Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

I dagens nyhedsbrev giver Grafikr indspark til, hvordan du kan få mere effektive arbejdsrutiner. Grafikr ejes og drives af Erik Holflod Jeppesen (th) og Kiranan Luxmy. Foto: Annelene Petersen

Få mere ud af din arbejdstid

Var du offline i sommerferien?

Hvis ja, virker det som om, du har gjort som flere og flere ledere.

Mens det som journalist for få år siden altid var muligt at få fat i en virksomhedsejer eller leder i sommerferien, har det i år været nærmest umuligt.

- Jeg er offline, har været den melding flere og flere har skærmet sig af med, og hvor er det da en sund udvikling!

Selv fjernede jeg min Facebook-app og min LinkedIn-app fra mobilen, da jeg gik på ferie. Og som de fleste andre har jeg oplevet, at jeg gik glip af INTET som helst.

Men så er der hverdagen, hvor de fleste af os er mindre gode til at arbejde uden at lade sig distrahere.

Vi tjekker mobilen i et væk. Og vi skal da også lige følge med i kollegernes samtaler. Alt sammen gør det vores effektivitet ringere.

What to do? I nyhedsbrevet giver Grafkr A/S dig inspiration til at få styr på forstyrrelserne.

Kan du lide, hvad du læser? Hvis ja, er du vekommen til også fremover at følge med i Randers' erhvervsliv.

Gør som hundredvis af Randers-virksomheder: Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God læselyst.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Erik Holflod Jeppesen (th) har de seneste seks år har været med til at bygge en it-virksomhed op fra to til 28 ansatte. Pressefoto

Grafikr: 3 fif til mere effektive arbejdsrutiner

Så skal vi lige tjekke vores Instagram eller mailboks, og så skal vi lige lytte til samtalen mellem to kolleger.

Alt sammen kan det være hyggeligt og godt, men alle forstyrrelserne gør os langt mindre effektive.

Og de eneste der kan ændre ved dette, er os selv, lyder budskabet i en klumme skrevet af Erik Holflod Jeppesen, der er medejer af den succesfulde it-virksomhed Grafikr A/S.

- Medierne har en tendens til at tegne et billede af, at iværksættere skal arbejde 100 timer om ugen for at få succes. Jeg kunne ikke være mere uenig. Det handler IKKE om, hvor meget du arbejder, men om hvor effektiv du er, skriver han og deler sine tre bedste hacks (fif) til at opnå mere effektive arbejdsrutiner.

Overskrifterne på hans tre fif lyder:

1. Noise canceling headsets

2. brain.fm - beats som er understøttet af videnskab

3. Eat the frog in the morning

Tre fif til at øge din effektivitet og få bedre arbejdsrutiner. Dette er foræringen fra Grafikr-medejer Erik Holflod Jeppesen, der har skrevet nedenstående klumme om veje til at tage livtag med de konstante forstyrrelser i vores kontormiljøer.

KLUMME: Vi lever i en verden fyldt med forstyrrelser.

Kontorlandskaberne skal være moderne og åbne - og vi kan ikke undgå at lytte til fem forskellige samtaler på én gang, mens vi forsøger at skrive de første par linjer til en vigtig e-mail, som helst skulle være besvaret for tre dage siden. Nå, den kan sikkert vente lidt endnu.

Kaffemaskinen sender lokkende blikke til os, og vi besøger den måske fire-fem gange mere, end hvad godt er i løbet af en arbejdsdag. Var der nogle, der sagde, at koffein efter kl. 14:00 ikke er godt for søvnen?

Vi giver internettet og de sociale medier skylden for de konstante afbrydelser. Det er “iiih og åååh så svært at navigere i alle de konstante strømme af nyheder og informationer, som vi bliver eksponeret for”.

Pjat.

Når dagen er omme, så peger pilen kun på én… og det er dig selv.

Vi siger alle, at vi har supertravlt, og jeg kan efterhånden ikke finde ud af, om det er noget, vi bare siger af vane, eller om vi faktisk har det? For hvis vi har så travlt, hvorfor afbryder vi så konstant os selv med små overspringshandlinger, hvor diverse sociale medier skal tjekkes.

Svaret ligger i, at vi i vores underbevidsthed konstant søger efter instant gratification. En belønning til hjernen lige her-og-nu.

Og har du også oplevet at kigge på klokken, hvor den er blevet 12:00, og tænkt: “Hvad har jeg egentlig nået at lave?” At hyggesludre med Lone fra receptionen og drikke din tredje kop kaffe rykker jo heller ikke forretningen.

Der er en rigtig god grund til, at en 4-dages arbejdsuge fungerer godt for mange virksomheder, og flere og flere indfører den. Højest sandsynligt, fordi medarbejderne er effektive i de fire dage.

At arbejde mere effektivt starter først og fremmest med dit mindset.

Og når du har styr på dette, kan du efterfølgende begynde at koble de rette (sunde) vaner og rutiner på, og til sidst kan du krydre det med små hacks. (Et hack er en betegnelse for at ændre eller forbedre et produkt eller et computerprogram... red)

Til din inspiration får du her mine egne velafprøvede 3 hacks til øget effektivitet.

Og hvorfor skal du lade dig inspirere af netop mine veje til at skabe mere effektive arbejdsrutiner?

Ja, jeg har ikke studeret neuropsykologi eller noget, der minder om det. Faktisk er det kun en HHX, jeg har med i rygsækken fra uddannelsessystemet. Jeg er blot en 26-årig gut, som de seneste seks år har været med til at bygge en it-virksomhed op fra to til 28 ansatte.

I den tid har jeg arbejdet på mange forskellige måder og har fundet ud af, hvor meget støj der er i hverdagen, og hvor ineffektive vi kan være. Ganske skræmmende at opleve og tænke på.

Medierne har en tendens til at tegne et billede af, at iværksættere skal arbejde 100 timer om ugen for at få succes. Jeg kunne ikke være mere uenig. Det handler IKKE om, hvor meget du arbejder, men om hvor effektiv du er.

Mine 3 uundværlige hacks:

1. Noise canceling headsets

Slut med at lytte til hvad dine kollegaer har lavet i weekenden i det åbne kontorlandskab, når du har en deadline, som du faktisk gerne vil nå.

I stedet så på med headsettet og op for musikken.

"Men hvad skal jeg så høre? og  skal jeg bruge tid på at lege DJ?", spørger du måske.

Ja, jeg har svært ved at forestille mig, at der bliver udrettet noget godt i store C20-virksomheder, hvis Tessa kører på fulde drøn i dit fine headset fra Bose.

Men hvad skal du så høre? Her kommer næste fif:

2. brain.fm - beats som er understøttet af videnskab

Hører du musik med lyrik og måske skal skrive en kompliceret e-mail imens, kan det godt tage lang tid. Dette skyldes, at du i din underbevidsthed (om du vil det eller ej) lytter til den tekst, der bliver sunget i sangen.

Jeg foretrækker derfor beats uden vokal, og helt specifikt bruger jeg appen ved navn brain.fm, som har musik til:

-Focus

-Relax

-Sleep

-Meditate

De forskellige beats hjælper hjernen med at producere gammabølger - sagt med andre ord: Du opnår hurtigere at komme i fokus og i flow. Der er mange studier bag denne musik, og du kan læse mere på deres hjemmeside. En kæmpe anbefaling herfra!

Der er også playlister på Spotify med "lofi beats" eller "binaural beats". Søg eventuelt på "focus music", så vil du finde noget, som minder om det.

3. Eat the frog in the morning

Start dagen med at klare den sværeste og mest trælse opgave.

Derefter vil alle andre opgaver være nemme, og du kan ufortrødent gå fremad velvidende, at "det værste" er overstået.

Ja, forestil dig, at du spiser en levende frø om morgenen. Hvis du gør det, kan du også klare resten af dagen.

Ved Randers Business Awards 2019 modtog Jacob Christensen fra Lifeshelter Årets Paul Harris Rotary. I år finder eventen sted 6. oktober, og i alt 10 forskellige erhvervspriser uddeles. Arkivfoto: Annelene Petersen

Jysk Vin åbner vinbar i Aarhus, Randers skal have ny bibliotekschef, og hvem vinder ved Randers Business Awards 2022?

Her kan du læse nyt om begivenheder, profiler og regnskaber fra det randrusianske erhvervsliv.

Jysk Vin åbner vinbar i Aarhus

Snart kan aarhusianerne nyde et godt glas vin fra Jysk Vin i firmaets nye vinbar i Aarhus' midtby. Foto: Trine Wiese

Jysk Vin med hovedsæde i Randers gør nu sit indtog i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

I begyndelsen af august overtog Jysk Vin nøglerne til de legendariske lokaler i Vestergade, hvor Jacob's Bar BQ havde hjemme igennem rigtig mange år. Og her vil vinfirmaet fra Randers skabe sit eget bud på en vinbar, hvor vin og en hyggelig atmosfære er i højsæde.

- Vores ambition er, at det gerne må blive et "før eller efter sted", hvis du har været en tur i Musikhuset eller teatret, fortæller Lars Dam Bülow fra Jysk Vin.

Randers skal have ny bibliotekschef

Efter 15 år som bibliotekschef i Randers har Mette Haarup valgt at opsige sin stilling. Foto: Pernille Bering

Mette Haarup har opsagt sit job som bibliotekschef i Randers før sommerferien og stopper i stillingen 31. august.

- Efter 15 år i samme branche skal der ske noget nyt. Hvad der skal ske, ved jeg ikke endnu, fortæller hun til Erhvervsliv Randers.

Hun uddyber:

-  Min mand Claus og jeg har længe aftalt at gøre status, når sidste barn er flyttet hjemmefra. Det er sket nu, og vi har derfor kastet alle bolde op i luften. Jeg har opsagt mit job, vi har sat vores bolig til salg - og så ser vi, hvad der sker. Måske tager vi ud på en længere rejse? Måske bliver det til et nyt spændende job? Jeg ved det ikke endnu.

Fra Erhvervsliv Randers' side skal der lyde et stort tillykke med en modig karrierebeslutning. Vi glæder os til at følge Mettes videre karrierevej!

Hvem løber med priserne ved Randers Business Awards 2022?

Hvem er nomineret ved Randers Business Awards 2022? Indtil videre har El Recycling med Michael Hessellund i spidsen fortalt, at virksomheden er en af de nominerede til årets iværksætterpris. Pressefoto

Hvem er nomineret til priserne ved Randers Business Awards 2022?

Det vil vi løfte sløret for i de kommende uger.

Eventen finder sted 6. oktober, og der uddeles følgende priser:

  • Årets Ejerledede butik
  • Årets Iværksætter
  • Årets Poul Harris Rotary pris
  • Årets Vækstvirksomhed
  • Årets Business Q-vinder
  • Årets Virksomhed
  • Årets Hæder 2022
  • Årets CSR arbejdsplads
  • Årets Kædebutik
  • Årets Team

Tilmeld dig eventen her.

Det er sammenslutningen Biznet Randers, der uddeler 10 vidt forskellige lokale erhvervspriser i løbet af én stor festlig aften og dermed hylder de nominerede og vinderne for deres indsats.