi skal have mere ud af materialerne. Vi skal se flere muligheder i det, vi har at gøre godt med.

7. Hvor finder I ellers jeres designinspiration?

- Dygtige passionerede mennesker er en stor inspiration.

- I den seneste kollektion har vi været i arkitektens og kunstnerens verden, og næste gang er det skulpturer, der inspirerer.

- Vi er ikke sådan nogen, der traver London tyndt for at og kigge på, hvad de laver i Zara. Men vi kigger på trends, og så tager vi fat i spændende profiler.

8. Hvordan håndterer du krisestemningen?

- Vi har lige talt om, hvor meget lys der skal være tændt på lageret, og jeg hader sådan noget.

- Vi skal naturligvis håndtere krisen og tage action på de udfordringer, der er.

- Men energi kommer der ikke ud af den nuværende krise. Inspirationen skal komme fra naturen, kunsten og dygtige mennesker.

9. Hvordan ser jeres fremtid ud?

- Vi har været gode til hele tiden at udvikle os.

- Den røde tråd i vores kollektioner har vist sig at spille rigtig godt sammen med en række trends, og de selvstændige, stilbevidste, moderne kvinder vi appellerer til, bliver der heldigvis flere og flere af.

- Vi skal designe endnu flere styles, og så vil vi fortsat både udvikle vores B2B og vores online-salg.

- Og på sigt skal vores e-commerce også omfatte salg via større platforme som Zalando og About You.

Vulkan Dæk A/S er en hæderkronet randrusiansk dækvirksomhed, der nu er kåret som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards 2022. Foto: Annelene Petersen

Pincho Nation åbner, Jan Dahl på toppen i Vejle, stort tv-indsamlingsshow på Værket, og hvem vinder ved Randers Business Awards?

Her kan du læse nyheder om begivenheder, profiler og regnskaber i og omkring virksomheder i Randers.

Hvem vinder ved Randers Business Awards?

Familievirksomheden Vulkan Dæk bygger nyt i Sønder Borup. Her er det Michael Wardinghus Nielsen (3.generation) og hans forældre Pernille Wardinghus og Henrik Nielsen. Foto: Annelene Petersen

En bred vifte af lokale virksomheder og ledere er nominerede til Randers Business Awards 2022, der finder sted 6. oktober.

En af de nominerede til prisen som Årets Virksomhed er familieforetagendet Vulkan Dæk A/S, som er ved at færdigbygge sit nye domicil ved E45 i Sønder Borup.

- Dækbranchen er særlig, og det er en, du ofte fødes ind i; og vi er jo også selv nogle af de her mennesker, der sparker dæk. Men det er ikke den eneste fortælling om os, for vi har også udviklet os og investeret i maskiner og teknologi på linje med de største af vores konkurrenter, fortalte administrerende direktør Henrik Nielsen, da virksomheden for nylig blev portrætteret i Erhvervsliv Randers.

Pincho Nation åbner snart i Randers

Restaurant Pincho Nation åbner snart i Randers' midtby, og Tommy Refshøj er franchisetageren. Foto: Jakob Lerche

Den svenske restaurantkæde Pincho Nation, som har 70 restauranter i Norden, åbner før nytår sin første franchise-restaurant i Danmark, og det bliver i Randers.

Størstedelen af kædens forretninger er drevet på franchisebasis, og åbningen bliver kædens fjerde restaurant i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse.

Franchisetageren i Randers bliver Tommy Refshøj, og restauranten placeres i de tidligere Bones-lokaler på hjørnet af Østergrave og Storegade.

Jan Dahl på toppen i Vejle

McDonald's-restauranten på Exxit 59 har 120 ansatte, og Jan Dahl fra Randers er bossen. Foto: Lars Rasborg

McDonald's på Exxit 59 topper listen over overskudsgivende restaurationer i Vejle, skriver Vejle Amts Folkeblad, og det er Jan Dahl fra Randers, der siden 2012 har drevet fastfood-restauranten som franchisetager.

- Den 1. oktober er det faktisk 30 år siden, jeg fik min første McDonald's-restaurant, fortæller Jan Dahl, der udover restauranten på Exxit 59 også står bag fire andre McDonald's i Silkeborg, Viborg og Randers.

Vejle-restauranten er imidlertid den største af de fem.

- Vi har 125.000 gæster om måneden på restauranten i Vejle. Restauranten på Exxit 59 er begunstiget af, at transportcentret hele tiden bliver udviklet, og at vi har en lang historik med vores kunder, fortæller Jan Dahl til avisen.

Stort tv-indsamlingsshow på Værket

Danmarks Indsamling 2023 skal foregå på Værket i Randers. Pressefoto: Jakob Lerche

Musik- og teaterhuset Værket bliver vært for Danmarks Indsamling 2023 til fordel for verdens sårbare børn. TV-showet sendes 4. februar på Danmarks Radio.

- Vi står midt i en tid, hvor det er særligt vigtigt at hjælpe verdens sårbare børn, og med Værket er rammen for en fantastisk Danmarks Indsamling helt i top, siger borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket, tilføjer:

-  Hvor et stort arrangement har et begrænset antal pladser, kan vi gennem showet her, nå ud til 1,2-1,4 millioner danskere.