Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Mølballe A/S ejes og ledes af brødrene Sven (tv) og Kalle Aaquist. Virksomhedens speciale er unikke bordpladeløsninger, og en af de mere spektakulære ordre har været på en bordplade med indsatte diamanter. Foto: Annelene Petersen

Et Mølballe-bord er altid en luksusmodel

Duften af nyhøvlet og nypoleret træ møder dig, når du besøger Mølballe A/S, der beskæftiger 35 medarbejdere.

Hurtigt fornemmer du, at her i virksomheden er håndværkskvalitet det altafgørende.

- Vi er dansk design og kvalitet, når det er bedst. Der er tale om snedkerarbejde med høj præcision, fortæller brødrene Sven og Kalle Aaquist, der driver og ejer Mølballe, som redaktionen sætter spot på i nærværende nyhedsbrev.

Virksomheden, der har succes med at skabe og udvikle skræddersyede bordplader, ligger ved E45-motorvejen ved Fårup. Og planen er, at her på adressen bliver den ved med at ligge.

Brødrene prioriterer nemlig at kunne have en tæt føling med produktionen.

- Vi skylder vores kunder at kunne sikre den afgørende finish, fortæller de, der af samme årsag ikke har medarbejdere på akkord. Produktionen af en lækker bordplade tager nu engang den tid, den tager.

I nyhedsbrevet kan du også følge med i nogle af de andre spændende erhvervsnyheder fra Randers, og kan du lide, hvad du læser, er du velkommen til også fremover at følge os.

Gør som efterhånden hundredvis af Randers-virksomheder: Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God læselyst.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Siden 1996 har Sven (tv) og Kalle Aaquist ejet og drevet Mølballe A/S, der i regnskabsåret 2020/21 præsterede et overskud på 4,1 millioner kroner før skat. Pressefoto

Mølballe-brødrene: Godt håndværk er ikke noget, du kan jappe igennem

- Når en bordpladeløsning skal være noget ud over det sædvanlige, er det, at vi kommer i spil. Det er ikke os, der laver billige bordplader i metermål. Når du ser, at der står Mølballe på bordpladen, er du sikker på, at du har valgt en luksusmodel.

Sådan fortæller Sven og Kalle Aaquist, der sammen ejer Mølballe A/S.  Brødrene købte virksomheden for lidt over 25 år siden og producerer skræddersyede bordplader som underleverandør til eksklusive danske køkkenfirmaer.

Siden 2009 har Mølballe desuden stået bag en bred vifte af borde designet efter kundernes ønsker. En bordplade med indfattede diamanter er det blandt meget andet blevet til.

Det gode, gedigne håndværk og den høje kvalitet afspejler sig i både ledelse og forretningsstrategi.

Ingen ansatte er på akkord, da de skal have god tid til at finpudse produkterne.

Og så er det helt bevidst, at produktionen ikke er outsourcet, men fortsat ligger sammen med administrationen lige ved E45-motorvejen ved Fårup.

- Ved at være tæt på fremstillingen kan vi hele tiden se og mærke, at den fortsat lever op til den ypperste kvalitet, lyder det fra Mølballe-brødrene.

Mølballe A/S er synonym med unikke og eksklusive bordplader. Netop derfor bliver der ikke skyndet på medarbejderne, og af den grund er produktionen heller ikke outsourcet, men ligger fortsat i Fårup.

HÅNDVÆRK: Et rullebord til kronprinsen og kronprinsessen.

30 stole med et kæmpe konferencebord og to mindre i eg til retten i Aarhus.

En køkkenbordplade med fem indlagte diamanter.

Sådan lyder blot tre af de rigtig mange skræddersyede løsninger, som Mølballe A/S ved Randers de seneste år har leveret til glade kunder.

Kort om Mølballe A/S

  • Skaber eksklusive og skræddersyede bordplader.
  • Er underleverandør til kvalitetsbevidste køkkenfirmaer som Boform, Multiform og Unoform og andre dele af erhvervslivet, herunder hoteller og restauranter.
  • Virksomheden ejes og drives af de ingeniøruddannede brødre Sven og Kalle Aaquist.
  • Det var i 1996, at brødrene sammen købte Mølballe, som dengang var en lille snedkervirksomhed.
  • I dag har Mølballe kontor, produktion, lager og showroom ved E45 i Fårup og beskæftiger 35 medarbejdere, herunder 9 snedkere.
  • Siden januar 2022 er bløde stoffer og skind også kommet på listen over materialer, der anvendes hos Mølballe. Det skete, da brødrene opkøbte Kollerup Møbelfabrik i Helsted.
  • I regnskabsåret 2020/21 præsterede Mølballe et overskud på 4,1 millioner kroner før skat. Bruttofortjenesten var på 17,5 millioner kroner, og egenkapitalen voksede i perioden fra 7 til 9,8 millioner kroner.

Virksomheden producerer primært bordplader inden for alle typer af træ, sten, corian, stål, messing og granit. Og der hyres ofte en designer til udviklingsfasen.

- Når en bordpladeløsning skal være noget ud over det sædvanlige, er det, at vi kommer i spil. Det er ikke os, der laver billige bordplader i metermål, slår brødrene Kalle og Sven Aaquist fast.

Prioriteringen af det gode, gedigne håndværk og den høje kvalitet afspejler sig i både den daglige ledelse og forretningsstrategien.

Som det fremgår af nedenstående svar fra Sven og Kalle Aaquist på en række spørgsmål om ledelse og strategi, er ingen ansatte for eksempel på akkord. Mens produktionen IKKE er outsourcet.

Hvad er I rigtig dygtige til?

Hos os bliver der altid kælet for detaljerne, og ja det er ikke byggemarkedets billige løsninger, man skal lede efter hos os. Og det kan godt være, at andre kan lave det samme som os. Men ingen gør det bedre! Det er sådan, det er.

I har ingen ansatte på akkord?

Godt håndværk er ikke noget, du kan jappe igennem.

Kvalitet tager tid, sådan er det bare.

Vores medarbejdere skal have tid til at finpudse produkterne. Vi skynder ikke på vores ansatte.

Vi ønsker at sikre, at vi leverer den eksklusive kvalitet, vi er kendt for.

En køkkenbordplade med diamanter? Hvordan fik I den ordre?

I første omgang troede vi, at det var for sjov, da vi blev spurgt, om vi kunne levere en bordplade med diamanter. Det havde vi alligevel aldrig hørt om før. Men faktisk blev resultatet rigtig flot.

Kunden var en kvinde fra Fyn, der lever af at sælge eksklusive smykker. Hun bestilte en bordplade til sit køkken med fem indlagte diamanter.

I første omgang diskuterede hun ønsket med Multiform, der var hyret til at lave køkkenet i hendes hus. Herefter kontaktede de os.

I kalder jer nørder – i ordets bedste betydning?

Hos os er det positivt at være nørd.

Vores medarbejdere er superdygtige og kunne ikke finde på at aflevere et stykke arbejde, som ikke er perfekt helt ned i mindste detalje.

Og vi støtter dem I, at de bruger den tid, det kræver at fremstille noget ud over det sædvanlige.

Vil I også fremover have produktionen i Fårup?

Det er planen.

Vi ønsker fortsat at have en tæt føling med produktionen. Det er ganske afgørende for, at vores produkter kan være så eksklusive.

Vi skylder vores kunder at kunne sikre den afgørende finish.

Ved at være tæt på fremstillingen kan vi hele tiden se og mærke, at den fortsat lever op til den ypperste kvalitet.

Hvordan har Mølballe udviklet sig?

- Da vi købte Mølballe i 1996, var det en lille snedkervirksomhed, og nu er vi vokset til at være et større foretagende med kontor, produktion, lager og showroom i Fårup ved E45.

Vi er nu 35 medarbejdere, herunder 9 snedkere.

I opkøbte Kollerup Møbelfabrik i starten af 2022?

Ja, så nu kan vi også arbejde i materialer som stoffer og skind. Opkøbet kom efter et særdeles pænt regnskab for 2020/21, hvor vi præsterede et overskud på 4,1 millioner kroner før skat, mens egenkapitalen i samme periode voksede fra 7 til 9,8 millioner kroner.

Hvordan forudser I, at jeres marked udvikler sig?

Vi har præsteret et rigtig pænt regnskab i 2020/2021, og vi har da en god fornemmelse for, at efterspørgslen fortsat vil være pæn.

I modsætning til i finanskrisen tilbage i 2008 er mange danskere nu ganske godt polstrede, og det kommer også os til gavn.

Er du højtuddannet og nysgerrig efter at lære en række spændende Randers-virksomheder at kende, så deltag i Karrieredag 2020. Her kan du blandt meget andet høre mere om det plastkonverteringanlæg på Randers Havn, som Makeen Energy står bag. Foto: Annelene Petersen

Karrieredag for højtuddannede, 25-års jubilæum hos Dansk Revision og fyraftensmøde om solceller og ladestandere

Her kan du læse om begivenheder, profiler og regnskaber fra Randers' erhvervsliv.

Karrieredag for højtuddannede

Makeen Energy er en af de virksomheder, der deltager i Karrieredag 2022 i Randers. Her er det politikere fra Randers, der er på rundtur i virksomhedens plastkonverteringanlæg på Randers Havn. Foto: Annelene Petersen

Er du godt i gang med studiet, eller har du allerede fået papir på, hvad du kan?

Så deltag i Karrieredag 2020 i Randers, hvor du kan møde en bred vifte af gode, lokale virksomheder.

Tid: Onsdag den 21. september kl. 14.00-16.00

Sted: Cepheus Park Randers, Viborgvej 92, Thor Lounge, 8920 Randers NV

De deltagende virksomheder tæller blandt mange andre Danske Bank, Hph Totalbyg A/S, BDO Statsautoriseret revisionsfirma, HR-Industries A/S, Systemcenter A/S, Danish Crown, Makeen Energy a/s og DermaPharm A/S.

Læs mere om karrieredagen her

25-års jubilæum hos Dansk Revision

Dansk Revision på Tronholmen. Arkivfoto

1. september kan statsautoriseret revisor og partner og Jens Amstrup fejre 25-års jubilæum hos Dansk Revision.

Det var tilbage i 1997, at han startede karrieren hos J.C. Nørgaard, der siden fusionerede med Dansk Revision Randers. Han var en del af fusionsgruppen og var bestyrelsesformand fra fusionen i 2009 og frem til  2018.

- Jens er en meget dygtig og kompetent revisor, hvis rolige facon og hjælpsomhed værdsættes af både kolleger og kunder, hedder det i en meddelelse fra virksomheden.

Fyraftensmøde om solceller og ladestandere

Hvad er fordelene ved at gøre som blandt andre Nordhavn Power Solutions A/S, der har plastret taget til med solfangere? Det svar får du gode svar på, hvis du deltager i et kommende fyraftensmøde. Foto: Annelene Petersen

Kan det overhovedet betale sig at få solceller på taget af virksomheden? Hvad er reglerne for ladestandere? Og er der mulighed for at få støtte?

Disse og andre spørgsmål kan du få kompetente svar på ved at deltage i et fyraftensmøde med fokus på solcelleanlæg på erhvervstage og ladestandere.

Det er Erhverv Randers, Randers Kommune og Erhvervshus Midtjylland, der inviterer til mødet.

Læs mere og tilmeld dig her