Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Der er kultur og oplevelser for enhver smag i Randers i den kommende vinterferie. Den lokale oplevelsesindustri har behov for opbakning, og kulturen booster vores mentale sundhed. Hvad med for eksempel et besøg på Randers Kunstmuseum eller en tur i Randers Regnskov. Fotocollage

Husk de sunde kultur-vitaminer i vinterferien

Mens vi kan glæde os over, at Randers Kommune har landet en milliardaftale med AP Ejendomme om at udvikle og bygge de første etaper af Flodbyen Randers, så kalder vinterferien med plads til oplevelser, der intet som helst har med jobbet at gøre.

Og der er mange gode grunde til at bruge tiden på at opleve. Den lokale oplevelsesindustri har brug for, at vi bakker dem op, og så er især kulturvitaminer ikke bare for sjov men også en booster af den mentale sundhed.

Forskningsresultater viser således:

 • at kulturoplevelser hjælper mod mild depression og stress.
 • at både vores sanser og hjerne stimuleres i mødet med kunsten.
 • at det fremkalder endorfiner, kroppens morfin, når vi synger med andre.
 • og at det kan øge din motivation, selvtillid og robusthed at opleve teater eller lytte til musik sammen med andre.

Det er dermed bare om at komme afsted, og de lokale tilbud er mange.

Hvad med en tur i biografen eller på Randers Kunstmuseum?

Hvad med et besøg i Randers Regnskov eller Museum Østjylland?

Hvad med en rundtur hos Memphis Mansion, hvor ejeren Henrik Knudsen fortæller om rock-legenden Elvis.

Eller hvad med et besøg hos Randers Naturcenter eller en af Randers' hyggeligste gårdbutikker Fru Hansens Butik & Café.

Netop Fru Hansens er med i dagens nyhedsbrev. Helle Hansen, kvinden bag Fru Hansens, startede gårdbutikken i 2015, og hun deler sine bedste iværksætterråd.

Du får også et overblik med nyt om lokale virksomheder, og som altid er du meget velkommen til at dele nyhedsbrevet i dit netværk.

Nye læsere kan tilmelde sig vores nyhedsbrev her og følge os på Linkedin.

God fornøjelse - og tusind tak, fordi du følger med.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Udviklingen og byggeriet af Flodbyen Randers tager snart sin begyndelse. Byudviklingsprojektet forventes at tage i omegnen af 30 år, men allerede næste år vil det første spadestik blive taget. Det sker på Bolværksgrunden, hvor Streetfood lige nu holder til. Visualisering: C.F. Møller Architechts

Historisk milliard-investering i Flodbyen Randers

AP Ejendomme bliver Randers Kommunes partner  i det arealudviklingsselskab, der skal stå for at udvikle og bygge de første etaper af Flodbyen Randers.

Det forventes at tage tre årtier at gøre havneområdet til en moderne bydel ved udmundingen af Gudenåen ved Randers Fjord. Men det er allerede næste år, at det første byggeri går i gang.

- Et af de første områder, der bygges, er Bolværksgrunden, hvor Streetfood lige nu holder til, og første spadestik kan foretages om et år, lød meldingen på et pressemøde onsdag, hvor aftalen med AP Ejendomme blev præsenteret. På pressemødet om det kæmpe byudviklingsprojekt kaldte Randers' borgmester Torben Hansen aftalen historisk.

- Det er en historisk dag for Randers, slog borgmester Torben Hansen (S) fast, da han onsdag præsenterede den milliardaftale, som Randers Kommune netop har indgået med AP Ejendomme, der bliver partner i udviklingen af de første etaper i Flodbyen Randers.

BYUDVIKLING: Det er nu besluttet, at AP Ejendomme bliver partneren i det arealudviklings-selskab, der skal stå for at udvikle de første etaper af Flodbyen Randers, og det er lige om lidt, at det første byggeri går i gang.

- Et af de første områder, der bygges, er Bolværksgrunden, hvor Streetfood lige nu holder til, og første spadestik kan foretages om et år, lød det således fra Peter Olsson, administrerende direktør for AP Ejendomme, da han onsdag deltog i kommunens pressemøde om projektet.

Her kaldte kan Randers Havn for "en usleben diamant" og lovede, at bæredygtighed bliver en hjørnesten i alle de byggeprojekter, som AP Ejendomme har indflydelse på.

Ifølge den dugfriske aftale oprettes et fælles arealudviklingsselskab, som AP Ejendomme ejer 51 procent af, og Randers Kommune ejer de øvrige 49 procent af.

AP Ejendomme forpligter sig til at bygge på 27 procent af byggeretterne, hvilket er etape 1 og 2 af Flodbyen, mens de øvrige byggeretter udbydes til salg via arealudviklingsselskabet.

Kort om Flodbyen

 • Det samlede projektområde for Flodbyen Randers består af et grundareal på cirka 59 hektar, hvor etape 1 og 2 udgør 24,4 hektar med en forventet samlet byggemulighed på cirka 170.000 etagemeter.
 • Etape 1 omfatter Brotoften, Busterminalen og Bolværksgrunden (cirka 9,9 hektar), og etape 2 omfatter Nordhavnen og Toldbodgadekvarteret (cirka 14,5 hektar).
 • Etape 2 forventes at blive igangsat i 2028, når de nuværende havnevirksomheder på Nordhavnen er fraflyttet, og arealerne er tilgængelige for byudvikling.
 • Det var i maj 2021, at der blev åbnet op for at byde på at blive kommunens partner i det arealudviklingsselskab, der skal stå for at udvikle de første etaper af Flodbyen Randers.

 • Selskabet har til formål at erhverve, byggemodne og udvikle etape 1 og 2 i bydelen med henblik på salg af byggeretter/-felter til at videreudvike og opføre attraktive bykvarterer med fokus på boliger, erhverv, offentlige funktioner og rekreation i grønne omgivelser.


- I kommer ikke til at blive skuffede, lovede Peter Olsson om samarbejdet om den nye bydel, der bliver en mulighed, når Randers Havn flytter længere ud i Randers Fjord.

Med AP Ejendommes milliardinvestering er det en af de tunge ejendomsudviklere, der fremover får sat sit fingeraftryk på Randers' nye bydel, der vil være færdigbygget om cirka 30 år.

AP Ejendomme har både en tung egenkapital og erfaring fra byggeprojekter i en lang række andre danske kommuner, som følgende tre eksempler viser en flig af:

 • Februar 2020: AP Ejendomme er snart klar til at påbegynde opførelsen af 29 moderne og bæredygtige boliger i Kolding med udsigt til Kolding Fjord.
 • Oktober 2021: Med et milliardprojekt i Nordhavn i København prøver AP Ejendomme kræfter med at bygge et otte etagers kontordomicil med træ som bærende konstruktion.
 • August 2021: AP Ejendomme har netop sat gang i byggeriet af 143 boliger i Carolinelunden i Kanalbyen i Fredericia. Samtlige boliger bliver svanemærkede.
Den sygeplejerskeuddannede Helle Hansen står bag Fru Hansens Butik & Café, der er en af Randers' hyggeligste gårdbutikker. Den blev etableret i 2015 og byder fortsat indenfor i sit oplevelsesunivers. Pressefoto

Sådan giver du liv til en gårdbutik - 7 iværksætter-råd fra Fru Hansens

Hvad med at kigge indenfor i gårdbutikken Fru Hansens Butik & Café i vinterferien?

Her finder du en af Randers' bedste gårdbutikker med lokale kvalitetsvarer – lige fra lækre delikatesser til unikt kunsthåndværk.

Du kan også lære Fru Hansens nærmere at kende ved at læse nærværende artikel, hvor du blandt andet får præsenteret stedets kerneværdier og den sygeplejerskeuddannede ejer Helle Hansens bedste iværksætterråd.

Et af rådene lyder:

- Du skal holde af mennesker. Som sygeplejerske er jeg vant til at få folk til at føle sig godt tilpas, og det er også vigtigt i en gårdbutik.

Fru Hansens Butik & Café i Drastrup, der blev etableret i 2015, er fortsat i fuld vigør. - Brug dit netværk. Hjælp fra venner, familie og lokalområde er helt afgørende for, at din butik kan løbe rundt, lyder et af ejeren Helle Hansens bedste iværksætterråd.

Kender du den fornemmelse at falde over en lidt overset perle, som du bare må fortælle om og dele med resten af verden?

Sådan havde jeg det, da jeg første gang besøgte Fru Hansens Butik og Café, der ligger i Drastrup overfor Viking Genetics, der eksporterer tyresæd.

Jeg skrev e-bogen Den Lykkelige Landbusiness - stærk, sej og urokkelig i samarbejde med Erhverv Randers og med støtte fra Randers Kommune.

I bogen fortalte vi blandt andet, at virksomheder i Randers' landdistrikter i høj grad er en livsstil, hvor faglig passion, iværksætteri og familieliv går op i en højere enhed.

Kort om Fru Hansens Butik & Cafe

 • Helle Hansen har med sin gårdbutik givet nyt liv til det gamle mejeri på Ebeltoftvej 5 i Drastrup.
 • Gårdbutikken, der blev etableret i 2015, er et oplevelsesunivers med lokale kvalitetsvarer – lige fra lækre delikatesser til unikt kunsthåndværk.
 • Udover butikken er der en café, hvor besøgende kan nyde en kop kaffe med kage og en hjemmelavet frokost.
 • Det er også muligt at smage på nogle af butikkens specialiteter,
 • Åbningstiden er torsdag til søndag klokken 10-17.30.
 • Helle Hansen ejer butikken sammen med sin bror Bo Hansen.

Bogen blev til i vinteren 2019 og 2020. Det var før corona-pandemien, og heldigvis er de fleste af de virksomheder, der var med stadig i fuld vigør. Dette er også tilfældet for Fru Hansens.

Stedet blev etableret i 2015, og ejendommen i Drastrup, der  huser gårdbutikken havde stået tom i små syv år, da Helle Hansen og hendes bror Bo Hansen overtog den. Og det krævede meget knofedt og mange håndværkertimer at få butik og café til at stå så snorlige.

Ligger I for langt væk fra bykernen? Nej, folk vil gerne køre efter Fru Hansens. Hos mig får man noget andet end i byerne og webbutikkerne. Der er mere hygge og atmosfære - lidt som før tiden gik af lave, og så ligger jeg altså kun syv minutter fra motorvejen.

Helle Hansen i e-bogen Den Lykkelige Landbusiness

Det forretningsmæssige og organisatoriske har på tilsvarende vis været krævende at få på plads.

Mens Helle Hansen fortsat er den daglige leder, bistår Bo Hansen, med praktiske gøremål og ikke mindst en solid økonomisk indsigt. Sammen har de også formuleret gårdbutikkens kerneværdier, der fortsat er virksomhedens rygrad.

Værdierne lyder:

 • Lokalt: Der er ikke langt fra jord til bord. Vi ved, hvor råvarerne kommer fra og sætter en stor ære i samarbejdet med vores lokale ildsjæle.
 • Naturlighed: Rene produkter med få eller ingen tilsætningsstoffer, og så vidt muligt økologisk uden at gå på kompromis med den gode smag.
 • Miljø og dyrevelfærd: Alle råvarer er forsvarligt produceret med hensyn til miljø og dyrevelfærd. Det giver mening for os at passe på den verden, vi lever i.
 • Sammenhold: Vi hjælper hinanden så godt, som vi kan, både som familie og i det lokale samfund. Vi tror på, at sammen er vi stærkere.

Og hvad er ellers vigtigt, hvis du vil have en gårdbutik op at stå?

Det spørgsmål kan du få svar på ved at læse Helle Hansens syv iværksætterråd.

1. Iværksætteri er også bureaukrati

- Forbered dig på, at en gårdbutik også er en bureaukratisk affære. Det er ikke kun en hyggelig beskæftigelse, hvis du altså skal tjene penge på den.

2. Mere end et fuldtidsjob

- Du skal evne at knokle og se stort på, hvornår du arbejder. Selv de dage vi har lukket, arbejder jeg, fra jeg står op, til jeg går i seng.3. Netværk, netværk og netværk

- Hjælp fra venner, familie og lokalområde er helt afgørende for, at din butik kan løbe rundt.

4. Fortæl historien

- Facebook, website og skilte ved vejen. Alt sammen er nødvendigt, hvis din butik ikke skal forblive en hemmelighed.

5. Ansæt imødekommende medarbejdere

- Vær opmærksom på, hvem du ansætter i din butik. Det skal være personer af den rette støbning: Åbne, imødekommende, smilende, og de skal kende varerne. Enhver kan passe en kasse, men det handler om måden, man tager imod kunderne.

6. Skab et oplevelsesunivers

- Oplevelsen ved at besøge gårdbutikken er næsten lige så vigtig som varerne selv. Her skal være hyggeligt med et personligt touch!

7. Hold af mennesker

- Du skal holde af mennesker. Da jeg var sygeplejerske, var jeg vant til at få folk til at føle sig godt tilpas, og det er også vigtigt i en gårdbutik.

Søren Rasmussen, der er topchef i i Nordhavn Power Solutions A/S, inviterer til Åbent Hus, hvor virksomheden blandt andet vil fortælle om de metanol-motorer, der kan bidrage til at gøre skibstrafikken langt mere klimavenlig. Foto: Annelene Petersen

Det er også værd at vide om Randers' erhvervsliv

Nordhavn Power Solutions A/S byder indenfor til et åbent hus-arrangement 9.-10. marts 2022. Her vil virksomheden fortælle om deres motoriserede Power-to-X løsninger til marine og industri og den første kommercielle metanol-motorserie på dansk grund.

Det stigende fokus på at være synlig online kommer reklamebureauet Conmedia ApS til gavn. Virksomhedens team er specialister i digital markedsføring, og overskuddet voksede sidste år. Det steg fra 3,1 millioner til 4,5 millioner kroner før skat, viser regnskabet for 2021.

Cikkel Copenhagen, der startede i 2020 og designer og producerer off-bike tøj med afsæt i kærlighed til cykling, ser fortsat lyst på fremtiden, lyder meldingen fra medejer og Randers-iværksætter Ulrik F. Juul, der nævner, at virksomheden nu lancerer et hyldestdesign til dansk cyklings grand old man: Hr. Ole Ritter og hans legendariske timerekord fra 1968.

Her kan du læse tre udvalgte nyheder om virksomheder og profiler i Randers.

Åbent Hus: Se Nordhavns klimavenlige metanol-motorer

Nordhavn Power Solutions A/S  med hovedsæde i Randers, der har en nøgle til at mindske CO2-udslippet fra skibsfarten, slår dørene op til deres showroom 9.-10. marts 2022 ved et åbent hus-arrangement.

Nordhavn har udviklet motoriserede Power-to-X løsninger til skibsfarten og introducerer den første kommercielle motorserie på dansk grund, der drifter på ren metanol alene via kompression.

Motoren kan opleves i drift i virksomhedens testcenter, hvor der er mulighed for at se, høre og stille spørgsmål til løsningen.

Der vil være en række relevante oplæg og også blive vist andre grønne, powerløsninger fra Nordhavn Power Solutions som blandt andet en ny mobil metanol-drevet generator container, Scanias E-machine og batteriløsning.

Tilmeld dig her senest 1.marts

Overskud i online-reklamebureauet Conmedia ApS

Overskuddet hos Conmedia ApS voksede fra 3,1 millioner til 4,5 millioner kroner før skat i det regnskab for 2021, som firmaet for nylig har publiceret hos Erhvervsstyrelsen. Blandt de fire seneste regnskabsår er det nyeste regnskab det bedste, når man måler på netop resultat før skat.

Conmedia, der er eksperter i online synlighed på tværs af platforme og har adresse Tronholmen 5 i Randers’ midtby, har også fået flere ansatte i regnskabsperioden. Mens der i det foregående år i gennemsnit var 9 fuldtidsmedarbejdere, er der nu 16 ansatte.

Selskabets bruttofortjeneste er i samme periode øget fra 6,3 millioner kroner til 10,9 millioner kroner, og virksomheden ledes fortsat af medejerne Emil Bræmer-Jensen, Gustav Gradman og Marco Gam Sørensen.

Ulrik F. Juul ser lyst på fremtiden for salg af off-bike tøj

Cikkel Copenhagen, der startede i 2020 og designer og producerer off-bike tøj med afsæt i kærlighed til cykling, ser fortsat lyst på fremtiden, lyder meldingen fra Randers-iværksætter Ulrik F. Juul, der er en af medejerne.

- Vi oplever en stigende interesse for vores designs. Især registrerer vi et boom i interessen for cykling i erhvervskredse, fortæller Ulrik F.Juul, der nævner, at virksomhedens speciale fortsat er at designe tøj ud fra en passion for cykelverdenens store helte, løb og hold.

Cikkel Copenhagen kickstarter blandt andet det nuværende cykelår med en hyldest til dansk cyklings grand old man: Hr. Ole Ritter.

- Vi har fået den ære at kunne præsentere et hyldestdesign til selveste Ole Ritter og hans legendariske timerekord fra 1968, fortæller Ulrik F. Juul.