Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

I 16 år har frisør Anne Hardahl ejet A+ Intercoiffure i Randers' midtby. Fleksible arbejdstider, mandagslukket og kreative fællesskaber og udfordringer er noget af det, der bidrager til at fastholde både medarbejdere og elever - og som også skaber arbejdsglæde hos Anne selv. Foto: Trine Wiese

Mandagslukket og kreative udfordringer er et hit hos medarbejderne - og hos chefen

- Jeg er blandt meget andet begyndt at lukke salonen om mandagen. Det synes medarbejderne er dejligt. Og det er jeg da også selv begyndt at synes. Nu kan jeg godt finde ud af at lave noget søndag – i stedet for bare at lade op.

Sådan fortæller frisør Anne Hardahl i dagens nyhedsbrev.

I 16 år har hun ejet A+ Intercoiffure i Randers' midtby, og ligesom de fleste virksomhedsejere har hun over tid oplevet en skærpet kamp om medarbejdere og elever.

- Især når du vælger at ansætte nogle af de mest kreative og lovende yngre profiler, må du  arbejde fokuseret på at imødekomme deres ønsker, slår frisøren fast og deler i nyhedsbrevet nogle af sine metoder til at få medarbejderne til at sprudle.

Hun afviser at have fundet den ultimative opskrift på medarbejdertilfredshed, men har med tiden alligevel fundet noget, der virker. Og det handler om alt fra fleksible arbejdstider til at holde mandagslukket og at give plads til kreative fællesskaber og udfordringer.

Især sidstnævnte er også ganske afgørende for Anne Hardahls egen arbejdsglæde.

Som kultursociolog Emilia van Hauen skriver i sit seneste nyhedsbrev:

- De unge stræber efter noget, der kommer alle til gode. Og bliver man irriteret over alle de krav, de stiller, kan man starte med at kigge på sig selv.

Kultursociologen mener dermed, at mange unge er frontløbere for kravene til fremtidens arbejdspladser, og hun nævner en række situationer, som i dag typisk får (ældre) ledere til at undre sig over de yngre profiler på arbejdspladsen:

  • De ønsker et nært og personligt forhold til deres leder.
  • De siger bare nej til de mindre attraktive opgaver.
  • De forventer at kunne arbejde kreativt og selv bidrage med deres egne idéer fra første dag.
  • De taler om deres stress og angst og viser deres sårbarhed.
  • De siger bare op uden at have et andet job.

I stedet for at blive irriteret over yngre profilers anderledes karrierevaner og krav skal ældre generationer være taknemmelige for dem, anbefaler kultursociologen.

Er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Det er fortsat gratis at tilmelde sig. Du kan også følge os på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Søren Rasmussen, administrerende direktør i Nordhavn Power Solutions A/S, kan glæde sig over endnu en solid ordre på en metanolløsning til dansk skibsfart. Køberen af i alt tre metanolbaserede generatoranlæg er Esbjerg-rederiet Esvagt. Foto: Annelene Petersen

Det er også værd at vide om Randers' erhvervsliv

Esbjerg-rederiet Esvagt har valgt en metanolbaseret løsning til deres første C02-neutrale SOV (Service Operation Vessel), og Nordhavn Power Solutions A/S fra Randers er virksomheden, der skal levere de i alt tre metanolbaserede generatoranlæg.

Underskuddet i Cold Hand Winery A/S i Læsten voksede sidste år, viser 2021-regnskabet. Til gengæld steg aktiviteten. Underskuddet steg således fra -374.490 kroner før skat til -980.665 kroner før skat. Mens selskabets bruttofortjeneste steg fra 3,2 millioner kroner til 4,3 millioner.

Hanssen Ejendomme har per 1. maj 2022 købt kontorejendommen på Marsvej 43, der i dag huser Danish Crown. Købsprisen er 45 millioner kroner, oplyser Hanssen Ejendomme, der vil omdanne ejendommen til et attraktivt kontordomicil for større og mindre lejere.

Her kan du læse korte nyheder om, hvad der også sker i det randrusianske erhvervsliv.

Esvagt køber methanol-løsning hos Nordhavn Power Solutions A/S

Esbjerg-rederiet Esvagt har valgt en metanolbaseret løsning til deres første C02-neutrale SOV (Service Operation Vessel), der bliver verdens første grønne servicefartøj til offshore vindinstallationer. Og leverandøren bliver Nordhavn Power Solutions A/S fra Randers.

Der er tale om en unik leverance på tre metanolbaserede generatoranlæg til servicefartøjet, og det er en aftale, der varmer hos salgsdirektøren i Nordhavn Power Solutions.

- Det er et kæmpe skulderklap, når et af de største rederier i Danmark har valgt os som leverandør til denne nybygning, fortæller Jørk Rudolph og uddyber:

- Vi kommer ikke bare med endnu en grøn løsning til markedet, men vi kommer faktisk med en grøn løsning, der bliver den første af sin slags. Det er en virkelig unik løsning, der kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling og få andre spillere i branchen til at vælge en lignende løsning.

Vicedirektør i Esvagt, Kristian Ole Jakobsen, kalder Nordhavn Power Solutions for en kvalitetsleverandør.

- Vi er overbevist om, at deres metanolbaserede generatoranlæg nok skal leve op til vores forventninger, lyder det fra vicedirektøren.

Corona-underskud hos Cold Hand Winery A/S

Underskuddet i Cold Hand Winery A/S i Læsten voksede sidste år.

Det fremgår af 2021-regnskabet, som selskabet netop har registreret hos Erhvervsstyrelsen. Underskuddet steg fra -374.490 kroner før skat til -980.665 kroner før skat.

Selskabets bruttofortjeneste steg imidlertid fra 3,2 millioner kroner til 4,3 millioner kroner, hvilket vidner om øget aktivitet.

Som ledelsen skriver i regnskabet:

- Til trods for at 2021 har været et corona-år med mange periodiske op- og nedlukninger, er det lykkedes at forøge selskabets aktivitetsniveau med godt 20 procent. Hertil kommer, at salget af gavekort har været stærkt stigende, men hvor dette salg først indtægtsføres i forbindelse med gavekortets indløsning.

Selvom Cold Hand har benyttet diverse corona-hjælpepakker, har dette ikke opvejet de stigende omkostninger, slår ledelsen fast og kalder alt i alt 2021-regnskabet for "ikke tilfredsstillende":

- Selskabet kan som følge af årets underskud samt den forøgede balance i perioder være udfordret på likviditeten. Selskabets ledelse har derfor igangsat tiltag til at forbedre likviditeten gennem egen indtjening og omkostningstilpasning, samt påbegyndt nedbringelse af balancen primært gennem en slankning af varelageret.

Virksomheden har indgået en aftale med  selskabets største enkeltstående kreditor om at  udskyde nedbringelsen af lånet, ligesom der er indgået en afdragsordning med staten. Dette vil ifølge ledelsen alt i alt betyde, at der er den nødvendige kapital til at realisere det udarbejdede drifts- og likviditetsbudget for 2022.

Hidtidigt Danish Crown-hovedkvarter købt for 45 millioner kroner

Hanssen Ejendomme har per 1. maj 2022 købt den kontorejendom på Marsvej 43, der i dag huser Danish Crown.

Slagterikoncernen vil fortsætte som lejer og vil først i løbet af 2023 flytte ud af den 8460 m2 store ejendom. Dette vil ske i takt med, at slagterikoncernens nye domicil bygges færdigt.

Hanssens plan er at renovere ejendommen og omdanne den til et attraktivt kontorhus, der kan huse både større og mindre lejere, der alle vil kunne benytte en række indbydende fællesfaciliteter.

Til ejendommen hører også et grundstykke, hvor der vil kunne etableres udvalgsvarer, restauration med videre, skriver Hanssen Ejendomme på sit website.

- Randers er en spændende by i udvikling, hvor vi allerede har foretaget nogle investeringer. , siger direktør for Hanssen Ejendomme, Michael Andersen.

EDC Erhverv Trio har stået for ejendomssalget. Købsprisen har været 45 millioner kroner, oplyser Hanssen Ejendomme, der i 2021 havde en nettoomsætning på over 1,3 milliarder kroner.

Da Anne Hardahl åbnede sin frisørsalon for 16 år siden, havde hun arbejdet i London og bestyret to saloner herhjemme. Og hun udfordrer stadig sig selv kreativt og fagligt. Foto: Trine Wiese

Frisør Anne Hardahl: Sådan får jeg kreativiteten til at blomstre

Frisør Anne Hardahl ejer A+ Intercoiffure i Randers, der sidste år blev Art Director for Intercoiffure Danmark og tæller en række af de dygtigste frisører i Danmark.

- Jeg næres, når jeg har mulighed for at prioritere de kreative udfordringer og samarbejder, der er så afgørende for, at jeg kan være en inspiration for både medarbejdere og kunder, slår den garvede frisør fast og fortsætter:

- Det er en stor anerkendelse af dig som frisør at være Art Director, og det betyder, at du udvikler dig og fastholder et højt niveau og præsterer noget, der er værd at se på for andre frisører.

I april stod hun bag et spektakulært show på Intercoiffure Danmarks kongres, der fandt sted på Marienlyst Strandhotel.

Fotos af en af hendes show-modeller er blandt andet med i det nyeste internationale magasin Intercoiffure Paris.

– Jeg prioriterer at være med i sammenhænge, hvor min kreativitet og faglighed konstant udfordres, så jeg får energi til både kunder og medarbejdere, siger frisør Anne Hardahl, der ejer salonen A+ Intercoiffure i Randers og sidste år blev Art Director for Intercoiffure Danmark, der tæller en række af de dygtigste frisører i Danmark.

KARRIERELIV: - Der her er jo mit liv. Så det kan jeg vist ikke rigtig svare på, siger Anne Hardahl, mens hun kigger rundt i frisørsalonen A+ Intercoiffure i Randers’ midtby.

Salonen er indrettet med designklassikere som Y-stolen af Hans J. Wegner. Sorte nuancer giver kant, og stemningen er mere international end klassisk randrusiansk.

Spørgsmålet hun ikke kan besvare, går på, hvor meget hun egentlig arbejder. Men arbejdstimer er ikke noget, der tælles i Anne Hardahls univers.

- Når jeg i perioder har oplevet at være drænet, har det ikke handlet så meget om mængden af arbejdstimer. Det har derimod drejet sig om, at jeg har måttet bruge min ledelsestid på opgaver, der ikke har løftet mig.

- Jeg næres, når jeg har mulighed for at prioritere de kreative udfordringer og samarbejder, der er så afgørende for, at jeg kan være en inspiration for både medarbejdere og kunder, slår den garvede frisør fra Randers fast og tilføjer:

- Min far spørger mig nogle gange, om jeg da ikke bare kan skære noget af det fra, der ikke har direkte at gøre med salonen. Men så er det, at jeg må sige nej.

Et eksempel: I 2021 blev Anne Hardahl udnævnt som Art Director for Intercoiffure Danmark, der er en eksklusiv medlemsforening for en række af de dygtigste frisører i Danmark.

- Det er en stor anerkendelse af dig som frisør at være Art Director, og det betyder, at du udvikler dig og fastholder et højt niveau og præsterer noget, der er værd at se for andre frisører, fortæller Anne Hardahl, der i april stod bag et spektakulært show på Intercoiffure Danmarks kongres, der fandt sted på Marienlyst Strandhotel.

Fotos af en af hendes show-modeller vises i det nyeste internationale magasin Intercoiffure Paris.

Det er ikke fordi, vores kunder nødvendigvis skal have rødt, kort hår som nogle af vores show-modeller, men de får sikkerhed for, at de altid får en moderne frisure hos os.

Anne Hardahl

- Det var en meget rørende oplevelse, fordi det var første gang efter corona, at vi kunne være sammen om en så kreativ udfordring. Det var så også første gang, at jeg skulle stå for et show, og der kom jeg virkelig op at stå på tæerne.

Anne Hardahl gør aldrig noget halvt, og hun var med egne ord ”virkelig udfordret”. Hun måtte få hjælp til lys og lyd, og hun havde bistand fra både tre dygtige kollegaer og fra sine egne  elever.

- Vi fik så meget anerkendelse for showet. Vi havde lejet kjoler fra Det Kongelige Teater, vi havde brugt rigtig mange timer på at lave headpieces, og jeg viste klipninger og farvninger med spændende detaljer. Det var en rigtig sjov proces, selvom det også gav stor travlhed.

Til august rejser Anne Hardahl til Finland, hvor hun skal samarbejde med Art Directors fra Sverige, Norge og Finland om at lave fotomateriale.

- Sådan noget er vildt inspirerende, og mine kunder i salonen kan rigtig godt lide de indspark, jeg kommer med. Det er ikke, fordi vores kunder nødvendigvis skal have rødt, kort hår som nogle af vores show-modeller, men de får sikkerhed for, at de altid får en moderne frisure hos os, fortæller Anne Hardahl.

En blev jordemoder - en anden makeupartist

Nogle gange kan det imidlertid være ganske udfordrende at finde den nødvendige tid til ”at vande” kreativiteten.

Og noget af det mest enerverende at bruge arbejdstid på er at skulle rekruttere nye medarbejdere, slår Anne Hardahl fast.

Mens opbakning fra trofaste kunder har været en gave for salonen under Corona-pandemien, har det været en stor udfordring, at mange medarbejdere – også hos A+-salonen – har brugt nedlukningerne til at kigge deres karrierevalg efter i sømmene og har fundet mod til at kaste sig ud i nye livsdrømme.

En af Anne Hardahls frisører er blevet jordemoder. En anden er blevet makeupartist og arbejder nu hos Danmarks Radio og en række modelbureauer.

En dansk frisørs tid i faget er i gennemsnit syv år inklusive den fireårige uddannelse. Efter tre år starter de enten på en ny uddannelse eller springer ud som selvstændige.

- Jeg er meget stolt over, hvad mit personale opnår på deres videre vej. Men det slider da også, når gode medarbejdere siger op.

- Når man som jeg har nogle af dem med de største kreative evner og ambitioner, så risikerer man nu engang, at de på et tidspunkt vil videre for at prøve sig selv og talentet endnu mere af. Det kan ikke være anderledes, siger Anne Hardahl og uddyber:

- Hvis man får de unge med potentiale og med gang i, risikerer man også, at de gerne vil videre en dag. Og mange af mine ansatte og elever har så ovenikøbet boet i Aarhus, og dermed har de endnu mindre tilknytning til Randers.

A+ Intercoiffure har eksisteret siden december 2005, det vil sige i 16 år, og cirka hver femte år må Anne Hardahl begynde forfra med et nyt team.

- Til sommer er vi igen fuld bemandet, og så skal et nyt team stille og roligt bygges op på ny, fortæller hun og slår fast, at det trods de generelle vanskeligheder med at rekruttere indtil videre er lykkedes hende at få tiltrukket gode ansatte.

- Det vigtigste for mig er, at de har interessen og passionen. Det de skal lære, skal jeg eller en anden nok lære dem, siger hun.

Hvordan har din karrievej været?

- For seksten år siden åbnede jeg salonen, og inden da arbejdede jeg i London.

- Jeg havde bestyret to saloner herhjemme og var taget til London for at lade mig efteruddanne på det anerkendte Tony & Guy-akademi - efterfølgende arbejdede jeg selv for det.

- Jeg ønskede at få noget mere i rygsækken, inden jeg blev selvstændig, og det fik jeg. Og det er fortsat vigtigt for mig at udvikle mig. Man må aldrig gå i stå.

- Som den lokale fagforening siger, jeg er en af dem, der fortsat udvikler mig. Du skal sørge for at få input, så du vokser fagligt og personligt.

Hvad drømmer du om?

- Jeg oplever og får at vide, at jeg har forretningsmæssigt potentiale til noget mere, også selvom jeg erklærer hellere at ville være ”passioneret” end ”forretningsmand”.

- Opsparingen blev drænet under corona, men når jeg lige er kommet mere ovenpå igen, har jeg forskellige overvejelser.

- Først tænkte jeg, det skulle være en ekstra butik i Aarhus, men nu er det mere noget virtuelt med undervisning. Detaljerne kan jeg først fortælle om senere.

Hvordan får du mod til at kaste dig ud i nyt?

- Jeg springer ikke bare ud i noget – jeg er nok lidt jysk og fornuftig og skal have det helt på plads, før jeg kaster mig ud i nyt. Men jeg har drømme. Jeg skal bare have de rigtige personer med i det.

- Og så er jeg en del af Pernille Aalunds forløb Den Spirituelle Entreprenør. Vi er meget forskellige på holdet, men her får jeg et skub til lige at være lidt mere modig, end jeg ellers har det med at være.

Det kræver et vedholdende fokus at rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere og elever. Sådan er det også for frisør Anne Hardahl fra A+ Intercoiffure, der var pavestolt, da hun forleden kunne ønske sin frisørelev Lotte Cecilie Christensen (på billedet) tillykke, da hun vandt DM i Skills 2022 i frisørkonkurrencen. Foto: Tradium

Fem konkrete punkter: Annes vej til at skabe gnist og arbejdsglæde

Frisør Anne Hardahl, der ejer A+ Intercoiffure, kæmper ligesom de fleste andre med at rekruttere og fastholde især elever og yngre medarbejdere.

Hun afviser at have fundet de vises sten, men efter 16 år som frisør-ejer har hun alligevel udviklet en række metoder til at efterkomme især yngre ansattes ønsker til det gode arbejdsliv.

Overskrifterne på, hvad hun prioriterer ledelsesmæssigt, er:

1. At holde mandagslukket.

2. At tale fordomme midt imod.

3. At vise den mangfoldige verden.

4. At skabe kreative fællesskaber.

5. At sige ja - selvom tiden er presset.

Du skal ikke stække dine medarbejderes vinger. Du skal bakke op om dem og også inddrage og indtænke dem i dine egne drømme og planer. Sådan lyder noget af det, som frisør Anne Hardahl har fokus på i den evige kamp for at fastholde især elever og unge medarbejdere.

INSPIRATION: Som de fleste andre kæmper frisør Anne Hardahl, ejer af A+ Intercoiffure med at rekruttere og fastholde sine elever og yngre medarbejdere.

- Når du har passionerede, dygtige, ambitiøse elever og yngre medarbejdere, må du finde dig i, at du ikke har dem i særlig lang tid, slår hun fast og uddyber:

- Jeg bliver stolt, når de klarer sig godt videre frem i karrieren. Det dræner dog med jævnlig udskiftning af ansatte, men sådan er det nu engang, og du har kun det valg at fokusere positivt, siger Anne Hardahl, der ejer A+ Intercoiffure i Rosengade i midtbyen af Randers.

Kort om Intercoiffure Danmark

Firsørsalonen A+ Intercoiffure i Randers er en del af netværket Intercoiffure Mondial (ICD), der er en verdensomspændende organisation i cirka 55 lande, og som bygger på et tæt samarbejde mellem verdens dygtigste frisører.

Lever din frisørsalon op til kvalitetsniveauet for en Intercoiffure salon, kan du søge om optagelse i Intercoiffure – men det kræver, at du bliver indstillet af mindst to nuværende medlemmer, der har været medlemmer af Intercoiffure i minimum tre år.

Den endegyldige opskrift på succesfuld rekruttering og fastholdelse afviser Anne Hardahl at have fundet.

Men efter at have haft egen frisørsalon i seksten år har hun alligevel udviklet en række  metoder, der har vist sig effektive, og her deler hun fem veje til at efterkomme karriereønsker og behov hos især yngre medarbejdere og elever.

1. At holde mandagslukket

- Fritiden betyder meget for de unge – det kan vi andre måske lære lidt af.

- Og jeg er blandt andet begyndt at lukke salonen om mandagen. Det synes medarbejderne er dejligt. Og det er jeg da også selv begyndt at synes. Nu kan jeg godt finde ud af at lave noget søndag – i stedet for bare at lade op.

- Men uanset hvad bliver nogle træt af butikstider. Under corona prøvede mange, hvordan livet var, når de kunne være sammen med veninderne både fredag og lørdag. De tog livet op til revision og valgte frisørfaget fra.

- Jeg prøver dog også at sige til dem: - Jeg er nærmest ligeglad med, hvornår I er her. Bare I er her.

2. At tale fordomme midt imod

- En af mine tidligere elever var lidt af en 12-tals-pige, og hun blev hele tiden konfronteret med, at hun med alle de 12-taller, da måtte have potentiale til andet og mere.

- Og sådan noget bliver jeg vred over. Man skal ikke nedgøres, fordi man vælger frisørvejen. Mange af os er både kreative, passionerede og kan tænke os om.

- Vi skal blive bedre til at fortælle, hvor seje frisører er – og så skal vi konfrontere de dumme fordomme, vi møder.

3. At vise den mangfoldige verden

- De bedste unge kan vælge og vrage, og jeg gør meget for, at de ser, hvor stor og mangfoldig verden er.

- De skal se andet end denne her salon, og jeg lader dem deltage i alt fra DM i Skills til andre konkurrencer og events.

- Du skal ikke stække deres vinger, og så skal du vise forståelse. Du skal inddrage og indtænke dem i dine drømme og planer.

- Nogle gange er du nødt til at slippe en god medarbejder, der vil prøve sig selv af. Men så må du sige: - Du har min opbakning, og så må du komme tilbage, når du er klar.

4. At skabe kreative fællesskaber

- Mine elever er næsten altid med til diverse events, og da jeg for eksempel havde mit første show som Art Director hos Intercoiffure var det en rørende oplevelse - også for eleverne.

- Vi havde alle længtes efter det her kreative fællesskab, og så skete der pludselig noget.

- Vi præsterede noget sammen og blev anerkendt af de andre dygtige frisører.

5. At sige ja – selvom tiden er presset

- April var presset, da der både var show, svendeprøve og DM i Skills.

- Hvorfor lægge skills lige op til konfirmationerne? Jeg havde egentlig sagt nej til min elev Lotte Cecilie Christensen, da jeg syntes, det var for meget også at deltage i DM i Skills. Men hun brændte så meget for det, så jeg gav mig, og det blev en stor succes.

- Hun vandt jo DM i Skills i frisørkonkurrencen, og det var en god beslutning at give hende lov.

- Men jeg måtte skære meget fra i den periode. Alt kontorarbejde har jeg for eksempel måttet udskyde på den bekostning.