Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Professionelle fotografer kan hjælpe med at løfte jeres visuelle identitet. Det skete for eksempel, da  Djursland Bank åbnede en afdeling på Østervold i Randers og fik fotograf Pernille Bering til at udsmykke væggene med en række fotos med humoristisk kant. Foto: Pernille Bering

Drop onkel Finn med mobilkameraet - vælg i stedet en dygtig lokal fotograf

Er I meget bedre end, hvad jeres ansigt udadtil viser?

Siger jeres visuelle identitet noget helt andet og mere, end det I er og gerne vil udtrykke?

Ønsker I mere kreativ kant i jeres fremtoning eller et mere lækkert billedunivers?

Sådanne spørgsmål bør professionelle virksomheder have selverkendelse nok til at svare ærligt på, og er svarene ja, så er det tid for at prioritere at få hjælp hos for eksempel en af byens dygtige fotografer.

- Der har været en forelskelse i de muligheder, som mobilkameraerne giver, men jeg oplever, at flere og flere virksomheder nu indser, at det ikke rækker at overlade noget så vigtigt som virksomhedens visuelle identitet til "onkel Finn med mobilkameraet", siger fotograf Pernille Bering fra Bering Foto.

Dårligt belyste fotos. Webshops med uens billeder. Kommunikation uden en klar sammenhæng mellem grafik, ord og fotos. Alt sammen får det virksomheden til at fremstå utroværdig og sjusket.

Og både kunders og samarbejdspartneres tålmodighed er kort som aldrig før.

Vi siger hurtigt "ud til højre" eller "ind i varmen", og det er ofte et kikset foto eller et sjusket fotounivers, der får os til at vende ryggen til.

Det kræver imidlertid dygtighed at rage positivt op i det massive bombardement af billeder, ord og grafik, som vi oplever i både den analoge verden og på alt fra webshops til sociale medier.

I det aktuelle nyhedsbrev præsenterer vi derfor tre af byens erfarne fotografer; Pernille Bering, Ole Jakobsen og Jakob Lerche. Jeg har samarbejdet med dem alle og kan både sige god for deres kvalitet, entusiasme og professionalisme.

Hvis du alligevel insisterer på selv at tage fotos, får du imidlertid også syv fif til det gode foto.

Du er som altid meget velkommen til at dele nyhedsbrevet i dit netværk. Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet her.

God fornøjelse - og tak fordi du deler

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
CEO Henrik Herold og Randers Regnskov er vært ved et morgenmøde om bæredygtige løsninger, der finder sted tirsdag 8.februar. ”Bevægelse mod bæredygtighed og samfundsansvar” er titlen på arrangementet. Foto: Annelene Petersen

Rundt om Randers' erhvervsliv

Er der noget mere julehyggeligt end Randers' midtby? Nej, det er der vist ikke, og nu har Randers Handelsråd kåret de flottest julepyntede forretninger i Randers. Vinderne er Nørrebro i Houmeden, Mie K og Kærlighed i Adelgade og Hotel Randers.

Tirsdag 8. februar 2022, fra 7.30 - 9.30 inviteres du til et morgenmøde i Randers Regnskov med titlen "Bevægelse mod bæredygtighed og samfundsansvar'. Arrangementets ambition er at gøre dig klogere på, hvordan virksomheder kan implementere og udvikle miljøskånsomme løsninger. 

Trist med trist på. Evershelter ApS, der startede for knap 10 år siden, er under konkursbehandling af Skifteretten i Randers. Virksomheden med den dygtige og sympatiske ingeniør Jakob Christensen i spidsen producerer midlertidige og genanvendelige boliger til flygtningelejre og katastrofeområder. 

Er din virksomhed ramt af de nye corona-restriktioner? En mulighed er at kontakte Erhvervshus Midtjylland, der tilbyder at vejlede dig om hjælpepakker og giver sparring om, hvordan din virksomhed kommer bedst videre.

Randers Arkitekten ApS kan melde om overskud i regnskabet for 2020/21. Overskuddet er vokset fra 271.288 til 1,2 millioner kroner før skat. Selskabets bruttofortjeneste er øget fra 7,3 millioner kroner til 9,0 millioner kroner.

Her kan du læse korte nyheder om alt fra regnskaber til begivenheder og navne i det randrusianske erhvervsliv.

KORT NYT: Hvad har Nørrebro i Houmeden, Mie K og Kærlighed i Adelgade og Hotel Randers til fælles? De er netop blevet kåret af Randers Handelsråd som de forretninger i Randers' midtby, der i år har præsteret den flotteste julepynt.

- Tak til alle butikker, der gør noget ekstra i disse svære tider og tak til alle jer borgere, der tog jer tid til at stemme. Alle ønskes en rigtig glædelig jul herfra, lød det fra Finn Møller, handelsrådets formand, efter han havde været rundt i de vindende butikker med præmier, der naturligvis kan deles med det juletravle personale.

Vi vil redde verden! Sådan lyder den ambitiøse titel på et oplæg ved Henrik Herold, CEO i Randers Regnskov og biolog/formidlingsleder Asser Øllgaard. Oplægget er et blandt mange ved et event om formiddagen tirsdag 8.februar. Der er fokus på ”Bevægelse mod bæredygtighed og samfundsansvar”. Erhverv Randers, Randers Arkitekten, Sydbank og Randers Regnskov står bag. Tilmeld dig her: https://erhvervranders.nemtilmeld.dk/536/

Der er næppe noget mere sympatisk end at ville producere midlertidige og genanvendelige boliger til flygtningelejre og katastrofeområder. I snart ti år har Evershelter ApS med ingeniør Jakob Christensen i spidsen kæmpet for at gøre sine shelters til en kommerciel succes, men nu er virksomheden sat under konkursbehandling af Skifteretten i Randers. Det sker efter en anmodning fra virksomhedens ledelse og bestyrelse, oplyser Statstidende.

Samarbejdspartnerne har været blandt andre Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp og Care. De genanvendelige boliger har vundet flere priser. Blandt andet har Jakob Christensen modtaget Paul Harris Rotary Pris.

Restauranter, kulturliv med flere kan få hjælp, hvis de er ramt af de nye corona-restriktioner, oplyser Erhvervshus Midtjylland, der tilbyder at vejlede dig om hjælpepakker og sparre med dig om, hvordan din virksomhed kommer bedst videre. Læs mere her

I det seneste år har der været overskud hos Randers Arkitekten ApS, viser regnskabet for 2020/21. Overskuddet voksede fra 271.288 til 1,2 millioner kroner før skat, mens bruttofortjenesten steg fra 7,3 millioner kroner til 9,0 millioner kroner. Egenkapitalen steg i perioden til 2,9 millioner kroner.


Pernille Bering  i sit nye fotostudie, og ja hunden nyder, når den må komme med på job. Foto: Pernille Bering

277 kvadratmeter danner ramme om kvalitetsfotos

For et par måneder siden lejede, etablerede og renoverede fotograf Pernille Bering et kæmpe fotostudie nær E45.

Studiet skal rumme det forhåbentligt fortsat stigende antal virksomheder, der ønsker at investere i gode fotos og en stærk visuel identitet.

Et kæmpe fotostudie på Haraldsvej i nærheden af E45 må umiddelbart være lidt af en mundfuld efter de to opslidende corona-nedlukninger. Men det var rent faktisk, hvad fotograf Pernille Bering for et par måneder siden kastede sig over at leje og renovere fra top til tå.

FOTOS: Bunkevis af kasser med keramikkrukker fylder midt på gulvet.

Fotostudiet er klart og parat med kæmpe lamper og hvidt baggrundstapet.

Endnu en kunde skal have stærke produktfotos, så de stadigt mere kræsne og forvente kunder lokkes til at købe fremfor utålmodigt at hoppe videre til konkurrentens webshop.

- Virksomhederne har forstået, at de er nødt til at investere i at have en stærk visuel identitet. De må på bedste vis vise, hvad de står for og tilbyder. For få år siden, da mobilkameraerne poppede op, begyndte mange selv at tage fotos, men nu har flere indset, at det er vigtigt at få hjælp af en professionel fotograf, siger Pernille Bering, der har plads til de fleste kunder på sin nye lokation.

- Det er fantastiske omgivelser, og de egner sig perfekt til den brede vifte af B2B-opgaver, jeg har. Efter de to første corona-nedlukninger dukkede muligheden for lokalet op ud af det blå, og så måtte jeg gribe den. Lokalerne ligger lige op ad E45, så kunder nemt kan kommer hertil, og både store og små opgaver er der plads til, siger hun.

Ovenpå de økonomiske øretæver i kølvandet på corona-nedlukningerne, som mange solo-selvstændige fik, kunne man synes, at et så stort lejemål ville være i overkanten for en fotograf i Randers. Men sådan så og ser Pernille Bering ikke på det:

- Jeg er meget optimistisk af natur, og jeg har altid sådan en ”det skal nok gå”-tilgang til tingene. Derfor var det også helt rigtigt for mig at satse på det her store, skønne lokale.

Kantede visuelle projekter

Det var tilbage i 2003, at Pernille Bering startede Bering Foto, og siden har hun gjort sig bemærket med en lang række kantede visuelle projekter.

Et af dem startede, da Djursland Bank skulle åbne en afdeling på Østervold i Randers. Banken kontaktede Pernille Bering for at få hjælp til at udsmykke hvide væggene i de nye lokaler.

- De ønskede fotos, der afspejlede Randers, så jeg gik i tænkeboks og foreslog en billedserie med miniature-tableauer med humoristisk kant. Det var banken med på, fortæller Pernille Bering.

Billedserien består af kendte Randers-motiver, hvor der er tilføjet lille tableau med for eksempel bittesmå mennesker i forgrunden.

Siden er miniature-tableauerne blevet en signatur for Pernille Bering.

Da den første corona-nedlukning satte en stopklods for fotoforretningen, nægtede Randers-fotografen at lade sig kue. Og i Berlingske Tidende lød en overskrift i en artikel om hende: "Danskerne står over for store problemer – så nu tager hun billeder af små mennesker.

Artiklen fortalte, at Pernille Bering plejede at lave virksomhedsportrætter og modelfotograferinger for tøjfirmaer, produktoptagelser og meget andet, men at de opgaver var blevet udsat på ubestemt tid.

- Jeg satte mig for at skabe lidt glæde og humor på de sociale medier. Og så arbejdede jeg videre med miniaturebilleder a la dem fra Djurslands Bank. Billederne blev også lavet om til puslespil, som folk siden har været rare at bestille.

Nu er Pernille Bering imidlertid i fuld gang med sin fotoforretning igen. Fotostudiet på 277 kvadratmeter danner igen rammen for virksomheders virkelyst:

- Lige nu kunne jeg ikke forestille mig at være et bedre sted med min forretning, konstaterer hun.

Hvem husker ikke, da danskerne begyndte at hamstre gær under den første corona-nedlukning? Pernille Bering satte sig for at skabe lidt glæde og humor på de sociale medier, da hun under nedlukningen lavede en række miniaturebilleder. Billederne kan nu også købes som puslespil. Foto: Pernille Bering

Et billede siger mere end ord - 7 fotofif og 3 Randers-fotografer

Et billede kan både præcist afspejle en virksomheds DNA og være en kommentar til, hvad der sker i samfundet.

Tag det foto, som Randers-fotograf Pernille Bering fremkaldte, da danskerne begyndte at hamstre gær under den første corona-nedlukning. Hun satte sig for at skabe lidt glæde og humor på de sociale medier, og hendes miniature-universer er siden blevet hendes signatur.

Men først og fremmest hjælper hun og byens andre fotografer erhvervslivet med at få skabt overbevisende visuelle fortællinger.

Som reklame- og modefotograf Jakob Lerche, der etablerede Jakob Lerche fotografi i Randers i 1997, formulerer det:

- Fotografi er et kreativt håndværk, som kræver høj faglighed, et godt ’gear’ samt evnen til at formidle en sammenhæng i ét rammende visuelt udtryk – det kan vi i al beskedenhed.

Denne artikel slår med andre ord et slag for nogle af byens fotografer. Du præsenteres for tre af de mest erfarne, og du får også  syv "Do It Yourself"-fif, hvis du ønsker selv at kaste dig over at tage egne fotos.

Fotograferne Pernille Bering, Jakob Lerche og Ole Jakobsen deler her deres bedste råd til at tage gode billeder.

FOTOS: Et enkelt fantastisk foto kan sige mere end utallige ord.

Men hvordan tager du gode overraskende og æstetiske fotos til webshop, SoMe-kommunikation eller tryksager?

Det sikreste er at hyre en dygtig fotograf, og det er der flere og flere virksomheder, der gør, lyder meldingen fra fotograf Pernille Bering.

- Da mobilkameraerne dukkede op, begyndte en del virksomheder selv at tage fotos. Men nu har de fleste fundet ud af, at så simpelt er det ikke, og samtidig skærpes kravene til den visuelle identitet:

- Nogle virksomheder med egen webshop ansætter selv en fotograf, nogle er mest til at have en fast leverandøraftale med en ekstern fotograf, mens andre hyrer foto-support fra gang til gang.

- I alle tilfælde er det vigtigt at forstå, at en erfaren, dygtig fotograf kan bidrage med mere og andet end det konkrete isolerede foto. Fotografen kan rådgive virksomheden, så alle elementer i kommunikationen spiller sammen - fra tekst og layout til fotos, siger Pernille Bering.

7 fif til Do It Yourself-billeder

Hun underviser indimellem i at fotografere, og hun deler gavmildt følgende syv foto-fif til de virksomheder, der er mest til Do It Yourself-løsninger:

  1. Spørg først jer selv, hvad det er for en overordnet fortælling, jeres fotos skal bakke op om. Er I for eksempel et eksklusivt modebrand, er I et troværdigt advokatfirma, sælger I farvestrålende, livsglade kjoler, eller er I et bæredygtigt brand?
  2. Lad fotos og layout spille sammen.
  3. Ved fotos fra arbejdspladsen: Sørg for at rydde op og udvælg de mest charmerende spots.
  4. Ved produktbilleder til webshoppen: Sørg for, at alle produkter er taget fra samme vinkel med samme lyssætning.
  5. Ved personportrætter: Skab en god stemning og gå tæt på personen. Du skal evne at få vedkommende til at slappe af.
  6. Sæt dig ind i kameraet og vær for eksempel opmærksom på sådan noget som farverne. De skal være naturtro.
  7. Sørg for at have rigtig godt med lys.

Hvis du efter at have læst disse syv fif, har indset kompleksiteten i at tage gode fotos og ønsker hjælp, er her korte præsentationer af tre af byens mest erfarne fotografer.

Jakob Lerche er garant for et stærkt visuelt udtryk

Jakob Lerche er mode- og reklamefotograf i Randers igennem 24 år. Foto:  Jakob Lerche Fotografi

- Fotografi er et kreativt håndværk, som kræver høj faglighed, et godt ’gear’ samt evnen til at formidle en sammenhæng i ét rammende visuelt udtryk – det kan vi i al beskedenhed.

Sådan lyder det fra reklame- og modefotograf Jakob Lerche, der står bag Jakob Lerche Fotografi, som han startede i Randers for 24 år siden.

Hans studie huser i dag yderligere to fotografer og en ad’er/retoucher.

- Vores fotografier favner bredt over det professionelle fotografi: fashion, food, beauty, livsstil og living.

Udover fotografiet tilbyder Jakob Lerche video og stærke SoMe-film.

- Vores force er at skabe billedets identitet i et element med bevægelse – et område vi behersker med stor kreativ sans, siger han.

Pernille Bering skaber fotos med kant

Fotograf Pernille Bering har været solo-selvstændig igennem mange år. Som person er hun god til "at gå selv". Nok derfor holder hun også rigtig meget af tilbringe tid alene i sin kajak. Foto Annelene Petersen

Pernille Bering er uddannet reklamefotograf og startede som selvstændig i 2004.

- Jeg har en bred baggrund indenfor fotografi, og mit hjerte banker for fotografiet, uanset om det er mad,-mode/livsstil, image, portræt, produkt, rejse eller reklamefotografi.

Hendes fokus er at hjælpe kunderne med at sælge netop deres unikke produkt, brand eller få dem til at skille sig ud fra mængden.

- Derfor kan jeg også bedst lide, når jeg bliver inddraget allerede i idéfasen. På den måde kan jeg være med til at vejlede min kunde om, hvordan de får det bedste resultat, og billederne bliver en integreret del af deres design og ikke et påhæng.

Ole Jakobsen har eget billedbureau

Private kunder og Formel 1 var i mange år den vigtigste indtægtskilde for fotograf Ole Jakobsen. Nu er en bred vifte af virksomheder den største kundegruppe. Foto: Annelene Petersen

Fotograf Ole Jakobsen har en over 40 år dyb og uændret fascination af fotos og har i 27 år været indehaver af fotobureauet Den utraditionelle.

Han ejer desuden billedbureauet jakobsenimages.dk, der er ved at få rigtig godt fat med specielt turistbilleder og Jakobsengallery.com, der sælger plakater og kunsttryk til primært private.

- Her forventer jeg også virksomheder vil være en voksende kundegruppe i de kommende år, siger han.

I de første mange år var private kunder og Formel 1 de vigtigste for Ole Jakobsen. Nu er det en kombination af private og erhverv, hvor der er flest erhvervskunder.

Hvad er et rigtig godt foto?

- Jeg arbejder mest med billeder af mennesker, og her vil jeg gerne have et levende billede med en god energi.

- Et godt billede er også et, som får den eller dem, der er på billedet, til at føle sig godt tilpas, og hvor dem, som kender dem, kan se noget af deres personlighed. Dette er også vigtigt ved personalebilleder, hvor der herudover kan være en række snævre tekniske krav.

Et af Ole Jakobsens yndlingsfotos lige nu er aftenbilledet fra Østervold, som viser byens nye regnvandsbassin og hele ”kigget op imod biografen. - Det er pt. det mest populære billeder på mit galleri Jakobsen Gallery, der sælger plakater og kunsttryk til primært private, fortæller han. Foto: Ole Jakobsen