Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Randers i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Hvem leverer betonen til Danish Crowns nye hovedkvarter, der efter planen skal stå opført i 2023? Det er Randers-virksomheden Fårup Betonindustri A/S. Sådan lyder essensen i blot en af de nyheder, som Erhvervsliv Randers bringer, så du som læser kan holde dig opdateret. Illustration: Danish Crown

Nu kan du tale med om Randers' erhvervsliv

Antallet af nyheder og historier eksploderer.

Og fortællingerne på de sociale medier er så utallige, at mange af os lukker ørerne og ikke rigtig gider at følge med.

Vi magter ganske enkelt ikke at holde øje med den enorme mængde af historier, der kæmper om vores opmærksomhed.

Netop derfor bringer jeg i vores nyhedsbrev - næsten hver gang - et overblik over, hvad der er sket og sker i vores lokale erhvervsliv.

Når du læser vores nyhedsbrev, er ambitionen, at du skal føle dig opdateret, så du kan følge med i de lokale virksomheders gøren og laden. Nu kan du tale med!

I det aktuelle nyhedsbrev har vi således været med til årsmøde hos Erhverv Randers, hvor små 100 medlemmer tirsdag troppede op for blandt meget andet at give nyt liv til bestyrelsen og høre en række tankevækkende oplæg.

Og i nyhedsbrevet får du også et bud på en række andre inspirerende, korte nyheder fra Randers-virksomheder.

Er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Det er fortsat gratis at tilmelde sig. Du kan også følge os på Linkedin.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Trine Wiese
Billede af skribentens underskrift Trine Wiese Erhvervsjournalist
Mette Winther Nielsen, ejer af virksomheden Bæredygtig Bundlinie, er nyvalgt bestyrelsesmedlem i Erhverv Randers, der holdt sit årsmøde tirsdag. Der var kampvalg, og bestyrelsen består nu af Finn Møller (formand), Klaus Vejsager Petersen (genvalgt), Søren Mark Andersen, Daniel Isak Dallerup, Jan Hørby, Peter Eriksen, Lars Michael Madsen og borgmester Torben Hansen. Pressefoto

5 scener fra årsmødet hos Erhverv Randers

Små 100 medlemmer var mødt op til årsmøde hos Erhverv Randers, der tirsdag fandt sted i Thor Lounge hos Randers FC.

På årsmødet var der kampvalg til bestyrelsen, og Mette Winther Nielsen, ejer af virksomheden Bæredygtig Bundlinie, blev valgt ind. Klaus Vejsager Petersen fra WorkInn blev genvalgt, mens det mangeårige medlem Jens Brix røg ud.

Formanden for bestyrelsen er fortsat Finn Møller, erhvervskundechef i Djurslands Bank i Randers.

Erhvervsrådets direktør Jens Enevold Kristensen fortalte i sin tale blandt meget andet, at organisationen, der har 330 medlemmer, snart skifter navn til Business Randers som et bidrag til at skærpe profilen.

Og så var Randers-borgmester Torben Hansen inviteret til - på 10 minutter - at dele sit syn på "rigets tilstand" i Randers.

- Snart når kommunen 100.000 indbyggere, lød det fra en tilfreds borgmester, der også kvitterede for et særdeles godt samarbejde med Erhverv Randers.

Der blev skiftet ud i bestyrelsen, en navneændring blev varslet, og så var borgmester Torben Hansen også inviteret med til årsmøde hos Erhverv Randers. Han delte blandt andet sin drøm om, at kommunen når et befolkningstal på 100.000, allerede inden 2022 er forbi.

NETVÆRKERI: Aldrig er der kastet så mange tilbud om arrangementer i hovedet på lokale erhvervsfolk, som det sker her i maj.

Efter de utallige aflyste events under corona-pandemien bliver der givet gas som aldrig før, og set i det lys, er det vel ganske pænt, at små 100 medlemmer valgte at bruge en tirsdag eftermiddag på et årsmøde hos Erhverv Randers.

Og hvad er det nu, at Erhverv Randers er for en størrelse?

  • Det er en selvejende og uvildig institution, der har som ambition at tale det lokale erhvervslivs sag.
  • Det er en institution, der står i spidsen for en række netværk og projekter, der alle har som fokus at styrke det lokale erhvervsliv.
  • Det er også kommunens såkaldte erhvervsfremmeaktør, det vil sige, at institutionen i praksis hvert år modtager lidt over tre millioner kroner til at vejlede og hjælpe lokalområdets virksomheder og iværksættere. 
  • Direktøren i spidsen for erhvervsrådets i alt fem medarbejdere er Jens Enevold Kristensen, der har været på posten siden 2015.
  • Formanden for bestyrelsen er fortsat Finn Møller, erhvervskundechef i  Djurslands Bank i Randers.

Nedenfor kan du dykke ned i fem scener fra årsmødet.

1. Bæredygtig profil kom ind - Brix røg ud

Tak for indsatsen! Efter 12 år som bestyrelsesmedlem i Erhverv Randers måtte Jens Brix tirsdag forlade sin bestyrelsespost. Dette skete efter et kampvalg på medlemsorganisationens årsmøde. Foto: Lars Rasborg

- Jeg håber ikke, du har noget imod mænd. Nej det har du nok ikke, lød det med smil i stemmen fra Finn Møller, bestyrelsesformand hos Erhverv Randers, da Mette Winther Nielsen blev valgt ind i bestyrelsen, hvor hun er det eneste medlem af kvindekøn.

Bemærkningen faldt efter et kampvalg, hvor den erfarne  Jens Brix, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland, måtte vinke farvel til bestyrelsen. Her har han siddet i 12 år.

Klaus Vejsager Petersen fra WorkInn blev genvalgt, og med Mette Winther Nielsen som nyt medlem får bestyrelsen nu en bæredygtig, strategisk profil, der også er bestyrelsesmedlem hos Økologisk Landsforening og blandt andet tidligere har været erhvervsrådgiver hos Sparekassen Kronjylland.

2. Borgmester: Randers når snart 100.000 indbyggere

På Erhverv Randers' årsmøde fik borgmester Torben Hansen (S) tildelt ti minutters taletid. Foto: Trine Wiese


3. Navneskifte: Business Randers er på vej

Jens Enevold Kristensen, direktør i Erhverv Randers siden 2015. Snart skifter organisationen navn til Business Randers. Foto: Scanpix Denmark

Så er der Jobcenter Randers Erhverv.

Så er der Randers Kommunes Erhvervsservice.

Og så er der Erhverv Randers.

Og hvad er det nu lige, de næsten ens navne hver især dækker over?

Forvirring og navneroderi bliver ofte resultatet, så nu forbereder Erhverv Randers et navneskifte, fortalte direktør Jens Enevold Kristensen på årsmødet.

- Det nye navn bliver Business Randers, meddelte direktøren.

4. Medlemsønske: Vi skal være talerør

Hvordan får det lokale erhvervsliv flere muskler og bedre rammevilkår? Det skal Erhverv Randers have en mening om og tale højt og klart om, mener et flertal af medlemmerne ifølge en ny undersøgelse. Foto: Annelene Petersen

Det kræver en særdeles veludviklet evne som diplomatisk linedanser at være direktør for et erhvervsråd. Og så er det nødvendigt at kunne være klar i mælet.

- Vi skal nu engang varetage erhvervslivets interesser, for det er, hvad et flertal af medlemmerne ønsker, konstaterede direktør Jens Enevold Kristensen i sin tale på årsmødet og henviste til en ny miniundersøgelse med besvarelser fra 123 medlemmer.

Undersøgelsen vidner både om en generel tilfredshed med den hjælp, medlemmerne modtager fra erhvervsrådet.

Ligesom den fortæller, at hele 70 procent af de adspurgte siger ja til, at det betyder noget for dem, at organisationen taler erhvervslivets sag.

5. Gode frugtbare samarbejder i 2021

Erhverv Randers' iværksætterkurser fortsætter i 2022. Det sker blandt andet i samarbejde med Jobcenter Randers Erhverv. Foto: Pernille Bering

Hvad har medarbejderne hos Erhverv Randers bedrevet i 2021? En hel del, kunne bestyrelsesformand Finn Møller fortælle på årsmødet.

Erhvervsrådets team præsterede blandt meget andet 560 1:1 vejledninger med lokale virksomheder i 2021 - mod 369 i 2020.

- Forskellen bunder i, at der i 2020 var en markant corona-pandemi, hvilket gjorde det uhyre vanskeligt at komme på besøg hos de lokale virksomheder, sagde Finn Møller og tilføjede, at der i 2021 også var særdeles gode takter i samarbejdet med Erhvervshus Midtjylland, der nu har en konsulent siddende på Erhverv Randers-kontoret et par gange om ugen.

I 2021 var der 149 specialiserede vejledninger - mod 164 i 2020. Til gengæld var det hele 89 lokale virksomheder, der fik del i den økonomiske støtte fra erhvervshusets puljer, hvilket er et stigende antal.

Et samarbejde med Jobcenter Randers Erhverv om iværksætterkurser har også båret frugt, nævnte formanden.

I 2021 har der været afholdt to iværksætterkurser med to hold ledige, og det har resulteret i, at 12 deltagere har startet egen virksomhed. I 2022 køres der videre med yderligere to iværksætterkurser for ledige.

Køb solcreme fra DermaPharm A/S i Fårup, hvis du vil sikre dig og din familie rigtig godt mod solens stråler. Endnu engang kårer Forbrugerrådet Tænk en række af virksomhedens solprodukter som 'Bedst i Test'. Her er det CEO Mikkel Egelund Jensen, der afprøver en af de effektive solcremer. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det er også værd at vide om Randers-virksomheder

DermaPharm A/S kan nu fejre, at virksomhedens solcremer har fået endnu et blåt stempel af Forbrugerrådet Tænk. For tredje gang er Dermas Sollotion SPF15 kåret som 'Bedst i Test', og samtidig er Derma Kids Sollotion SPF30 også kåret som 'Bedst i Test'. 

Når der bygges bæredygtigt, er det også en værdi så vidt muligt at anvende lokale byggematerialer og leverandører. Og Danish Crowns kommende 13.200 kvadratmeter store hovedkvarter i Randers er netop bygget af kvalitetsbeton fra lokalområdet. Leverandøren er Fårup Betonindustri A/S.
 
Danish Crown Foods A/S har skiftet ud i bestyrelsen. Jesper Green Schou indtrådte 2. maj 2022 i Danish Crown Foods bestyrelse og afløste Preben Sunke, der netop har forladt Danish Crowns direktion. I godt 30 år har Peter Sunke arbejdet for slagterigiganten. Senest har han haft ledelsesansvaret for Sustainability, Globalt Indkøb, Group Supply Chain Excellence og Corporate Strategy.

- Jeg er altså slemt tilpas med udviklingen i min efterhånden knap så lille butik, lød kommentaren på Linkedin forleden fra Bernt Villadsen, der er specialist i at formidle landbrugsejendomme. Han ejer Agriteam Randers ApS, der netop er slået sammen med Agriteam Viborg/Aars ApS, Ejendomsmæglerfirmaet Sæderup og Bjerregaard.

Her kan du læse om profiler, begivenheder og regnskaber i det randrusianske erhvervsliv.

DermaPharm brillerer med sin solcreme

- 'Bedst i Test' - igen, igen, igen, skriver Peter Bogh Lindgaard, fabriksdirektør hos DermaPharm A/S på sin Linkedin-profil.

DermaPharm A/S kan nemlig fejre, at virksomhedens solcreme Dermas Sollotion SPF15 for tredje gang er kåret som Bedst i test af Forbrugerrådet Tænk, og at Derma Kids Sollotion SPF30 også er kåret som Bedst i test.

Danskejede DermaPharm med hovedsæde og produktion i Fårup er en hudplejevirksomhed med mere end 40 år bag sig. Specialet er mild, miljøvenlig hudpleje, og virksomheden har vundet flere priser for sine certificerede hudplejeprodukter.

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år solcremer i faktor 15, 30 og 50 fra en række kendte mærker for at vejlede forbrugerne i, hvilken solcreme der giver den bedste beskyttelse mod solens stråler.

Lokal beton i Danish Crowns hovedsæde

Da rejsegildet på Danish Crowns nye 13.200 kvadratmeter store hovedkvarter fandt sted 1. april, lød erklæringen, at domicilet bygges efter bæredygtige principper og så vidt muligt med lokalt producerede grundelementer.

Og siden oktober 2021 har lastbiler fra Fårup Betonindustri A/S da også troligt kørt de cirka 24 kilometer mellem betonproduktionen på Kærvej i Fårup og til byggepladsen i Munkdrup lidt syd for Randers.

Det er blevet til i alt 300 lastvognstog, som har leveret 10.000 kvadratmeter betonvægge og 10.000 kvadratmeter betondæk samt dertilhørende bjælker og søjler i beton.

– Det er en ære at blive valgt som leverandør til så stort og vigtigt et projekt på vores egen hjemmebane, siger Lars Raabjerg Didriksen; salgschefen hos Fårup Betonindustri i en pressemeddelelse.

Danish Crown-byggeriet er planlagt til at stå klar til brug i marts 2023.

Danish Crown Foods A/S skifter ud i bestyrelsen.

Jesper Green Schou indtrådte 2. maj 2022 i Danish Crown Foods bestyrelse og afløste Preben Sunke, der netop er trådt ud af Danish Crowns øverste ledelse, hvor han de seneste år har har haft det øverste ledelsesansvar for Sustainability, Globalt Indkøb, Group Supply Chain Excellence og Corporate Strategy.

Bestyrelsen består nu af: Henrik Seaton Tanggaard Redmond, Jesper Green Schou, Jais Stampe Li Valeur, Thomas Ahle, Britta Veis Jensen, Henrik Marcher, Anne Kathrine From Pedersen, Tina Brunsgaard og David Hornshøj Doe Vandborg.

Agriteam fusionerer

Ejendomsmægler Bernt Villadsen, der ejer Agriteam Randers ApS, har netop slået sin forretning sammen med Agriteam Viborg/Aars ApS, Ejendomsmæglerfirmaet Sæderup og Bjerregaard.

- Jeg er altså slemt tilpas med udviklingen i min efterhånden knap så lille butik, lød hans kommentar forleden på Linkedin.

Den nyfusionerede virksomheds navn er Agriteam Bernt Villadsen ApS og målet med fusionen er at blive en endnu tungere profil på ejendomsmæglermarkedet.

- Med Ib Bjerregaard får vi en fantastisk vidende ejendomsmægler på mælkeproduktioner, og Bettina Sæderup er mæglerfagligt virkeligt stærk og begår sig rigtig godt i sparringen med alle typer landmænd, siger Bernt Villadsen i en pressemeddelelse.