Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

FCK's medrejsende fans jublede, da de søndag 15.maj kunne fejre en sejr over Randers FC på Cepheus Park. Og som sædvanlig var det Anders Juul, sikkerhedschef hos Randers FC og ejer af CS Security, der havde det overordnede ansvar for, at dagen forløb fredeligt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sådan bliver sikkerhed til en troværdig business

Hvordan har CS Security ApS skabt sin bedste omsætning nogensinde?

Hvordan undgår du som leder og sikkerhedschef, at en konflikt eskalerer?

Hvordan kommunikerer du, så ingen får anledning til at ryge op i det røde felt?

Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i dette nyhedsbrev, hvor jeg interviewer Anders Juul, der har 25 års erfaring i vagtbranchen, er sikkerhedschef i Randers FC og ejer af CS Security, hvis kunder spænder vidt; fra den randrusianske superligaklub til eventbranchen og psykiatriske sengeafsnit og bosteder.

I 2018 var vagt- og sikkerhedsfirmaet igennem en konkursbehandling og rekonstruktion. Siden har Anders Juul som eneejer og direktør skabt en virksomhed, der står på to stærke forretningsben. Og i 2021 præsterede virksomheden sin bedste omsætning nogensinde.

Med andre ord har Anders Juul gjort sikkerhed og konflikthåndtering til en ganske fornuftig forretning. Og han har transformeret sin del af vagtbranchen, så den i dag handler mere om menneskekundskab og konfliktnedtrapning – end om ”at kunne smide folk ud på røv og albuer.”

Og så har CS Security gjort op med tidligere tiders machokultur.

- En gut på 120 kilo må gerne vise og tale om følelser, ja det er faktisk en del af jobbeskrivelsen, hvis du skal være en dygtig vagt, fortæller Anders Juul.

Kan du lide dagens nyhedsbrev, og er du endnu ikke abonnent, så gør som flere og flere Randers-virksomheder. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Og følg os på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
I 25 år har Anders Juul været en del af sikkerheds- og vagtbranchen. Nu er han sikkerhedschef hos Randers FC og ejer af CS Security. Oprindeligt er han uddannet møbelsnedker, og han har en lang række efteruddannelseskurser inden for HR, ledelse og sikkerhed. Pressefoto

Anders Juul: Både vagtens og chefens superpower er godt humør og menneskeindsigt

I hele 25 år har Anders Juul, ejer af CS Security ApS, været en del af vagt- og sikkerhedsbranchen, og den har de seneste år været igennem en markant transformation.

- Nu fokuserer vi på service og på at skabe gode relationer til gæsterne, fortæller Anders Juul til Erhvervsliv Randers.

- Førhen var det mest et spørgsmål om, hvor mange vagterne kunne tage ”i røv og albuer” og smide ud. Sådan er det slet ikke længere, siger direktøren og nævner, at han også sætter en ære i at gøre op med den traditionelle mandejargon, som har hersket i branchen.

- Vi gør meget ud af at sige, at det er godt at være åben omkring sine følelser. Vi har haft kolleger, der har oplevet alt fra selvmord til hjertestop, og her har vi efterfølgende hyret en psykolog til at hjælpe os med at tale det igennem.

Psykologtimerne har været godt givet ud, understreger Anders Juul:

- Vi må godt tale om vores følelser. Ja faktisk skal du tale om dine følelser, også når du er en mand på 120 kilo.

CS Security ApS har en bred vifte af kunder. Fra Randers FC til eventbranchen og psykiatriske sengeafsnit og bosteder. - Mit team består ikke af de her store muskelbundter. Jeg vil langt hellere, at vi møder folk med et smil og et glimt i øjet, siger direktør Anders Juul.

LEDELSE: Har du været til en superligakamp på Cepheus Park i Randers, har du helt sikkert oplevet Anders Juul i aktion.

Med et fast, venligt blik skuer han ud over stadion. Og opstår uro, vil du se ham give en kort besked i en trådløs mikrofon, hvorefter han hurtigt får kaldt sine folk til stedet og dæmpet gemytterne.

Alt sammen sker i et roligt tempo, og i de allerfleste tilfælde er et smil og en rar bemærkning nok til, at det gode humør vender tilbage.

- Mit team består ikke af de her store muskelbundter, siger Anders Juul, der er sikkerhedschef i Randers FC og ejer af vagt- og sikkerhedsfirmaet CS Security ApS, hvis kunder spænder vidt; fra den randrusianske superligaklub til eventbranchen og psykiatriske afdelinger og bosteder.

- Jeg vil langt hellere, at vi møder folk med et smil og et glimt i øjet. Vi skal ikke være de her hærdebrede mænd, der ikke kan få armene ind til kroppen, og som forsøger at true sig til ro og orden, slår han fast.

Fra muskelbundt til menneskekender

I hele 25 år har ejeren af CS Security været en del af vagtbranchen, og den har de seneste år været igennem en voldsom transformation.

- Førhen handlede det mere om at have store ”bøffer”. Det var mest et spørgsmål om, hvor mange vi kunne tage ”i røv og albuer” og smide ud. Sådan er det slet ikke længere.

- I den seriøse del af vagt- og sikkerhedsbranchen fokuserer vi nu på service. Vores primære fokus er at skabe gode relationer til gæsterne, fortæller Anders Juul til Erhvervsliv Randers, der møder ham på virksomhedens kontor i businessparken.

Når en virksomhed hyrer CS Security, er det at sammenligne med at tegne en forsikring, slår han fast og forklarer:

- Vi er til stede ved for eksempel en superligakamp eller en event for at give folk en god oplevelse. Og jo mindre vi har at lave, jo bedre en dag har det været. Jo flere konflikter vi helt kan undgå, jo bedre er det for alle.

Planlægning er et must

Et højt sikkerhedsniveau ved en større event som en superligakamp kræver en stærk organisation, dygtig planlægning og en tillidsfuld dialog med både klub, fans og myndigheder.

I den henseende har CS Security rigtig mange års erfaring at trække på, og så har Anders Juul taget alle de nødvendige uddannelser som sikkerhedschef og kurser i for eksempel crowd control, der handler om, hvordan man styrer store folkemængder – både når de er i ro og i træls humør.

- Det kræver et godt overblik at stå for sikkerheden, akkurat ligesom de kræver en vis menneskeindsigt at få ansat de rigtige medarbejderprofiler. Vi har i omegnen af 70 ansatte – langt de fleste på deltid, og det er en broget flok, men de har alle en konfliktnedtrappende fremtoning og adfærd. De skal alle have et godt humør og kunne lide mennesker, siger Anders Juul, der holder en kunstpause og fortsætter:

- Med andre ord skal man ikke være en hidsigprop i vagt- og sikkerhedsbranchen. Man skal forstå, hvordan andre tænker. Man skal sætte sig ind i deres hoveder og for alt i verden ikke puste til ilden. Har du en opfarende flok, skal du kunne tale den ned.

Både når det gælder ledelse og som vagt, er det vigtigt at være meget bevidst om, hvad du selv byder ind med i en relation. Et positivt humør smitter!

Følelser er noget, vi taler om

- Og så er det også vigtigt, at du som vagt har modet til at være åben om dine følelser, hvis noget bliver ubehageligt, siger Anders Juul.

CS Security har to stærke ben i sin forretning. Den ene del er events, og den anden er psykiatrien.

- Det er vidt forskellige opgaver, og især på psykiatriske sengeafsnit og bosteder er der tale om en kompleks opgave, og der skal du være mentalt godt udrustet. Her kan du opleve særdeles barske situationer, og som vagt er du ofte alene på stedet. Men faktisk kan de to forretningsben være en god kombination. Efter mange timer alene i psykiatrien kan det være en nydelse at se en fodboldkamp sammen med gode kolleger.

Anders Juul bestræber sig også på at gøre op med den traditionelle mandejargon, som har hersket i vagtbranchen.

- Vi gør meget ud af at sige, at det er godt at være åben omkring sine følelser. Vi har haft kolleger, der har oplevet alt fra selvmord til hjertestop, og her har vi efterfølgende hyret en psykolog til at hjælpe os med at tale det igennem.

Psykologtimerne har været godt givet ud, understreger Anders Juul:

- Vi må godt tale om vores følelser. Ja faktisk SKAL du tale om dine følelser, også når du er en mand på 120 kilo. Og vores samtaler hos psykologen har faktisk gjort os til et endnu mere sammentømret team.

CS Security startede med tre dørmænd hos Tante Olga i Randers. De var så effektive, at de begyndte at blive lejet ud. Nu ejer Anders Juul (yderst th) virksomheden alene og har netop præsteret det bedste resultat nogensinde. Pressefoto

7 hurtige til CS Security-direktøren

2021 var CS Securitys bedste år nogensinde, og virksomheden omsatte som aldrig før, fortæller direktør og ejer Anders Juul.

Dermed har vagt- og sikkerhedsfirmaet evnet at rejse sig efter en konkursbehandling og rekonstruktion i 2018.

I artiklen svarer direktøren på syv "hurtige" spørgsmål om alt fra ledelse til fremtidsdrømme, og han fortæller blandt andet, at hans største udfordring er at blive bedre til at prale af, hvad virksomheden er rigtig god til.
Han nævner, at virksomheden primært har to stærke forretningsben at stå på; nemlig events og psykiatrien.

- Især sidstnævnte skal vi blive bedre til at kommunikere til og om, siger Anders Juul og fortæller også, at hans fremtidsdrøm er at få endnu flere stabile, faste kunder, så kalenderen kan blive fyldt godt op for de næste to til tre år. Udsvingene må meget gerne blive mindre.

CS Security har i 2021 præsteret sin største omsætning nogensinde. Her svarer direktør Anders Juul på "syv hurtige" om alt fra udfordringer og fremtidsdrømme.

LEDELSE: - Vi har aldrig haft så godt et år som 2021, fortæller Anders Juul, ejer af CS Security ApS med 25 år bag sig i vagt- og sikkerhedsbranchen.

Med ro i stemmen kan han nu sige, at en tumultarisk tid omkring 2018 for alvor er håndteret.

I 2018 blev virksomheden, der dengang hed C&S Security, kåret med en gazelle af dagbladet Børsen og blev dermed anerkendt for at være en af de hurtigst voksende virksomheder i Danmark.

Men kort tid efter endte virksomheden alligevel ud i en konkursbehandling, og Anders Juul stiftede et firma, som han kaldte og kalder CS Security.

- Vi overtog samtlige aktiviteter i det konkursramte selskab, men der var nu ikke meget at komme efter. Jeg kørte selskabet videre alene, og siden har vi bygget det hele op igen, fortæller Anders Juul og svarer her på syv "hurtige" spørgsmål.

1. Hvordan var jeres 2021?

- Det var vores bedste år nogensinde, og det var en stor tilfredsstillelse, at det gik så godt. Vi blev ramt i den første corona-nedlukning, men så skal jeg love for, at vi fik travlt.

- Vi var heldige at få gode ordrer indenfor både psykiatrien og også igennem regionen. Vi leverede vagter ved mange vaccinationscentre.

2. Hvad er din største udfordring lige nu?

- Vi skal blive bedre til at prale af, hvad vi er rigtig gode til.

- Og der skal kommunikeres forskelligt, når det handler om kunder inden for vores to primære forretningsben; events og om psykiatrien. Der skal vi blive langt bedre til at målrette vores kommunikation.

3. Hvordan får I nye kunder?

- Mund til mund-metoden er særdeles effektiv, og så får vi også fat i kunder, der vender sig til os, når de har forsøgt sig med nogle af de meget billige i branchen og opdaget, at de tilbyder noget ”skrammel.”

- Der loves guld og grønne skove på en flot hjemmeside til en ufatteligt billig pris. Men det er der så ofte en grund til.

4. Du er fortsat aktiv i jeres sikkerhedsopgaver?

- Det er meget bevidst, at jeg rigtig gerne vil holde mig skarp og se, hvad medarbejderne udsættes for. Men ja, det tager da noget tid fra både det opsøgende salgsarbejde og fra administrationen.

5. Hvordan startede I op?

- Jeg begyndte som dørmand ved Leif Bressum (ejer af Tante Olga med meget mere). Vi var tre gutter, der begyndte at blive lejet ud, og det var sjovt.

- Det var faktisk Leif, der startede firmaet op med os tre gutter på sidelinjen til at drifte. De to andre faldt fra, og så var Leif og jeg tilbage. Han stod for økonomien, og jeg stod for driften.

- Det gled godt, og da Jakob Nielsen fra Randers FC bad mig om at hjælpe med sikkerheden, kom der endnu mere fart i virksomheden, og vi begyndte at blive mere strukturerede og fik noget mere uddannelse.

6. Hvilken uddannelse har du?

- Jeg er oprindelig uddannet møbelsnedker og har en lang række efteruddannelseskurser inden for HR, ledelse og sikkerhed. Og jeg fik erfaring med at arbejde med domsanbragte i psykiatrien.

- Da jeg startede som vagt, blev jeg også hurtigt optaget af, hvordan man kunne smede de to verdener sammen – psykiatrien og vagtbranchen.

- Jeg kunne se, at især de psykiatriske bosteder med domsanbragte kunne have gavn af dygtige vagter.

7. Hvad er dine ønsker for fremtiden?

- Jeg har ikke behov for at blive meget større. Men jeg ønsker endnu flere stabile, faste kunder, så vi kan få kalenderen fyldt op de næste to til tre år. Udsvingene må meget gerne blive mindre.

Bistroteket kan både servere god mad og tjene penge, viser regnskabet for 2021. Restauratørparret Johanne Ægidiussen og Peter Nøhr har grund til tilfredshed. Foto: Annelene Petersen

Det skal du også vide om Randers' erhvervsliv

Gæsterne flokkes om Bistroteket i Randers' midtby, og regnskabet er igen med sorte tal. Restauranten  har netop registreret sit regnskab for 2021 hos Erhvervsstyrelsen, og det viser et resultat, der er vokset fra -100.072 til 381.776 kroner før skat.

Et nationalt videnscenter målrettet optikere, øjenlæger, patientforeninger og daglige foreninger bliver snart etableret i Randers. Erhvervsakademi Dania og Københavns Erhvervsakademi står bag centret, der skal formidle forskning og bidrage som konsulenter på forskellige optometrist-relaterede opgaver og projekter.

Et nystiftet selskab ved navn Tandlægerne Hobrovej 109 ApS overtager konkursramte Den Gode Tandlæge på Hobrovej, og en af de tidligere ejere fortsætter som ansat i det nye firma. Det skriver Randers Amtsavis. Den Gode Tandlæge gik konkurs i marts, lukkede og efterlod dengang i omegnen af 5000 randrusianske patienter uden en tandlæge. Bag det nye selskab står den aarhusianske tandlæge Maria Zingenberg,

Her kan du læse korte nyheder om begivenheder, profiler og regnskaber i og omkring virksomheder i Randers.

Bistroteket får plus på bundlinjen

Restauranten Bistroteket har netop registreret sit regnskab for 2021 hos Erhvervsstyrelsen, og det viser et resultat, der er vokset fra -100.072 til 381.776 kroner før skat. Ud af virksomhedens seneste fem regnskabsår er det nyeste regnskab det bedste, når man måler på resultat før skat.

Firmaets bruttofortjeneste er steget fra 2,0 millioner kroner i det foregående regnskabsår til 3,1 millioner i det seneste regnskab. Aktiviteten i virksomheden har dermed været stigende, og restaurantens egenkapital faldt minimalt fra 895.425 til 893.184 kroner.

Lær restauranten at kende ved at læse eller genlæse Erhvervsliv Randers' interview med restauratørparret Peter Nøhr og Johanne Marie Gustafsson Ægidiussen Jakobsen.

Nyt videncenter om Optometri i Randers

Et nationalt videnscenter målrettet optikere, øjenlæger, patientforeninger og daglige foreninger bliver snart etableret i Randers.

Optometrist kalder man de nye optikere, der har en professionsbachelor.

Med videncentret får optometristerne en platform, hvor de kan tilgå den nyeste viden, forskning og erfaringer, oplyser lektor på optometriuddannelsen, Marianne Ledet Maagaard, som har været en af hovedkræfterne bag det nye videnscenter.

Det er erhvervsakademiet Dania og Københavns Erhvervsakademi, der står i spidsen for centret, der skal formidle forskning og bidrage som konsulenter på forskellige optometrist-relaterede opgaver og projekter.

Ny tandlæge overtager konkursbo

Tandlægerne Hobrovej 109 ApS overtager Den Gode Tandlæge på Hobrovej, og en af de tidligere ejere fortsætter som ansat i det nye firma, skriver Randers Amtsavis.

Den Gode Tandlæge gik konkurs i marts, lukkede og efterlod dengang i omegnen af 5000 randrusianske patienter uden en tandlæge.

Bag selskabet står en aarhusiansk tandlæge ved navn Maria Zingenberg, bekræfter advokat og kurator for konkursboet efter Den Gode Tandlæge, Flemming Bastholm.

- Der har generelt været en ret god interesse for klinikken, hvilket jo kun har været positivt for konkursboets kreditorer, siger Flemming Bastholm til avisen.