Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Jytte Hougaard Mikkelsen ejer og driver Hudplejeinstituttet i Kirkegade, der både tilbyder ansigtsbehandlinger, yogaundervisning, fysiurgisk massage og en bred vifte af Dermalogica-hudplejeprodukter. Pressefoto

Bliv sundere og kom ned i gear med Jyttes yoga og hudpleje

Julen banker på døren. Det er tid for at drosle ned, og måske er der ekstra behov for det i år.

Tiden er urolig og uforudsigelig, og vi har vist alle fortjent at trække stikket for en stund.

Måske skal vi bare gå en tur. Måske skal vi dykke ned i en bog, eller er det en massage, en boostende ansigtsbehandling i behagelige omgivelser eller en times yoga, vi har brug for?

Både yogaen, den fysiurgiske massage og ansigtsbehandlingen kan foregå lokalt hos Hudplejeinstituttet i Kirkegade, der er den største hudplejeklinik i Randers, og som det aktuelle nyhedsbrev fortæller om.

Jeg har besøgt Jytte Hougaard Mikkelsen, der har skabt en sund business på at give  randrusianerne den sundeste hud, de nogensinde har haft. Og så har Jytte ikke mindst skabt et holistisk univers, hvor der både er plads til professionelle behandlinger og yoga.

Hvad er sammenhængen mellem yoga og hudpleje? Hvem er Jyttes forretningsmæssige forbillede? Hvordan ser fremtiden ud? Det svarer hun blandt andet på i interviewet.

Hos Erhvervsliv Randers ønsker vi dig nogle gode afslappende juledage, og vi takker dig samtidig for at følge med i vores nye digitale erhvervsmedie om og for virksomheder i Randers.

Tak fordi du følger med og rigtig glædelig jul til dig og dine.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
1. april flytter Randers Handsker ind i Torvegade 12, der har huset det gamle Løve Apotek, og de 260 kvadratmeter bliver en kombination af butik og oplevelsesunivers, oplyser direktør Rina Hansen. Hun  overtog den ikoniske 200 år gamle handskefabrik for tre år siden. Foto: Annelene Petersen

Rundt om Randers' erhvervsliv

Hvem flytter ind i det gamle Løve Apotek, Torvegade 12? Det gør Randers Handsker, der dermed fraflytter butikken i Brødregade.

En sund økonomi er en god ballast, når Vulkan Dæk A/S snart skifter adressen på Hvedevej i Randers nord ud med et nyt domicil på Metervej i Sønder Borup. Årsrapporten for 2020/21 viser, at dækvirksomheden har mere end fordoblet overskuddet fra 1,6 millioner til 4,4 millioner kroner før skat.

Erhverv Randers, der er en selvejende institution og Randers Kommunes erhvervsfremmeaktør, har sendt et godkendt regnskab for 2020 til udviklingsudvalget. Den lokale erhvervsservice har præsteret et totalt antal vejledninger på 369.

Nordhavn A/S skifter navn til Nordhavn Power Solution A/S. Ordet "Power" i det nye firmanavn er grønt, når du læser det på tryk og online.

Her kan du læse om aktuelle navne, regnskaber og begivenheder fra det randrusianske erhvervsliv.

RANDERS RUNDT: Randers Handsker flytter ind i det gamle Løve Apotek, Torvegade 12. Det sker 1. april. Og flytningen er et skridt tilbage til de historiske rødder. I slutningen af 1800-tallet og frem til for 50 år siden lå handskefabrikken på akkurat samme adresse. Flytningen betyder, at Randers Handsker flytter fra butikken i Brødregade.

Vulkan Dæk A/S, der snart skifter adressen på Hvedevej i Randers nord ud med et nyt domicil på Metervej i Sønder Borup, har god økonomi til at løfte flytteomkostningerne. Årsrapporten for 2020/21 viser, at dækvirksomheden har mere end fordoblet overskuddet fra 1,6 millioner til 4,4 millioner kroner før skat.

Set over Vulkan Dæks seneste fem regnskabsår er det nyeste regnskab det bedste, når man måler på resultat før skat. Selskabets bruttofortjeneste er gået fra 9,0 millioner kroner til 12,8 millioner kroner, mens egenkapitalen sidste år voksede fra 6,9 millioner til 10 millioner kroner.

Den selvejende institution Erhverv Randers, der er kommunens officielle erhvervsfremmeaktør, har fremsendt et godkendt regnskab for 2020 til udviklingsudvalget.

Indtægterne var i 2020 på i alt 4.165.356 kr., mens de samlede udgifter var på 3.998.363 kr.  Personaleomkostninger er den største udgift, men huslejen er heller ikke gratis. Erhverv Randers, der har til huse i Randers FC Businesspark, måtte i 2020 slippe 752.937 kr. for omkostninger til lokaler.

Årsregnskabet nævner også, at Erhverv Randers har præsteret et totalt antal vejledninger på 369 (mod forventet 380). Det samlede nettoresultat på 166.993 kr.overføres til institutionens egenkapital, der herefter udgør 1.027.351kr.

Nordhavn A/S skifter navn til Nordhavn Power Solution A/S. Ordet "Power" i det nye firmanavn er grønt, når du ser det på tryk og online. Virksomheden har i årevis solgt dieselmotorer til skibsfarten og er nu også leveringsdygtig i metanol-motorer, der bidrager til at reducere CO2-belastningen.

Jytte Hougaard Mikkelsen ejer og driver Hudplejeinstituttet i Kirkegade. Hun har 25-års jubilæum i kosmetolog-branchen. Pressefoto

Jytte har succes med holistisk hudpleje og yoga

Sig navnet Jane Wurwand, og Jytte Hougaard Mikkelsen fra Hudplejeinstituttet vil løfte hænderne op til hjertet og dybtfølt erklære: - Da jeg mødte Jane Wurwand, så faldt det hele på plads for mig.

Erhvervsliv Randers har mødt Jytte Hougaard Mikkelsen, ejeren af Randers’ største hudplejeklinik en tidlig morgen før åbningstid, og vi har bedt hende svare på 10 spørgsmål om alt fra sine forretningsmæssige forbilleder til tankerne bag det holistiske univers, som Hudplejeinstituttet har udviklet sig til at være.

Få blandt meget andet svar på hvad der er så fantastisk ved hudplejeserien Dermalogica, hvad der er sammenhængen mellem ansigtsbehandlinger og yoga, og hvad der er fremtidsplanen for klinikken, hvor både Jyttes mand Torben og datteren Camilla er en del af medarbejderteamet.

Hudplejeinstituttet har siden starten i 2003 udviklet sig til at være Randers' største hudplejeklinik. Stedet er med Jytte Hougaard Mikkelsen ved roret blevet et holistisk univers med yogaundervisning, fysiurgisk massage og ansigtsbehandlinger med hudplejeprodukter fra Dermalogica. I denne historie kan du lære direktøren, der har 25års jubilæum i kosmetolog-branchen, lidt nærmere at kende.

KARRIERE: Når Jytte Hougaard Mikkelsen vågner om morgenen, har hun en række faste rutiner, før hun går videre med de travle gøremål, der hører til det at være ejer af Hudplejeinstituttet i Kirkegade, der er Randers' største hudplejeklinik.

Hun drikker et glas vand med citron, hun renser og behandler sit ansigt, og hun zoomer ind på dagen ved hjælp af en række simple yogateknikker.

Men når hun er færdig med dagens dont, står den lige så ofte på et lækkert glas hvidvin som på urtete. Stærke overbevisninger har hun, men fanatisk omkring sundhed er hun ikke.

Både livet og karrieren er noget, der skal nydes, og smil og glæder skal der også være god plads til i Randers-kosmetologens verden.

- Mor er meget oprigtig og ærlig. Hun lever efter, hvad hun tror på, og hun er ikke typen, der hopper på en trend, bare fordi den er moderne. Hudplejeinstituttet er på alle fronter en klinik, som mor kan stå inde for, konstaterer Jyttes datter Camilla, der er uddannet sygeplejerske og kosmetiker og har arbejdet i klinikken siden 2008.

Kort om Hudplejeinstituttet

  • Er den største hudplejeklinik i Randers med i alt fem medarbejdere – tre kosmetologer, en fysiurgisk massør og terapeut samt en receptionist.
  • Tilbyder ”verdens bedste” ansigtsbehandlinger og har siden 2014 rummet et yogastudie på førstesalen.
  • Jytte Hougaard Mikkelsen har drevet Hudplejeinstituttet siden 2003. Hun blev ejer i 2008.
  • Jytte er uddannet Cidesco kosmetolog og har en yogainstruktør-uddannelse fra Hamsa Yogastudio i Aarhus.
  • Klinikken anvender udelukkende hudplejeprodukter fra Dermalogica, som Jytte var med til at introducere til Danmark i 1998.
  • Jyttes mand Torben, der er fysiurgisk massør, og datteren Camilla, der er sygeplejerske og kosmetiker, arbejder begge i klinikken.
  • Der er igangsat et løbende generationsskifte, hvor datteren Camilla over de næste ti år vil overtage ejerskab og ledelse af klinikken.

- Ja, jeg bestræber mig på at være autentisk. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke begynder at prædike noget, som jeg ikke tror på. Jeg skal have mig selv med i, hvad jeg anbefaler vores kunder, siger Jytte Hougaard Mikkelsen, der både kan skrive kosmetolog og yogaunderviser på visitkortet.

Erhvervsliv Randers møder ejeren af Hudplejeinstituttet en tidlig morgen, før klinikkens åbningstid. Jytte har 25-års jubilæum i kosmetolog-branchen, og i den anledning stiller vi hende 10 spørgsmål om alt fra hendes ledelsesmæssige forbilleder til, hvordan hun undgår at miste passionen for sund hud.

Svarene på spørgsmålene suppleres undervejs i interviewet af manden Torben og datteren Camilla, der er en del af medarbejderteamet i klinikken.

1. Hvorfor blev du kosmetolog?

- Det var mit behandler-gen, der slog igennem. Jeg havde netop stoppet med en frisøruddannelse og vidste, at jeg kunne lide at gøre en forskel for andre og havde nemt ved at tale med folk.

- Jeg var også blevet klar over, at jeg ville have et fag, der handlede om andet end ”bare skønhed.” Og det tiltalte mig at vide rigtig meget om hudpleje.

- Der var så meget spændende ny viden at dykke ned i på netop dette område, og jeg valgte Cidesco skolen, der var og er meget seriøs. Det var det teoretiske inden for hudplejen, jeg fandt så stimulerende.

2. Hvad mente dine forældre om dit karrierevalg?

- Da jeg for 25 år siden fortalte mine forældre, at jeg ville starte på uddannelsen til kosmetolog, da sagde min mor ”Er du sikker på, at du kan leve af det? Sådan noget er jo ikke for alle mennesker”. Hun forbandt det at få en ansigtsbehandling med luksus, så det kunne der da umuligt være mange penge i.

- Jeg forklarede hende, at jeg kunne mærke, at det var, hvad jeg ville, men jeg forstod da, hvad hun mente. Dengang var sådan noget kun for ”fine” damer. Men nu er ansigtsbehandlinger heldigvis for en meget bredere kundegruppe.

- Vores kunder har alle aldre. Det er både for kvinder og mænd og er ikke kun for ”de rige”. Så jeg har i den grad kunnet leve af at være kosmetolog, og det ville jeg da ønske, at min mor havde nået at opleve.

3. Dine første jobs som kosmetolog?

- Jeg fik tilbud om at starte en klinik op i en helsekost i Hobro. Så fik jeg fik tilbudt et lærerjob på skolen. Jeg havde aldrig prøvet at undervise, men det gik meget godt.

- Herefter blev jeg headhuntet til et firma, der bad mig starte endnu en klinik op, og med min daværende kollega, der nu er direktør i Dermalogica Danmark, rejste jeg til USA. Vi skulle sammen undersøge mulighederne for at få Dermalogica til Danmark.

- Vi så hurtigt perspektiverne i hudplejeserien og blev distributører af den. Det betød, at jeg skulle undervise andre behandlere i Danmark.

- Hvad, jeg blev så begejstret for, var deres nye revolutionerede tilgang til hudpleje. De lancerede produkter uden de almindeligt anvendte irritationsfremkaldende ingredienser som S.D. alkohol, lanolin, mineralske olier og kunstige farve- og duftstoffer. I dag forandrer og fornyer Dermalogica sig stadig med koncepter for professionelle kosmetologer.

4. Hvem har inspireret dig mest som forretningskvinde?

 - Kvinden bag Dermalogica var og er Jane Wurwand, og hun er den egentlige grund til, at jeg er, hvor jeg er i dag.

- For 21 år siden var jeg på den første kongres i USA for at få læring og sparring, og her oplevede jeg Jane Wurwand. Da jeg mødte hende, faldt det hele på plads for mig. Hun er en vigtig forklaring på, at jeg bliver ved med at være så passioneret for mit fag.

- Hvert fjerde år har vi været på store konferencer med lærere og behandlere fra hele verden. Hun har altid været fantastisk til at se fire til fem år frem i tiden, og hendes indspark har jeg brugt rigtig meget til at udvikle den virksomhed, jeg har i dag.

- Jeg er dybt inspireret af hendes seriøse tilgang til ansigtspleje. Det her drejer sig ikke bare om at købe en creme og smøre den i ansigtet. Essensen er, at vi efteruddanner vores kunder. Vi beriger dem med viden om, hvordan de passer på deres hud.

5. Hvordan bliver du ved med at holde dig skarp?

- Jeg har hele vejen igennem villet være en dygtig behandler, der kunne læse huden. Og jeg har altid sørget for at blive stimuleret. Det er blandt andet sket via efteruddannelse.

- Jeg vil blive ved med at lære nyt. Hvad er det nyeste indenfor behandlinger? Hvad vil kunderne have nu og fremover? Sådanne spørgsmål er det vigtigt at få inspirerende svar på.

- Og de svar har jeg fået hos Dermalogica, men inspirationen er da også gået den anden vej. Da vi for eksempel startede op med yoga i klinikken, hvilket krævede en investering i en renovering og ombygning, da var yoga ikke så stort som nu.

- Vi var en af de første klinikker, der gjorde yoga til en del af vores tilbudspalette.

6. Først var du leder i Aarhus, herefter flyttede du til Randers?

- Da jeg underviste for Dermalogica Danmark, fik jeg mulighed for at starte min tredje klinik. Det var i Aarhus. Men jeg brændte alt for meget igennem. Jeg kunne ikke være begge steder, så jeg frasagde mig mit underviserjob.

- Jeg prioriterede at være tæt på behandlingerne. Så var jeg til MUS-samtale, og min chef spurgte "Hvad er din store drøm?". Mit svar var klart og lød: "det er at få en stor klinik med Dermalogica".

- Herefter gik der kort tid, og han købte vores nuværende lokation i Randers. Den afdeling blev jeg leder af, og den udviklede sig stille og roligt. De første fem år klarede vi os med 2,5 medarbejdere. Vi skulle lige have konceptet med "sund hud" masseret ordentligt ind i Randers.

7. Hvordan var din start som ejer midt i finanskrisen?

 - Jeg så det som en stor chance at købe klinikken i Randers og havde på det tidspunkt allerede mange faste kunder. Ja, vi fik rigtig travlt hen over finanskrisen. Folk havde brug for at gøre noget godt for sig selv.

- Og jeg tænkte "hvis man kan cykle i modvind, kan man også cykle i medvind". Det gik ud over stepperne.

8. Nu er I blevet en familievirksomhed?

 - For ni år siden kom Torben ind i billedet. Han havde været i bogbinderbranchen og uddannede sig til fysiurgisk massør.

- Han har taget en lang række opgaver på sig. Men aftalen er, at det er mig, der har roret, og sådan har det også været i forbindelse med vores datter Camilla, der startede hernede i 2012.

- Hun blev uddannet sygeplejerske i 2018 og har været i klinikken siden. Nu er planen så, at hun en dag skal overtage ejerskab og ledelse.

- "Det som mor, hun er!" Sådan svarede Camilla som lille pige, når der i veninde-bøgerne blev spurgt: Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?

9. Hvordan kom yoga ind i billedet?

 - Jeg har altid haft lyst til at sætte ting i gang. Den røde tråd er inspirationen fra Jane, og fokus er på sundhed i alle former.

- Da Camilla i 2017 giver mig en yogatime i mors dags-gave, gav det mig puffet til at gå i den retning og udvide klinikken med førstesalen, så der var plads til en yogasal.

- Jeg skulle lige sove nogle nætter på beslutningen, men det gav og giver rigtig god mening. For at kunne ansætte den rette person til at tage sig af yoga, måtte jeg imidlertid selv sætte mig ind i yogaen, og det førte så til, at jeg tog en uddannelse som yoga-instruktør.

10. Hvordan vælger du mellem de mange trends?

- Jeg skal kunne se mig selv i dem. Jeg følger altid mit hjerte, tror på vores tilbud. Jeg elsker mit arbejde og tror inderligt på, hvad vi gør og står for.

- I forhold til hvad der er “ oppe”, så passer Botox og filler umiddelbart heller ikke ind i vores koncept, som bygger på sundhed indefra.

- Akkurat ligesom vi ikke tilbyder sådan noget som fodpleje eller at lave negle. Vi skal holde fast i os selv og vores overbevisninger, og sådan vil det også være fremover.