Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Den daglige topledelse hos Dermapharm A/S består af fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard (th) og CEO Mikkel Egelund Jensen. Pressefoto

Mød hudpleje-specialisterne fra Dermapharm A/S

Så er jeg tilbage fra efterårsferie, hvor jeg mest har ligget på langs med en led corona.

INGEN skal fortælle mig, at det her bare er en lunken forkølelse. Føj, man kan blive vingeskudt.

Og hvorfor fortæller jeg så dette? Ja, det handler om, at jeg under normale forhold foretrækker at besøge de virksomhedsledere, jeg interviewer.

Hvordan er stemningen i receptionen og på kontoret?

Hvad står på skrivebordet?

Hvordan ser produktionen ud?

Hvordan taler medarbejderne med hinanden?

Sådanne små flig fra hverdagen giver et rigtig fint billede af en virksomheds og ledernes ve og vel.

Men da jeg forleden skulle interviewe Dermapharms fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard, måtte det foregå på Teams. Ikke optimalt, men det er vel bedre end slet intet interview!

Og hvorfor skal du så overhovedet læse om hudpleje-specialisterne fra Dermapharm? Ja, det handler igen om at blive inspireret og beriget.

Vidste du for eksempel, at en stor andel af de solcremer, der hives ned fra en dansk butikshylde, er fremstillet på Dermapharm?

Og vidste du, at virksomheden har 22 medarbejdere i sin innovationsafdeling, hvoraf de otte er kemiingeniører?

Dermapharm A/S er en af Randers' største og mest innovative virksomheder. Den kan vores by godt være stolt af.

Og har du ideer til lokale erhvervshistorier, er du altid velkommen til at kontakte Erhvervsliv Randerstriwi@jfmedier.dk. Ligesom du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og følge os på Linkedin.

Tak fordi du læser med!

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Produktionschef Jim Kjær (th.) og fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard står her foran fabrikkens kæmpe kølerum. Pressebillede

Nysgerrige kemiingeniører er med til at drive Dermapharms vækst

En kvalitets- og udviklingsafdeling med et stigende antal kemiingeniører er en væsentlig motor i den vækst, Dermapharm A/S har oplevet de seneste år.  

- Nu har vi et par og 20 ansatte i vores innovationsteam, hvoraf de otte er kemiingeniører. For seks år siden havde vi slet ingen kemiingeniører, fortæller hudpleje-specialistens fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard.

Virksomhedens hudpleje-specialister bruger i samarbejde med produktionen de fleste af døgnets vågne timer på at finde gode svar på, hvordan miljøskånsom og sund hudpleje går fra idé til virkelighed.

- Vores svar har gennem årene været så overbevisende, at en stadigt længere
række af danske hudplejebrands begynder at vælge netop os som samarbejdspartner og leverandør, ligesom flere og flere forbrugere på samme tid foretrækker vores mærker, siger fabriksdirektøren.

Kom med ind hos Dermapharm A/S, der er en førende nordisk specialist i innovativ, miljøskånsom hudpleje. – Vores nysgerrighed og dybe viden er helt afgørende for, at vi fortsat har vækst og udvikling, fortæller fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard.

INNOVATION:  Er det værdifuldt at tilsætte acaibær, håndplukket af lokale familier i Amazonas, til en hudcreme?

Hvordan kan en vildtvoksende plante som tundrapil gøre en creme sundere og mere eksklusiv?

Og hvordan kan en skånsom og effektiv solcreme være attraktiv for både børn og voksne?

Sådanne spørgsmål bruger et skarpslebet innovations- og kvalitetsteam hos Dermapharm A/S de fleste af døgnets vågne timer på at finde gode, sunde svar på.

Og svarene har gennem årene været så overbevisende, at en stadigt længere række af danske hudplejebrands begynder at vælge netop Fårup-virksomheden, når gode ideer til hudpleje skal gøres til virkelighed.

Kort om Dermapharm A/S

  • Er en 100 procent dansk ejet virksomhed, der har eksisteret i mere end 40 år og fortsat er specialiseret indenfor miljøvenlig hudpleje.
  • Har vundet adskillige priser for en række certificerede hudplejeprodukter, der alle er udtænkt, udviklet og produceret på virksomhedens 10.000 kvadratmeter store fabrik i Fårup.
  • Beskæftiger over 120 medarbejdere.
  • Solbeskyttelsesprodukter udgør en stor andel af produktionen udover hud- og hårpleje (både egne brands og privat labels for en bred vifte af kunder).
  • Mens en tredjedel af den samlede produktion eksporteres, sælges to tredjedele i Danmark.
  • Direktionen består af fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard og CEO Mikkel Egelund Jensen.
  • Væksten har været lodret de seneste 10 år, og årsrapporten for 2021 viser, at selskabets overskud lå på 9,2 millioner kroner før skat, mens egenkapitalen var på mere end 39 millioner kroner.
  • Udvidede i 2020 med en 7000 kvadratmeter stor, ny lagerhal. Året efter byggede Fårup-virksomheden et kølerum på ikke mindre end 30 kvadratmeter i grundplan og 5,5 meter i højden.
  • Anno 2022 investerer virksomheden blandt andet i en ny digitaliseret flasketappelinje til i omegnen af 9,5 millioner kroner.

- Den strategi, vi besluttede for 10 år siden, holder fortsat vand. Vores berettigelse er fortsat at fokusere intenst på udvikling og kvalitet. Vi er langt mere innovative end vores konkurrenter, og det gælder både sol-, hud- og hårplejeprodukter, fortæller fabriksdirektør Peter Bogh Lindgaard og nævner, at sammensætningen af teamet i kvalitets- og innovationsafdelingen er et billede på udviklingen:

- For 10 år siden havde vi blot tre ansatte i kvalitetsafdelingen og to medarbejdere i udviklingsafdelingen.

- Nu har vi et par og 20 ansatte i vores innovationsteam, hvoraf de otte er kemiingeniører. For seks år siden havde vi slet ingen kemiingeniører blandt de ansatte, og det er et meget godt billede på det kvalitetsløft, der har været på området.

Fra spæd idé til forretningssucces

Det er i mere end 10 år, at CEO Mikkel Egelund Jensen og Peter Bogh sammen har ledet Dermapharm.

Vækstkurven har været opadgående, den er fortsat lysegrøn, ligesom nøgleordene for hudplejeprodukterne fortsat er miljøvenlig, allergivenlig og økologisk.

Dermapharm har både succes med egne mærker og er underleverandør til og samarbejdspartner for succesrige hudplejebrands i den eksklusive ende samt brands som grønlandske Inuacare og Änglemark.

- Vi har over årene løftet niveauet i både vores egne brands og i kundernes. Vi har rigtig mange eksempler på, hvordan det er lykkedes os at støtte kunder i at skabe succeser ud af små, spæde ideer, fortæller Peter Bogh Lindgaard, der samtidig slår fast, at virksomhedens succesfulde strategi også er båret af en bevidsthed om, hvad der IKKE er virksomhedens styrke.

- Vi er ikke så gode til at producere simple recepter i vildt store mængder. Vi har derimod et fleksibelt produktionsapparat, der kan levere den kvalitet i de recepter, som vores udviklingsafdeling står bag, siger han og fortsætter:

- Uanset om en kunde ønsker at lancere en helt ny hudplejeserie, eller blot skal have produceret sine produkter ud fra en allerede eksisterende recept, er vi en attraktiv samarbejdspartner. Vi har 40 år bag os med at udvikle og producere stærke allergi- og miljømærkede hudplejebrands - fra idé til færdigt produkt.

Peter Bogh Lindgaard slår fast, at det netop er synergien mellem udviklingsenheden og produktionen, der giver en konkurrencefordel:

- Der vil ikke være hensigtsmæssigt at fastholde innovationsenheden lokalt, og så rykke produktionen ud til et lavtlønsområde.

Peter Bogh Lindgaard, fabriksdirektør hos Dermapharm A/S. Pressefoto

Peter Bogh Lindgaard fra Dermapharm: Det passer os faktisk godt med en lille vækstpause og lidt luft

- I slutningen af året vil vi investere i to nye maskiner. Den ene er en flasketappelinje, der er helt digitaliseret og udstyret med fire robotter og en magnet conveyor. Denne investering er på 9,5 millioner kroner, hvilket er en af de største investeringer, siden vi byggede til.
Sådan lyder det blandt meget andet fra Peter Bogh Lindgaard, fabriksdirektør hos Dermapharm A/S, når han får 9 'hurtige' spørgsmål om alt fra fremtid til salgsstrategi.

I historien fortæller han, hvordan virksomheden nu har fokus på at konsolidere sig, og at danske forbrugerkrav på positiv vis gennem årene har skubbet hudpleje-producenten til at arbejde endnu mere ambitiøst med miljø og sundhed.

- Vi er ret unikke, når det gælder vores mange certificeringer og mærker, slår fabriksdirektøren fast.

Her svarer Dermapharms fabriksdirektør på 9 'hurtige' spørgsmål om alt fra vækstambitioner til essensen i god kriseledelse.

LEDELSE: Hvad tumler I med?

Hvordan ser fremtiden ud?

Hvordan har bevidste danske forbrugere hjulpet Jer på vej?

Sådan lyder blot tre af de 'hurtige' spørgsmål, som Peter Bogh Lindgaard, fabriksdirektør hos Dermapharm A/S, svarer på her.

1. Hvornår har I mest travlt på året?

- Vores højsæson ligger rent salgsmæssigt i januar, februar, marts, april og maj. Her sælger vi hovedparten af de solprodukter, der skal være på butikshylderne i påsken.

- Som en af de store solproducenter har vi både vores egne mærker og privat labels, og vi skal blandt andet sørge for, at det er netop ”vores sol”, der står først i butikkerne, så vi er ude i marken for at kæmpe om pladsen.

2. Hvor store er I inden for solcreme?

- En stor andel af en solcreme, der sælges i dagligvarehandlen, er fremstillet i vores produktion i Fårup.

- De seneste seks til syv år har vi vundet frem på solen. Det har vi i kraft af kvaliteten i vores eget brand og vores måde at producere ”solen” på, som er både sundheds- og miljøvenlig.

- Vi har alle de vigtige mærkninger og certificeringer.

3. Hvor har I vundet markedsdele?

- Vores måde at udvikle og producere solprodukter på har vundet indpas i både Danmark, i Norden og efterhånden også syd for Grænsen.

- Vi har taget kampen op på vores eget hjemmemarked og har især været i konkurrence med Nivea. Og i dag er vores eget brand Derma Sun Danmarks største solbrand.

- Dette er vi da stolte over

4. Hvordan har de bevidste danske forbrugere hjulpet Jer på vej?

- Vi er ret unikke, når det gælder vores mange certificeringer og mærker.

- Vi har for eksempel Svanemærket og Astma- og allergimærket. Bevidste danske forbrugere har skubbet os til hele tiden at løfte kvaliteten.

- Det var min direktør-makker Mikkel, der startede rejsen for 17 år siden. Allerede dengang begyndte han at arbejde strategisk med certificering og mærker. Han startede vores Derma-serie og en række andre produktserier.

5. Står I selv for salget?

- Vi valgte for 10 år siden en strategi om ikke selv at drive salget af vores egen serie.

- Vi startede med at få en distributør, der varetager salget i Danmark. Vi har desuden et netværk af distributører i Sverige, Norge og Finland. Vi har desuden en distributør i Polen, og vi starter en op i Tyskland i 2023.

- Der ligger et stort arbejde i at bearbejde de store kæder. Jo mere du komme med i tasken, jo større gennemslagskraft har du, og denne tilgang får vi gennem en distributør.

6. Hvordan mærker I krisen?

- Den nuværende krise bider alle.

- Der er behov for en masse planlægning- og omorganisering.

- Lagrene er vokset i corona-tiden. De fleste af os har fået sikkerhedslagre på både komponent- og færdigvare-siden. Og det gælder om ikke at gå i panik, så snart man ser en lille krusning i forbrugerhavet, der indikerer lidt stop i salget.

- Vi skal sænke vandstanden i lagrene, i et kontrolleret forløb, men der skal ikke sælges for meget nedad, og det ser foreløbigt ud til, at forbrugerne køber det sædvanlige men måske i en lidt billigere version.

- Man skal med andre ord have is i maven, men ikke så meget, at man står tilbage med fyldte lagre.

7. Må I begynde at justere priserne?

- Vi skal da også være parate til at justere priser i lyset af energikrise og inflation.

- Men vi har forsøgt og forsøger at have en ansvarlig tilgang om ikke at lade priserne stige mere end højest nødvendigt.

8. Har jeres direktion ændret møderytme her i krisen?

- Mikkel og jeg har altid været i kontakt flere gange dagligt. Og hver især er vi nu i endnu tættere forbindelse med planlægning, indkøb og salg. De har været under pres med mange flere forespørgsler.

- Vi skal hele tiden lave nye justeringer og opgraderinger. Intet er, som det plejer, og beslutningerne har lidt større konsekvenser end førhen.

- Vi er heldigvis rimelig robuste til at tage de spørgsmål og chancer, der skal få os igennem.

9. Hvordan ser fremtiden ud?

- Vi tager det her som en midlertidig periode og holder ellers fast i vores strategi.

- Vi er i vane med fremgang og god vækst, hvilket man kan mærke tærer på organisationen over så lang tid, så når der anes et lille dyk, giver det os muligheden for at konsolidere os i en periode.

- Vi ser det som en mulighed  at konsolidere os noget mere. Og vi vil generelt begynde at samle op på både produktions- og udviklingssiden. Det passer os faktisk godt med en lille vækstpause og lidt luft.

- Vi har jo blandt meget andet været frontløber med vores fokus på sundhed og miljø, og vi kan se frem til, at andre begynder at bruge de samme ingredienser som os. Men det betyder blot, at vi nu skal kigge mere på: Hvordan tager vi det næste skridt, så vi fortsat er i front?

- Og så vil vi i slutningen af året investere i to nye maskiner. Den ene er en flasketappelinje, der er helt digitaliseret og udstyret med fire robotter og en magnet conveyor. Denne investering er på 9,5 millioner kroner, hvilket er en af de største investeringer, siden vi byggede til. Og så skal vi også begynde at eksperimentere med miljøvenlige DoyPack poser.

Huset på Mysundevej åbner dørene, John Frandsens A/S tjener mest, og Kick off for Danmarks Indsamling

Her kan du læse korte udvalgte nyheder fra og om det randrusianske erhvervsliv.

Huset på Mysundevej åbner dørene

Et nyt initiativ fra sygeplejerske  Camilla Bach Sørensen, der er direktøren i i spidsen for Det Sundhedsfaglige Børneteam. foto: Annelene Petersen

Torsdag 27. oktober slår den private sundhedsvirksomhed Det Sundhedsfaglige Børneteam dørene op for en ny institution: Huset på Mysundevej i Randers.

- Vi ser desværre en stigning i børn og unge, der diagnosticeres med spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd. Derfor er der behov for et andet tiltag, som supplement til de indsatser som det offentlige kan tilbyde, siger sygeplejefaglig direktør, Camilla Bach Sørensen, der startede virksomheden i 2009.

Lige siden har Camilla Bach Sørensen gjort Det Sundhedsfaglige Børneteam i Randers til en stærk underleverandør på sundhedsområdet. Og der har været vokseværk i takt med, at flere behandlingsopgaver flyttes væk fra sygehusene.

Huset på Mysundevej kan rumme 10 unge ad gangen, og det er kommunen, der kan bevillige adgang til huset for brugere mellem 12 og 20 år.

John Frandsens A/S tjener mest

Partnere hos John Frandsens A/S. Fra venstre er det partner René Kjær, John Frandsen, Helle Ringgaard og partner Troels Hansen. Pressefoto

Stigende renter og energikrise er en ubehagelig cocktail, og det er derfor godt at have lidt huld at tære på, hvilket en række af Randers' ejendomsmæglere heldigvis har.

I hvert fald har Randers Amtsavis netop offentliggjort en liste over lokale ejendomsmæglere, der i deres seneste regnskaber er kommet ud med overskud i millionklassen i deres seneste regnskabsår, det vil sige i enten hele 2021 eller fra midten af 2020-2021.

Og John Frandsens A/Ser den absolutte højdespringer med et overskud på hele 33,8 millioner kroner. Det er cirka 30 millioner kroner mere end de næste på listen.

Kickoff for Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling 2023 kommer til Værket, Randers. Pressefoto: Jakob Lerche

Deltag i Kickoff-møde for Danmarks Indsamling 2023, som Randers er vært for.

Det store tv-show samler ind i hele landet. Det sendes fra Værket 4. februar 2023, og der samles ind for at hjælpe verdens sårbare børn, der er ramt af alt fra krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn og klimakrise til fødevarekrise og coronapandemi.

Kickoff-mødet foregår mandag 7. november 2022, klokken 17-19, på Værket, Sven Dalsgaards Pl. 1, 8900 Randers.

Efter mødet byder Randers Kommune på boeuf bourguignon, så de gode idéer kan spire videre. Deadline for tilmelding er torsdag 3. november klokken 12. Tilmeld dig her.