Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Hvor skal fremtidens indbyggere i Randers bo? Ja, nogle af dem kan flytte ind i Flodbyen Randers, der er Randers' kommende havnenære bydel. Visualisering ved C.F. Møller Architects.

Aarhusianske boligkøbere har fået øjnene op for Randers

100.000.

Så mange indbyggere forventes der at bo i Randers i 2026. I hvert fald hvis den seneste befolkningsprognose for perioden 2022-2034 står til troende.

Det aktuelle indbyggertal ligger på 98.988. Alene i 2020 steg befolkningstallet i Randers med 385 personer, så der bliver stille og roligt flere og flere randrusianere.

Alle skal de have noget at bo i, og Randers har da også de seneste år være et sandt mekka for både boligbyggerier og ejendomsmæglere.

Tag et område som Randers NV. Ifølge Boligsiden har hele 32 ejendomsmæglere boliger til salg netop her.

Vil der fremover være plads til alle byens ejendomsmæglere?

Ja, hvis der fortsat bygges på livet løs, og renten holder sig nogenlunde i ro. Men jo flere ejendoms-butikker vi har, jo mere intensiv vil kampen om markedsandelene naturligvis være.

En af de nye med mod og vækstambitioner interviewer jeg i nærværende nyhedsbrev.

Det er Kathrine Fisker. Hun er medejer af og direktør i LokalBolig Randers, der for et års tid siden åbnede op i den tidligere Nellemann-bygning skråt over for Randers Regnskov.

- Vi er ikke i tvivl om, at der også er plads til os. Vi har netop afsluttet året efter vores første 10 måneder, og det har været en succes, fortæller hun og tilføjer, at hvert tredje hus eller ejendom, mægleren sælger, er til kunder fra Aarhus.

Flere aarhusianere har således fået øjnene op for, at der rent faktisk kan leves et godt familieliv i den kronjyske hovedstad.

Salget af en mindre, mørk lejlighed i Aarhus kan snildt finansiere købet af et godt, børnevenligt parcelhus i Randers.

Dette er da gode nyheder, og lad os huske at sprede budskabet, når vi kan.

Er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeldingen er fortsat gratis, og ligeså omkostningsfrit er det at følge os på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Hvem skal nu have glæde af Lene Nørgaard, der er Randers Storcenters erfarne marketingchef? Hun er opsagt fra sit job og fratræder 1. marts. Foto: Jakob Lerche

Det er også værd at vide om Randers' erhvervsliv

To profiler er opsagt: Carsten Tønnes fratræder jobbet som topchef i Sekura Cabins A/S, efter ejerne "har udtrykt mistillid". Og Lene Nørgaard er sagt op efter 13 år som marketingchef i Randers Storcenter, da stillingen nedlægges i forbindelse med en række administrative sammenlægninger af danske storcentre.

AP Ejendomme stiller 64 Randers-boliger gratis til rådighed for ukrainske flygtninge.

Grevegaver.dk ændrer navn til The Branding Company og markerer navneskiftet med en ny webshop, der tæller op mod 70.000 varenumre. The Branding Company er totalleverandør indenfor alt, du kan sætte dit logo på, det vil sige kundegaver, profilbeklædning med videre.

Lån en 3D-printer i en måned. Sådan lyder et tilbud, som Erhverv Randers har hevet til byen.  Projektet er finansieret af Industriens Fond og har som formål at give et bredere kendskab til 3D-teknologier. Samarbejdspartnerne er LAKAN-3D Print og CFI - Center for Industri i Viborg.

Her kan du læse om begivenheder, initiativer, regnskaber og profiler i virksomheder i og omkring Randers.

To profiler skal finde nye stillinger: Carsten Tønnes og Lene Nørgaard

Carsten Tønnes fratræder jobbet som topchef i Sekura Cabins A/S. På Linkedin skriver han: Den 1. marts udtrykte ejerne mistillid til den måde, jeg har ledet Sekura på, samt de resultater, der er blevet leveret. Konsekvensen af denne mistillid var en opsigelse af samarbejdet... Jeg kender hverken retning eller indhold i fremtiden, men jeg er åben for interessante muligheder og er altid klar til en kop kaffe og en snak.

En anden afgående erhvervsprofil er Lene Nørgaard, der efter 13 år som marketingchef i Randers Storcenter er opsagt i jobbet. Stillingen bliver ganske enkelt nedlagt, efter 18 storcentre er slået sammen i Danske Storcentre, hvilket efterlader mindre plads til lokale specialansættelser.

AP Ejendomme tilbyder Randers-boliger til ukrainske flygtninge

AP Ejendomme har tilbudt Randers Kommune at stille sine 64 boliger i Dragonparken i Randers gratis til rådighed for ukrainske flygtninge.

- Vi må hjælpe de flygtninge, som vi modtager, på bedst mulig vis, og AP Pension vil gerne gerne stille boliger til rådighed for ukrainske flygtninge i det omfang, det er muligt, siger Peter Olsson.

Han er administrerende direktør i AP Ejendomme, der er et AP Pensions datterselskab.

For ganske nylig blev AP Ejendomme præsenteret som partner i det arealudviklingsselskab, der skal stå for at udvikle Flodbyen Randers, der er den nye havnenære bydel.

Fra Grevegaver.dk til The Branding Company

Grevegaver.dk ændrer nu navn til The Branding Company og går i luften med en webshop, der tæller op mod 70.000 varenumre.

The Branding Company er totalleverandør indenfor alt, hvad du kan sætte dit logo på, det vil sige alt fra kundegaver til profilbeklædning.

- Vi hjælper dig med din branding, så du øger kendskabsgraden til dit firma/produkt. Vi hjælper dig med at synliggøre dine budskaber og får dem ud over rampen, siger ejeren Lise Greve, der har mere end 20 års brancheerfaring.

Lån en 3D-printer i en måned

Sådan lyder tilbuddet fra  Erhverv Randers og samarbejdspartnerne LAKAN-3D Print og CFI - Center for Industri i Viborg.

Projektet er finansieret  af Industriens Fond og har som formål at give et bredere kendskab til 3D-teknologier.

- Jeg er særdeles tilfreds med, at lokale virksomheder nu får mulighed for at undersøge potentialet i anvendelsen af 3D-print uden en større investering, siger Jens Enevold Kristensen, direktør hos Erhverv Randers.

Er du blevet nysgerrig på, hvad 3D-teknologien kan gøre for netop din virksomhed? Så hør mere ved at kontakte Erhverv Randers  eller Poul Erik Mortensen fra CFI - Center For Industri . Han træffes på pem@centerforindustri.dk

Kathrine Fisker vendte for et år siden tilbage til ejendomsmæglerbranchen. Hun er nu direktør i og medejer af LokalBolig Randers. Pressefoto

Kathrine Fisker: En ejendomsmægler holder af frihed, resultater og skal ikke detailstyres

- Hvert tredje hus eller ejendom, vi sælger, er til kunder fra Aarhus. Og det er jo fantastisk, at de trækker mod Randers.

 - Jeg kalder mine medarbejdere for kolleger, og det er helt bevidst. Jo mere de kan planlægge, tilrettelægge og tage ansvar for deres egen tid, jo bedre fungerer det for alle parter.

Sådan lyder det blandt rigtig meget andet fra Kathrine Fisker, direktør i og medejer af LokalBolig Randers, der åbnede for et år siden.

I artiklen svarer hun på 10 spørgsmål om både karrierevalg og ambitionen med sin nye ejendomsmægler-forretning

Hvad er det særlige ejendomsmægler-DNA? Hvad er din vækstambition? Hvorfor trives du så godt som selvstændig? Sådan lyder tre ud af 10 spørgsmål, som Kathrine Fisker, der er direktør i og medejer af LokalBolig Randers, svarer på.

INDSIGT: Er der bolighandler nok til at mætte munden hos endnu en ejendomsmægler i Randers?

Sådan lød et spørgsmål til Kathrine Fisker og René Chrom Nielsen, da de for et års tid siden startede LokalBolig Randers op med et domicil i Hospitalsgade skråt overfor Randers Regnskov.

Spørgsmålet kan indtil videre besvares med et klokkeklart ja, lyder det fra Kathrine Fisker.

- Vi er ikke i tvivl om, at der også er plads til os. Vi har netop afsluttet året efter vores første 10 måneder, og det har været en succes. Og jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte fremgangen i det igangværende år, hvor vi har som mål at tage en endnu større bid af det lokale marked, siger hun.

2021 har både været et godt år for boligsælgere og mæglere i Randers. Antallet af solgte boliger er steget i forhold til året før, og det samme er gennemsnitsprisen for boliger i Randers.

- Hvis blot renten fremadrettet kan holde sig nogenlunde i ro, vil der også fremover være god plads til byens mange mæglere. Men nogle af dem skal naturligvis ikke regne med at have så stor en andel af byens handler. Vi satser i hvert fald på at vækste, siger Kathrine Fisker, der her svarer på 10 spørgsmål om både sin karrierevej, sit ledelsesmæssige maskinrum og sine ambitioner for LokalBolig Randers.

1. Fortæl om din karriere og tid som marketingchef hos Randers FC?

-Ja, jeg startede min karriere hos en ejendomsmægler i Randers, hos John Frandsen som 19-årig, og i 18 år udviklede jeg mig fagligt og ledelsesmæssigt med forretningen.

-Da finanskrisen ramte omkring 2008, havde jeg haft 10 fantastiske år i mæglerbranchen.

-I 2009 fik jeg min søn og kom herefter tilbage til en helt anden branche, end den jeg forlod. Finanskrisen rasede, og min rolle var at være side om side med mine kolleger ”i marken”, og samtidig skulle jeg stå i spidsen for at styre skibet igennem en lidt vanskeligere tid.

- Efter 18 år trængte jeg til noget forandring, og da jeg stoppede, var jeg ganske overbevist om, at jeg aldrig skulle være ejendomsmægler igen. Men tiden ville jo vise noget andet.

- Jeg havde handlet ejendomme for nær familie til den daværende direktør i Randers FC. Det var ham, der forslog, at jeg tog et blik på det forretningsmæssige i klubben.

- Jeg kendte intet til fodbold, og jeg havde ikke drømt om, at der var så stor interesse for og opmærksomhed omkring fodbold, som der viste sig at være. Mit netværk blev i fodboldens verden meget bredere.

- Det var nogle spændende år og en spændende forretning, hvor jeg lærte rigtig meget.

2. Hvorfor blev du herefter erhvervsrådgiver hos Djurslands Bank?

- Det var tid til at komme videre.

- Jeg var ikke drevet af interessen for fodbold, og så har et job i en fodboldklub nok en udløbsdato, og en spændende dialog med Djurslands Bank gjorde tanker til handling.

- Sammen med en flok kompetente kolleger var jeg med til at etablere Djurslands Banks nye afdeling i Randers som erhvervsrådgiver.

- Banken kunne drage fordel af mit lokale netværk til at blive koblet sammen med erhvervslivet i byen.

- Samtidig var jeg fristet af et mere roligt og struktureret arbejdsliv til glæde for både min familie og jeg selv.

- Jeg var alene med min dreng og havde brug for lidt mere faste rammer om mit arbejdsliv. Og banken gav mig tre fantastiske og lærerige arbejdsår, som jeg drager nytte af hver dag som ejendomsmægler.

3. Hvad fik dig til at forlade bankverdenen igen?

- Jeg må nok erkende, at jeg trives allerbedst med at træffe mine egne beslutninger.

- Jeg har det bedst med at kunne beslutte og handle uden at skulle konsultere for mange lag i en organisation.

- Jeg er drevet af en travl og uforudsigelig hverdag, hvor handlekraft og en proaktiv tilgang er kendetegnende.

- Det er nok denne her frihedstrang, som kendetegner mange iværksættere, som også kendetegner mig.

- Jeg mærkede samtidig efter og genopdagede min glæde ved at arbejde med lokale ejendomskunder. Og så er det fag, du er flasket op med  vel noget, der former dig som menneske.

- Jeg ville være ejendomsmægler, men kun som selvstændig. Jeg trives nu engang bedst med at være kvinde i eget hus.

4. Er der et særligt ejendomsmægler-DNA?

- Ja, det er det der med gerne selv at ville planlægge og disponere over sin tid og hverdag - og at trives bedst med frie, fleksible rammer. Dette er noget, jeg både genkender hos mig selv og hos mine kolleger.

- Jeg kalder mine medarbejdere for kolleger, og det er helt bevidst. Jo mere de kan planlægge, tilrettelægge og tage ansvar for deres egen tid, jo bedre fungerer det for alle parter.

- I vores branche skilles fårene hurtigt fra bukkene. Der tegner sig ret hurtigt et billede af, hvem der lykkes og ikke mindst trives: Kan man trives med den store grad af frihed? Kan man trives i en præstationspræget kultur, hvor lønnen er baseret på det resultat, man har opnået – godt som dårligt?

- Ejendomshandel er uhyre konjunkturfølsomt, og en ejendomsmægler skal gerne være en selvstændig sjæl, der både besidder en vis grad af handlekraft og selvledelse.

- Det her fag er ikke for alle og enhver. Du skal – populært sagt – evne at skifte ble med den ene hånd og tale i telefon i den anden.

5. Hvorfor blev du medejer af LokalBolig Randers?

-Jeg var så småt i dialog med en anden ejendomsmægler om partnerskab, men der var nogle grundlæggende ting, vi ikke var enige om. Som ved andre former for partnerskaber skal det føles helt rigtigt i maven, når man læner sig ud i noget nyt.

- René Chrom Nielsen kontaktede mig og fortalte, at han havde fået fat i det her lokale i Hospitalsgade overfor Regnskoven. Han har tidligere været ejer af Danbolig i Randers, som han solgte for godt fire år siden, og han ville gerne tilbage og være med i Randers. I dag har han udover sit medejerskab i Randers to LokalBolig-forretninger i Aarhus og en i Silkeborg.

- Han manglede en samarbejdspartner til at åbne forretningen i Randers. Jeg gjorde det hurtigt klart, at såfremt det skulle bliver til et samarbejde imellem os, skulle det være et ligeværdigt partnerskab. og nu ejer vi hver halvdelen af forretningen i Randers.

- Vi har blandt andet købt en aktie i LokalBolig-kæden og til fællesskabet. I vores samarbejde har vi friheden til selv at vælge, hvor meget og hvordan vi vil trække på vores medarbejdere på vores fælles kontor. Vi påtvinges aldrig noget.

6. Tvivler du nogensinde på, om der er plads til alle de mæglere i Randers?

- Der er rigtig mange bolighandler i Randers, så der er plads til mange.

- 2021 blev både et godt år for boligsælgere og mæglere i Randers, og der er både plads til og brug for LokalBolig. For hos os har vi tid til vores kunder og deres ejendomme.

- Der vil nok blive rykket rundt på markedsandelene i fremtiden. Vi satser i hvert fald på at vækste.

7. Hvad er din største udfordring for tiden?

- Den største udfordring er, at der lige nu er et utroligt lavt udbud af boliger til salg i Randers.

- Vi forudser, at der kommer en ketchupeffekt. Når vi kommer hen omkring påsken, forventer vi at se et løft. Så er der de aspekter omkring renten – den håber vi naturligvis ikke kommer til at stige mere.

- Sammenlignet med finanskrisen virker det heldigvis som om, folk har en bedre økonomisk ballast. De fleste har konsolideret sig.

8. Hvordan markedsfører I jer?

- Vores beliggenhed her over for Randers Regnskov er optimal. Det giver butikken stor synlighed.

- Og så bruger vi naturligvis de sociale medier, ligesom vi vedholdende plejer vores lokale netværk.

- En rigtig stor del af de henvendelser vi får, kommer fra vores stærke netværk.

- Samtidig giver vores to butikker i henholdsvis Aarhus C og Aarhus V vores salg og markedsføring et godt løft. Det skaber en god synergieffekt, når du sælger din bolig i Randers.

- Lige nu er det et forholdsvis attraktivt marked at være sælger i. Udbuddet er lavt, og der er mange købere i markedet.

9. Hvem køber bolig i Randers lige nu?

- Hvert tredje hus eller ejendom, vi sælger, er til kunder fra Aarhus. Og det er jo fantastisk, at de trækker mod Randers.

- Vi bruger i den forbindelse rigtig meget vores butikker i Aarhus til at markedsføre salget af ejendomme i Randers – og omvendt.

- Butikkerne har sameje fællesskab, og det betyder, at vi arbejder for og understøtter hinanden.

- Vi har for eksempel lige solgt et hus til en ung kvinde i Randers og samtidig solgt hendes lejlighed i Aarhus.

10. Hvad er en rigtig god dag på jobbet?

- Som så mange andre føler jeg, at det er, når vi lykkes i fællesskab.

- For mig er det lige så vigtigt, at mine kolleger lykkes, som at jeg selv gør.

- Jeg glæder mig hver dag over, at være en del af et fantastisk team bestående af unge dygtige mennesker.

- Det motivere mig, at mine medarbejdere vokser med deres ansvar. Vi har et særligt sammenhold, hvor vi løfter i flok og spiller hinanden bedre i en spændende hverdag.

- Det driver mig at have mentorrollen og se hvor stejl en læringskurve, de har været på – på kort sigt. Jeg er glad hver eneste dag, jeg tager på arbejde.