Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Hele 10 priser blev torsdag aften delt ud ved Randers Business Awards 2022, og Årets Virksomhed blev  Vulkan A/S. Her er det familien bag den succesrige dækproducent; Pernille Wardinghus, Michael Wardinghus Nielsen og Henrik Nielsen. Jens Enevold Kristensen (th), direktør i Business Randers, uddelte prisen. Foto: Annelene Petersen

De vandt ved erhvervslivets prisfest

Vi trænger til at grine.

Vi trænger til fællesskab.

Vi har i den grad brug for at blive afledt fra energikrise, krig og økonomiske lussinger i kølvandet på covid 19-pandemien .

Og måske derfor var opbakningen ekstra stor og humøret ekstra højt, da det randrusianske erhvervsliv torsdag aften mødtes ved Randers Business Awards 2022 i Thor Lounge hos Randers FC.

Sidste gang awardshowet fandt sted var i 2019, og i år var hele 338 ledere og nøglemedarbejdere fra lokale virksomheder tilmeldt arrangementet.

Hvem vandt årets business-priser? Det kan du se her i nyhedsbrevet.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
En række af byens dygtige virksomhedsejere og ildsjæle blev torsdag aften fejret ved Randers Business Awards 2022. En af mange priser gik til El Recycling, der blev kåret som Årets Iværksætter. Foto: Annelene Petersen

Her er prismodtagerne ved Randers Business Awards 2022

Vulkan A/S, El Recycling, Wallpipe og Dansk Affaldsminimering.

Sådan lyder blot fire af navnene på de prismodtagere, der torsdag blev anerkendt ved Randers Business Awards 2022.

Hele 338 ledere og medarbejdere fra lokale virksomheder var tilmeldt arrangementet, der fandt sted i en festligt pyntet Thor Lounge hos Randers FC.

Årets Kædebutik

Årets Kædebutik blev Skjold Burne. Foto: Annelene Petersen

Skjold Burne i Randers modtog prisen som Årets Kædebutik ved Randers Business Awards 2022.

I begrundelsen hed det blandt andet: Personalet i Skjold Burne har også på fineste vis formået at løfte butikken digitalt og skabt en stor synlighed på deres digitale platform.

De andre nominerede til prisen var Bog & Idé og Tøjeksperten.

Årets Iværksætter

Michael Hessellund er direktør i og medejer af El Recycling, der blev kåret som Årets Iværksætter ved Randers Business Awards 2022. Pressefoto

El Recycling blev kåret som Årets Iværksætter ved torsdagens prisfest for det randrusianske erhvervsliv.

I begrundelsen lød det blandt andet: El Recycling er en virksomhed, der er stiftet med formålet om at sætte fokus på bæredygtig genbrug af elektronik. Baseret på cirkulær økonomi arbejder virksomheden for at gøre en forskel i it-branchen både økonomisk og miljømæssigt.

De andre nominerede til prisen var Agriteam Bernt Villadsen og Mobilplan.

Årets Poul Harris Rotary pris

Kim Dalsgaard, manden bag Dansk Affaldsminimering i Langå, fik årets Poul Harris Rotary pris. Foto: Lars Rasborg

Årets Poul Harris Rotary pris blev tildelt Kim Dalsgaard, administrerende direktør i Dansk Affaldsminimering.

De andre nominerede til prisen, som byens tre Rotary-klubber står bag, var professor, ph.d. Roger Buch og professor, ph.d. Svend Brinkmann.

I begrundelsen lød det blandt andet: Virksomheden tager et stort ansvar for det plastaffald, vi skaber, samtidig med at de nedbringer CO2-udledningen. De sørger for, at plastaffaldet bliver i Danmark til gavn for både miljøet og danske arbejdspladser. Deres mission er, at den spildte emballageplast i stedet bliver genanvendt til produkter, vi har brug for.

Årets Virksomhed

Vulkan fik prisen som Årets Virksomhed ved Randers Business Awards 2022.  Foto: Annelene Petersen

Vulkan blev fejret som modtager af prisen som Årets Virksomhed ved erhvervslivets prisfest.

De andre nominerede til prisen som Årets Virksomhed var HF Christiansen og Nü Denmark.

Vulkan er en dansk familievirksomhed som producerer ­slidbanedæk af den allerbedste kvalitet, og hos Vulkan har man fokus på at skåne miljøet og tage miljørigtige valg. 40 procent af alle nye dæk på lastbiler og busser i dag er regummierede.

Årets Business Q-vinder

Årets Business Q-Vinder blev Lisbeth Grove Mikkelsen fra Wallpipe. Foto: Annelene Petersen

Lisbeth Grove Mikkelsen, ejer af og direktør i WallPipe, vandt prisen som Årets Business Q-vinder foran Rina Hansen fra Rhanders Handsker og Lise Reo fra Libopé.

Prisen for årets Årets Business Q-Vinder går til en markant lokal erhvervskvinde, som gør en positiv forskel for sin virksomhed og sit lokalområde. Prismodtageren lever på forbilledlig vis op til følgende kriterier:

- Hun har modigt skabt vækst i sin virksomhed via nytænkende initiativer og strategier.

- Hun tager et flot socialt ansvar.

Årets Vækstvirksomhed

Randers Business Awards: Årets Vækstvirksomhed blev EHJ Energi og miljø. Foto: Annelene Petersen

Randers Amtsavis og Sparekassen Kronjylland stod bag prisen som Årets Vækstvirksomhed, der gik til EHJ Energi & Miljø.

De andre nominerede var Kronjyllands El-service og A.E. Maskiner.

Årets Hæder 2022

Randers Business Awards: Årets Hæder gik til Gudjon Oskar Smarason. Foto: Annelene Petersen

De nominerede til Årets Hæder 2022 var ” Vi løber i Randers”, Gudjon - Skousen Randers” og ”Totte - RGF”.

Men det var Gudjon Oskar Smarason, der løb med hædersprisen.

Han er indehaver af Skousen i Randers, og i begrundelsen hed blandt andet: Han er en utrolig dygtig relations- og værdiskabende person. Han bidrager med stor energi, engagement og idérigdom, til gavn for både Skousen, samarbejdspartnere, netværk og organisationer.

Årets CSR Arbejdsplads

Randers Business Awards: Årets CSR Arbejdsplads blev Borup Service. Foto: Annelene Petersen

Prisen som Årets CSR Arbejdsplads gives af Randers Kommune - Jobcenter Erhverv, og den pris blev i år tildelt Borups Service, der vandt prisen foran de to andre nominerede; C&L Turned Parts og Nemt & Rent.

Prisen gives til en virksomhed, der i hverdagen formår at vækste ved hjælp af social ansvarlighed til gavn for såvel virksomhed som medarbejderstab.

Om Borups Service hed det i begrundelsen: Der er tale om en ”non-profit” virksomhed med et socialt, sundheds- og miljømæssigt formål, der beskæftiger 110 ansatte indenfor en lang række serviceopgaver. Langt størstedelen af medarbejderne har fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.

Årets Ejerledede Butik

Medarbejderne var mødt talstærkt op, da Maak blev kåret som Årets Ejerledede Butik ved Randers Business Awards. Foto: Annelene Petersen

De nominerede til Årets Ejerledede Butik var Maak, Byens Ismejeri og Armlæn Lounge Café, og det var Maak, der løb med prisen.

I begrundelsen blev det blandt andet fremhævet, at Maak er en livsstilsbutik, der er stormet frem både digitalt og fysisk, og at man i butikken kan opleve alt fra yoga i morgentimerne til inspirationsaftner for kunderne.

Årets Team

Så er der fredagsbar i morgen, lød det fra teamet hos Conmedia, der torsdag aften blev kåret som Årets Team ved Randers Business Awards. Foto: Annelene Petersen

De nominerede til Årets Team var teamet i Makeen Enviro Tech, teamet i Conmedia og teamet i A1 Consult.

Og det var teamet i Conmedia, der kunne modtage prisen ved årets prisfest for det randrusianske erhvervsliv.

I begrundelsen hed det: Conmedia er den nye generation af dygtige markedsføringstalenter, der konstant har en nysgerrighed på at lære og udfordre hinanden til at blive bedre. Teamet består af mange forskellige kompetencer, og de formår altid at levere den perfekte kombination af personlighed, professionalisme og troværdighed. Det sociale fællesskab er virksomhedens største kendetegn, og alle medarbejdere bidrager til arbejdskulturen hver dag.

Thortrans har haft et acceptabelt regnskab i 2021/22, vurderer ledelsen. Her er det medejer Lars Thomas Kristensen, der ejer og leder virksomheden sammen med sin bror Henrik. Foto: Annelene Petersen

Ok regnskab hos Thortrans A/S, 560 vejledninger hos Business Randers, og Zpiiel får kapitalindsprøjtning

Her kan du læse udvalgte nyheder om begivenheder, profiler og regnskaber i det randrusianske erhvervsliv.

Ok regnskab hos Thortrans A/S

Thortrans har haft et acceptabelt regnskab for 2021/22. Foto: Annelene Petersen

Ledelsen hos Thortrans A/S har netop afleveret sit regnskab for 2021/22 til Erhvervs- og selskabsstyrelsen, og de betegner det som "acceptabelt, når udfordringerne tages i betragtning".

Transport- og logistikvirksomheden med hovedsæde i Randers ejes fortsat af brødrene Lars Thomas Kristensen og direktør Henrik Michael Kristensen. Og de oplyser, at årets bruttofortjeneste i 2021/22 var på 88.018.516 kroner mod 93.626.087 kroner året før. Mens det ordinære resultat efter skat i samme periode udgjorde 1.234.429 kroner mod 6.005.168 kroner det foregående år.

Ledelsen forklarer, at selskabet via sit datterselskab Thortrans Ejendomme Aps har haft ekstra udgifter i forbindelse med udvidelsen af selskabets hovedterminal og administrationsbygning.

Ledelsen forventer imidlertid, at den nye terminal på sigt vil øge effektiviteten og aktiviteten.

Også den høje inflation har tynget selskabets ordinære resultat og har betydet, at Thortrans har måttet hæve priserne overfor kunderne i årets løb.

- Men vi har samtidig undladt at skubbe alle de øgede omkostninger over på kunderne, som for manges vedkommende er kunder, selskabet har haft i mange år. Dette har samlet set betydet, at det ordinære resultat er mindre end sidste år, konstaterer ledelsen.

560 vejledninger hos Business Randers

Erhverv Randers, der netop har skiftet navn til Business Randers og ultimo 2021 havde 341 medlemmer, har netop fremlagt sin årsrapport ved et møde i Randers Kommunes Erhvervs- og planudvalg.

Rapporten fortæller blandt meget andet, at organisationen i 2021 modtog 3.292.000 kroner i betaling fra Randers Kommune for sin rolle som kommunens officielle erhvervsfremmeaktør.

Samarbejdsaftalen løber frem til 31. december 2024, og også i 2021 var Business Randers drivkraften i en lang række projekter med erhvervsfremme som omdrejningspunkt og stod bag 560 vejledninger: 206 basisvejledninger af iværksættervirksomheder (måltal: 230) og 354 virksomhedsvejledninger af etablerede virksomheder (måltal: 150).

Zpiiel får kapitalindsprøjtning

Martin Christiansen ejer Zpiiel og har fået yderligere to nye investorer med i virksomheden. Foto: Annelene Petersen.

Legetøjsfirmaet Zpiiel har fået nye investorer i ejerkredsen, skriver Randers Amtsavis.

Direktør og ejer Martin Christiansen oplyser til avisen, at investorerne Keld Sund Nielsen og Jesper Berg Kristensen hver har overtaget 30 procent af virksomheden.

Keld Sund Nielsen er i samme ombæring udpeget til formand for bestyrelsen. Han har tidligere i sin karriere været direktør for og solgt firmaet Teknisk Gummi Horsens til en større tysk virksomhed.

Zpiiel har til huse på Messingvej og udvikler såkaldt konstruktionslegetøj, der udfordrer kreativiteten.