Rundtur i Randers' erhvervsliv
Ingen kan vist beskylde randrusianeren Ulrik Juul for at sidde på hænderne. På halvandet år har han været med til at starte hele tre nye virksomheder. Den seneste er konsulentbureauet Widens, der har som ambition at tage livtag med, hvad trekløveret bag kalder en lidt "metaltræt" konsulentbranche.
Randers Tegl A/S har fået en ordre på 250.000 mursten til Danish Crowns kommende hovedkvarter i Sønder Borup, der er ved at blive bygget. Teglene reducerer CO2-aftrykket fra produktionen med knap 50 tons sammenlignet med tilsvarende traditionelle mursten.
Og så blev der i 2020 stiftet flere nye virksomheder end året før. I Randers Kommune steg antallet med 7,3 procent, oplyser regnskabsprogrammet Dinero.
RUNDT OM: Widens er et nystartet konsulentbureau, der har blandt andre den tidligere Lego-direktør Ulrik Juul som en af initiativtagerne:
- Konsulentbegrebet er efter vores opfattelse blevet lidt metaltræt. Og vi ønsker at gøre op med alt, alt for lange konsulent-processer, pre-definerede planer for mer- og opsalg og bevidstløs ”Death by PowerPoint” automatik, lyder det fra initiativtagerne, der foruden Ulrik Juul tæller grundlæggeren Mads Bab, der er adfærdsekspert med speciale i organisationsudvikling, og den tidligere kommunaldirektør Klaus Liestmann.
På halvandet år har Ulrik Juul været med til at starte hele tre nye virksomheder. Den første var kommunikationsvirksomheden Feldskov & Juul, den næste var tøjbrandet Cikkel Copenhagen og senest er det Widens, der ser dagens lys.
Sidstnævnte har allerede, inden der er kommet ”skilt på døren”, haft kunder i butikken. De tæller blandt andre direktionen i Billund Kommune.
Byggeriet af Danish Crowns nye hovedkvarter på adressen Tulipvej 3 i Randers bygges op af blandt andet miljøvenlige, lokalt producerede mursten fra Randers Tegl A/S. Ordren løber op i cirka 250.000 mursten.
Murstenene skal bidrage til at indfri slagterikoncernens ambition om at bygge en administrationsbygning, der er så bæredygtig som muligt.
Både facaderne indvendigt og udvendigt bygges af mursten fra Randers Tegls nye Greener-serie. Byggeriet skal certificeres til DGNB Guld og DGNB Hjerte, og Greener-murstenene er valgt, da de mindsker CO2-aftrykket fra produktionen med knap 50 tons sammenlignet med tilsvarende traditionelle mursten.
Geografien spiller også ind på valget, oplyser Randers Tegl. De mange mursten skal nemlig produceres i kort afstand fra byggepladsen – på Vindø Teglværk i Hobro.
Og så er der kommet flere nye virksomheder i Randers. Trods coronakrisen blev der i 2020 stiftet flere nye virksomheder end året før. Alene i Randers Kommune steg antallet med 7,3 procent, viser tal fra CVR-registret, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret.
På landsplan steg antallet med en halv procent.
- En stigning er absolut positivt i et år, hvor det bare var svært at drive en virksomhed, siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero og tilføjer:
- Jeg er særligt imponeret over den iværksættergnist, som ikke blev slukket, men snarere antændt midt i coronakrisen. Antallet af enkeltmandsvirksomheder steg fra 11. marts 2020 til starten af december med 7 procent, og det er altså en virksomhedsform, som medfører, at man hæfter personligt ved konkurs. Det tyder på, at iværksætterne stadig har mod på og lyst til at starte egen virksomhed. Og det er virkelig vigtigt.