Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Gør som Kari Baklund fra Mols Kafferisteri. Hun  var en af de ledere, der fik tid til efteruddannelsen Ledelse i Praksis hos Dania ved at vælge en online-model. Danias første tre hybridforløb på uddannelsen Ledelse i praksis har været en succes, lyder det fra erhvervsakademiet. Foto: Morten Lund

Travle ledere er vilde med Danias hybridundervisning

Det kan være sin sag at få tid til efteruddannelse, når du ejer en virksomhed eller er leder.

Men vælger du hybridundervisning kan det måske lade sig gøre alligevel, da du dermed kan deltage online.

Og flere og flere kursister vælger rent faktisk en onlinemodel, når de skal efteruddanne sig, fortæller Erhvervsakademi Dania, hvis første tre hybridforløb på uddannelsen Ledelse i praksis har været en succes blandt kursisterne.

Det fortæller vi om i dette nyhedsbrev, hvor vi også fortsætter vores rundrejse hos vores søstermedier, der deler ledelsesværktøjer, anbefalet af ledere.

Denne gang er vi hos Erhvervsliv Aarhus, der fortæller om Slack. Det er et værktøj til både formel og uformel kommunikation og fungerer som en vidensbase og integrerer til mange digitale værktøjer.

Head of marketing and analytics, Tobias Winther Troelsen, er fortaler for Slack, som er et meget vigtigt værktøj i hverdagen hos softwarevirksomheden Capturi.

Kan du lide dagens nyhedsbrev, og er du endnu ikke abonnent, så gør som hundredvis af Randers-virksomheder. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God læselyst.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Tobias Winther Troelsen (t.h.) der er head of marketing and analytics sammen med CEO i Capturi, Tue Martin Berg. De mener begge, at digitale værktøjer i hverdagen kan være med til at gøre afstandene mellem medarbejderne mindre. Foto: Kirsten Louise Laursen

Værdifuldt værktøj: Slack letter den interne kommunikation

Kommunikationsværktøjet Slack er til både formel og uformel kommunikation. Det fungerer som en vidensbase og integrerer til mange digitale værktøjer.

Head of marketing and analytics, Tobias Winther Troelsen er fortaler for Slack, som er et meget vigtigt værktøj i hverdagen hos softwarevirksomheden Capturi.

For at få succes med Slack kræver det et mindset, hvor alle både medarbejdere og ledere, tager værktøjet til sig og husker at al intern kommunikation skal foregå via platformen.

Til gengæld kan man få skabt et rum, der er lige dele socialt og fagligt, og dermed kan det være en støtte i en tid, hvor medarbejderne sidder meget spredt. Her deler Tobias Winther Troelsen ud af sin viden om Slack og forklarer, hvad man kan få ud af at bruge værktøjet.

Tobias Winther Troelsen fra softwarevirksomheden Capturi guider dig her igennem kommunikationsværktøjet Slack og fortæller, hvilke fordele det kan give din virksomhed.

Værktøj: Softwarevirksomheden Capturi arbejder med talegenkendelse og samtaleindsigter. Fra basen i Åbyhøj hjælper selskabet andre virksomheder med at analysere og forbedre deres dialoger med kunderne.

Når det handler om intern kommunikation, så sværger de i Capturi til kommunikationsværktøjet Slack, som de har brugt i flere år.

Slack er et beskedprogram, der er designet specifikt til arbejdspladsen. Udviklet af det amerikanske softwarefirma Slack Technologies og nu ejet af Salesforce. Slack tilbyder mange funktioner herunder vedvarende chatrum organiseret efter emne, private grupper og direkte beskeder.

- For os fjerner den grænserne mellem det fysiske møde og dem, der arbejder remote. Det er det moderne og uformelle intranet, siger Tobias Winther Troelsen, der er head of marketing and analytics.

Har deler han Capturis erfaringer med Slack.

Værktøjer til en lettere hverdag

"Tre værktøjer" til en lettere hverdag' er et fast element i Erhvervsliv-medierne, der hver især dækker virksomhederne i Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers og Trekantområdet.

Det sker, når vi beder lokale virksomheder om at dele nogle af de værktøjer, som hjælper netop dem, og hen over sommeren går vi spadestikket dybere ved at præsentere de mest anvendte og anbefalede værktøjer på tværs af medierne inden for fem kategorier.

De fem udvalgte værktøjer er:

  • Marketing: Ahrefs
  • Møder: Calendly
  • Kommunikation: Slack
  • Økonomi: Dinero
  • Kundeservice: Zendesk

Følg med i dit Erhvervsliv-nyhedsbrev i løbet af sommeren - eller saml op på videndelingen efter ferien.

Hvad bruger man Slack til?

- ALT. Men især til kommunikation, hvor man har mange flere muligheder for, hvordan man strukturerer sine snakke, end hvad man kender fra traditionel e-mailkommunikation.

- Slack er faktisk et akronym. Det står for Searchable Log of All Communication and Knowledge. Det betyder i praksis, at det også fungerer som en vidensbase og log af specifikke aftaler og opdateringer i organisationen. På deres egen hjemmeside definerer de også sig selv om et digitalt hovedkontor. Det eksemplificerer, at det er meget mere end ‘bare’ en erstatning for typiske interne e-mailsystemer.

Hvordan bruger I det?

- Først og fremmest som kommunikationsplatform. Det favner alt fra formel til uformel kommunikation, fungerer som vidensbase og integrerer til mange af de digitale værktøjer, vi bruger i dagligdagen. På den måde samles al information på tværs af afdelinger i én platform.

- Som medarbejder får man derfor tilgang til den information, man har brug for, direkte i Slack. Hvis der er nye medarbejdere, der skal deltage i et projekt eller onboardes til et emne, så er det nemt at invitere dem til den relevante kanal, hvor al tidligere kommunikation og information er samlet og struktureret.

Hvilke fordele giver det?

-Hos Capturi ser vi ikke arbejdspladsen som et fysisk sted, hvor man skal befinde sig for at udføre sit arbejde. I stedet opfordrer vi til, at man følger sine egne præferencer for, hvornår man har lyst til at arbejde hjemmefra, og hvornår man foretrækker at være på kontoret.

-Slacks evne til at favne både formel og uformel kommunikation gør det til et perfekt værktøj til at bidrage til formel information og samtidig skabe en stærk kultur, der ikke kun omfatter dem, der foretrækker at møde op på kontoret hver dag. Derudover fordrer den uformelle tone i Slack i langt højere grad en ‘fail fast’-kultur, som generelt gennemsyrer vores måde at arbejde på.

Hvordan kommer man i gang?

- Det tekniske setup er intuitivt og gør det nemt at komme i gang. Det mest udfordrende er at lære, hvordan det skal passe ind i ens nuværende organisation.

Hvilke arbejdsgange skal ændres? Hvordan skal man strukturere sig i Slack (man opretter kanaler, som kan være defineret ud fra f.eks. emner eller afdelinger)? Hvilke principper for kommunikation skal man følge?

-Svarene på disse spørgsmål kan ændre sig over tid – så det bedste er at kaste sig ud i det og lade dem forme sig i brugen af platformen. Det vigtigste mindset man skal tage med – og opfordre både medarbejdere og ledelse til at følge – er, at al kommunikation foregår på Slack.

Danias første tre hybridforløb på efteruddannelsen Ledelse i praksis har været en succes, lyder det fra erhvervsakademiet. Pressefoto

Dania har succes med hybridundervisning, underskud hos Streetfood og overskud hos Innovation Living A/S

Her kan du følge med i nyheder fra og om det randrusianske erhvervsliv.

Dania har succes med hybridundervisning

Tager du et efteruddannelseskursus hos Dania, kan du ofte vælge, om du vil deltage online eller være fysisk til stede i klasselokalet. Og denne valgmulighed er mange kursister glade for, lyder meldingen fra erhvervsakademi Danias rektor Anders Graae Rasmussen. Pressefoto

Erhvervsakademi Dania har, når det gælder efteruddannelse, succes med hybridundervisning, hvor du selv bestemmer, om du møder op i klasselokalet eller er med i undervisningen online hjemmefra.

Det viser de første tre hybridforløb på uddannelsen Ledelse i praksis, oplyser erhvervsakademiet på sit website.

Det sidste hold har netop været til eksamen og evalueret undervisningen. Og der er stor tilfredshed både blandt dem, der mødte frem i klasselokalet og dem, der valgte at sidde derhjemme.

Kari Baklund, der blandt andet ejer Mols Kafferisteri, var en af de kursister, der deltog online i undervisningen fra et baglokale, og hun oplevede, at hun deltog på lige fod med dem, der mødte op i klasselokalet

- Alle har kunnet række hånden op og byde ind på lige fod. Og når der var gruppearbejde, har grupperne ofte været blandet mellem dem, der var online, og dem, der sad i lokalet, fortæller Kari Baklund, der dog ifølge Dania nævner et punkt, hun gik glip af ved at vælge at sidde hjemme til al undervisningen:

- Netværket og det sociale er det, der gør den største forskel på fysisk at være til stede og at læse online. Man får sniksnakket mere med de andre, når man møder op, og får fortalt mere om sig selv, fortæller hun.

Hvad er hybridundervisning? Her bestemmer du selv, om du vil møde fysisk op eller deltage online.

Hvad er onlineundervisning? Her foregår al undervisning online for alle deltagere.

Hvad er blended learning? Her foregår nogle dage med fysisk fremmøde og andre med onlineundervisning. Du kan ikke selv vælge, hvilke dage du møder op, og hvilke dage du deltager online.

Underskud hos Streetfood

Utilfredsstillende.

Sådan lyder ledelsens kommentar til udviklingen i det regnskab, som Randers Street food ApS netop har offentliggjort.

Mens sidste års resultat før skat var på 1.438.000 kroner, er det nu endt med et underskud på -512.426 kroner før skat.

- Den primære årsag har nok desværre været, at Streetfood i sin nuværende form er en markant underskudsforretning i vinterhalvåret, siger medejer Heine Kjær i Randers Amtsavis.

Egenkapitalen er siden sidste år skrumpet fra 1.161.000 kroner til 205.182 kroner, og det fald bunder ifølge avisen også i, at der i 2019/20-regnskabet blev udbetalt udbytte til ejerne på i alt 550.000 kroner.

Det er fortsat planen at holde åbent som spisested i sommerhalvåret, og ledelsen ser i øjeblikket på muligheder for at skabe aktiviteter i vinterhalvåret, der kan være med til at generere mere omsætning.

Og derudover ser Randers Street Food frem til snart at kunne tilbyde endnu flere retter til stedets gæster:

- Næste sæson åbner vi op med meget mere mad i alle prisklasser til byen, og det glæder vi os til, siger Heine Kjær til Randers Amtsavis.

Overskud hos Innovation Living A/S

Innovation Living™ er et dansk møbelfirma baseret på danske designtraditioner for gedigen møbelhåndværk. Produktionen startede tilbage i 1971. Blandt andet er virksomhedens Futon-sovesofaer populære. Foto: Trine Wiese

Overskuddet er blevet større i det seneste år i møbelvirksomheden Innovation Living A/S, viser den friske årsrapport for 2021, som selskabet netop har registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Overskuddet voksede fra 38 millioner til 43,2 millioner kroner før skat, mens bruttofortjenesten steg fra 60,7 til 63,3 millioner kroner, og formuen voksede fra 157,2 til 192,1 millioner kroner.

Virksomheden ledes af direktør Morten Lind Mølgaard og har fortsat Flemming Højfeldt som den dominerende ejer.