Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lisbeth Grove Mikkelsen er en af Randers' mest anerkendte iværksætterprofiler, men først som 30-årig fandt hun sin karrierehylde som innovativ iværksætter og siden som ejer af WallPipe ApS. - Alle har noget værdifuldt at bidrage med, og både studerende, elever og medarbejdere kan nogle gange langt mere, end omverdenen lige opdager, siger hun. Pressefoto

Tænk, hvis vi var gået glip af WallPipe

En flok undervisere hos Erhvervsakademi Dania i Randers har rigtig god grund til at klappe ad sig selv og hinanden.

For tænk engang hvis Lisbeth Grove Mikkelsen, den nuværende ejer af WallPipe ApS, aldrig havde fået øjnene op for sit iværksættertalent?

Først da hun som 30-årig startede på erhvervsakademiets uddannelse til serviceøkonom, gik det op for hende, at hun rent faktisk var rigtig god til noget.

Indtil da havde hun hoppet rundt mellem utallige jobs og uddannelser. Alle var de blevet droppet. Hun passede ganske enkelt ikke ind, selv om hun forsøgte.

Men så begyndte hun hos Dania, og hun fandt en uddannelsesverden, hvor hun ikke behøvede at følge rigide skabeloner og løbe i et ensformigt hamsterhjul.

Hos Dania blev hun anerkendt for sine innovative talenter, og dette var starten på den rejse, der nu har ført til, at Lisbeth Grove Mikkelsen ejer WallPipe, sætter en dagsorden med både CSR og genanvendelse og har præsteret at få Løvens Hule-investor Christian Arnstedt som medejer.

Kan vi sætte iværksætteri og entreprenørskab på skoleskemaet allerede i folkeskolen?

Hvordan undgår vi, at iværksætteri bliver endnu en teoretisk disciplin, der skræmmer de skæve, innovative profiler væk?

Hvordan undgår vi, at alt for mange idérige mennesker spilder oceaner af tid, før de tør kaste sig ud i en iværksætterkarriere?

Spørgsmålene er mange, og med Lisbeth Grove Mikkelsens karrierefortælling in mente er bolden her lagt op til, at vi sammen kan finde de gode svar.

Har du indspark, er du velkommen til at sende dem til mig på triwi@erhvervslivranders.dk

Og er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeldingen er fortsat gratis, og ligeså omkostningsfrit er det at følge os og deltage i debatten på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Vikarbureauet Carelink, der under corona-pandemien blandt andet har udbudt kvik- og PCR-tests, donerer nu 1 million kroner til Røde Kors' hjælpearbejde i Ukraine. Arkivfoto: Palle Søby

Det er også værd at vide om Randers' erhvervsliv

Carelink, der er et af de største vikarbureauer i den danske sundheds- og plejesektor, donorer en million kroner til Røde Kors' hjælpearbejde i krigsramte Ukraine.

To drive in-bagere ser snart dagens lys. Torsdag 24. marts slår Lagkagehuset dørene op til et nyt drive-in koncept ud til Aarhusvej i Paderup-krydset. Og til april åbner Din Bager, der kommer til at ligge ved siden af Ebel-å grill, i Drastrup-rundkørslen.

Krigen i Ukraine har ført til usædvanligt lange ventetider hos leverandører af træmøbler, lyder meldingen fra Timm Møbler på Aarhusvej i Randers.

Jobcenter Randers Erhverv står bag en arbejdskraftprognose for 2022, der bekræfter, at manglen på arbejdskraft eskalerer, og at lokale arbejdsgivere i høj grad efterspørger faglært arbejdskraft og ansøgere med videregående uddannelser. Prognosen er udarbejdet på baggrund af 480 interviews med private og offentlige virksomheder.

Her kan du læse kort nyt om begivenheder, profiler og regnskaber i det randrusianske erhvervsliv.

Carelink donorer en million kroner til Røde Kors

Randers-virksomheden Carelink, der er et af Danmarks største vikarbureauer i sundheds- og plejesektoren, donerer nu en mio. kr. til Røde Kors. Pengene skal gå til at hjælpe krigsramte Ukraine.

- Ukraine står i en forfærdelig situation. Vi ønsker at hjælpe landet, og derfor støtter vi nu med et økonomisk bidrag. Vi sender en million kroner til Røde Kors, der er frit stillet til at forvalte pengene, som de mener er mest hensigtsmæssigt. Vores ambition med bidraget er at støtte Ukraine der, hvor det giver bedst mening, siger  virksomhedens administrerende direktør i Carelink, Brian Rosenberg.

To bagere åbner drive-in

Snart behøver du ikke at stige ud af bilen for at hente morgenbrød til morgenkaffen.

Torsdag 24.marts slår Lagkagehuset dørene op på Messingvej 6 til en bagebutik, café og drive-in koncept.

- Randers en en fantastisk handelsby, som vi kender rigtig godt gennem vores bagerbutik i midtbyen. Vi glæder os nu til at slå dørene op til endnu en bagerbutik i byen, siger Lagkagehusets kommercielle direktør Jesper Mark Dinesen.

På tilsvarende vis åbner Din Bager til april et drive-in koncept, der får adresse ved siden af Ebel-å grill i Drastrup-rundkørslen.


Voldsomt stigende leveringstider på træmøbler

Krigen i Ukraine har ført til ekstremt lange ventetider hos leverandører af træmøbler, hvilket man tydeligt mærker hos Timm Møbler på Aarhusvej i Randers, skriver Randers Amtsavis.

- Vi har mange fabrikker, der først kan levere i 2023, siger direktør Poul Erik Timm til avisen og forklarer, at ventetiderne bunder i, at Ukraine er en stor leverandør af træ til møbler, samt at flere møbelreservedele bliver produceret på ukrainske fabrikker.

Prognose: Mangel på arbejdskraft

Jobcenter Randers Erhvervs har offentliggjort en arbejdskraftprognose for 2022, der bekræfter, at manglen på arbejdskraft vil fortsætte, og at lokale arbejdsgivere i høj grad efterspørger faglært arbejdskraft og ansøgere med videregående uddannelser.

Prognosen, der er udarbejdet på baggrund af 480 interviews med private og offentlige virksomheder, viser blandt andet, at der især vil være stor efterspørgsel efter social- og sundhedshjælpere, lager- og butiksmedarbejdere, klejnsmede og industriteknikere, rengøringsassistenter og akademiske medarbejdere hos de lokale virksomheder.

- For at imødekomme manglen på kvalificeret arbejdskraft vælger mange arbejdsgivere at efteruddanne og opkvalificere medarbejdere. Kommunen samarbejder med arbejdsmarkedet og lokale uddannelsesinstitutioner om at øge tilgangen til de efterspurgte uddannelser herunder erhvervsskolerne, siger Bo Vestergaard, formand for Beskæftigelsesudvalget.

Lisbeth Grove Mikkelsen har de seneste fire år været direktør i og medejer af WallPipe ApS, der startede ud med at forvandle brugte vandrør til lækre, unikke lamper. Nu er flere produkter kommet til - alt fra skabe og borde af genbrugstræ til pudder og puffer, der er syet af læder fra udtjente lædersofaer. Pressefoto

Først som 30-årig fik Lisbeth øje på sit iværksættertalent

Du skal læse denne fortælling, hvis du har en søn eller datter, der har svært ved at finde sin plads i uddannelsesverdenen – eller hvis du selv kæmper med at finde din rette karrierehylde.

Nogle gange skal der bare rigtig mange forsøg og år til at finde sit talent, og det er 35-årige Lisbeth Grove Mikkelsen et godt eksempel på.

De seneste fire år har hun ejet og drevet iværksættervirksomheden WallPipe ApS, men det var først som 30-årig, at hun fandt sin vej i livet.

- Hvad der ikke knækker dig, gør dig meget stærk, slår hun fast og forklarer: - Først sent i livet fandt jeg ud af, at jeg dur til noget. Jeg gik fra at være en tilbageholdende, stille pige, der blev mobbet, til at blive hende iværksætteren, kendt fra Løvens Hule, som de nu kalder ”motor-mund.” Da jeg først fandt ud af, hvad jeg kunne, blev jeg voldsomt motiveret.

WallPipe-iværksætter Lisbeth Grove Mikkelsen er det, man kalder en late bloomer. Først efter utallige afbrudte uddannelser og jobs faldt karrierevejen på plads for hende. Det skete, da hun i en sen alder startede som serviceøkonom hos Erhvervsakademi Dania. Her kom hendes talent som iværksætter til sin ret.

IVÆRKSÆTTERI: - Du bliver helt hvid i hovedet, lød det venligt fra Lisbeth Grove Mikkelsens underviser, der netop havde haft hende til eksamen, og nu kunne levere det glade budskab, at præstationen var til et flot 10-tal.

- Jeg var chokeret og kunne ikke andet end at nikke. Så duede jeg altså til noget, fortæller Lisbeth Grove Mikkelsen om hendes reaktion, dengang hun fik karakter på, at hun efter mange forgæves forsøg endelig havde fundet sin karrierehylde som fuldblodsiværksætter.

Faktisk skulle hun blive hele 30 år, før hun fandt ud af, at hun ikke var fagligt helt umulig. Ja, rent faktisk viste det sig, at hun var temmelig suveræn, når det gjaldt både iværksætteri og innovation.

- Jeg har lavet rigtig, rigtig meget – og på godt og ondt, fortæller den randrusianske ejer af WallPipe ApS om sin snørklede karrierevej, der for fire år siden resulterede i, at hun startede den dagsordensættende virksomhed, og for to år siden fik en bachelor i innovation.

Førstnævnte er dog ubetinget den mest markante præstation. Få andre startups er så gennemsyret af bæredygtighed, principper om genanvendelse og en oprigtig CSR-strategi med en vedholdende indsats for at gøre trinnet ind til arbejdsmarkedet lavere for udsatte medarbejdere.

Kort om WallPipe ApS

  • Blev startet i 2018 af Lisbeth Grove Mikkelsen.
  • Har siden den spæde start sat en markant dagsorden, både når det gælder genanvendelse, bæredygtighed og indsatsen for at gøre trinnet ind til arbejdsmarkedet lavere for udsatte medarbejdere.
  • Har 12 ansatte der primært arbejder i tre værksteder: Et metal- og jern-, et tekstil/læder- og et træværksted.
  • Ambitionen er, at B2C og B2B skal fylde lige meget af salget. Under corona har B2C udgjort to tredjedele af salget.
  • Ejes af Lisbeth Grove Mikkelsen og investor Christian Arnstedt.
  • Fik et særdeles godt markedsføringsskub, da virksomhedens idé blev præsenteret i DR-programmet Løvens Hule, og Christian Arnstedt straks så et stort potentiale og investerede.

12 medarbejdere, der er rekrutteret fra kanten af arbejdsmarkedet, arbejder i virksomhedens tre værksteder på Messingvej i Randers, og stor synlighed og et blåt stempel fik virksomheden, da den med Lisbeth Grove Mikkelsen i spidsen opnåede en prestigefyldt investering fra Løvens Hule-investoren Christian Arnstedt, der nu ejer lidt under halvdelen af virksomheden.

Fra bagerlærling til GLS-chauffør

- Bunken af de fag og uddannelser, jeg har forsøgt mig med og aldrig har afsluttet, er usædvanlig stor. Jeg har lavet alt muligt, inden jeg fandt min rette hylde, siger Lisbeth Grove Mikkelsen og remser nogle af dem op:

- Jeg har været i lære som anlægsgartner. Jeg har været hundefrisør. Jeg har arbejdet på et stutteri. Jeg har været på social- og sundhedsskolen. Jeg har forsøgt mig som pædagog. Jeg er næsten færdiguddannet bager. Jeg har kørt pakker for GLS. Jeg har arbejdet på restaurant. Jeg har været i gang med en kokkeuddannelse, men fandt ud af, at jeg får nældefeber af at skralde gulerødder og kartofler. Og rigtig meget andet.

Opremsningen må nærmest give åndenød, så der er god grund til, at hun holder en lille kunstpause, før hun slår fast:

- Jeg har aldrig rigtig passet i uddannelseskasserne og i hamsterhjulet, og ingen har undervejs fortalt mig, at det behøver jeg heller ikke.

Fra stille til ”motor-mund”

- I rigtig mange år forsøgte jeg uden held at få en uddannelse og at passe ind, men hvad der ikke knækker dig, kan gøre dig meget stærk, siger WallPipe-iværksætteren:

- Først sent fandt jeg ud af, at jeg dur til noget. Men der skulle gå rigtig mange år, før jeg gik fra at være den tilbageholdende, stille pige, der blev mobbet, til at blive hende iværksætteren, kendt fra Løvens Hule, som de nu kalder ”motor-mund.” Da jeg først fandt ud af, hvad jeg kunne, blev jeg voldsomt motiveret.

August 2018 hos Erhvervsakademi Dania. Det var her, hendes liv tog en gevaldig positiv drejning.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg tilmeldte mig. Jeg havde blot fået at vide, at jeg skulle tage en eller anden uddannelse. Jeg forsøgte mig med en HF, som jeg ikke kunne finde ud af, og så tilmeldte jeg mig enkeltfag, som jeg bestod med nød og næppe. Herefter kunne jeg komme ind på Danias uddannelse til serviceøkonom.

Starten var tøvende. Med så mange mislykkede uddannelsesforsøg i bagagen var det grund til skepsis. Men så blev interessen vakt.

– I starten sad jeg stille i et hjørne af lokalet og brød mig ikke om alle de mennesker. Men så fandt jeg ud af, at her blev man ikke proppet i en kasse. Jeg kunne opbygge uddannelsen præcist, som jeg ville,  og pudsigt er det at tænke på, at det også var her, at jeg første gang stødte på begrebet CSR, som siden har været så inkorporeret i WallPipes DNA.

Prikken over i’et var det ”overraskende” 10 i eksamensresultat. Og da uddannelsen blev afsluttet, blev underviserne ovenikøbet enige om, at skolens legat skulle gå til Lisbeth Grove Mikkelsen, fordi ”hun var den elev, der havde udviklet sig mest.”

- Der fik jeg endnu mere tro på mig selv. Så sad min mor der ved siden af mig og hylede. Det hele var meget mærkeligt og overvældende, mindes hun.

Hvad kan andre lære af dit karriereforløb?

- Alle er forskellige, og det er værd at huske på, at det aldrig er for sent at hoppe ud af hamsterhjulet og gøre tingene på sin egen måde, svarer Lisbeth Grove Mikkelsen, der efter uddannelsen hos Dania fik mod på at tage en bachelor i Aarhus.

Den afsluttede hun for et par år siden, hvilket må siges at være en kraftpræstation oven i rollen som fuldtidsdirektør hos  WallPipe.

Empati er den vigtigste lederredskaber

I den randrusianske startup-virksomhed er der udelukkende ansatte, der er rekrutteret fra "kanten af arbejdsmarkedet.", og Lisbeth Grove Mikkelsens egen lidt slingrende og langtrukne karriere- og uddannelsesvej har bidraget til, at hun både forstår og rummer medarbejderne, der har en bred vifte af personlige udfordringer - men også styrker.

- Jeg ser dem. Jeg har meget empati, og det er en af de vigtigste redskaber i ledelse. Som leder må du se det enkelte menneske, du må lytte og forstå. Og du må heller aldrig lede på en eneste måde, når der er tale om ansatte med så forskellige behov, siger hun og tilføjer noget, der er lige så afgørende for hende; nemlig at medarbejderes sårbarhed aldrig må blive en undskyldning for ikke at sætte både rammer og retning:

- Jeg kan sagtens sige, hvis noget ikke er godt. Det skal man også turde. Jeg er nødt til at vise, at tingene skal være i orden. Jeg tror på og sætter gerne ord på, at vi alle skaber værdi for virksomheden, og at alle kan bidrage til at opfylde kundernes behov.

WallPipe-direktøren slår fast, at alle har noget værdifuldt at bidrage med, og at både studerende, elever og medarbejdere nogle gange kan langt mere, end omverdenen lige opdager.

- Tag igen mig som eksempel. Sådan noget som økonomi og matematik er ikke min skarpeste side, og så alligevel. Jeg er gået fra at få at vide på HF, at jeg ikke egner mig til matematik og nok må nøjes med enkeltfag – til nu at kunne drive et virksomhedsregnskab. Det er ganske fedt at kunne, og til forskel fra dengang kan jeg nu se, hvad matematikken og tallene kan bruges til.