Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

A1 Consult med ejeren Ulrik Max Jørgensen i spidsen har succes med at være rådgivende ingeniør med speciale i havne- og marinekonstruktioner. Foto: Annelene Petersen

Havnebyggerens strategi har holdt vand

To ud af tre strategier fejler. Alt for mange planer bliver ikke eksekveret.

Faldgruberne er mange. Så lad os fokusere på, hvad vi kan lære af en af de virksomheder, der rent faktisk er lykkedes med at få liv i sine planer; nemlig den rådgivende ingeniørvirksomhed A1 Consult.

Da jeg første gang, tilbage i 2015, mødte ejeren Ulrik Max Jørgensen, fortalte han, at han ville gøre en dyd ud af, at A1 Consult arbejder professionelt som en stor virksomhed, men samtidig er agil som en mindre specialist i et marked præget af store koncernlignende konkurrenter.

Strategien er siden justeret løbende, men den har overordnet set været rigtig tænkt og dygtigt eksekveret.

Anno 2022 er A1 Consult fortsat et solidt foretagende, fortæller Ulrik Max Jørgensen i nærværende nyhedsbrev, hvor han også deler, hvordan virksomheden konstant søger at afkode og levere, hvad der gør kunderne glade.

Og så lige et par ord om, hvad der kan få  flotte planer til at forblive tågede hensigter.

Det giver blandt andre Aros Business Academy et bud på og liner 10 grunde op til, at det kan halte med at implementere en strategi.

3 af de 10 grunde er:

 • Jeres strategi kan være "hugget i sten", det vil sige, at den ikke tager højde for, at brancher og vores verden er under konstant forandring.
 • Strategien kan lyde rigtig godt på papiret, men det kan være for kompliceret at omsætte til konkret handling.
 • Og så batter det ikke, hvis ikke medarbejderne har været involveret i strategiarbejdet. I fejler, hvis de hænder og hoveder, der rent faktisk skal eksekvere strategien, ikke er inviteret med ombord, når planer formuleres og udtænkes.

Kan du lide dagens nyhedsbrev, og er du endnu ikke abonnent, så gør som hundredvis af Randers-virksomheder. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God læselyst.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Vinlageret Randers A/S, der blandt meget andet er den dominerende ejer af Jysk Vin (90 procent), har præsteret et stigende overskud i 2021, viser årsregnskabet, der netop er registreret hos Erhvervsstyrelsen. Foto: Trine Wiese

Det er også værd at vide om virksomhederne i Randers

Overskuddet hos Vinlageret Randers A/S, der ejes af Frank Søndergaard, blev næsten fordoblet i regnskabsåret 2021. Det viser den årsrapport, som netop er registreret hos Erhvervsstyrelsen. Overskuddet steg fra 13,2 millioner til 25,4 millioner kroner før skat.

Carsten Tønnes bliver CEO for Expedit Group A/S med ansvar for produktion i Danmark og Letland samt salgskontorer i Norge, Sverige og Finland. For kort tid siden blev han afskediget som administrerende direktør for Sekura Cabins A/S.

Sæt kryds i  kalenderen 6. oktober 2022. Her løber Randers Business Awards af stablen. Arrangøren er Biznet Randers, der består af 11 lokale Randers-netværk. Award-showet hylder det lokale erhvervsliv, og på aftenen vil der blive uddelt i alt 10 priser. Allerede nu kan du indstille kandidater.

Her kan du læse korte nyheder om profiler, regnskaber og begivenheder i det randrusianske erhvervsliv. Så kan du tale med.

Overskuddet hos Vinlageret Randers A/S vokser

Overskuddet hos Vinlageret Randers A/S er i regnskabsåret 2021 vokset fra 13,2 millioner til 25,4 millioner kroner før skat, mens antallet af fuldtidsmedarbejdere i perioden er steget fra 81 til 84.

Selskabets bruttofortjeneste er steget fra 52,8 millioner til 65,3 millioner kroner, mens formuen er vokset fra 81,7 millioner til 102,1 millioner kroner. Det viser regnskabet, der netop er registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Vinlageret Randers A/S hører under den familieejede Amka Group og ejer Jysk Vin ApS (90 procent), Best Selection A/S, Beer Enthusiast ApS, Conquer Spirits ApS, VIN300 ApS og VLR Ejendom ApS.

Alt i alt betegner ledelsen årets resultat i Vinlageret Randers A/S som meget tilfredsstillende. Det var Frank Søndergaard, der købte Vinlageret Randers A/S tilbage i 1999, og han er nu eneejer af firmaet.

Carsten Tønnes scorer nyt CEO-job

Carsten Tønnes bliver CEO for Expedit Group A/S med ansvar for produktion i Danmark og Letland samt salgskontorer i Norge, Sverige og Finland. Det fortæller han på sin Linkedin-profil.

- En stor tak til direktionen ved Wanzi for at tro på mig, skriver han.

For kort tid siden blev han afskediget som administrerende direktør hos Sekura Cabins A/S, hvor han blandt andet stod i spidsen for byggeriet af et nyt stort fabriksdomicil.

Datoen for Randers Business Awards er 6. oktober

Hvem er Årets Iværksætter i Randers? Hvem er Årets medarbejder? Og hvem er Årets Vækstvirksomhed?

Det finder vi blandt andet svar på 6. oktober 2022, når Randers Business Awards løber af stablen.

Arrangøren er Biznet Randers, der består af 11 lokale Randers-netværk.

Award-showet er en hyldest til erhvervslivet, og på aftenen vil der blive uddelt i alt 10 priser. Allerede nu kan du indstille kandidater.

Snart kan du tilmelde dig her

Anno 2022 kan den rådgivende ingeniørvirksomhed A1 Consult med ingeniør Ulrik Max Jørgensen i spidsen fejre 15-års jubilæum. Pressefoto

A1 Consult A/S vinder fortsat kunder for næsen af de store

I en anlægsbranche overbroderet af kæmpe rådgivende ingeniørkoncerner har A1 Consult med ingeniør Ulrik Max Jørgensen i spidsen formået gang på gang at vinde ordrer lige for næsen af de største konkurrenter.

Virksomheden har 15-års jubilæum, er specialiseret i havne- og vandbygningsopgaver, og her fortæller ejeren, hvad der skal til for, at en ”lille spiller” som A1 Consult gang på gang kan give store konkurrenter baghjul.

Ulrik Max Jørgensen har stået i spidsen for ingeniørvirksomheden A1 Consult i 15 år. Det er stadig både sjovt og udfordrende, men det kan også skabe skår i glæden, når en erfaren medarbejder rejser videre.

STRATEGI: - Mindre virksomheder kan også have store muskler!

Sådan lød det kort og med et smil fra Ulrik Max Jørgensen, da han tilbage i 2016 modtog Randers Kommunes Erhvervspris for at være en veldrevet, ambitiøs virksomhed med evne for at skabe lokale arbejdspladser.

Dengang var virksomheden så småt ved at profitere af en ambitiøs, modig strategi, der overordnet set handler om at gøre det til en fordel at positionere sig som et mindre, agilt dansk rådgivende ingeniørfirma med speciale i havne- og vandbygningsopgaver samt kystsikring.

A1 Consults opgaver – udpluk

 • Hirtshals Havneudvidelse: Bygherrerådgiver i hele planlægnings- og udførelsesforløbet.
 • Næstved Havn: Projektering og udbud af alle konstruktioner i forbindelse med renovering af Vestre Kaj og Vestre Mellemkaj.
 • Randers Havn: Etablering af veje i forbindelse med havneudvidelse (etape 1 og 2). Vejene skal servicere de arealer, der tages i brug inden for den nærmeste fremtid.
 • Thisted Kommune: Cold Hawaii Indland, den rekreative forbindelse og Synopal havnen.
 • Sønderborg Havn: Ny badebro ved den sorte strand.
 • Skanderborg bybad.
 • Lemvig Havn: Klimasikring af Havn og By.
 • Horsens Kommune: Etablering af det kajnære byrum.

I en branche med utallige, koncernstore rådgivende ingeniørvirksomheder ville Ulrik Max Jørgensen overbevise kunderne om det fornuftige i at entrere med hans mindre specialiserede team af rådgivende ingeniører.

Og forskel på størrelsen er ganske vist:

Mens A1 Consult har 13 ansatte, har den mindste af konkurrenterne i Danmark i omegnen af 2400 medarbejdere, oplyser Ulrik Max Jørgensen.

Nu oplever vi kun respekt

- Vi har aldrig ønsket at blive blandt de største, men vi arbejder hver dag på at være blandt de bedste, fortæller han og forsætter:

- Da vi startede tilbage i 2007, rystede nogle af konkurrenterne lidt på hovedet ad os, fordi vi trods vores begrænsede størrelse vovede at bevæge os ind på dette meget specialiserede rådgivningsmarked, domineret af store koncerner. Men så begyndte vi at vinde opgaver for næsen af dem - og nu oplever vi kun respekt, siger Ulrik Max Jørgensen fra firmaets hyggelige domicil midt i en juletræsplantage i Over Hornbæk, tæt ved E45 i Randers.

Anno 2022 kan virksomheden fejre 15-års jubilæum, og i årenes løb har A1 Consult vundet en lang række krævende rådgivningsopgaver i kapløb med Rambøll, Sweco, Niras og Cowi.

Kort om A1 Consult A/S

 • Virksomheden, der blev etableret i 2007, er specialiseret i at rådgive om havne-, vandbygning og geoteknik og beskæftiger 13 medarbejdere, inklusive ejer og senioringeniør Ulrik Max Jørgensen.
 • Regnskabet for 2021 viser, at overskuddet er steget fra 3,6 millioner til 3,8 millioner kroner før skat, at bruttofortjenesten landede på 10,7 millioner kroner, mens formuen i Randers-firmaet steg fra 5,1 til 5,6 millioner kroner.
 • Modtog i 2016 Randers Kommunes Erhvervspris.
 • Tre gazelle-kåringer er det også blevet til.

Det aktuelle regnskab for 2021 viser, at overskuddet er steget fra 3,6 millioner til 3,8 millioner kroner før skat, og egenkapitalen vokser støt og roligt.

Ulrik Max Jørgensen forklarer succesen:

- Vi leverer rådgivning tilpasset vores kunder og går aldrig på kompromis med fagligheden samtidig med, vi udfordrer vores kunder. Vi har opbygget en skarp kvalitetskontrol og standarder. Samtidig har vi nøje analyseret på, hvor det er, vi som en mindre virksomhed har af klare fortrin og skruet op netop her.

I har strategidøgn på fredag - hvad er det?

- Ja, her præsenterer jeg vores langsigtede strategi . Sidste år ansatte jeg en økonomichef, og det var et stort og positivt skridt, og med ham på plads kan vi i endnu højere grad sætte handling bag vores strategiske fokusområder.

- Tre af dem er: Vi må fortsat arbejde på at fastholde og rekruttere stabile, dygtige medarbejdere. Vi er i færd med at skabe en ledergruppe bestående af partnere for at gøre os endnu mere robuste. Og så skal vi fortsat søge at skabe og udvikle endnu tættere kunderelationer.

Hvad ønsker du for de næste år i dit lederliv ?

- Jeg er 48 år, og når jeg er 50, skulle jeg gerne begynde at blive mere uafhængig og videregive mere ansvar. Denne udvikling er allerede igangsat. Også derfor kigger vi nu på, hvordan vi kan etablere en partnergruppe med erfarne profiler. Jeg vil gerne både have lidt mere fri til familien og tid til at komme op i helikopteren og hjælpe på projekterne?

I har fået SMV-puljemidler - hvad er de tiltænkt?

- Vi har fået puljemidler til branding, Vi skal blive ved med at fortælle vores kommende medarbejdere om vores mange spændende projekter. Og vi har fået puljemidler til at arbejde med bæredygtighed. Vi har blandt andet netop købt en grund på Fladbrovej i Over Hornbæk i Randers, hvor vi vil bygge et nyt domicil med udsigt udover å-dalen, der er gennemsyret af bæredygtige principper.

Er det stadig sjovt at eje og drive A1 Consult?

- Jeg skal være ærlig og sige, at jeg blev mere træt, da en af vores gode, erfarne folk for nylig sagde sit job op. Der måtte jeg lige trække mig en kort periode. Men så fik jeg øjnene op for, at også denne opsigelse kunne give muligheder. Nu kan andre erfarne profiler komme i spil, og der er plads til nye.

Har du planer om at sælge virksomheden?

- Nogle har da ringet på klokken, men hvis jeg solgte, ville jeg nok savne det. Jeg ser mig selv som værende i min bedste alder, så jeg er slet ikke på vej på pension. A1 Consult har fortsat et stort potentiale, jeg gerne vil være med til at udfolde i samarbejde med alle medarbejdere og ledelsen.

- Vi skal blive ved med at fortælle vores kommende medarbejdere om vores mange spændende projekter, siger ejeren Ulrik Max Jørgensen. Pressefoto
- Vi taler havnens sprog, siger ejer og senioringeniør Ulrik Max Jørgensen fra A1 Consult A/S, der har en lang række af de danske havne og kommuner som kunder. Pressefoto

5 fokuspunkter: Sådan gør A1 Consult kunderne glade

Hvad er vigtigt for kunderne? Hvad ønsker de? Hvordan prioriterer de?

Den rådgivende ingeniørvirksomhed A1 Consult, der har 15-års jubilæum, har i alle årene analyseret på og spurgt ind til, hvad der gør kunderne glade.

Her deler ejer og senioringeniør Ulrik Max Jørgensen virksomhedens fem fokuspunkter, der alle har kundernes behov og ønsker som omdrejningspunkt.

De fem punkter lyder:

1. Standarder og skarp kvalitetskontrol

2. Ikke et nummer i en stor maskine

3. Transparente, fornuftige priser

4. Fagpolitisk sparring

5. Indsigt i det gode købmandskab

Det kræver langt mere end skarpe ingeniørfaglige kompetencer at vinde opgaver som rådgivende ingeniør med speciale i havne-, vandbygning og geoteknik. Her fortæller A1 Consult-ejer Ulrik Max Jørgensen om virksomhedens strategiske fokus på at skabe og bevare kundernes tilfredshed.

KUNDEFOKUS: Når A1 Consult gang på gang evner at vinde rådgivningsopgaver indenfor havne-, vandbygning og geoteknik, handler det ikke bare om, at virksomhedens medarbejdere har knivskarpe ingeniørfaglige kompetencer og suppleres af et stærkt branchenetværk med andre specialister.

- Vi evner at være mere end ingeniørfagligt dygtige, siger A1 Consult-ejer Ulrik Max Jørgensen og forklarer videre:

- Vores rådgivning foregår i forbindelse med kompliceret projektarbejde, og når vi lykkes, er det både fordi, vi evner at få vores faglighed i spil og være i en tæt, tillidsfuld og kvalificeret dialog med bygherren.

- Vi gør ganske enkelt en dyd ud af at forstå både samarbejdets kunst og essensen i godt købmandskab, ligesom vi aldrig slipper en opgave, før den er løst.

Her opsummerer Ulrik Max Jørgensen fem fokuspunkter, der tilsammen er afgørende for, at den rådgivende ingeniørvirksomhed i så høj grad evner både at tiltrække nye og fastholde eksisterende kunder.

1. Standarder og skarp kvalitetskontrol

A1 Consult har, hvad angår de interne processer, indrettet sig som de største rådgivende ingeniørkoncerner, men er blot langt mere agil.

Når det gælder projektledelse, standarder og kvalitetskontrol, søger A1 Consult at være gennemsyret af både stringens, systematik og transparens.

2. Ikke et nummer i en stor maskine

Også de største kunder ønsker sig set, hørt og prioriteret.

De ønsker ikke at være et nummer i en stor maskine.

De vil inddrages og have en åben, tillidsfuld dialog.

Derfor har A1 Consult altid en eller to faste projektledere eller specialister tilknyttet et projekt.

Medarbejderne er aldrig længere væk end et hurtigt telefonopkald.

3. Transparente, fornuftige priser

En gennemsigtig og fornuftig prisstruktur er naturligvis også afgørende for kundetilfredsheden.

Og mens store koncerner typisk tager tusindvis af kroner for at starte en ny sag op, har A1 Consult allerede leveret de første indledende input til kunden for det samme beløb.

Priser skal være til at gennemskue og være rimelige!

4. Fagpolitisk sparring

Danske havne har en stor politisk bevågenhed.

Og A1 Consult må i stigende grad gå dybere ind i udviklingsprocesser og hjælpe havnedirektører og havnebestyrelse med at få øje på, hvordan havnen kan effektiviseres yderligere, hvordan interessenter kan inddrages, og hvordan muligheder og løsninger bedst udvikles.

A1 Consult rådgiver også i den indledende fase af byggeprojekterne, og det fører alt andet lige til en højere kvalitet og en langt sundere anlægsøkonomi for bygherren.

5. Indsigt i det gode købmandskab

Når ingeniører hos A1 Consult rådgiver kunder, indtænker de altid, at byggerier og beslutninger skal kunne forsvares og forklares i både en fagpolitisk og forretningsmæssig kontekst.

Havnen er nemlig også en virksomhed, der skal kunne løbe økonomisk rundt.

Danske havne konkurrerer på livet løs om kunderne, der hyppigt vælger at flytte til netop den havn, der har de bedste faciliteter til den laveste pris.