Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Et frugtbart møde eller en spændende konference får et skub i den rigtige retning, når faciliteterne er gode som her hos Arena Randers, og når mødelederen eller tovholderen er skarp, involverende og inspirerende. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Skab fantastiske møder - 8 genveje og 5 suveræne mødesteder

Konferencer og møder er begyndt at fylde vores kalendere igen, og de fleste af os skifter gladeligt de mange corona-møder på Teams og webinarer ud med fysiske af slagsen.

Er møderne og konferencerne af den gode slags, oplever vi, at blodet ruller, og at vi begejstres af tankevækkende oplæg og samtaler med spændende mennesker.

Og er der ovenikøbet tale om lækre inspirerende omgivelser, er der endnu større grund til begejstring.

Derfor bringer jeg denne gang en inspirationsliste med en håndfuld af de mange fine møde- og konferencesteder, der ligger rundt omkring i Randers, og jeg har bedt Helle Dyrby Høy, der er medforfatter til bogen ”Guuud, har vi møde i dag…?” give inspiration til at skabe energigivende møder.

- Vi har på det seneste oplevet en spirende vilje til at ændre mødevanerne, og så kom corona-pandemien, der er blevet endnu en anledning til at rydde op i mødekulturen, siger Helle Dyrby Høy.

Ja eller nej. Sådan lyder hendes første genvej til god mødeledelse, for før vi sender en mødeinvitation, skal vi huske at svare på spørgsmål som: Skal vi droppe eller holde mødet? Hvad er formålet? Og hvem skal deltage?

Som sædvanlig får du også et overblik med nyheder fra det randrusianske erhvervsliv, og er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeldingen er fortsat gratis, og ligeså omkostningsfrit er det at følge os og deltage i debatten på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Den gode møde-eller konferenceoplevelse opstår, når rammer, indhold og styring går op i en højere enhed. I Randers er der mødefaciliteter for næsten enhver smag og ethvert behov. Her er det Arena Randers, der med sine 17.500 m² kan rumme en bred vifte af konferencer, møder og messer. Pressefoto

5 suveræne møde- og konferencesteder

Randers byder på en mangfoldig og bred vifte af møde- og konferencesteder.

Her er udvalgt fem lokale tilbud for at vise spændvidden.

Overvej, hvad I mest er til, og hvordan omgivelserne kan understøtte formålet med at mødes:

Underværket: En oase af kantet kreativitet og urban-stemning.

Arena Randers: Et lækkert, nybygget idræts- og konferencecenter.

Randers FC: Et eksklusivt fodboldunivers.

Fladbro Kro: En hyggelig kro med gourmetoplevelser midt i naturen.

Hotel Randers: Et legendarisk hotel i Randers' midtby.

I Randers kan ingen klage over mangel på spændende møde- og konferencesteder. Mulighederne er mangfoldige. Her er udvalgt fem af de bedste.

MØDER: Efter coronas hærgen er der igen kommet fokus på, hvor livgivende det er at mødes om en dagsorden.

De fleste har fået øjnene op for, hvor forfriskende det også kan være at rykke mødet eller konferencen væk fra den daglige trummerum på arbejdspladsen.

Og her er til inspiration fem eksempler på suveræne møde- og konferencesteder i Randers.

Alle tilbyder skræddersyede tilbud og mødepakker, så enhver dagsorden og ethvert behov kan blive understøttet og tilgodeset.

En oase af kantet kreativitet og urban-stemning

Foto: Annelene Petersen

Underværket er et anderledes kultur- og handelshus midt i Randers. Lederen, der inviterer indenfor, er Annemarie Winther.

Mødelokalerne har et urbant og utraditionelt setup og kan anvendes til alt fra konferencer og møder til workshops og koncerter. Forplejning er der naturligvis også mulighed for.

Et lækkert og nybygget idræts- og konferencecenter

Fotocollage

Arena Randers er en idræts- og kulturinstitution med central placering tæt på E45, tog og bus.

Med 17.500 kvadratmeter under samme tag åbnes der op for et væld af muligheder for at omdanne Arenaen til konference-, kongres- eller messecenter. Loungefaciliteter og mødeforplejning passer både til virksomhedsmøder og større konferencer.

Et levende, eksklusivt fodboldunivers

 Fotocollage

Randers FC Konference, der ligger med udsigt over Cepheus Park Randers, har 11 fleksible lokaler og lounges i forskellige størrelser, der kan danne rammen om alt fra kurser og events til kick-offs.

Faciliteterne er både velegnede til jer, der skal mødes to personer, have et bestyrelsesmøde eller en konference med op til 1000 deltagere.

En kro med hygge og gourmet midt i naturen

 Pressefoto

Fladbro Kro har plads til møder og konferencer i hyggelige omgivelser i Fladbro Skov.

Det er muligt at booke møder fra to til 200 deltagere, og der er en bred vifte af mødepakker. Her er det værtsparret Jonna Hvas og Evan Pedersen, der byder velkommen.

Et legendarisk hotel i Randers' midtby

Fotocollage

Hotel Randers er et af Danmarks mest legendariske byhoteller, der byder på lækker kvalitet, god smag og et professionelt setup til både mindre møder og større konferencer.

Hotellet skræddersyr forretningsevents op til 100 deltagere.

Forfatterne bag håndbogen "Guuud, har vi møde i dag...?" er Helle Dyrby Høy (th) fra EnjoySpeaking og Therese Waltersdorff, der ejer Waltersdorff Consulting. Pressefoto

Bliv en skarp og medrivende mødeleder – 8 genveje

Bogen ”Guuud, har vi møde i dag…?” giver inspiration til at skabe energigivende møder.

Forfatterne bag bogen peger på otte genveje til god mødeledelse. De har følgende overskrifter:

1. Ja eller nej
2. En klokkeklar agenda
3. Tiden er kostbar
4. Styr på teknikken
5. Grib ledelsen
6. Nærvær, nærvær og nærvær
7. Skab den gode mødekultur
8. Involvering er guld

- Mange medarbejdere har i årevis brokket sig over mødekulturen, men det er alt for ofte blevet ved brokkerierne. Vi har dog på det seneste oplevet en spirende vilje til at ændre mødevanerne, og så kom corona-pandemien, der er blevet endnu en anledning til at rydde op i mødekulturen, siger den ene af forfatterne Helle Dyrby Høy, der hjælper topledere og chefer med at opnå endnu stærkere gennemslagskraft i deres personlige performance.

Lækre omgivelser er ikke den eneste ingrediens i opskriften på et fantastisk, livgivende møde. En dygtig mødeleder er afgørende for, at jeres møde eller konference går fra fesent til fantastisk. Håndbogen ”Guuud, har vi møde i dag...?” giver gedigne indspark.

MØDELEDELSE: Gaaab, hvor er det her møde dog spild af tid. De fleste af os har alt for mange dårlige oplevelser med slatne, ufokuserede møder i bagagen.

Ligeså energigivende det kan være at mødes om en agenda, ligeså frustrerende kan et slapt ledet møde være.

- Mødeledelse er en disciplin, der er mange gode grunde til at øve sig på at mestre. Et godt møde kan være en fantastisk energibooster, der øger udbyttet og styrker arbejdsglæden, siger seniorkonsulent Helle Dyrby Høy, der har skrevet den praksisnære håndbog ”Guuud, har vi møde i dag…?” i samarbejde med rådgiver Therese Waltersdorff.

- Mange medarbejdere har i årevis brokket sig over mødekulturen, men det er alt for ofte blevet ved brokkerierne. Vi har dog på det seneste oplevet en spirende vilje til at ændre mødevanerne, og så kom corona-pandemien , der er blevet endnu en anledning til at rydde op i mødekulturen.

Ni ud af ti danskere mener, at de ofte spilder tid ved at deltage i møder på arbejdspladsen, der ikke giver nok resultater. Det viser den mødelederundersøgelse (MØUS), som forfatterne står bag og danner fundamentet for bogen. Hele 409 respondenter har bidraget. Undersøgelsen bekræfter, at mange ledere fortsat efterlyser praksisnære værktøjer til at forbedre møderne.

- Hverken virtuelle eller fysiske møder behøver at være resultatløse og spild af tid. Det er faktisk ganske nemt at gøre det anderledes, slår Helle Dyrby Høy fast og giver her otte genveje til at skabe fantastiske møder.

1. Ja eller nej

Den første genvej handler om at svare på et ganske enkelt spørgsmål: Skal vi droppe eller holde mødet? Kan du træffe beslutningen selv, så drop mødet. Er det nemmere bare at maile sammen? Er svaret ja, så undlad at mødes etc.

2. En klokkeklar agenda

- Overvej nøje, hvem der skal deltage og send på forhånd agendaen til mødedeltagerne. Husk at fortælle, hvorfor I afholder mødet. Nævn, hvem der er relevante bidragydere til konkrete punkter på dagsordenen. Hvem skal forberede sig på hvad?

3. Tiden er kostbar

- Start altid til tiden, også selv om ikke alle er dukket op. Skab variation og hold pauser. Mødedeltagerne får mere energi, når I holder fem til ti minutters pause hver time. Vi skal alle komme til tiden – og blive tiden ud? Går en vigtig beslutningstager for eksempel før tid, viser han eller hun, at det her møde ikke er værd at prioritere.

4. Styr på teknikken

- Især ved de virtuelle møder så tjek på forhånd at forbindelsen og teknikken fungerer. Dette er basalt og afgørende for at opnå succes.

5. Grib ledelsen

- Mødelederen skal sætte kursen og blandt meget andet sikre, at alle er orienterede om mødets indhold, at agendaen køres igennem, at tiden overholdes, at alle ved, hvad mødet er mundet ud i, og hvad der nu skal ske. Man skal evne at være tydelig som mødeleder. Det er tit en rolle, der flyder ud.

6. Nærvær, nærvær og nærvær

- Både når vi mødes fysisk og virtuelt er det vigtigt, at vi alle er nærværende. Især mødelederen skal kigge ind i kameraet – og ikke alle andre steder hen. Han skal heller ikke sidde og rode rundt med skærmene.

7. Skab den gode mødekultur

- Arbejder vi for eksempel på vores pc’er under mødet? Kigger vi på mobilen, eller lægger vi den væk? Gode vaner skal aftales og håndhæves.

8. Involvering er guld

- Involverer du mødedeltagerne, øger du deres motivation og engagement, hvilket resulterer i bedre resultater og større arbejdsglæde.

Kloge Hænder Messen, der i år fandt sted hos Lemvigh-Müller, var velbesøgt af både unge og lokale virksomheder. Foto: Malmir Bega/Jakob Lerche Fotografi

Det skal du også vide om Randers' erhvervsliv

Grafikr A/S er certificeret som Happy Workplace. Sidste år begyndte virksomheden at måle alt fra trivsel og eNPS til stressniveauet hos medarbejderne via programmet Zoios, og målingerne har vist sig så positive, at certificeringen nu er i hus.

Et flertal i Randers Byråd har erklæret sig positive overfor at få undersøgt potentialet for at lagre CO2 i undergrunden ved Gassum Strukturen i den nordlige del af Randers Kommune. I Danmark er der store forventninger til, at lagring af CO2 kan blive afgørende i klimakampen.

Hele 50 lokale virksomheder og 450 unge deltog på årets Kloge Hænder Messe, som Lemvigh Müller på Tronholmen lagde hus til.

Hanna Nørager Sørensen, medindehaver af Brdr. Oest Begravelse i Randers, er netop blevet valgt til landsformand i brancheforeningen Danske Bedemænd.

Her kan du læse et udvalg af korte nyheder fra virksomheder i og omkring Randers.

Grafikr er certificeret Happy Workplace

Sidste år begyndte virksomheden Grafikr A/S at måle alt fra trivsel og eNPS (medarbejderloyalitet) til stressniveauet hos medarbejderne via programmet Zoios, og målingerne har vist sig så positive, at certificeringen  som Happy Workplace nu er i hus.

Virksomheden scorer særligt højt på tre punkter:

  • Det sociale arbejdsmiljø
  • Work-life-balance
  • Muligheden for at udvikle sig


Byrådsflertal: Potentiale for CO2-lagring skal undersøges

Regeringen og et bredt politisk flertal har aftalt, at fangst og lagring af CO2 skal være en væsentlig brik i at indfri Danmarks klimapolitiske mål.

Og et flertal i Randers Byråd har netop erklæret sig positive overfor at få undersøgt mulighederne for at lagre CO2 i undergrunden ved Gassum Strukturen i den nordlige del af Randers Kommune.

Fangst og lagring af CO2 virker ved at indfange CO2 og deponere det i undergrunden – enten på land eller under havbunden.

Ifølge Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets er en lang række områder ved at blive undersøgt, og hvis det skulle blive aktuelt at arbejde videre med muligheden i Gassum, venter en lang række undersøgelser, tilladelser, miljøvurderinger og lignende, før området på sigt ville kunne tages i brug.

Kloge Hænder Messen var et tilløbsstykke

Hele 50 lokale virksomheder og 450 unge deltog på årets På Kloge Hænder Messe, hvor der blev præsenteret en række af de karrieremuligheder, som det randrusianske erhvervsliv byder på indenfor både byggeri, anlæg, industri, produktion, lager, transport og bilbranchen.

- Jeg tænker helt klart, at vi skal med igen til næste år, siger byggeleder Nikolaj Bay fra Taulborg Byg ApS og uddyber:

- Vi har fået CV og ansøgning fra rigtig gode kandidater. Det er en god anledning til at fortælle om alle de gode ting ved faget, såsom at lønnen faktisk er ret god, du har en alsidig hverdag med gode kolleger, og at du er fysisk aktiv. Og så er det en branche, hvor du hurtigt kan få ret meget ansvar, hvis du selv viser engagement.

Messen, der fandt sted hos Lemvigh Müller på Tronholmen, er en tilbagevendende begivenhed, der arrangeres af Dansk Industri, Randers Amtsavis, 3F, Dansk Metal, Tradium, Erhverv Randers, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Jobcenter Randers.

Ny landsformand for Danske Bedemænd er fra Randers

Hanna Nørager Sørensen, medindehaver af Brdr. Oest Begravelse på Hadsundvej er netop blevet valgt til landsformand i brancheforeningen Danske Bedemænd. Siden 2014 er det søskendeparret Hanna og Jan Nørager Sørensen, der har drevet virksomheden, som de overtog fra deres far tilbage i 2014.