Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

For lidt over et år siden flyttede virksomheden Dansk Maskin Teknik A/S til Randers, og Claus Henriksen vil nu flytte efter med sin familie. Pressefoto

Rykkede til Randers og fik ordreboom - nu flytter chefen med

I dagens nyhedsbrev kipper vi med flaget for Claus Henriksen, der er direktør i og medejer af Dansk Maskin Teknik A/S.

For lidt over et år siden flyttede virksomheden til Randers, og snart flytter Claus Henriksen efter med sin familie.

Naturligvis skal han både bo og arbejde i den by, hvor hans virksomhed har domicil.

Flytningen vil både betyde, at han skærer en god bid af transporttiden til og fra arbejde, og at virksomheden bliver mere robust.

Når topchef og medarbejdere deler hverdag og også møder hinanden i fritiden, opnår virksomheden større sammenhængskraft, og mængden af konflikter vil alt andet lige minimeres.

Og måske kan andre lade sig inspirere af Claus Henriksen.

Hvad med for eksempel nogle af de ledende embedsmænd og direktører i vores kommune, der bor alle andre steder end i Randers.

Efter dagens dont kører de væk fra vores hverdag – ofte til Aarhus. På sikker afstand ”af de vilde randrusianere” lever de deres liv.

Vi oplever, at de fleste af dem er på gennemgang. Vi forstår, at Randers er et step på vejen i deres karriere. Snart vil de sikkert finde noget andet.

- Det styrker både lokalområde og virksomhed, at direktører og ansatte deler hjemkommune, slog blandt andre Søren Sørensen, Tradiums bestyrelsesformand fast, da jeg og min medforfatter Annemarie Winther interviewede ham til bogen Randers' Muskler, der handler om byens industrihistorie.

Inge-Lise Christensen, formand for LO i Randers fra 2014 til 2016, var helt enig.

- Det er sundt, at du som leder i din dagligdag møder de mennesker, som dine beslutninger har konsekvenser for, sagde hun og tilføjede:

- Mit forslag er at indføre noget så jordnært som bopælspligt. Er du for eksempel direktør eller formand i en lokal organisation eller i kommunen, ja, så bør du bo i Randers, sagde hun.

Som altid er du meget velkommen til at dele nyhedsbrevet i dit netværk.

Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet her.

God fornøjelse - og tusind tak fordi du følger med.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Det er snart 10 år siden, Kronprins Frederik åbnede Randers Sundhedscenter. Jubilæet fejres ved en lang række arrangementer og foredrag. Foto: Henning Bagger

Værd at vide om erhvervslivet i Randers

Dansk Industri inviterer til informationsmøde hos Erhvervsakademi Dania i Randers 24. februar om veje og tilskud til den grønne omstilling.

Randers Sundhedscenter på Thors Bakke fejrer sit 10 års jubilæum i uge 6. Centret samler regionale, kommunale og private sundhedsudbydere under samme tag og rummer alt fra Apoteket Thors Bakke til Det Sundhedsfaglige Børneteam og Condomeriet.

Både konsulentvirksomheden Tikvan ApS og iværksætterselskabet WorkInn ApS, der holder til på Messingvej 6, kan melde om sorte tal på bundlinjen i seneste regnskabsår.

Og så er Randers ikke længere på listen over de kommuner, der kan få del i de EU-finansierede LAG-midler, der er sat i verden for at fremme udvikling i vores landdistrikter. Årsagen er et nyt kriterium, der siger, at kommuner ikke kan få LAG-støtte, hvis de har byer med 45.000 eller flere indbyggere. Det hjælper åbenbart ikke, at hele 35.000 randrusianere bor i landsbyer eller landdistrikter.

Her er fem udvalgte historier fra den randrusianske erhvervsliv.

Dansk Industri inviterer til infomøde om grøn omstilling

Hvordan er jeres klimaaftryk? Og kan I dokumentere det? Sådan lyder et essentielt spørgsmål, som flere og flere virksomheder møder fra både kunder, medarbejdere og finansielle partnere.

Gode råd er i den forbindelse meget velkomne, og det er netop, hvad Dansk Industri giver ved et arrangement hos Erhvervsakademi Dania 24. februar, hvor der også er information at få om diverse tilskudsmuligheder ved grøn omstilling.

Der er mulighed for at tilmelde sig her.

Randers Sundhedscenter fejrer 10 års jubilæum

På Thors Bakke ligger Randers Sundhedscenter, der nu kan fejre sit 10 års jubilæum. Det sker med en bred vifte af events i uge 6.

Centret samler regionale, kommunale og private sundhedsudbydere under samme tag, og spændeviden er bred: Fra Condomeriet, der tilbyder råd og vejledning omkring køb og brug af kondomer til Det Sundhedsfaglige Børneteam og ENNEAGRAM & NLP ved Camilla Vitting .

Fra underskud til overskud hos Tikvan ApS

Efter et underskud året før kom der sidste år plus på bundlinjen i Tikvan ApS. Det viser det nye regnskab for 2020/21. I regnskabsåret er resultatet vokset fra -666.324 til 498.827 kroner før skat.

Sidste år steg egenkapitalen i selskabet, der ledes af direktør Morten Munk Andresen, fra -418.757 til -31.223 kroner, men er dermed stadig negativ.

Plus hos iværksætterfællesskab

Morten Munk Andresen er også en af mændene bag iværksætterfællesskabet WorkInn ApS. Ledelsen deler han med Klaus Vejsager Petersen.

Regnskabet for 2020/21 viser, at resultatet er vokset fra -4.044 til 34.130 kroner før skat.  WorkInn's bruttofortjeneste er gået fra 66.438 kroner til 83.253 kroner, og egenkapitalen er steget fra 4.496 til 30.577 kroner.

Morten Munk Andresen har været selvstændig gennem ni år. Både Tikvan og Workinn holder til på Messingvej 6.

Landvirksomheder i Randers kan ikke længere få LAG-midler

En bred vifte af virksomheder i de randrusianske landdistrikter har gennem tiden modtaget  LAG-midler. Men nu er Randers netop blevet pillet af listen over de kommuner, der kan få del i de EU-finansierede støttekroner til fremme af erhverv, turisme og udvikling uden for byerne.

Et eksempel på Randers-projekter, der hidtil har fået del i LAG-støtten, er The Funky Forrest i Langå, som vi tidligere har fortalt om i Erhvervsliv Randers.

Midlerne har gjort det muligt for det lille retreat at bygge en treetop, og netop denne investering har været afgørende for, at stedet nu kan klare sig selv med årligt cirka 720 overnattende gæster.

Det er et nyt kriterium, der er forklaringen på, at Randers ikke længere er på LAG-listen. Fremover kan kommuner ikke få LAG-støtte, hvis de har byer med over 45.000 indbyggere. Og det hjælper ikke, at 35.000 randrusianere  bor i landsbyer eller landdistrikter.

Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) er chokeret over beslutningen:

- I Randers har LAG-midlerne betydet en stor forskel, og jeg kan slet ikke forstå, at regeringen nu vælger at fjerne Randers fra listen til fordel for en nordsjællandsk kommune, der ved årsskiftet også fik gratis brotransport, siger Venstre-politikeren  i en pressemeddelelse.

Dermed henviser han til, at Frederikssund Kommune er kommet på listen over modtagere i stedet for Randers.

Dansk Maskin Teknik A/S flyttede fra Thorsager til Randers for et års tid siden. Antallet af fuldtidsmedarbejdere er steget, og virksomheden har brug for endnu flere folk. Pressefoto

Resultatet er flere ordrer, efter maskinvirksomhed flyttede til Randers

Ordrebogen er blevet tykkere hos Dansk Maskin Teknik A/S, efter virksomheden flyttede til Randers for et års tid siden.

- Vi er blevet taget godt imod af Randers, siger Claus Henriksen, medejer og administrerende direktør hos Dansk Maskin Teknik.

Fra 2020 til 2021 steg antallet af fuldtidsmedarbejdere fra 20 til 25, og virksomheden har nu brug for endnu flere folk.

- Ordrefremgangen gør, at vi mangler medarbejdere. Kampen om medarbejderne er krævende, og vi har i den forbindelse haft en god dialog med jobcentret, fortæller han.

Flere og større projekter er røget ind på ordrebogen hos Dansk Maskin Teknik A/S, efter de flyttede fra Thorsager til Randers for et lille års tid siden. Medejer og administrerende direktør Claus Henriksen oplever at være blevet taget godt imod, og nu vil han selv bosætte sig med sin familie i Randers.

For et lille års tid siden flyttede Dansk Maskin Teknik A/S til Randers, og siden er flere og større ordre kommet til.

Kort om Dansk Maskin Teknik A/S (DMT)

  • Ligger i det sydlige Randers, nær E45, og har speciale i pakkemaskiner, transportudstyr og palleteringsanlæg.
  • Har i en årrække med succes leveret “end of line” løsninger til primært fødevareindustrien.
  • Udvikler også specialmaskiner til tekstilindustrien, vindmøllebranchen med flere.
  • Producerer både standard- og specialdesignede pakkeløsninger, der passer til forskellige behov.
  • Er sparringspartner ved projekter og løsninger, der gør arbejdsdag og processer nemmere.
  • Fra 2020 til 2021 steg antallet af fuldtidsmedarbejdere fra 20 til 25.
  • Grundlagt af John Holck Nielsen i 2007 og blev 10 år efter solgt til fire medarbejdere, heriblandt Claus Henriksen, der nu er virksomhedens administrerende direktør. Han har været i firmaet lige siden opstarten.

Her svarer topchef og medejer Claus Henriksen på syv spørgsmål om flytningen og virksomhedens generelle trivsel.

1. Hvorfor flyttede virksomheden til Randers?

- Vi lå i Thorsager og havde brug for mere plads. Vi ville gerne være større, og så fandt vi nye lokaler i Randers.

- De fleste ansatte, der arbejdede hos os i Thorsager, kom fra Randers, så også derfor gav og giver det rigtig god mening.

- Medarbejderne ville selvfølgelig gerne have arbejdet tættere på. Og nu flytter jeg snart selv til Randers med min familie.

2. Har I bygget nyt eller lejer I?

- Vi har lejet lokaler på Frederiksdalsvej og indrettet dem til vores formål, og det er vi glade for.
Vi har fået mange ordrer hjem og flere større projekter ad gangen. Så det kræver endnu mere plads, og vi har måttet leje endnu mere plads ude i byen.

- Vi ligger nogle procent højere i omsætning, end vi plejer, og vi søger både flere medarbejdere og har behov for flere kvadratmeter.

3. Hvad er forklaringen på ordrefremgangen?

- Vi tager kunderne seriøst og laver projekter og løsninger, som de er glade for. Rigtig mange af vores kunder er gengangere.

- Vi er ikke sådan nogen, der forsøger at proppe en spritny maskine ned i halsen på kunden. Vi foreslår mange gange, at vi i stedet optimerer kundens eksisterende maskine, udvider eller udvikler den.

- Vores kunder holder af, at vi er så fokuserede på at lave løsninger, der passer den enkelte.

4. I har fået flere medarbejdere?

- Ja, fra 2020 til 2021 steg antallet af fuldtidsmedarbejdere fra 20 til 25, og vi søger nu endnu flere folk.

- Vi har vores ingeniører, der udvikler og udfører maskinsikkerhed på maskiner og benytter avanceret CAD software til at designe maskiner i 3D og udarbejde tekniske tegninger til fremstilling.

- Vi har erfarne smede, der blandt andet kan svejse i rustfaste materialer samt bearbejde emner i blandt andet fræser og drejebænk.

- Og vi har programmører og montører, der fremstiller og samler maskiner på værkstedet og kører ud til kunderne. Her løser de alle tekniske opgaver, så driften på produktionslinjerne sikres.

5. Hvilken salgsmetode har I succes med?

- Vi er gode til at spørge ind til, hvad det egentlig er, kunden har brug for.

- Vi søger præcist at afdække behovet, og så kommer vi med gode løsningsforslag.

- Vi er alle håndværkere, der har set rigtig mange virksomheder og løsninger, og i stedet for at du skal have en helt ny linje, udbygger vi lige så ofte den linje, du allerede har.

- Ønskerne kan være meget forskellige. Måske ønsker kunden en ny måde at sætte varerne ind på en hylde, eller måske er behovet en ny papkasse eller et nyt pallemønster.

6. Kan I anbefale andre at flytte til Randers?

- Ja, helt klart. Vi har fået hjælp, når vi har efterspurgt den.

7. Hvem har hjulpet jer?

- Ordrefremgangen gør for eksempel, at vi mangler medarbejdere.

- Kampen om medarbejderne er krævende, og vi har i den forbindelse haft en god dialog med jobcentret.

- Især Helle Villekjær Thorsen fra Jobcenter Randers Erhverv har hjulpet os godt. Med hendes hjælp har vi fundet en række medarbejdere; blandt andet nogle ansatte i fleksjob.