Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Brødrene Dahl bliver ved med at få priser for sin evne til at skabe glade lærlinge. Den seneste har de netop fået, og den står ikke alene. Her er det Alexander Svenningsen fra Brødrene Dahl, der vandt prisen som Årets Lærling tilbage i 2020. Pressefoto

Prisregn hos Brødrene Dahl

Hvem kan? Det kan Brødrene Dahl, når det handler om at fastholde og udvikle sine lærlinge.

VVS-grossisten er en del af den franske koncern Saint-Gobain. Fra logistikcentret i Randers sendes hele 16.000 varer afsted i døgnet, og de seneste år er en lang række priser regnet ned over virksomheden, der har 123 fastansatte i Randers og 200 på landsplan.

Alle priser har været en anerkendelse af et forbilledligt arbejde med lærlinge, der pt tæller 20 styk.

Forleden modtog Brødrene Dahl Lærepladsprisen 2022 fra Dansk Industri.

Årets Lærling 2020 gik også til en medarbejder hos Brødrene Dahl. Det var samme år, som Tradium kårede virksomheden som Årets Læreplads.

Og  Randers Kommunes CSR pris og Transporterhvervets uddannelsespris er også landet i  turbanen hos VVS-grossisten.

Og hvad er det så Brødrene Dahl er rigtig gode til, når det handler om at rekruttere, udvikle og fastholde lærlinge?

Det fortæller virksomheden om i vores aktuelle nyhedsbrev, hvor vi også bringer den sidste historie i vores sommerserie om anbefalede ledelsesværktøjer.

Spottet bliver denne gang sat på kundesupport-værktøjet Zendesk, og det er vores søstermedie i Esbjerg, der folder historien om Zendesk ud.

Og ønsker du også fremover at følge med i Randers' erhvervsliv, er du velkommen til at gøre som hundredvis af Randers-virksomheder: Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God læselyst.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Logistikdirektør Lasse Halliday har blandt andet ledelsesansvar for at skrue en attraktiv læreplads sammen for virksomhedens lærlinge. Foto: Annelene Petersen

Sådan får du glade lærlinge - 3 fif fra Brødrene Dahl

1. Skab sammenhold og fællesskab.

2. Stærkt fagligt indhold er et must.

3. Mentorer er guld værd.

Sådan lyder overskrifterne på Brødrene Dahls tre fif om, hvordan en virksomhed kan få glade og tilfredse lærlinge.

Og der er særdeles gode grunde til at lytte til netop den randrusianske VVS-storgrossist, der lige nu har 20 lærlinge. For Brødrene Dahl har netop modtaget DI’s Lærepladspris 2022.

- Vi har en kæmpestor interesse i løbende at kunne sikre os de rette medarbejdere i fremtiden, og det kan vi kun ved at være et godt lærested, hvor tilstrækkeligt mange lærlinge ønsker at søge ind til os, siger Lasse Halliday, der er virksomhedens logistikdirektør.

Et mentorkorps er dedikeret til en god modtagelse og onboarding af nye lærlinge hos Brødrene Dahl, der netop har modtaget Lærepladsprisen 2022 af Dansk Industri. Her kan du dykke ned i storgrossistens tre veje til at opnå glade lærlinge.

LÆRLINGE: - Det er fantastisk godt gået af Brødrene Dahl. Og det kommer på sin vis ikke specielt bag på mig, at det lige bliver Brødrene Dahl, der modtager DI’s Lærepladspris. For det er ikke første gang, at der bliver lagt mærke til deres indsats på lærlingeområdet, og virksomheden er ganske kendte for det.

Sådan lød det fra formand for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup, da han forleden kunne uddele Lærepladsprisen 2022 til virksomheden, der tidligere har fået prisen som Årets Lærling 2020, som Årets Læreplads hos Tradium samme år og har vundet Randers Kommunes CSR-pris og Transporterhvervets uddannelsespris.

Kort om Brødrene Dahl

  • VVS-grossisten Brødrene Dahl er en del af den franske koncern Saint-Gobain.
  • Fra logistikcentret i Randers sender firmaet 16.000 varer afsted i døgnet.
  • Firmaet har 123 fastansatte i Randers og 200 på landsplan.

Storgrossisten i Randers, der lige nu har 20 lærlinge, har en stor interesse i også fremover at kunne sikre sig de rette medarbejdere.

- Og det kan vi kun ved at være et godt lærested, hvor tilstrækkeligt mange lærlinge ønsker at søge ind til os, konstaterede Lasse Halliday, logistikdirektør hos Brødrene Dahl, der løfter lidt af sløret for, hvordan virksomheden formår at skabe gode lærepladser og tilfredse lærlinge.

Her er Brødrene Dahls tre initiativer til at få lærlingene til at trives og blomstre.

1. Skab sammenhold og fællesskab

- Lærlingene skal føle, at de er med i én stor familie.

Socialt holder vi årligt et arrangement, som lærlingene selv planlægger og gennemfører.

Lærlingene inviteres til sociale arrangementer i fritiden på lige fod med resten af de ansatte i virksomheden, og med det samme er de med i virksomhedens kantineordning.

2. Stærkt fagligt indhold er et must

- Fagligt har vi blandt andet bygget et ekstra forløb på uddannelsen, hvor lærlingene gennem fem dage kommer gennem fem forskellige funktioner: Strategi, support, køre med en chauffør, en dag i salg og besøg hos en leverandør.

På den måde får de et godt kendskab til de forskellige funktioner, der hænger sammen med arbejdet på lageret.

3. Mentorer er guld værd

- Vi har et 13 mand stort mentorkorps, som er dedikeret til en god modtagelse og onboarding af nye lærlinge.

Mentorkorpset bliver løbende uddannet, så de på bedste vis kan tage sig af lærlingene, hvoraf nogle af dem slås med angst og depressioner.

Den randrusianske erhvervsprofil Lisbeth Grove Mikkelsen var en af oplægsholderne på Det Nationale Klimatopmøde i Lemvig. Foto: Annelene Petersen

Wallpipe inspirerer Det Nationale Klimatopmøde, Randers-konference om mangel på arbejdskraft, og så er vi snart 100.000 randrusianere

Her kan du læse korte nyheder om regnskaber, profiler og begivenheder i det randrusianske erhvervsliv.

Wallpipe inspirerer Det Nationale Klimatopmøde

Lisbeth Grove Mikkelsen, der ejer og driver Wallpipe, var en af oplægsholderne ved Det Nationale Klimatopmøde i Lemvig. Pressefoto

Lisbeth Grove Mikkelsen, der ejer og driver Wallpipe ApS i Randers, var en af oplægsholderne på Det Nationale Klimatopmøde 2022, der fandt sted i Lemvig i sidste uge og stillede skarpt på blandt andet den cirkulære økonomi.

Den randrusianske erhvervsprofil gav eksempler på, hvordan virksomheden lader bæredygtige principper gennemstrømme alle processer og produkter.

Wallpipe genanvender og omdanner en lang række materialer til alt fra lamper til møbler. Og virksomheden tager på samme tid et stort socialt ansvar ved at beskæftige mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Og husk, at du også kan læse om Lisbeth Grove Mikkelsen på erhvervslivranders.dk. Hun er med på vores greenpower-liste, og så har vi foreløbig bragt to fortællinger om hende. I den ene beskriver hun, hvordan hun giver baghjul til konkurrenterne, og i den anden fortæller hun om, hvordan hun var særdeles lang tid om at finde sin rette karrierehylde som iværksætter.

Randers-konference om mangel på arbejdskraft

Anne-Marie Dahl er fremtidsforsker hos virksomheden Futuria, og hun er en af oplægsholderne ved den kommende Randers-konference om arbejdskraftmangel. Foto: Martin Ballund

Onsdag 24. august mødes det lokale erhvervsliv igen med politikere og Jobcenter Randers.

Formålet er at styrke indsatsen for, at arbejdsgivere kan få opfyldt deres store behov for arbejdskraft i en periode med lav ledighed.

Konferencen er en opfølgning på en lignende konference i foråret, og Jobcenter Randers Erhverv håber at få endnu flere bud på, hvordan udfordringen kan løses.

- Vi fik nogle rigtig brugbare snakke sidste gang, som vi gerne vil bygge videre på. Denne gang deltager flere repræsentanter fra de små og mellemstore virksomheder, som deler deres indsigter og erfaringer, siger Tine Arensbach, virksomheds-servicechef hos Jobcenter Randers Erhverv.

På konferencen vil der blandt andet også være et oplæg fra fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, der blandt andet vil fortælle, hvad der skal til for at være en attraktiv arbejdsplads for den såkaldte SoMe-generation.

Læs mere her.

Lige om lidt: 100.000 randrusianere

Snart kan endnu flere lokale nyde den blå bro og en sejltur på Gudenå. For lige om lidt er vi oppe på at være 100.000 randrusianere. Foto: Annie Skipper

I august har Randers taget endnu et skridt hen imod et indbyggertal på 100.000.

Helt præcist boede der ved månedens begyndelse 99.794 personer i Randers Kommune.

- Det er ikke bare det højeste antal nogensinde, det er også et stort spring frem. Både i forhold til kvartalet før og i forhold til prognosen. Først og fremmest er det en by og en kommune i vækst, og det skal vi glæde os over, siger borgmester Torben Hansen (S) om tallene og nævner de tre parametre, der indvirker på folketallet:

  • Fødselsoverskuddet, det vil sige, at der fødes flere mennesker, end der dør.
  • Indvandringen - eller den såkaldte vandringsbalance. Blandt andre har 446 ukrainere fået opholdstilladelse i Randers, og de tæller i statistikken.
  • Og så er der flyttebalancen: Fra årets begyndelse var der for eksempel flere tilflyttere fra Aarhus Kommune, end der var folk, der flytter sydpå, det vil sige den modsatte vej.
Hos Kids-world har brugen af Zendesk blandt andet betydet, at de har langt færre post-its siddende på skærmene, fortæller medstifter Annette Lykke Nielsen. Men værktøjet har været værdifuldt på langt flere områder. Systemet fortæller dem blandt andet, at de skal ringe til for eksempel kunden Louise, og samtidig får de så mailkorrespondancen med kunden, så de kan se, hvad det helt præcis er, de skal ringe om. Foto: Ken Mathiesen

Bliv ekspert i kundeservice: Få styr på henvendelserne og let arbejdsbyrden med Zendesk

Kundesupport-værktøjet Zendesk løfter en stor del af arbejdsbyrden for et kundeservice-team. Det er tilfældet for børnetøjsforretningen Kids-world, der sælger tøj online.

Stifter Annette Lykke Nielsen er stor fortaler for værktøjet Zendesk, som de implementerede i virksomheden sidste år.

Ifølge hende er værktøjet nemt og intuitivt, så det handler blot om at komme i gang, hvis man vil levere den bedste kundesupport.

Læs med her, hvor Annette Lykke Nielsen deler ud om sin viden og erfaring med Zendesk, og hun fortæller hvilke fordele, der er ved værktøjet.

Indehaver af børnetøjsbutikken Kids-world, Annette Lykke Nielsen, guider der her igennem kundesupport-værktøjet Zendesk og fortæller, hvilke fordele det kan give din virksomhed.

Værktøj: Børnetøjsbutikken Kids-world, der er blevet en kæmpe succes siden stiftelsen i 2006, er Danmarks største onlineforhandler af børnetøj, fodtøj, legetøj og interiør til børn.

Ideen til Kids-world opstod, da parret Annette Lykke Nielsen og Jesper Klit Johansen savnede en webshop, der kunne tilbyde et tidssvarende og godt udvalg af børnetøj samtidig med, at der blev udvist en fantastisk kundeservice.

Det betød, at de i 2018 modtog E-handelsprisen “Brugernes Favorit” og Børn i byen-prisen “Årets forretning”.

Når det handler om kundesupport og kommunikation med kunderne, har Kids-world siden 2021 brugt værktøjet Zendesk.

Zendesk er en servicefokuseret CRM-virksomhed, som udvikler software, der er designet til at forbedre kunderelationer. Brugen af værktøjet har i høj grad gjort hverdagen lettere for medarbejderne i Kids-world. Da Erhvervsliv Esbjerg i februar talte med Annette Lykke Nielsen om netop værktøjer, der gør deres hverdag nemmere, lød forklaringen på brugen af Zendesk blandt andet således:

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

Her deler Kids-world og Annette Lykke Nielsen sine erfaringer med Zendesk.

Værktøjer til en lettere hverdag

"Tre værktøjer" til en lettere hverdag' er et fast element i Erhvervsliv-medierne, der hver især dækker virksomhederne i Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers og Trekantområdet.

Hen over sommeren har vi talt med virksomheder om, hvilke værktøjer der gør hverdagen letter. Her kommer  sidste artikel i serien, hvor Erhvervsliv Esbjerg kigger på værktøjet Zendesk. 

De fem udvalgte værktøjer er:

  • Marketing: Ahrefs
  • Møder: Calendly
  • Kommunikation: Slack
  • Økonomi: Dinero
  • Kundeservice: Zendesk 

Hvad bruger man Zendesk til?

- Vi bruger primært Zendesk i vores kundeservice support - det er et fint, overskueligt ticket-system, der hjælper os med at holde styr på alle kundehenvendelser – uanset om det er via mail, chat eller andet. På denne måde kan vi altid holde styr på, at kundens henvendelse bliver håndteret med god kompetence og hurtigt.

- Dertil kan vi via Zendesk få gode statistikker på, hvornår vi får flest henvendelser og på denne måde optimere vores bemanding herefter.

Tilbage i februar forklarede Annette Lykke Nielsen, hvordan den slags statistikker er en fordel for Kids-world:

- Systemet giver os statistik hver uge på, hvor mange mails vi får, og på hvilke ugedage vi får flest. Det har givet et helt andet flow og meget bedre overblik. På den måde ved teamkoordinatoren i kundeservice, at vi for eksempel får flere mails om tirsdagen end om onsdagen og torsdagen, så det er bedre, at vi har en ekstra mand på arbejde tirsdag i stedet for, at teamet er bagud, når personen møder ind torsdag.

Hvordan bruger I det?

- Vi bruger Zendesk meget aktivt – hver eneste dag. Alt vores skriftlige kontakt mellem vores kundeservice og kunder foregår via Zendesk. Dertil har vi en integration til vores shopsystem, så vi på den bedste måde nemt kan få de relevante oplysninger til at kunne svare klart og hurtigt på henvendelsen.

- Vi bruger desuden aktivt Zendesk til at fordele arbejdet blandt vores ni dygtige kundeservicemedarbejdere, alt efter hvem der er på arbejde i de givne timer.

Endvidere kan Zendesk lette arbejdsbyrden for kundeservicemedarbejderne i forhold til at svare på spørgsmål, der går igen.

- Man kan også lave en såkaldt makro, så hvis vi får mange mails med samme spørgsmål, så kan systemet generere 90 procent af svaret på forhånd i form af en rimelig standard besked, som kundeservice-teamet kan personliggøre til den specifikke kunde. På den måde skal teamet ikke skrive den samme sætning om og om igen i forhold til for eksempel reklamationsret. Det gør livet i kundeservice meget lettere, og vi når samtidig mange flere kundemails med meget kortere svartid.

Hvilke fordele giver det?

- Udover det åbenlyse – at holde styr på kundehenvendelser og få dem besvaret inden for vores fastsatte tid – bliver Zendesk også hurtig en vidensdatabase blandt medarbejderne, både i forhold til vores store varesortiment men også kundeoplevelser.

- Dertil er Zendesk også en stor hjælp i forhold til sprog og indeholder mange oversættelsesmuligheder, da vi får henvendelser fra hele verden, har det vist sig at være en stor hjælp.

- Det er et super godt værktøj, så vi er simpelthen bedre forberedt. Vi vil gerne give vores kunder det bedste, og det er vigtigt, at vi ikke farer vild i vores post-its, hvis vi skal leve op til det. Zendesk højner serviceniveauet og gør også arbejdsdagen nemmere. Jeg er enormt positivt overrasket over det.

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

- Derfor gik vi i gang med Zendesk-systemet. Før arbejdede vores kundeservice-team så meget, at de arbejdede for en ekstra mand, men nu arbejder de alle sammen helt almindelig fuldtid uden overarbejdstimer, som de alle havde før. Og det er ved, at vi har fået implementeret Zendesk.

Hvordan kommer man i gang?

- Det er super nemt at komme i gang med, da Zendesk er en cloud-baseret løsning, kan det let hentes ned til både computer, telefon eller tablet.

Man finder al info om værktøjet på zendesk.dk, hvor man også kan få hjælp til at integrere Zendesk med sine systemer.