Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Henrik Knudsen, ejer af Memphis Mansion, er den tredje markante Randers-direktør, der optræder i Erhvervsliv Randers' miniserie om innovationsledelse. Foto: Annelene Petersen

En farverig buket af randrusianske innovationsfif

Lad os slå fast.

Nogle gange behøver du ikke at rejse om på den anden side af jorden for at få indspark til, hvordan du er leder, og hvordan du kan drive din business.

Det vil du for eksempel opdage, når du dykker ned i den mini-serie om innovationsledelse, som Erhvervsliv Randers har bragt den seneste måneds tid.

I artikelserien har vi givet mikrofonen til tre Randers-direktører, der hver for sig har givet liv til nogle af Randers' skæveste og mest spektakulære projekter.

Vi har bedt direktørerne om at dele nogle af deres bedste råd om innovationsledelse, og i det aktuelle nyhedsbrev er turen kommet til Henrik Knudsen, ejeren af og manden bag Memphis Mansion.

Du kan også læse eller genlæse innovationsrådene fra teaterdirektør Peter Westphael fra Randers Teater - og fra Henrik Herold, direktør i og manden bag Randers Regnskov.

Pluk løs af rådene og få et nyt perspektiv på din egen evne til at realisere idéer og projekter.

Er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Erhvervsliv Randers er et digitalt medie om og for virksomheder i Randers, som Jysk Fynske Medier står bag.  Vi gik i luften midt i august og er rigtig glade for, at flere og flere vælger  at bidrage og følge med.

Tilmeldingen er fortsat gratis, og ligeså omkostningsfrit er det at følge os på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Topchef Carsten Tønnes inviterer indenfor i den nyligt opførte fabriksbygning, der huser Sekura Cabins A/S i Sønder Borup. Arrangementet er for medlemmer af Erhverv Randers og Netværk Randers. Foto: Annelene Petersen

Værd at vide om Randers' erhvervsliv

Tina de Linde skal være direktør for Mønsted Kalkgruber. Hun har senest været ansat ved Museum Østjylland og har blandt meget andet en fortid som souschef i Randers Regnskov.

Der er fortsat ledige pladser ved et arrangement, hvor Dansk Industris klimarådgiver Anne Zaff vejleder om, hvordan virksomheder på bedste vis dokumenterer CO2-udledning og klimaregnskab. Arrangementet finder sted torsdag 24. februar hos Erhvervsakademi Dania.

Fårup Betonindustri A/S har præsteret et tilfredsstillende årsregnskab for 2019/20, vurderer ledelsen, og formuen er vokset fra 27,4 millioner til 28 millioner kroner. - Selskabet har et robust finansielt beredskab, lyder ledelsens kommentar til regnskabet.

Medlemmer af Erhverv Randers og Netværk Randers inviteres på virksomhedsbesøg 7. april hos Sekura Cabins A/S, der er specialiseret i design, udvikling og fremstilling af individuelt tilpassede førerkabiner til maskiner, der anvendes i alt fra minedrift til entreprenørbranchen. Den nye fabriksbygning på 17.730 kvadratmeter, som medarbejderne flyttede ind i 2. august, er opbygget efter Lean-principper.

Her får du fire udvalgte nyheder om profiler, begivenheder og regnskaber i det randrusianske erhvervsliv.

Randers-profil ny direktør for Mønsted Kalkgruber

Tina de Linde er netop udnævnt som direktør ved Mønsted Kalkgruber. Hun har senest været ansat ved Museum Østjylland og afløser Rikke Friis på posten.

Tina de Linde har en fortid som både direktør ved Energimuseet i Tange og som salgs-og marketingchef samt souschef i Randers Regnskov.

Mønsted Kalkgruber, der både er kendt for sine flagermus og lagring af oste, blev færdigrenoveret i 2017.

Strategiplanen lægger op til, at kalkgruberne frem mod 2030 skal have 100.000 gæster om året.

Få fif til klimaregnskabet

Der er fortsat ledige pladser til et arrangement 24.februar, hvor Dansk Industri's klimarådgiver Anne Zaff giver gode råd til, hvordan I kan komme i gang med klimaregnskaber og CO2-målinger.

Mange virksomheder oplever, at kunder, medarbejdere og finansielle partnere ønsker valid dokumentation om klimaaftrykket.

- For mange små og mellemstore virksomheder er det imidlertid en udfordring at udarbejde et klimaregnskab og igangsætte de rigtige initiativer til at mindske CO2-udledningen, slår Dansk Industri fast som optakt til arrangementet.

Tilmeld dig her

Formuen stiger hos Faarup Betonindustri A/S

Formuen i det familieejede Faarup Betonindustri er A/S vokset fra 27,4 millioner til 28 millioner kroner i årsregnskabet for 2019/2020.

Overskuddet faldt fra 13,9 millioner til 7,4 millioner kroner før skat, og dette anser den administrerende direktør Brian Knudsen for tilfredsstillende, når der skeles til selskabets forventninger til aktivitetsniveauet og markedsprisen.

- Selskabet har et robust finansielt beredskab, kommenterer han.

I det foregående regnskabsår var der i gennemsnit 82 fuldtidsmedarbejdere, og i det nye regnskab er tallet faldet til 72 ansatte.

Selskabets bruttofortjeneste faldt desuden fra 61,7 millioner kroner i det foregående regnskabsår til 51,9 millioner kroner i det seneste regnskab.

Virksomhedsbesøg hos Sekura Cabins

Er du medlem af Erhverv Randers eller Netværk Randers, inviteres du på virksomhedsbesøg hos Sekura Cabins A/S 7. april.

Sekura Cabins er specialiseret i design, udvikling og fremstilling af pladsrammekabiner til industri- og landbrugskøretøjer.

Som de fleste andre produktionsvirksomheder har Sekura Cabins igennem mange år arbejdet ud fra Lean-principper, og disse har da også været udgangspunktet for indretningen af den nye fabriksbygning på 17.730 kvadratmeter, som medarbejderne flyttede ind i 2. august.

Tilmeld dig her

Siden indvielsen for 11 år siden har op mod en million besøgende lagt vejen forbi Memphis Mansion, som Henrik Knudsen står bag og ejer. Foto: Annelene Petersen.

5 innovationsfif fra Memphis Mansion

Henrik Knudsen, ejeren af og manden bag Memphis Mansion, giver her fem fif til dig, der vil booste din innovationsledelse.

Rådene lyder:
Tro flytter bjerge.
Prøv dig frem og tag små steps.
Sov på det.
Vær ydmyg og gør dig umage.
Se muligheder og undlad brok.

Artiklen er en del af en mini-serie, hvor markante Randers-direktørprofiler giver gode råd om innovationsledelse.

I bedste amerikanske selfmade-stil realiserede Henrik Knudsen med hjælp fra private investorer Memphis Mansion tilbage i 2011. Siden den spæde start har aktiviteterne i huset været utallige. - Vores nyeste skud på stammen er et museum til ære for Johnny Cash, fortæller Henrik Knudsen, der her deler gode råd om innovationsledelse.

INNOVATION: Nær Randers Storcenter og med Bauhaus som nabo ligger Memphis Mansion, der er bygget som en forstørret kopi af rock-legenden Elvis’ hjem Graceland.

Stedet oser af amerikansk charme.

Turister fra nær og fjern er vilde med det.

Siden indvielsen for 11 år siden har op mod en million besøgende lagt vejen forbi, og som det er tilfældet i de fleste ærke-amerikanske iværksætterhistorier, er der heller ikke her offentlige støttekroner involveret i tilblivelsen eller i den daglige drift.

Kort om Memphis Mansion

  • Blev grundlagt som en hyldest til Elvis Presley - kongen af rock’n’roll.
  • Er bygget som en forstørret kopi af Elvis’ hjem Graceland.
  • Blev indviet i 2011 og indeholder både et Elvis-museum, en amerikansk-inspireret Diner Highway 51, en souvenirshop, selskabs– og mødelokaler – og snart et Johnny Cash-museum.
  • På grunden blev i 2013 bygget en kopi af Elvis’ fødehjem i Tupelo, så på et og samme sted kan du både opleve, hvor Elvis blev født i 1935, og hvor han levede fra 1957 og frem til sin død i 1977, blot 42 år gammel.
  • Museet er baseret på en stor samling Elvis-effekter, der alle tilhører Henrik Knudsen; ejeren af Memphis Mansion.
  •  I 2015 skiftede Graceland Randers navn til Memphis Mansion.
  •  26.februar får Elvis ”en nabo”. Det sker, når Memphis Mansion åbner et museum til ære for musiklegenden Johnny Cash, der netop denne dag ville være fyldt 90 år.

- Vi har jo bygget det her op selv og med fantastisk støtte fra lokale investorer og en særdeles velvillig bank. Og det er lige, som det skal være. Det passer rigtig fint til, hvem vi er, fortæller Henrik Knudsen, der med sine vindende fortællinger og energi har realiseret museet, der fra starten af mødte en del hovedrysten.

Men den der ler sidst, ler nu engang bedst.

Henrik Knudsen er den tredje og sidste markante direktørprofil, der er med i Erhvervsliv Randers' mini-serie om innovationsledelse. Den første var Henrik Herold fra Randers Regnskov, og den næste var Peter Westphael fra Randers Teater.

26. februar er det et museum til ære for Johnny Cash, der åbner dørene hos Memphis Mansion, og også denne gang er det private investorer, et netværk af virksomheder og en venlig bank, der har gjort det muligt at realisere projektet.

- 2022 bliver et fantastisk år. Det har vi besluttet, og det giver fantastisk god mening at starte året med netop vores Johnny Cash-museum, siger Henrik Knudsen, der her giver gode råd om, hvordan idéer realiseres frem for at forblive diffuse tanker i støvede mapper.

1. Tro flytter bjerge

- Vi skal selv tro på det, vi laver. Ellers kan andre jo heller ikke tro på det, og det gælder både medarbejdere, samarbejdspartnere og investorer. Vi er altid tro mod vores idé, og det vi sætter i gang.

Økonomien skal naturligvis løbe rundt, men vi laver altid det, vi falder for. Når vi tror på noget, tvivler vi ikke.

Når vi for eksempel højlydt siger, at 2022 bliver vores år og et fantastisk år, så tror vi alle sammen på det, og så sker det.

2. Prøv dig frem og tag små steps

- Vi tager altid små steps og prøver os frem.

Tag vores nye Johnny Cash-museum, der startede med en særudstilling. Den blev en stor succes, og så besluttede vi os til at gå den vej.

Stille og roligt fandt vi endnu flere Johnny Cash-effekter, og lokale virksomheder og investorer valgte at bakke op.

Vores første idé var for eksempel at klare os med nogle kontormoduler, men så besluttede en investor og en række virksomheder at bygge museet for os, og nu får vi et fantastisk flot museum.

3. Sov på det

- Jeg har rigtig mange idéer, og så tester jeg dem altid først af på mig selv. Jeg noterer lidt ned om aftenen, og så går jeg i seng og sover.

Hvis jeg synes, idéen er lige så god, når jeg vågner, går jeg videre med den.

Efterfølgende holder vi idéen tæt på os. Vi diskuterer den i lang tid kun med gode venner og tætte samarbejdspartnere.

Og når vi så har undersøgt idéen i alle ender og kanter, giver vi fuld skrue.

4. Vær ydmyg og gør dig umage

- Jeg er dybt taknemmelig for den opbakning, vi har fået og får. Den er fantastisk.

Det er aldrig en selvfølge, at folk vil støtte dig og dine projekter. Og det er aldrig en selvfølge, at så mange holder af at besøge os.

Når du altid gør dig umage, kan du være heldig at få private investorer med dig, hvis idéen og din bevæggrund er den rigtige.

5. Se muligheder og undlad brok

- Måske bliver tingene ikke altid lige præcis, som du havde tænkt det. Men så er der nok en mening med det, og det må du se positivt på.

Alt har da heller ikke været "fløde" her hos mig, men du er nødt til at se det positive i situationerne. Det dræner energien med brokkeri.

Jeg kan da også godt blive trist over uretfærdighed, men man må ryste følelsen af sig og komme videre.

Memphis Mansion med Henrik Knudsen i spidsen åbner 26. februar et nyt Johnny Cash-museum. Foto: Annelene Petersen

”Hi I’m Johnny Cash” – fra håndtryk til museum

26. februar åbner Memphis Mansion et nyt museum til ære for musiker-legenden Johnny Cash, der netop denne dato ville være fyldt 90 år.

I artiklen fortæller Henrik Knudsen, ejeren af Memphis Mansion, om at gå fra idé til et spektakulært museum.

Kongen af rock’ n roll – Elvis Presley – har siden 2011 haft sit eget museum på Memphis Mansion i Randers. Og nu får han snart en ny nabo. Det er ”the man in black” – Johnny Cash, der slog igennem med sin melankolske countrymusik i 1950’erne.

INNOVATION: ”Hi I’m Johnny Cash,” sagde Johnny Cash, mens han stak hånden frem og gav et varmt håndtryk til den noget overraskede Henrik Knudsen, der netop havde været til koncert med legenden og nydt de karakteristiske rockede country-sange.

- Han var en fantastisk musiker og et fantastisk menneske, slår Henrik Knudsen, ejeren af Memphis Mansion, fast, og netop håndtrykket er et af de minder, han bærer med sig, når han i disse dage knokler løs for at færdiggøre det nye Johnny Cash-museum på Memphis Mansion i Randers.

Realiseringen af det nye museum viser på fin vis, hvordan Henrik Knudsen formår at få liv i sine idéer.

Her er tre af de step, han har taget for at få liv i Johnny Cash-museet, der åbner 26.februar.

Netop denne dag ville musikeren være fyldt 90 år.

Step 1:  Da Tommy Cash kiggede forbi

- Idéen til selve museet startede i det små for otte år siden, hvor vi havde besøg af Tommy Cash; Johnny Cash’s lillebror.

Han spillede i Horsens, og Frank Panduro (daværende direktør i Horsens & Friends) ringede til mig. Han havde nogle timer, der skulle bruges, inden Tommy skulle spille i Aalborg, og Frank foreslog, at de kom forbi os.

”Det er I naturligvis mere end velkomne til,” svarede jeg.

- Og da hele orkestret, Tommy og hans kone sidder og spiser i vores Diner Highway 51 efter en rundtur på museet, siger Tommy: ”Jeg ville ønske, at nogen kunne gøre det her for min bror. Min bror fortjener noget lignende.”

Den opfordring tog jeg til mig, og det var så startskuddet til i første omgang en særudstilling om Johnny Cash.

Step 2: Vi forventede 88 gæster - der kom 4000

- Jeg begyndte i det små at indsamle en lang række Johnny Cash-basisting. Det er for eksempel en gave, han fik fra præsident Bill Clinton, nogle af hans platinplader, personlige breve og tøj.

Alt sammen krydres det med spændende fortællinger,

 I 2018 åbnede vi en lille særudstilling om ”the man in black”. Vi forventede 88 gæster, men i løbet af en  måned nåede vi op på 4000 gæster, og det gav inspiration til noget endnu større.

Under den første corona-nedlukning sad jeg så og trippede for at komme i gang med at udvikle nyt, og succesen med særudstillingen overbeviste mig om, at vi havde ramt noget vigtigt.

Og så gik vi i gang.

Step 3: Jeg tror, jeg bygger et museum til dig

- Den første tanke var at leje nogle pavilloner eller kontormoduler og så omdanne det til et museum, men så sagde en af byens investorer; ”Henrik jeg tror, jeg vil bygge det museum til dig”.

Han ville tage investeringen – og jeg tænkte naturligvis, at det var cool.

Med hjælp fra ham og andre lokale virksomheder har vi fået lavet inventar. Og her skal jeg også nævne, at Sparekassen Kronjylland som sædvanlig har været gode ved os.

Vi har nu et rigtig godt fundament for den første udstilling om Johnny Cash nogensinde uden for Nashville (i Tennessee, red).